Šta je novo?

Xbox Series X / S

Ako sam se pretplatio na Game pass, da li ce sad nastaviti da skida mesecno 45 lira (turski nalog) ?
ako su vam kartice blikirane za giftove, mozda ce i za pretplatu :(

Pa blokirano je za sve

Meni svakog 6. u mesecu skida za gamepass, ako ti je prošlo prvi put, nema razloga da ne nastavi da svlači.
Ako sam se pretplatio na Game pass, da li ce sad nastaviti da skida mesecno 45 lira (turski nalog) ?
ako su vam kartice blikirane za giftove, mozda ce i za pretplatu :(

Moguće da neke varijante prepaid kartica prolaze jer su kao prepaid brojevi - temp i nisu baš registrovani na nekoga.

Evo pre sat vremena sam odradio pre order Destiny 2 Witch Queen deluxe edition na Arg store, proslo na main nalogu iz prve, pre toga pre par dana na slican nacin kupio FC5 i CoD Cold War na akciji, tako da kartice nisu blokirale, samo napravite ili novi nalog ili sacekajte malo, a pretplatu skida regularno, meni svakog 6 u mesecu 900 din Ultimate preko Arg store..

A i slika je ovde da se uverite da je sve proslo, mislim pre order nije moguce giftovati, i dobio sam sve pre order rewards 😊

I koristim Erste Mastercard Gold karticu, znaci obicna debitna kartica..

Prilozi

• 06044126-A638-429B-B614-1F6AD4F7667C.jpeg
    06044126-A638-429B-B614-1F6AD4F7667C.jpeg
    204.8 KB · Pregleda: 51
Vi kojima je blokirana kupovina, jel ste se prebacivali na Tursku možda? Da vas nisu tu blokirali, prečesto menjanje regiona?

Meni je nalog bio otvoren odmah na Argentinu. Pokušaću večeras opet.

Evo da javim i ja, upravo Argentina gift radi bez ikakvih problema kao i do sada.

Pre dva dana gift Shadow of Tomb Raider prošao iz Turski store.

FreeVpn sa telefona radi posao što se tiče redeem koda.

Prilozi

• 20220204_220337.jpg
    20220204_220337.jpg
    406.7 KB · Pregleda: 45
Napravio sam novi nalog i sad radi. Ista kartica. Ludnica. I na mail i na prijatelja.
Ali evo meni recimo FreeVPN ne radi za Arg, timeoutuje sa nekim greškama o blokiranju... VpnLat radi.

Poslednja izmena:
Zdravo svima. Prvo da se zahvalim ljudima koji su postovali objašnjenja kako šta funkcioniše, ništa ne bih uradio bez vas. Prošle nedelje sam uzeo Xbox SS i malo je reći da sam raspamećen šta sve može. Još uvek se mlatim oko sitnih podešavanja i aplikacija i nikako da sedenem ljudski i odigram nešto. Juče sam prvi put kupio nešto sa ARG storea, Metro Bundle i MKXL za 450 rsd i eno ih na US nalogu. Imate app na Play prodavnici Xb Deals koja po raznim kriterijumima lista igre iz izabranog regiona koje su na sniženju. Elem, meni je možda promaklo ali me kopka iz kog razloga ne bi trebalo da mi konzola bude na ARG regionu kao home i da taj region koristim kao jedini te na njemu kupujem? Ne vidim nikakav benefit zbog čega je main na US.

Ma nema to veze. Moze da bude kako god hoces. Nego je ljudima navika i po default da bude US/UK. Pogotovo sto se koristi posle vpn za redeem je nebitno.

Ja sam vratio jer mi budu one reklame na spanskom ili turskom jeziku :D

A iskreno ja sad ni ne znam na cemu mi je region konzole sada.

Ne moraš da držiš main na USA. Ali bi bilo poželjno da igre uvek kupuješ uvek kao gift. Jer se dešavalo da nakon direktne kupovine na nalog, blokira kartica i prestane da radi kupovina.

Dakle samo zbog gifta da bih imao kome da šaljem. Ima li ko da koristi wireless m+k kombinaciju? Offtopic ali ako neki zna za rešenje. Imam neku skrnavu genius varijantu i tastatura radi ali miš ne. Doduše miš iz nekog razloga neće ni na win 10. dok tastatura radi. Na isti su resiver, svi drajveri ok, miš svetli, kursor ne mrda. Dva wireless miša mi se tako ponašaju. Mislim da je bio neki update i posle toga nije htelo.

ja koristim hama kombinaciju. Radi sve kako treba

Ne znam da li ovo neko već zna ili je neko napisao na forumu, ali evo vam savet za one koje koriste cloud gaming. Kada uključite vpn i pokrenete neku igru, možete da isključite vpn čim uđete u igru. Neće vas izbaciti iz igrice jer ste u Srbiji.

