Šta je novo?

Xbox Series X / S

Meni je stigla malopre od "Dragana PC" sa KP, cena je bila 570e u nedelju kada sam poručio, nisam je još testirao, ali uglavnom paket je stigao.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako sam se ja zeznuo, naručio sam baš kod ljudi koji ili uopšte nisu dobili konzole do sada ili imaju veliki broj već naručenih.

A komotno sam do sad mogao pet puta da kupim konzolu. Valjda ću do nove godine nahvatati nekoga ko će imati konzolu.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Stigao mi S. Ovo malo sranjce je stvarno ultra brzo i tiho ..skroz mi se svidja, o izgledu da ne govorim, predobar je. Podesio ga o cas posla, skidam prvu gamepass igru pa da probam. Ne znam ko je spominjao da je UI u 1080p..meni na monitoru pise 1440p, podesena konzola na 1440p/120hz i ok mi je slika,nemam zamerke na sliku u meniju.

Ja sam pisao za UI, isto je i na SX interfejs 1080p iako je podešeno 4k, ali nebitno. Pošto sam imao Seriju S a sada X, mogu reći da je baš primetna razlika na 4k TV-u, ne može da se poredi osećaj i izgleda igara, da ne kažem nebo i zemlja. Tako da neki zaključak, seriju S bih preporučio isključivo nekome za 1080p ekran, jer je većina stvari u toj rezoluciji, dok X stvarno vrhunski izgleda na 4k.

Ja sam pisao za UI, isto je i na SX interfejs 1080p iako je podešeno 4k, ali nebitno. Pošto sam imao Seriju S a sada X, mogu reći da je baš primetna razlika na 4k TV-u, ne može da se poredi osećaj i izgleda igara, da ne kažem nebo i zemlja. Tako da neki zaključak, seriju S bih preporučio isključivo nekome za 1080p ekran, jer je većina stvari u toj rezoluciji, dok X stvarno vrhunski izgleda na 4k.

Nisam napisao, na monitoru ga koristim. Ja sam stvarno zadovoljan slikom.. ne vredi ovo na 4k TV, vidi se da je ovo pravljeno vise za ove 1440p monitore i 1080

Čovek kome sam prodao, javio se i kaže da Valhalla izgleda vrh na 2k monitoru, bolje čak nego na One X koji ima uporedo, ali to je 2k igra, znam još i za Borderland 3 da je 2k, dok je 95% fhd igara i to me je nateralo da prodam, da je sve 2k nativ ne bih sigurno prodavao. Ali generalno mala konzola tiha i zanimljiva [emoji16]

Jeste stvarno, bas mi je simpaticna i mislim da cu je zadrzati cak i duze vreme. Pocecu stekati za PS5 pa do godine to, ali ovo mi je vec nekako priraslo srcu :p

PS5 jedino ako vam znače ekskluzive inače je XSX u svakom smislu bolja konzola. Meni je čak i kontroler komforniji iako sam bio ubeđen da od PS nema boljeg.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo xbss i ps5 [emoji2957]

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Po nekim najavama 10-og Decembra se ocekuju objave igara na kojima rade Compulsion games i najhajpovaniji studio MS-a The Initiative gde su okupili brdo tih veterana iz gaming industrije plus ljude direktno iz ND-a doveli da rade na projektu, cak je i Phil rekao da je igrao malo igru na kojoj radi The Initiative, i da se vidi u njoj da tu ima dosta talenta, tako da polako i MS ce poceti sa ekskluzivama jer Netflix nije uspesan zbog third party filmova i serija vec zbog svoje produkcije, na to cilja i MS tako da oni se tek zahuktavaju, a dal cemo mi to igrati na Xboxu, PC-u ili telefonu preko striminga njih to ne zanima, njima je bitno da ti placas tih 15usd mesecno, nije puno tebi nije puno meni, i zamislite da u nekom trenutku imaju 10 miliona pretplatnika pa puta 15usd i to je fina zarada na mesecnom nivou, svaki izdavac dobije neki procenat, znaci pored regularne prodaje igre, ti jos dobijas procenat zato sto ti je igra u gamepass-u, i verujem da je to jedan od razloga zasto npr Scorn od nasih developera izlazi samo za Xbox, a ne i za PS, a jos su dobili kintu od MS-a da igru natenane zavrse. Iskreno gejming nikada nije bio uzbudljiviji, ja jedva cekam nove igre iz MS kuhinje pogotovo od novih studija sto su kupili, napravili plus Bethesda i njihov projekat Starfield [emoji4]
Ja cekam SX tamo na prolece da kupim jer One X je i dalje dosta dobar da bih ga menjao, a i ne bih da placam preko 500eur..

