Šta je novo?

Xbox Series X / S

Hoću da kupim igre na Tursku preko Mastercard, sve ukucano kako treba i neće...
Piše: "check that the details in all fields are correct or try a different card".
Adresu nisam menjao, ostala je ona kada sam imao aktivan GP.

Zanimljivo je da je Fifa na US jeftinija nego u TR - 35$, a u lirama ispade oko 4.800. Ja ću prebaciti region na US i kupiti je, pa vratiti na TR. Poredio sam ostale igrice, sve je mnogo jeftinije na TR, ali eto Fifa je nekako na US povoljnija za nekih 1.000 dinara u prevodu.
Vidim da je FC 25 preko Čilea nekih cca 31 usd.

Da se dodam i ja, prosao sa Intesom Visa karticom. Pazario Mafia Trilogy za samo 300 dinara..

Da li neko ima informaciju zašto u Srbiji već skoro 2 meseca nigde u zvaničnoj prodaji nema u ponudi konzole Xbox Series X?
Bukvalno ni jedna prodavnica tehnike niti gaming prodavnica nema na stanju ili u nabavci ovu konzolu, dok je s druge strane najnormalnije dostupna u zemljama EU.

Da li neko ima informaciju zašto u Srbiji već skoro 2 meseca nigde u zvaničnoj prodaji nema u ponudi konzole Xbox Series X?
Bukvalno ni jedna prodavnica tehnike niti gaming prodavnica nema na stanju ili u nabavci ovu konzolu, dok je s druge strane najnormalnije dostupna u zemljama EU.
Microsoft je i sam smanjio dostupnost po EU, i to debelo. Jednostavno ne ide prodaja. PS5 bije XSX za tipa 3/4/5 puta na mesečnom nivou. Povlače gaming radnje i Xbox igre, jednostavno ne kupuje niko. A i Microsoft gura sve u digital momenat, Game Pass i to. Tako da me ne bi čudilo da u Srbiji nema zato na stanju, verovatno će biti u skorije neko vreme ali opet, sve je to rezultat katastrofalne prodaje.

Microsoft je i sam smanjio dostupnost po EU, i to debelo. Jednostavno ne ide prodaja. PS5 bije XSX za tipa 3/4/5 puta na mesečnom nivou. Povlače gaming radnje i Xbox igre, jednostavno ne kupuje niko. A i Microsoft gura sve u digital momenat, Game Pass i to. Tako da me ne bi čudilo da u Srbiji nema zato na stanju, verovatno će biti u skorije neko vreme ali opet, sve je to rezultat katastrofalne prodaje.
A mene čudi što ljudi beže toliko od Xbox-a? Series S se siguran sam prodaje fino. Znam par ljudi samo u mom komšiluku koji imaju S. Šta je problem sa X verzijom? Ko će ga znati...

A mene čudi što ljudi beže toliko od Xbox-a? Series S se siguran sam prodaje fino. Znam par ljudi samo u mom komšiluku koji imaju S. Šta je problem sa X verzijom? Ko će ga znati...
Nema problema. Previše je dobar dil, ljudi nisu navikli. Series S je najbolja kupovina moguća, pogotovo polovno za tipa, šta, 200 evra? Ludilo mozga uz Game Pass šta sve čovek dobije.

Ali marketing je prejaka stvar. Microsoft maši pa maši, a Sony već ima ustaljen "mind share" kod korisnika. U dobrom delu Evrope to je sinonim za gaming konzolu još od prošle generacije. Plus, što je i Phil Spencer rekao, zajebao se MS sa Xbox One jer su tad ljudi krenuli da pune svoj digitalni library. Ja sad imam gomiletinu igara na Xboxu, nisam valjda lud da uzmem PS6 za par godina pa da moram sve od nule da kupujem? 😁 Uhvate te na duže staze.

Može Microsoft i Game Pass za džabe da da, opet ljudi ne bi kupovali. Nema element nostalgije, a nikad bolje sprave.

Verovali ili ne jos uvek toliko ljudi kod nas nema 4K televizore i nema im ni logike da uzimaju Series X.
Series S je stvarno opasna konzola za malo novca, a radi lepo i na tv-u ili na monitoru. Vecini ljudi kod nas nema poente davati duplo vise novca za Series X jer vecina ne vidi neki veliki dobit sa tom konzolom.

I Xbox Series S skoro pa NIGDE nije dostupan u "zvaničnim" radnjama već neko vreme.

