Imam PS4 Pro, Xbox Series X i PC i na svima igram povremeno. Meni je Xbox kao platforma najbolji od svega za gaming, prvenstveno zbog game pass-a a onda i ergonomije. Sta me iznerviralo oko Xbox-a a i dalje me nervira je da imaju vrlo malu podrsku u raznim zemljama, racunajuci i Srbiju, gde imamo samo PC gamepass od pre neku godinu dok konzole uopste nisu podrzane. Ne mozete cak ni profil napraviti bez lazne adrese a kamo li da podesite gamepass ili kupujete po storovima. Toliko kukaju kako su losiji od sonija a nista ne preduzimaju povodom toga, jednostavno ne zele da ulazu u manje razvijenija trzista. Zbog toga sam poceo veliku odbojnost da gajim prema njima po pitanju konzole. Na PC-u uredno placam kod nas u srbiji pc gamepass i imam skoro sve igre koje imam i na konzoli, kosta vise nego turski ili neki drugi nalog, ali bar imam izbor. Vise ne zelim da se bakcem i smaram nakon nekoliko meseci menjati adrese, kartice, te puste kupovinu, te zabrane kupovinu na drugim storovima... Ne zelim to, navijam za nas store na konzoli (ma koliko se svi ovde na forumu protivili tome) ali od toga nema nista, nazalost. Zato mi zadnjih nekoliko meseci Xbox stoji i hvata prasinu a ja se vratio PC-u (modovi,modovi,modovi,grafika...).
Xbox ima taj fenomenalni ssd sta li je, ma i sa ugasenom konzolom nakon pokretanja zapamti gde si stao i pokrece igru (quick resume). Igre jednostavno za nekoliko sekundi startuju za razliku od PC-a gde nekada prodje i nekoliko minuta dok pokrenem nesta. Da ne pricam koliko se Xbox brze pokrece, jednostavno koristi, i bar meni bude lakse i jednostavnije izvaliti se na kauc ili u fotelju i peglati, nego uz monitor na stolicu ili pak, koristiti razne tastaturte i miseve , kako bih pokrenuo igru sa PC-a na TV pa tek onda koristiti gamepad. Jednostavno je konzola, bar meni, prakticnija.
U koliko zelite da se povremeno smarate sa raznim laznim adresama i "mozda" rizikujete ban zbog toga, da kupujete na tim storovima jeftino i placate jeftino gamepass, onda je sigurno bolja opcija Xbox. Ja iskreno to vise ne zelim da radim. Xbox-eve imate tonu na KP u oglasima, cak vise nije ni tako skup.
U koliko zelite vise opcija, legalnost, bolju grafiku, malo vise smaranja oko igara, onda PC. Ali, velika mana PC-a u odnosu na konzolu je da cete cesce davati pare na novije komponente radi boljeg uzitka u igrama sto na duze staze gaming cini ne isplatljivijim, osim ako ste dobro stojeci pa Vas to ne dotice mnogo.
Po meni, PC i bojkot XBOX-u kao konzolu , mada mislim da i sami idu na tu kartu da konzolu izbace a da guraju gamepass na svim uredjajima.