Ostao mi screenshot iz Fallen Ordera sa S-a i uslikao sada ss na X-u i evo razlike...
6a26070b22ca7519c10edddb78fedc4f.jpg

Po nekim najavama 10-og Decembra se ocekuju objave igara na kojima rade Compulsion games i najhajpovaniji studio MS-a The Initiative gde su okupili brdo tih veterana iz gaming industrije plus ljude direktno iz ND-a doveli da rade na projektu, cak je i Phil rekao da je igrao malo igru na kojoj radi The Initiative, i da se vidi u njoj da tu ima dosta talenta, tako da polako i MS ce poceti sa ekskluzivama jer Netflix nije uspesan zbog third party filmova i serija vec zbog svoje produkcije, na to cilja i MS tako da oni se tek zahuktavaju, a dal cemo mi to igrati na Xboxu, PC-u ili telefonu preko striminga njih to ne zanima, njima je bitno da ti placas tih 15usd mesecno, nije puno tebi nije puno meni, i zamislite da u nekom trenutku imaju 10 miliona pretplatnika pa puta 15usd i to je fina zarada na mesecnom nivou, svaki izdavac dobije neki procenat, znaci pored regularne prodaje igre, ti jos dobijas procenat zato sto ti je igra u gamepass-u, i verujem da je to jedan od razloga zasto npr Scorn od nasih developera izlazi samo za Xbox, a ne i za PS, a jos su dobili kintu od MS-a da igru natenane zavrse. Iskreno gejming nikada nije bio uzbudljiviji, ja jedva cekam nove igre iz MS kuhinje pogotovo od novih studija sto su kupili, napravili plus Bethesda i njihov projekat Starfield [emoji4]
Ja cekam SX tamo na prolece da kupim jer One X je i dalje dosta dobar da bih ga menjao, a i ne bih da placam preko 500eur..

Koji ekskluzivitet ako radi i na telefonu i na PC. Rekli su da ne planiraju ekskluzive.

PC je isto MS a na telefonu samo cloud tj pretplata na game pass ultimate.

Ostao mi screenshot iz Fallen Ordera sa S-a i uslikao sada ss na X-u i evo razlike...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201208/6a26070b22ca7519c10edddb78fedc4f.jpg

Fallen Order na starim konzolama radi u: 720p na Xbox One (S), 900p na PS4, ~1300p na PS4 Pro, ~1440p na Xbox One X.

Series S pokrece verziju sa One S, a Series X verziju sa One X, pa je zato tolika razlika.
Takvo je stanje sa igrama za sada. Da li ce se nesto promeniti (posto Series S komotno moze da gura One X podesavanja) kroz patcheve ili kako vec, videcemo u narednim mesecima/godinama.

Koji ekskluzivitet ako radi i na telefonu i na PC. Rekli su da ne planiraju ekskluzive.

Microsoft ekskluzive (PC, Xbox Series, Xbox One), ne Xbox ekskluzive.

Poslednja izmena:
Valjda je poenta na platformi a ne na tome ko ga pravi..

PlayStation ekskluzive trenutno obuhvataju PS5 i/ili PS4.
Microsoft ekskluzive trenutno obuhvataju PC, Xbox Series i Xbox One.

Izraz "Xbox ekskluzive" vec duze vreme ne postoji...

Ne znam sta je ovde nejasno.

Jednostavno PC nije nikako isto po meni kao Xbox. I ne moze se pricati o ekskluzivi ako izlazi i na PC i na Xbox. Ali to je moje misljenje, ne mora da se prihvati, teramo dalje.

Da ne bude da ne potvrdjujem ono sto sam napisao, ovo su reci Spencera:

But this is the first time Microsoft has said explicitly that its new console won’t be launching with a dedicated slate of first-party exclusives, as has been the case for pretty much every new console generation of the last couple of decades

https://www.theverge.com/2020/1/10/...xclusive-games-launch-backwards-compatibility