Xbox se kod nad zvanično ni ne prodaje. Da se prodaje imali bi svoju regionalnu xbox prodavnicu sa cenama u dinarima. Mi smo malo tržište i verovatno Microsoft neće nikada zvanično prodavati konzole ovde. Ove konzole kod nas su verovatno uzete preko evropskih distributera. Pretpostavljam da se slabo prodaje xbox ovde, pa neće niko da drži na lageru. Kod nas verovatno većina uzima preko KP-a gde je jeftinije, što dodatno smanjuje prodaju u prodavnicama.

Ja bas vagam da li da uzmem Xbox ili da krenem da sklapam racunar, prvenstveno zbog MSFS, i cudim se koliko ga nema u ponudi, a cak i gde ga ima, cena je 70k dok se PS5 slim prodaje za 50k, ludilo mozga.
Valjda trebaju da daju vece popuste nego Sony ako im ne ide prodaja :D

Ja bas vagam da li da uzmem Xbox ili da krenem da sklapam racunar, prvenstveno zbog MSFS, i cudim se koliko ga nema u ponudi, a cak i gde ga ima, cena je 70k dok se PS5 slim prodaje za 50k, ludilo mozga.
Imam PS4 Pro, Xbox Series X i PC i na svima igram povremeno. Meni je Xbox kao platforma najbolji od svega za gaming, prvenstveno zbog game pass-a a onda i ergonomije. Sta me iznerviralo oko Xbox-a a i dalje me nervira je da imaju vrlo malu podrsku u raznim zemljama, racunajuci i Srbiju, gde imamo samo PC gamepass od pre neku godinu dok konzole uopste nisu podrzane. Ne mozete cak ni profil napraviti bez lazne adrese a kamo li da podesite gamepass ili kupujete po storovima. Toliko kukaju kako su losiji od sonija a nista ne preduzimaju povodom toga, jednostavno ne zele da ulazu u manje razvijenija trzista. Zbog toga sam poceo veliku odbojnost da gajim prema njima po pitanju konzole. Na PC-u uredno placam kod nas u srbiji pc gamepass i imam skoro sve igre koje imam i na konzoli, kosta vise nego turski ili neki drugi nalog, ali bar imam izbor. Vise ne zelim da se bakcem i smaram nakon nekoliko meseci menjati adrese, kartice, te puste kupovinu, te zabrane kupovinu na drugim storovima... Ne zelim to, navijam za nas store na konzoli (ma koliko se svi ovde na forumu protivili tome) ali od toga nema nista, nazalost. Zato mi zadnjih nekoliko meseci Xbox stoji i hvata prasinu a ja se vratio PC-u (modovi,modovi,modovi,grafika...).
Xbox ima taj fenomenalni ssd sta li je, ma i sa ugasenom konzolom nakon pokretanja zapamti gde si stao i pokrece igru (quick resume). Igre jednostavno za nekoliko sekundi startuju za razliku od PC-a gde nekada prodje i nekoliko minuta dok pokrenem nesta. Da ne pricam koliko se Xbox brze pokrece, jednostavno koristi, i bar meni bude lakse i jednostavnije izvaliti se na kauc ili u fotelju i peglati, nego uz monitor na stolicu ili pak, koristiti razne tastaturte i miseve , kako bih pokrenuo igru sa PC-a na TV pa tek onda koristiti gamepad. Jednostavno je konzola, bar meni, prakticnija.

U koliko zelite da se povremeno smarate sa raznim laznim adresama i "mozda" rizikujete ban zbog toga, da kupujete na tim storovima jeftino i placate jeftino gamepass, onda je sigurno bolja opcija Xbox. Ja iskreno to vise ne zelim da radim. Xbox-eve imate tonu na KP u oglasima, cak vise nije ni tako skup.
U koliko zelite vise opcija, legalnost, bolju grafiku, malo vise smaranja oko igara, onda PC. Ali, velika mana PC-a u odnosu na konzolu je da cete cesce davati pare na novije komponente radi boljeg uzitka u igrama sto na duze staze gaming cini ne isplatljivijim, osim ako ste dobro stojeci pa Vas to ne dotice mnogo.

Po meni, PC i bojkot XBOX-u kao konzolu , mada mislim da i sami idu na tu kartu da konzolu izbace a da guraju gamepass na svim uredjajima.

Ti ga bas pretera...
Evo vec 2.5 godine ista adresa isti store ista kartica. I sve radi bez problema.
btw nigde vise nije jeftino, ali ima gde je malo povoljnije.

