Šta je novo?

Xbox One

A mozak ne vise od 720p :p

Ljudsko oko ionako ne vidi vise od 24 fps :d:d:d

Tačnije utrenirano ljudsko oko (npr. piloti) vide nekih ~200fsp-a u sekundi :)

The USAF, in testing their pilots for visual response time, used a simple test to see if the pilots could distinguish small changes in light. In their experiment a picture of an aircraft was flashed on a screen in a dark room at 1/220th of a second. Pilots were consistently able to "see" the afterimage as well as identify the aircraft. This simple and specific situation not only proves the ability to percieve 1 image within 1/220 of a second, but the ability to interpret higher FPS.

A dobar test recimo je ovaj, a tu je i odličan primer kako se motion blur koristi da zamaskira niži fps i učini ga prijatnijim ljudskom oku.

http://frames-per-second.appspot.com/

Doduše tu je ograničenje osvežavanje vašeg monitora, tv-a...

Poslednja izmena:
(MOJE MIŠLJENJE)
Xbox 360 ima daleko bolji gamepad, a novi je samo unapređenje (mada je ružniji). Mogu da se povežu na PC, i onda ih sve igre prepoznaju, i dobijem tačno natpise za tastere, kao da igram konzolu. Koriste standardne baterije (nikako mi nije jasno zašto DS to nema).

Najavili su da će svaka konzola moći da se koristi za razvoj, odnosno da neće biti potrebe za devkit-ovima. A omogućili su svima da izdaju igre, samostalno.

Kinect. Trenutna verzija je zanimljiva (mada ga stvarno retko koristim), a sledeća će sigurno biti puno bolja.

Već imam profil.

Sa druge strane, iako planiram da kupim konzolu, na njima planiram samo ekskluzive da igram, zbog toga što mi je PC mnogo udobniji (hoću da odigram nešto na laptopu - ubacim prijemnik za gamepad, odigram par trka dok odmaram od posla. Hoću pun doživljaj - vratim prijemnik u HTPC, cloud save je odradio svoj posao, i ja samo nastavim karijeru na velikom TV-u, zavaljen u kauč. Bez diskova, skupih igara, pretplate za online...)

Baš zbog tog forsiranja X360 gamepada u igrama za PC ga neću nikad kupiti, uvek ću ga emulirati.

Baš zbog tog forsiranja X360 gamepada u igrama za PC ga neću nikad kupiti, uvek ću ga emulirati.

Klasično udaranje glavom u zid. Xbox kontroler uzimaš zbog toga jer sve radi out of box. I kako već joypad uzimaš kako bi uživao u igrama, ne vidim poentu da se svaki put cimaš oko emuliranja.

Svidja mi se ovaj XO dzoj... Pasce kupovina vidim, bar neki deo od next gen da imam jer necu uzimati nijednu od xo ili ps4 konzole, nisam nesto igrama odusevljen a i sve skoro ima na PC :D

Integrisanu bateriju, kao i magnetne senzore umesto mehančkih je Sixaxis imao u startu. :) Tako da ovo nije ništa novo.

(MOJE MIŠLJENJE)
Xbox 360 ima daleko bolji gamepad, a novi je samo unapređenje (mada je ružniji). Mogu da se povežu na PC, i onda ih sve igre prepoznaju, i dobijem tačno natpise za tastere, kao da igram konzolu. Koriste standardne baterije (nikako mi nije jasno zašto DS to nema).

Najavili su da će svaka konzola moći da se koristi za razvoj, odnosno da neće biti potrebe za devkit-ovima. A omogućili su svima da izdaju igre, samostalno.

Kinect. Trenutna verzija je zanimljiva (mada ga stvarno retko koristim), a sledeća će sigurno biti puno bolja.

Već imam profil.

Sa druge strane, iako planiram da kupim konzolu, na njima planiram samo ekskluzive da igram, zbog toga što mi je PC mnogo udobniji (hoću da odigram nešto na laptopu - ubacim prijemnik za gamepad, odigram par trka dok odmaram od posla. Hoću pun doživljaj - vratim prijemnik u HTPC, cloud save je odradio svoj posao, i ja samo nastavim karijeru na velikom TV-u, zavaljen u kauč. Bez diskova, skupih igara, pretplate za online...)

Ok, znaci tebi je bitno sve osim igara :) Onda je jasno zasto uzimas XONE

Klasično udaranje glavom u zid. Xbox kontroler uzimaš zbog toga jer sve radi out of box. I kako već joypad uzimaš kako bi uživao u igrama, ne vidim poentu da se svaki put cimaš oko emuliranja.

Generalno stvar ukusa, ali recimo ja sam svojevremeno, umesto xbox joypad-a, kupio logitech F710, koji u sebi ima implementiranu emulaciju xbox-a. :) Sjajna stvar, sa gornje strane imas mali prekidac kojim biras u kom modu hoces da ti radi joy(XInput/DirectInput), naravno meni je non stop u xbox(XInput) modu. ;)
f710-gaming-gamepad-images.png

Hocu da kazem da ima alternativa a da ne mora nista da se petlja preko raznoraznih software-a za emulaciju. Joy je extra, a po oglasima ga prodaju ne tako skupo, baterija mu bas duuugoo traje. Odoh malo u off. ***a!

Poslednja izmena:
Driver, odakle ti to da kupujem X1? Zanimaju me obe opcije, i odlučiću tek kad budem imao potpunije informacije šta kupujem.