Poslednja izmena:
Tu si skroz u pravu, mozda sam se ja lose izrazio, vise sam mislio na to da tih igara nece biti na PS4/PS5, tj ko se tu primarno igra nece moci da iskusi te igre osim na MS platformama, a oni Win10 dozivljavaju kao platformu bar je to neko moje shvatanje, i PC je sirok pojam koji obuhvata i starije sisteme, a oni insistiraju na Win10-ki.. Naravno ko ima vrhunski PC onda je to super kombinacija sa PS5, ali takvih ljudi je mnogo manje, a i iskustvo igranja na monitoru i na TV-u nije isto, zato mislim da je pustena u prodaju slabija S konzola da sluzi kao jeftina opcija za ulaz u MS ekosistem, sto ce reci gamepass masina i kao druga konzola pored glavne PS5 konzole. Jer njima je bitna pretplata, to generise mnogo vise novca nego AAA ekskluziva koja ce se mozda prodati u 10 miliona primeraka, ali nece doneti novca kao pretplata na godisnjem nivou, a dal ces ti to igrati na Xboxu ili PC-u njima je svejedno, poenta je da toga nema na PS platformi tako da ako zelis npr da igras neku Bethesda major igru ili ces ulagati u besan PC ili ces kupiti Xbox, treceg nema.
Iskreno meni bi idealna kombinacija bila XSX za sve igre znaci glavna masina i PS5 digital za ekskluzive, mada iskreno jedino sto me stvarno privlaci je Uncharted 4, TLOU 1 i 2, Days Gone, GoW i Ratchet&Clank, ostalo i ne bas, zato sam uzeo prvi put XOne jer mi je bio isplativiji za igranje plus moze nasa kartica pa nema peripetija sa giftovima, sa OneX jos vise pogotovo kada je stigao gamepass, sad se ceka SX i uzivancija :) A PS5 cekam da se pojavi fazon u Vipu pa da uzimam umesto telefona :D

Moja greska, svuda gde sam napisao PC treba da stoji Windows 10.

E tako te razumem i slazem se! Dve konzole su jeftinije od jednog 3080.. tako da se slazem apsolutno ;)

Jednostavno PC nije nikako isto po meni kao Xbox. I ne moze se pricati o ekskluzivi ako izlazi i na PC i na Xbox. Ali to je moje misljenje, ne mora da se prihvati, teramo dalje.

Da ne bude da ne potvrdjujem ono sto sam napisao, ovo su reci Spencera:

But this is the first time Microsoft has said explicitly that its new console won’t be launching with a dedicated slate of first-party exclusives, as has been the case for pretty much every new console generation of the last couple of decades

https://www.theverge.com/2020/1/10/...xclusive-games-launch-backwards-compatibility

MS smatra Xbox konzole i win 10 za jednu softversku platformu, jedan ekosistem. Ista pretplata radi svuda, igra kupljena digitalno radi svuda, jedna friend lista, moguć je crossplay.

Kad kažu ekskluziva, misle na celokupnu platformu. A i zašto bi bilo drugačije, hw platforma nije isto što i softverska.

Poslednja izmena:
Dodao bih samo, zbog te unifikacije, prelazi se na GDK sa XDK (game i xbox development kit) i naravno, DirectX 12 Ultimate

MS smatra Xbox konzole i win 10 za jednu softversku platformu, jedan ekosistem. Ista pretplata radi svuda, igra kupljena digitalno radi svuda, jedna friend lista, moguć je crossplay.

Kad kažu ekskluziva, misle na celokupnu platformu. A i zašto bi bilo drugačije, hw platforma nije isto što i softverska.
Sve igre sa Xboxa mogu se igrati na PC-ju? Kako?

Ne sve, nego sve one first party igre (o čemu smo i pričali) koje su izašle od kada je pokrenut Xbox play anywhere program, tako će biti i za buduće ekskluzive i pojedine third party naslove.

Evo spiska igara koje ga podržavaju.
https://www.xbox.com/en-US/games/xbox-play-anywhere

Ne bih bas rekao da MS ravnopravno gleda i PC, ima tu i igara sto nece namerno da izbace na Pc-ju i nervira me to sto je Gamepass totalno drugaciji, sa daleko vise bezveze naslova nego konzolaski gamepass. Trebali su da daju isto onda kad je vec tako

Pa pazi kada su u pitanju njihove igre onda gledaju, ali kada su u pitanju third party onda je stvar drugacija, prosto neki izdavaci ne zele da bude omoguceno igranje na PC-u, vec samo na konzolama zato i trpi gamepass na PC-u, ali tu je i faktor da bi se bolje prodala konzola, nekako mi je i logicno da bude bolja ponuda na konzoli, skuplja pretplata duplo (10vs5 usd), jos se placa i gold dal kroz ultimate dal kroz obicnu gold pretplatu tako da kada sve stavis na papir bolje je igrati se na Xboxu nego na PC-u kada je gamepass u pitanju..

Mozda jednostavno vama vise odgovaraju "konzolaski" zanrovi?
Recimo MFS i Crusader Kings su 90+ igre koje (za sada) mogu da se igraju samo na pc gamepass-u.

Gledam sada bundle AC Origins/Odyssey/Valahala za 50e na Argentinskom regionu, planiram da ga uzmem. E sada da li će biti problem ako ga uzmem istom karticom koju koristim inače, i da li će sve raditi normalno kada se prešaltam posle na US?

Verovatno glupo pitanje :)
Igre koje idu sa GPS ultimate zakkjucavaju se kad odu sa gps ili rade ako ih imaš skinute na konzoli?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Vrh Dno