Šta je novo?

Xbox Series X / S

Pitanje drugari.

Skinuo sam hitman triologiju, medjutim forsira me da kupujem misije po 1 dolar sa game passom.

Da li sam nešto pogrešio? Imam samo misiju u Dubaiju i u onom zimskom centru iz hitmana 1...

Nismo trebali dobiti punu igru?
Hvala

Pitanje drugari.

Skinuo sam hitman triologiju, medjutim forsira me da kupujem misije po 1 dolar sa game passom.

Da li sam nešto pogrešio? Imam samo misiju u Dubaiju i u onom zimskom centru iz hitmana 1...

Nismo trebali dobiti punu igru?
Hvala

Proveri da li si skinuo pravu verziju igre, na prodavnici postoji i Free verzija koja sadrži samo prvu misiju.

Stigao X!
Sjajna masina. Mozda smesno - ali ja sam kupio Xbox najvise zbog Forze :D Dao mi je drugar jedan vikend PS5, probao GT, smorio se posle 10 min i nisam vise ukljucio PS5 :D
Ovo mi je prva konzola i ono sto me je najvise odbijalo je cinjenica da sam pre najvise igrao FPS igre. Od ideje da ih igram na gamepadu mi je bilo iskreno muka :D S obizrom na godine i zauzetost decom (za sad troje :D) posedovanje master race sprave mi je izgubilo poentu, pogotovo jer je PC u sobi gde jedna od dve bebe spava pa kad legnu nema nista od igranja... Najstariji jer vec igrao pomalo Forzu i Minecraft na kompu (sa Xbox One gamepadom), pa ce i njemu biti malo lakse.

Zasto X?
Razlog je mozda glup ali skontao sam da cu uvek misliti kako je na X sve bolje :) Na 30 frejmova ne mogu da igram, to me dosta nervira, i kada sam pogledao kako X i S izgledaju u istim igrama odluka je bila jasna. Uz to, TV je 65" pa mi je FHD igranje malo nja za tu dijagonalu (morao je biti bar neki upgrade u odnosu na PC). Uz to, vise prostora na disku je samo potvrdilo kupovinu. Uskro cu prodavati PC jer mi poslovni laptop radi posao, pa cu valjda od grafike (RX580 8GB) izvuci razliku u ceni :D Da se razumemo, mislim da je S bolja kupovina, naravno. Ali, u mom slucaju uvek bi bilo ono malo sto srecu kvari. Stoga - bez kompromisa ovog puta.

GPU?
Naravno, must have za Xbox Series. Kupio sam dve godisnje pretplate za Tursku, jednu dvomesecnu Global Trial pretplatu od 2 meseca i za 2x30e+1usd sam miran do 28. marta 2024. Nalog sam vratio potom nazad na USA. Topcina.

Igre?
Hm. Kum iz USA ima gomilu igara na njegovom nalogu pa bi smo mogli uraditi game sharing. Otom potom. Trenutno vidim da je Argentina odlicna za igre, cene su stvarno pristupacne. Presecu vec nekako :) Mozda i kum i Argentina? :D

Google Home integracija?
Ah kako je ovo sjajno. Ako se koristi standby mode koji bi trebao da trosi ~10W, na komandu "Start Forza 5 on Xbox" Xbox se ukljuci, preko CECa ukljuci TV i selektuje odgovarajuci HDMI ulaz, i u igri ste bukvalno za 5s. Ovo meni pravi veliku razliku u odnosu na pre a kasnije cete procitati i zasto. Iako sam mislio da mozda zbog GH Xbox koristim i za Netflix, Spotify, Plex i Youtube nekako mi je to mozda malo ipak overkil jer TV to radi vec lepo, do duse manuelno. Za sada samo igre.

Da li se sad vise igram nego pre?
Oooooooooo da. Svako vece odigram bar pola sata nesto kad deca zaspu. Sasvim dovoljno da rasteretim glavu pred spavanje. PC pre ovoga nisam ukljucio mesecima da bih se igrao (iako je bio povezan na TV pa sam mogao igrati i sa Xbox One gamepadom, ali zbog logistike me je to uvek mrzelo da uradim). Jednostavno, brzina i lakoca startovanja igre je bila ta mala granica koja je ucinila da se pocnem vise igrati :) Za sada tu to uglavnom Forza 5 i Project Wingman, polako skupljam snagu da se upustim u ucenje igranja FPS na konzoli (biti levoruk ne pomaze).

Nemoj da mi porediš GT i Forzu nikako 😁.
GT je dosta stara igra, sačekaj gt7 u martu pa onda donesi sud.

Ko jos poredi Simulaciju i Arkadu... :rolleyes:

GT Sport je zmaj, ali GT7 ga drzi!

I ja sam zbog Forze kupio xbox, sve ostalo je samo bonus

Gde možemo kupiti kabl za kontroler i koji da uzmemo? Tada nam ne trebaju baterije?

Bilo koji usb, kao od punjaca za android telefon.
Ne trebaju baterije.

Ali onaj gore ulaz u dzoj sto je kao na telefonu oce da se rasklimavi posle nekog vremena i da gubi konekciju.

Punjive baterije mogu jeftine da se nadju i punjac. Nema bolje kombinacije.

Ako je neko zainteresovan, imam nekoliko kablova duzine 1,5 metara i jedan duzine 2 metra. Odlicni su i naravno novi.
Licno nisam probao tako da igram i nadam se da necu, punjac imam, kupio jos 8 punjivih baterija iz Lidla, za sada rade dobro, mada sam konzolu uzeo pre nekih 10 dana.

Da li vam i dalje radi kupovina sa argentinskog storea? Meni kaže da mi se lokacija storea i zemlja izdavanja kartice ne poklapaju... Erste Mastercard, i devizna i dinarska...

Meni nikada nije ni proradila a probao sam vise puta....

Da li vam i dalje radi kupovina sa argentinskog storea? Meni kaže da mi se lokacija storea i zemlja izdavanja kartice ne poklapaju... Erste Mastercard, i devizna i dinarska...
Meni više ne radi

Auh, nadam se da ovo ne znači kraj za Argentinu.

Nisam kod kuće, pa ne mogu da probam kod sebe. Jel ste probali da obrišete karticu sa naloga, pa da je ponovo dodate, tako što odete na Buy as Gift i odatle dodate sredstvo plaćanja?

Naravno :)
Tako sam dodao drugu karticu. Jedino da probam da pravim novi nalog...

I neće ni sa tom drugom?

I jel ste kupovali kao gift pre blokade ili direktno na nalog?

Isključivo kao gift. Ako ti radi pokušaću od nule ali nisam ništa zeznuo...

Ajde, ako niko ne proba pre mene, videću ja večeras da uzmem nešto pa da vidimo jel blokirano za sve.

Radi i dalje normalno. Prolazi kao i svaki put. Gift sam sebi sa sekundarnog arg na main(turski) i preko vpn lat na arg aktiviram.

Prilozi

• Screenshot_20220204-191410.jpg
    Screenshot_20220204-191410.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 31
Iz koje banke je kartica koju koristiš? Greška koju ja dobijam je da se zemlja storea (argentinski, podešena lokacija na Argentinu na xboxu, restartovan, prikazuje cene u njihovoj valuti) i zemlja načina plaćanja (Mastercard, Erste) ne poklapaju. Možda za nove naloge imaju novi način provere. Jbm li ga. Još jednom ću večeras pokušati da napravim novi nalog na Xbox pa od početka.

Komercijalna, obična debitna prepaid.

Neće meni ni sa turkskog naloga više

Vrh Dno