Šta je novo?

Xbox Series X / S

Ja već godinama kupujem 3 mesečne GPU kartice sa CD Keys-a (koštaju oko 25 evra), rade i kod nas bez ikakvih problema, ne treba nikakav VPN ili šta već.

Upravo, cena od 20e mesecno je previsoka za ono sto trenutno dobijamo, ali je ovih 25e za 3 meseca i vise nego povoljno...

Sad, da imamo sve kao u US, tu vec dolazi do pitanja opravdanosti cene, jer imas Cloud Streaming, Rewards...

Mada, i tad mislim da je Ultimate bolji nego ona dva tier-a ispod.

Što bi plaćali 17.99€ kad ima kodova za 8~9€ ili 3 meseca po 25€, pritom menjanje regiona zarad uštede nije izmislio Radojica iz Vrčina, koriste to isto braća iz EU i USA.
Lično ne bih plaćao full cenu dokle god postoji jeftinija opcija, a postiji i skroz je legalna.

Meni iskreno Cloud Streaming i Rewards sistem nista ne znace.
Ne bih placao 20e mesecno svakog meseca to je sigurno jer mi je to previsoka cena, a realno u ovih godinu dana koliko imam konzolu i GP Ultimate najvise sam igrao igre koje sam kupio. Igrale su se igre sa GP-a ali najvise se igralo ono sto je kupljeno.
To mi je i najveca prednost naspram racunara ili PS5. Igre su veoma pristupacne i posto sam propustio dobar deo igara od 2010-2020 sada sve to mogu da odigram za male pare.
Sta reci nego da sam prekljuce u poslednjem vozu za crni petak uzeo apsolutno sve Assassin's Creed delove u Deluxe-Ultimate izdanju (sem Mirage-a) za nesto manje od 3500din.
Mislim da sam ovaj mesec na toj akciji potrosio nekih 70e, a kupio sam 20-25 igara.
U ovih godinu dana na nalogu je 80 igara i potroseno nekih 120e na kupovinu istih. Bukvalno sada i da Turska otpadne kao opcija lagano ne moram nista ni da kupujem od starijih izdanja, a ni da placam GP Ultimate.

hajde da preformulisem pitanje - puna cena u Evropi je 20€ mesecno a toliko bi bilo i u Srbiji ako Microsoft ikada otvori Store.

Da li biste toliko placali?
Taj most ce mo preci kad stignemo do njega. Za sad nismo ni blizu.
Inace na nemackom Amazonu mesec dana GPU je 13e. Msm nije 20e. Tako da....

Kupovina Xbox konzole je nazalost obesmisljena, bolje uzeti PC ili PS5.
Чиста глупост. Мој комп који притом нема графичку него интегрисана (рајзен процесор) је коштао 60% више него XSS који имам, а не може да тера ништа у тој резолуцији, графици фпс-у као што може конзола. Кад будем прешао на Х, испашће ме ценовно исто као комп, а небо и земља су буквално. За добар комп, ако хоћеш у рангу Х-а, без хиљаду евра не можеш да прођеш.

Kolega @Labello obesmišljava kupovinu Xboxa jer je Sony fan tako da mislim da ćete teško uspeti išta da mu dokažete. Kupio bi taj i PS5 pro ako već nije nego 99,99% ljudi hejtuje isti pa ga izgleda sramota da pravda kupovinu a i tamo su igre u 30 fps-a :ROFLMAO:
Bolje uzeti PC nego konzolu? Ozbiljno... :oops: Pa ovo valjda svako živi zna.
Btw, meni je Xbox Series S prva konzola, i znam mnogo ljudi samo u mom okruženju koji su je kupili jer je jednostavno sve oko nje jako jeftino a neki i nisu gejmeri naročito što tržišno opravdava onu moju "i ko nema ovu konzolu - ima je", te je taj (ogroman) faktor igrača MS je dobro popunio. Čini mi se da je kupovno S u odnosu na X jači (75% - 25%) što nije mala razlika.