Sto se tice PC ili konzola, PC ce uvek biti bolji ali to se placa minimum tri puta cene jedne konzole. Koliko para toliko muzike.

baš preterivanje
jednom namestiš i ne misliš. A us nalog baš uvek radi, i uvek će raditi

Imam PS4 Pro, Xbox Series X i PC i na svima igram povremeno. Meni je Xbox kao platforma najbolji od svega za gaming, prvenstveno zbog game pass-a a onda i ergonomije. Sta me iznerviralo oko Xbox-a a i dalje me nervira je da imaju vrlo malu podrsku u raznim zemljama, racunajuci i Srbiju, gde imamo samo PC gamepass od pre neku godinu dok konzole uopste nisu podrzane. Ne mozete cak ni profil napraviti bez lazne adrese a kamo li da podesite gamepass ili kupujete po storovima. Toliko kukaju kako su losiji od sonija a nista ne preduzimaju povodom toga, jednostavno ne zele da ulazu u manje razvijenija trzista. Zbog toga sam poceo veliku odbojnost da gajim prema njima po pitanju konzole. Na PC-u uredno placam kod nas u srbiji pc gamepass i imam skoro sve igre koje imam i na konzoli, kosta vise nego turski ili neki drugi nalog, ali bar imam izbor. Vise ne zelim da se bakcem i smaram nakon nekoliko meseci menjati adrese, kartice, te puste kupovinu, te zabrane kupovinu na drugim storovima... Ne zelim to, navijam za nas store na konzoli (ma koliko se svi ovde na forumu protivili tome) ali od toga nema nista, nazalost. Zato mi zadnjih nekoliko meseci Xbox stoji i hvata prasinu a ja se vratio PC-u (modovi,modovi,modovi,grafika...).
Xbox ima taj fenomenalni ssd sta li je, ma i sa ugasenom konzolom nakon pokretanja zapamti gde si stao i pokrece igru (quick resume). Igre jednostavno za nekoliko sekundi startuju za razliku od PC-a gde nekada prodje i nekoliko minuta dok pokrenem nesta. Da ne pricam koliko se Xbox brze pokrece, jednostavno koristi, i bar meni bude lakse i jednostavnije izvaliti se na kauc ili u fotelju i peglati, nego uz monitor na stolicu ili pak, koristiti razne tastaturte i miseve , kako bih pokrenuo igru sa PC-a na TV pa tek onda koristiti gamepad. Jednostavno je konzola, bar meni, prakticnija.

U koliko zelite da se povremeno smarate sa raznim laznim adresama i "mozda" rizikujete ban zbog toga, da kupujete na tim storovima jeftino i placate jeftino gamepass, onda je sigurno bolja opcija Xbox. Ja iskreno to vise ne zelim da radim. Xbox-eve imate tonu na KP u oglasima, cak vise nije ni tako skup.
U koliko zelite vise opcija, legalnost, bolju grafiku, malo vise smaranja oko igara, onda PC. Ali, velika mana PC-a u odnosu na konzolu je da cete cesce davati pare na novije komponente radi boljeg uzitka u igrama sto na duze staze gaming cini ne isplatljivijim, osim ako ste dobro stojeci pa Vas to ne dotice mnogo.

Po meni, PC i bojkot XBOX-u kao konzolu , mada mislim da i sami idu na tu kartu da konzolu izbace a da guraju gamepass na svim uredjajima.
Ja koliko znam neka me neko ispravi ako gresim, ni Playstation nema Srbiju kao region na konzoli niti srpsku prodavnicu. Playstation je ovde mnogo popularniji i zastupljeniji nego Xbox. Logicno je zakljuciti da ako Sony ne vidi Srbiju kao isplativo trziste, zasto bi sa Microsoft-om bilo drugacije. Verovatno trebaju da ispune neke propise i regulative da bi prodavali u dinarima, i oni su iskalkulisali da im se ne isplati. Nama ne mora to da se svidja, ali budimo realni i sagledajmo realno nase trziste. Koliko bi ljudi kupovalo Xbox i legalne igre, kad ai dalje vecina koristi PC i i pirate?! Znam da ce neki reci da bi kupovali kad bi cene bile kao u Turskoj i Argentini, ali tek to im se ne bi isplatilo, tako da od toga nema nista.
Na kraju svaka platforma ima svoje prednosti i mane, svako moze da bira sta mu odgovara, nema potrebe da se hejtuje i drami oko toga, nece to nista promeniti.