(ponovo, moje mišljenje...)
I kako gamepad nema veze s igrama? Mislim, 99% naslova su multiplatformski, koji su u ovoj generaciji uglavnom bili bolji na kutiji. X360 je na početku imao mnoogo bolje ekskluzive (Braid, Limbo, Castle Crashers, Shadow Complex...), PS3 ga je sustigao/prestigao pred kraj generacije, sa naslovima tipa Journey, The Last of Us, Heavy Rain je isto solidan (znam da je odavno izašao), Beyond: Two Souls deluje izuzetno.
U stvari, naslovi od kojih najviše očekujem, a da su najavljeni za narednu generaciju, su Watch_Dogs, The Witness (PS4 ekskluziva) i The Division.

Isto tako, izuzetno je bitno to što je svaka konzola devkit. To znači da će biti mnogo više kreativnih i inovativnih igara. Nadam se da će Sony ovo iskopirati.

ne možeš baš uvek da ga emuliraš . npr tomb raider , nfs the run i još dosta naslova koriste drugačije dll ove od standardnog xinput1_3.dll .
takodje, šta ćemo sa axisima?
native xinput pad je must . a onda na red dolazi kvalitet izrade i preciznost .

xbox360 pad je i dalje numero uno rešenje za PC . izvinite zbog laganog offa .

Poslednja izmena:
ne možeš baš uvek da ga emuliraš . npr tomb raider , nfs the run i još dosta naslova koriste drugačije dll ove od standardnog xinput1_3.dll .
takodje, šta ćemo sa axisima?
native xinput pad je must . a onda na red dolazi kvalitet izrade i preciznost .

xbox360 pad je i dalje numero uno rešenje za PC . izvinite zbog laganog offa .

ja sam bez problema emulirao ds3 u x360 gamepad u tomb raideru

bez problema se sve to emulira, ali kad ti on na ekranu ispiše: stisni A, a ja gledam u gamepad i vidim samo X, O... sta da stisnem? nije mi to tastatura da znam gde mi je koji taster...

y gore, a dole, x levo, b desno. nikad sa tim nisam imao problema. bio je problem u prvom QTE u prvoj igri koju sam tako probao. kada se fino mozak prešalta da upamti čak 8 kombinacija a ne 4, ide bez smetnji

o tom prešaltavanju ti i govorim . sve lepo radi u x360ce kontrol panelu, a kad udješ u igru , dugmad izbutana .

doduše , možeš da isključiš pass-through(native) emulaciju , da upališ compatibility i da se nadaš najboljem, ali za čije babe zdravlje .
onda se pojavi capcom sa dead rising 2 , pa da vidiš kako je lako emulirati sa x360ce . peglanje do sto i nazad .

zato je native xinput pad pristojnog kvaliteta jedino rešenje za pc igranje .

Poslednja izmena:
bez problema se sve to emulira, ali kad ti on na ekranu ispiše: stisni A, a ja gledam u gamepad i vidim samo X, O... sta da stisnem? nije mi to tastatura da znam gde mi je koji taster...

Zato se i nerviram, što hoće da mi nametnu x360 kontroler kao standard za PC. Znam da je najjednostavnije kupiti njega ali princip je princip.

Pa zar nije bolje da ima jedan kontroler koji prestavlja standard u odnosu na situaciju i muke koje su postojale pre toga sa kontrolerima, da jedna igra ne prepoznaje tvoj kontroler, da druga igra ne dozvoljava da se podešavaju kontrole, a pri tome kontrole razmeštene random bez ikakve veze. Od onda ovakvih muka više nema i x360 kontroler ili njegova emulacija rade posao svuda.

Nisam nešto upućen u to kako Xinput radi, ali zar nije on otvoren, u smislu da svaki proizvođač može da napravi gamepad koji je kompatibilan? Ako jeste tako, onda pozdravljam standard, jer je stvarno napravio igranje udobnijim. Ukoliko nije, i MS nekako blokira proizvođače da prave alternative, onda to nije u redu. Ja već imam x360, pa sam samo iskoristio postojeće kontrolere.

naravno da je otvoren standard . svaki proizvodjač ima xinput / directinput modele sa opcijom prešaltavanja s jednog na drugi .
o tome je sad neophodno voditi računa , dakle, nativna xinput mogućnost pada je moranje .

Ovo sve gora arkada, sa sve boljom grafikom :)

I MS napravio kul reklamicu za novu kutiju. :)

[YOUTUBE]Ie6gu3m2TSU[/YOUTUBE]

Ladno iskopirali sony. Auuu pa gde je kreativnost majku mu?

Otisla od e3, zajedno sa always on policy, drm-om, cloud powerom... Sve sto je trebalo da razlikuje konzole je nestalo i sad imamo ogoljen box koji ocigledno nema snagu kao ps4 a sve sto je trebalo da bude prednost je izbaceno pod pritiskom kupaca.

Btw, ruse ide u 900p, cod u 720p upscaleovan na 1080 za sta ms iskusno tvrdi da je to isto i da se ni ne vidi razlika:
http://www.dualshockers.com/2013/10...party-xbox-one-games-may-as-well-stop-asking/
Btw kod ps4 cod je u native 1080p
Ako je ovako na launchu dok ms jos ubrizgava pare u devove bice jos zanimljivije kako vreme bude odmicalo.

Ah, sad odjednom postaje bitno da li je nešto 720p, ili ne. A prethodnih godina me ovde ljudi ubeđivali da je to vrhunac svega :D

Vrh Dno