Forza Motorsport je od samog izlaska na GP-u, odakle sada u toj listi? :LOL:

Vidim pominjete gore download igrica na PC ako imaš GPU.
PC game pass?
Da li to znači da možeš da imaš GP nalog bez konzole i igraš na PC?
Za PS Plus to može. Doduše nikad nisam probao jer imam konzolu a slab mi je comp.
Raspitujem se jer treba da uzmem PC srednje klase za klinca pa bih uzeo GP na 2-3 meseca da odigram neke igre.

da, možeš da imaš konzolni gp i da igraš na windowsu

Hmm..to je odlično. Baš bih igrao Starfield.
Ako može još jedan savet jer nisam upoznat sa Xbox situacijom.
Vidim da zadnjih nekoliko strana raspravljate na koju zemlju je najbolje uzeti nalog.
Da li može preko turske koju pominjete? I da li bi tu mogla naša kartica? Vidm da je moglo, pa nije, pa sad može opet?
I da li mora poseban PC game pass?

Poslednja izmena:
Forza Motorsport je od samog izlaska na GP-u, odakle sada u toj listi? :LOL:
Od starta je na ultimate, sad dolazi na standard.
Vidim da zadnjih nekoliko strana raspravljate na koju zemlju je najbolje uzeti nalog.
Da li može preko turske koju pominjete? I da li bi tu mogla naša kartica? Vidm da je moglo, pa nije, pa sad može opet?
Ako imas ultimate možeš ga deliti na PC takođe.

može turska oko 900 dinara je, amerika je 11.99 dolara, ne treba ti poseban pc pass

Vidim pominjete gore download igrica na PC ako imaš GPU.
PC game pass?
Da li to znači da možeš da imaš GP nalog bez konzole i igraš na PC?
Za PS Plus to može. Doduše nikad nisam probao jer imam konzolu a slab mi je comp.
Raspitujem se jer treba da uzmem PC srednje klase za klinca pa bih uzeo GP na 2-3 meseca da odigram neke igre.
I ne samo to, nego jako velik broj igara spada i pod Play Anywhere kategoriju.

Kupiš na konzoli, na primer, i imaš pristup tome i na PC-ju.

viber_slika_2024-12-04_19-56-58-739.png

Ovo kao da sam ja igrao :D Samo bih zamenio mesta Skyrim/Fallout.

Kod mene trenutno No Man Sky, State of Decay 2 i Stellaris.
Mada do kraja godine, gotovo sigurno će se umešati Stalker 2.

Ovo kao da sam ja igrao :D Samo bih zamenio mesta Skyrim/Fallout.
respect :D
Bog te pita kolko će sad biti sati kad večeras krene path of exile 2 i ako ubodu opet neku dobru sezonu sa Diablo 4.....qq lele

Poslednja izmena:
Kontroler, naravno. Zvuči čudno, ali radi. Naravno postoji ( mali ) period privikavanja. UI nije baš baš isti kao na PC, ali meni je ok.
Ne mogu da zamislim sebe da igram Stellaris na kontroleru ili neku drugu strategiju. Jednostavno su mis i tastatura zakon za takve igre.

Ne mogu da zamislim sebe da igram Stellaris na kontroleru ili neku drugu strategiju. Jednostavno su mis i tastatura zakon za takve igre.
Cinjenica da je mnogo udobnije (brze se kreces po ekranu, sortkatovi na tastaturi ) sa m+k. Ali nije nemoguce igrati i sa kontrolerom. Pogotovu igre gde imas pauzu i ako malo vise gustas samu igru. Stvar navike.

Dobar dan svima, planiram da isprobam ovaj kombo uredjaj GAMESIR VX2 AIMBOX, tastatura+mis+adapter u koji se ukljuci kontroler.
Mislim da sa ovim uredjajem mogu sve igre da se igraju na k+m, samo nisam siguran kako se tretira online, moguce je da je previse dobro i da se rizikuje u smislu fair play-a.
Svakako ne planiram da igram online nista :) , za sad.
Ako neko ima iskustva sa istim uredjajem, neka podeli.
Cena je cca 8-9k dinara.

Javi da li radi i kako radi. I ja sam se jedno vreme naostrio da uzmem nesto slicno ali nigde nisam nasao potvrdu kako radi sa Xbox S/X serijom i u kojim igrama radi dobro, a kojima ne.
Takodje ni ja ne bih koristio za online ali FPS kampanje bi najradije igrao sa misem i tastaturom.

Ovo je negde i očekivano jer Xbox-ovci idu na Game Pass. Da je obrnuto situacija iz Sonya ne bi dali ni za hleb ako ćemo iskreno. Setimo se generacije PS4/XBO. Ali neka... Svi treba da uživamo u igrama nevezano za to koji uređaj koristimo.

Nazad
Vrh Dno