U nedoumici sam.
Imam komp iz potpisa i sve sadašnje igre mogu da igram na Ultra podešavanjima na 1080p. Imam Xbox pass Ultimate i sve to lepo radi.
Da li se uopšte isplati da se kupi Xbox konzola u mom slučaju?

@Milosnis018 jel te svrbe pare u dzep? Pazi ovako ako si navikao da igras mis-tastatura onda ces se teze naviknuti na gamepad. Ja recimo nemam osecaj za mis-stegnem ga ko suntav kad upalim CS ponekad. Sad ce dusebriznici mozes ovamo isto tast-mis ali nema podrske za vecinu igara. Drugo sta igras na kompu? Pitanje koliko ces moci da igras dugo na toj grafici jer ce je pregaziti vreme u nekom trenutku a ovamo si siguran da ces jos 5-6 godina sigurno biti miran.

Ja sa i7 6700 gtx1650 super prešao na xbox series s. Postoji mana što reče ki11er a to su miš i tastatura za fps.

Ma zavisi. Svi su navikli manje vise na m+k ali je stvar navike.

Ja vec desetak godina igram FPS na konzolama i online, tako da sada ne mogu igram na PC. Odvikao sam se a na dzoj mi bas prija.

Kao višegodišnji (decenijski khm) konzument PC igara, mogu samo da konstatujem da mi sa godinama sve više leži konzolno igranje (bez obzira što je nekad džojped mana, pre svega u RPG, strategijama, a onda i u FPS igrama (ko nije navikao, a ja nisam)), ali taj osećaj da zavaljen igraš ispred velikog TV-a umesto da se grbiš za stolom ispred monitora, je veliki plus za konzolno igranje.
Naravno i eksluzive koje su trade mark konzola.

Iskreno, kad imam slobodnog vremena, sve više se odlučujem da igram nešto na konzoli odnosno na PC ali u TV/džojped kombo opciji, nego na klasično K/M igranje.

Drug uzeo Xbox Series S za klinca pa bio da mu setujem konzolu. Jako sam se prijatno iznenadio kako izgleda na 4K TV-u, iskren da budem nema šanse da bih provalio da nije 4K, odlično radi upscale. Uzeo gamepass ultimate, ja ne mogu sad taj nalog da koristim recimo na mom PC-u, da skidam igre? Zasebno prodaju PC gamepass ?

8 sati za kompom na poslu i onda sednem
Drug uzeo Xbox Series S za klinca pa bio da mu setujem konzolu. Jako sam se prijatno iznenadio kako izgleda na 4K TV-u, iskren da budem nema šanse da bih provalio da nije 4K, odlično radi upscale. Uzeo gamepass ultimate, ja ne mogu sad taj nalog da koristim recimo na mom PC-u, da skidam igre? Zasebno prodaju PC gamepass ?
Važi i za PC.
"Unlimited access to over 100 high-quality games across PC, console, and mobile devices"

Mozes da koristis taj nalog naravno na PC ako je ultimate GP. Ja tako se igram na poslu na laptopu a kuci na konzoli. Mada mozes da se ukogujes na taj profil poskidas sta te zanima i posle se vratis na svoj profil. Tako ne diras njega a archivmenti koje ti osvojis idu direktno na tvoj. Ranije je radilo ovo 100% a sad verovatno a mozes da probas. Ne kosta te nista.

E vidiš to je dobro pitanje, nisam probao to kod sebe. Mene najviše nervira što ne mogu neki VPN da nađem, pošto sam registrovao nalog na Češku, ali me provali da igrice nisu dostupne za Cloud u regionu. Kao da čita da je SRB po IP adresi, ili možda grešim?

Jeste bas tako ali ionako je neogrivo preko vpn-a moraju njihovi serveri da budu u Srbiji da bi iole radilo normalno.

Znači, RIP Srbijo. Za sada se više ja igram na konzoli nego klinac, ali mislim da mu neću prepustiti tako lako i da hoće :D. Zarazano je, još kada je MS kupio Active...ihaj.

Nazad
Vrh Dno