Uz xbox ss sam se vratio gejmingu iskreno, turski region je bio prekretnica u mojoj odluci da vecinu pirata koje sam gurao na rgh xbox360 i kompu, sada lepo kupim i imam za pokolenja 😊 ps4 na 9.00 🤫 mi sluzi za sony exclusive i obzirom da na ps5 nije toliko njih izaslo, za sada ne propustam nista.

Jedino sto me nervira u celoj prici oko konzola je sto se developeri ne trude mnogo u smislu da otkljucaju frejmrejt, primer mafia definitive edition. Na ps4 (modovan sistem) uz par patchova ide na 40-50 a na xbox-u je locked 30. Isto tako RDR1 i jos puno njih

Poslednja izmena:
Kupovina Xbox konzole je nazalost obesmisljena, bolje uzeti PC ili PS5.

Teško ćeš sklopiti komp jačine Series X za one pare za koje ga možeš polovnog kupiti. :) Tipa, šta, 370-380 bude na KP-u?

Kupovina Xbox konzole je nazalost obesmisljena, bolje uzeti PC ili PS5.
Obesmišljena je kupovina konzole od 180-200 evra koja je praktično bešumna, i može da potera sve što iole skroman gejmer može da poželi? 🤔 Da ne govorimo o regionima, izuzetno pristupačnim cenama, genijalnosti Game Passa i svega ostalog. Ne samo da nije obesmišljena, nego je de fakto best buy za svakog ko ne želi da tera u 4K i nije ekstremno zahtevan.

Za sve koji s nestrpljenjem očekuju zvaničan xbox store, bacite pogled na cene u MS store-u. Screenshot iz xbox aplikacije :)
P.S. nije deluxe edition, on je 12599. ☺️

Prilozi

• Screenshot_20241202_224917_com_microsoft_xboxone_smartglass_beta_MainActivity.jpg
    Screenshot_20241202_224917_com_microsoft_xboxone_smartglass_beta_MainActivity.jpg
    254.4 KB · Pregleda: 39
Ima li ovde iko da placa punu cenu Game Pass-a ili su svi na Indiji ,Turskoj ili slicno?

Ima li ovde iko da placa punu cenu Game Pass-a ili su svi na Indiji ,Turskoj ili slicno?
✌️
Za PC samo, ne znam koliko je u dinarima, tipa 1100 mesečno ili tako nešto.

Više me boli kad uzmem Twix u radnji za 90 dinara nego kad mi Satya Nadella i Phil Spencer lično skinu novce sa računa. Bolje mi je to nego droga, a i svakako jeftinije i ne stvara mi dosije.

Sta znam, ja sam izuzetno zadovoljan s mojim XSS, iako sam skoro presao s 1080p na 4k TV.
Drzim nalog na US Store, svojevremeno sam uradio konverzije na GP Ultimate koji istice 2025, pa sam preko jednog sajta koji prodaje kodove uzeo jos godinu dana za razumne pare.

Dok nisam dao zeni svoj komp, s US nalogom sam lepo igrao i na PC i na konzoli, sa istim nalogom, tako da nije bilo potrebe prebacivati se s jednog na drugi i ostale price.

Iskreno, posto sam zeni dao svoj PC, gledam sad da uzmem novi da bih igrao i na njemu i ne mogu sebi da opravdam tako nesto, jer je XSS u dnevnoj, a PC je bio u mojoj radnoj sobi.
Medjutim, ne mogu sebi da opravdam taj trosak, jer polovni XSS je ~200e, a XSX ~350...
Koristim laptop, mogu da odigram Starcraft, Heroje na njemu, a za ostalo bi isla konzola...
Hocu samo da probam kako radi AoE na konzoli, ako radi s K&M, XSS ide u radnu, a za dnevnu ce se kupiti XSX.

(kod kuce u drugom gradu mi stoji stari XOneS na kojem je isti nalog, tako da mogu da nastavim da igram gde sam stao...

Jednostavno, ne slazem se s ocenom da je Xbox kao konzola obesmisljena, jer je ovo ekosistem koji lepo radi, cak i iz Srbije.

Jedina (velika) mana je sto ostale stvari su geo-locked, kao npr. cloud gaming...
To mi radi samo ako pokrenem preko VPN na telefonu, tako da je tu jedino zongliranje.

hajde da preformulisem pitanje - puna cena u Evropi je 20€ mesecno a toliko bi bilo i u Srbiji ako Microsoft ikada otvori Store.

Da li biste toliko placali?

Nazad
Vrh Dno