Stigao X!
Sjajna masina. Mozda smesno - ali ja sam kupio Xbox najvise zbog Forze

Dao mi je drugar jedan vikend PS5, probao GT, smorio se posle 10 min i nisam vise ukljucio PS5

Ovo mi je prva konzola i ono sto me je najvise odbijalo je cinjenica da sam pre najvise igrao FPS igre. Od ideje da ih igram na gamepadu mi je bilo iskreno muka

S obizrom na godine i zauzetost decom (za sad troje

) posedovanje master race sprave mi je izgubilo poentu, pogotovo jer je PC u sobi gde jedna od dve bebe spava pa kad legnu nema nista od igranja... Najstariji jer vec igrao pomalo Forzu i Minecraft na kompu (sa Xbox One gamepadom), pa ce i njemu biti malo lakse.
Zasto X?
Razlog je mozda glup ali skontao sam da cu uvek misliti kako je na X sve bolje

Na 30 frejmova ne mogu da igram, to me dosta nervira, i kada sam pogledao kako X i S izgledaju u istim igrama odluka je bila jasna. Uz to, TV je 65" pa mi je FHD igranje malo nja za tu dijagonalu (morao je biti bar neki upgrade u odnosu na PC). Uz to, vise prostora na disku je samo potvrdilo kupovinu. Uskro cu prodavati PC jer mi poslovni laptop radi posao, pa cu valjda od grafike (RX580 8GB) izvuci razliku u ceni

Da se razumemo, mislim da je S bolja kupovina, naravno. Ali, u mom slucaju uvek bi bilo ono malo sto srecu kvari. Stoga - bez kompromisa ovog puta.
GPU?
Naravno, must have za Xbox Series. Kupio sam dve godisnje pretplate za Tursku, jednu dvomesecnu Global Trial pretplatu od 2 meseca i za 2x30e+1usd sam miran do 28. marta 2024. Nalog sam vratio potom nazad na USA. Topcina.
Igre?
Hm. Kum iz USA ima gomilu igara na njegovom nalogu pa bi smo mogli uraditi game sharing. Otom potom. Trenutno vidim da je Argentina odlicna za igre, cene su stvarno pristupacne. Presecu vec nekako

Mozda i kum i Argentina?
Google Home integracija?
Ah kako je ovo sjajno. Ako se koristi standby mode koji bi trebao da trosi ~10W, na komandu "Start Forza 5 on Xbox" Xbox se ukljuci, preko CECa ukljuci TV i selektuje odgovarajuci HDMI ulaz, i u igri ste bukvalno za 5s. Ovo meni pravi veliku razliku u odnosu na pre a kasnije cete procitati i zasto. Iako sam mislio da mozda zbog GH Xbox koristim i za Netflix, Spotify, Plex i Youtube nekako mi je to mozda malo ipak overkil jer TV to radi vec lepo, do duse manuelno. Za sada samo igre.
Da li se sad vise igram nego pre?
Oooooooooo da. Svako vece odigram bar pola sata nesto kad deca zaspu. Sasvim dovoljno da rasteretim glavu pred spavanje. PC pre ovoga nisam ukljucio mesecima da bih se igrao (iako je bio povezan na TV pa sam mogao igrati i sa Xbox One gamepadom, ali zbog logistike me je to uvek mrzelo da uradim). Jednostavno, brzina i lakoca startovanja igre je bila ta mala granica koja je ucinila da se pocnem vise igrati

Za sada tu to uglavnom Forza 5 i Project Wingman, polako skupljam snagu da se upustim u ucenje igranja FPS na konzoli (biti levoruk ne pomaze).