Šta je novo?

Xbox One

jel sad shvataš u čemu je poenta. xox tu igru gura na medium/low. komp koji gura tu igru na medium/low ne košta više od xbox-a. ono što je poenta je ako hoćeš besprekorne performanse i ako hoćeš najbolje onda uzmeš pc. ako oćeš da možeš da igraš sve dugo vremena u nekim kakvim takvim podešavanjima uzmeš konzolu. plus što gta 4 nije uopšte primer jer je totalno neoptimizovano g*vno.

Blago ste iskulirali to da za tih 8 godina ogromna vecina nece ostati na toj prvoj konzoli. Ja sve koje znam u ovom podforumu, vecinu i licno, su zamenili konzolu barem jednom :) Ne kazem da nema izuzetaka, cujem ima u Tajlandu neki cicar 125 godina..

Čičar..

Ma onaj iz Manchester Uniteda.

uvek će bilo i uvek će da bude:
* konzole- jeftina zabava, kupiš jednom, traje 8 godina

Meni je ovo 3. xbox 360 i 3. ps3 :)

aha, pazi da nije...

uvek će bilo i uvek će da bude:
* konzole- jeftina zabava, kupiš jednom, traje 8 godina i povezuje se na već postojeći tv, to ima svoju cenu i grafika je uvek lošija
* pc- skupa zabava, mora stalno da se upgradeuje, ali jeftine igre i uvek si top što se grafike i kvaliteta tiče

Mozda top grafike posle 2 godine od kad se pojavi nova generacija konzola.
Top gameplay? ... ma koga briga, bitno je da je u full/quad HD, AAx16, AFx32, FXAA off, Vsync, 323582-092303943 3dmark poena...

Ali ubedljivo najgori konzolasi su oni koji prednost konzoli u odnosu na PC daju jer 'igranje iz fotelje i na velikom TV-u' Konzolasi i dalje u svojim glavama vide PC igraca kao zgurenog u stolici, nabijenog uz 15 inca ekran :)
Uvek cu prednost dati PC-ju jer neuporedivo veci fps i bolja grafika znace i te kako... Imam PS3 i od tih silnih exluziva jedino mi Heavy Rain, mgs4 i GT5 necemu vrede i da The Last of Us... exluzive Infamous, LBP, Resistance ne racunam jer su mi to bzvz igre

jel sad shvataš u čemu je poenta. xox tu igru gura na medium/low. komp koji gura tu igru na medium/low ne košta više od xbox-a. ono što je poenta je ako hoćeš besprekorne performanse i ako hoćeš najbolje onda uzmeš pc. ako oćeš da možeš da igraš sve dugo vremena u nekim kakvim takvim podešavanjima uzmeš konzolu. plus što gta 4 nije uopšte primer jer je totalno neoptimizovano g*vno.

Ne kosta sada, ali u vreme kada je igra izasla kostao je, a da ne pricamo o vremenu kada je konzola izasla. Isto vazi i za starije/novije igre od tog gta 4. Bas kao sto sam i sam rekao:

Uz to si miran sledećih 5-7 godina minimum, dok za to vreme moraš da promeniš 3 konfiguracije od 500e da bi igrao nove igre sa grafikom kao na konzolama...

Ili jednu od 1500, kao ovi iz DigitalFoundry, da ne razmisljas da li ce GTA V ili nesto slicno biti igrivo za koju godinu.

Poslednja izmena:
Iako nisam preveliki ljubitelj igre, LoL ima populaciju igraca kao polovina svih prodatih konzola, da li Xbox ili PS3. Team Fortress 2, Dota 2 i WoW su isto u ogromnom broju. Ako vec ne mozemo biti objektivni sta je kvalitetan gameplay, broj igraca moze da odluci i vidi se ko daleko vodi ispred.

jel ti shvataš da su na konzolama igre na medium/low setovanjima?

Džaba pišeš, ostavio sam podešavanja na kojima radi GTA 4 na konzolama, kao i to da je na tadašnjoj mojoj konfiguraciji radilo na boljim podešavanji,a, ostavio link sa frejmovima na konzolama, a to je bila jedina problematična igra u celoj prošloj generaciji što se tiče optimizacije na PC, ali ne vredi. Čovek je ubedio sebe. :)

A jel shvatate da izdavace zabole da izvlace maximum iz onog sto im se nudi hardwerski na konzoli. GT5 radi u full hd sa zakucanih 60fps. Sto znaci da moze al im se bas da nekazem sta. GoW 3 je graficki u to doba bio pojam za pc. Za taj kvalitet je bila potrebna masina 700e+ kao i uncharced 2 i 3

Mozda smo mi konzolasi ljudi koji jos uvek misle da je Zemlja ravna ( mada taj komentar vise govori o onome ko ga je postavio ), i mozda smo mi nesposobni da shvatimo sve prednosti AA, AF i ostalih stvari.....
Mozda smo mi ljudi koji jednostavno vole da ubace igru i igraju?
Mozda mi samo zelimo da svi budu isti, i da sve zavisi od skilla a ne od misa koji kosta cetvrtinu PS4/X1 i graficke kao cele te konzole......?
Mozda mi zelimo da igramo samo na joypadu, da odvozimo koji krug bez menjanja guma u pit-stop-u, da sa decom odigramo LBP u cetvoro?
Mozda mi samo zelimo da uzivamo u igrama, bez obzira na kojim su setovanjima?
Ono sto sigurno znam je da NE ZELIMO da nas ljudi koji imaju PC ubedjuju STA JE BOLJE ZA NAS!!!!!!!!
Imate vasu sobu gore, i pustite nas zabludele ovce da uzivamo u nasem neznanju......

Mozda smo mi ljudi koji jednostavno vole da ubace igru i igraju?

Dok ti odvojis vreme da odes u prodavnicu da kupis igru/narucis iz game-s ili inostranstva/bilo sta, Steam za to vreme skine igru i vec je spremna za igranje.

Mozda mi samo zelimo da svi budu isti, i da sve zavisi od skilla a ne od misa koji kosta cetvrtinu PS4/X1 i graficke kao cele te konzole......?

Ovo je poprilicno hrabar komentar kad se uzme u obzir da konzole imaju auto-aim, auto-lockon i ostala pomagala. Toliko o zavisnosti skilla. I opet, vec je 15 prezvakano da investicija + igre za PC je daleko jeftinija opcija.

Mozda mi zelimo da igramo samo na joypadu, da odvozimo koji krug bez menjanja guma u pit-stop-u, da sa decom odigramo LBP u cetvoro?

Zar je ne moguce igrati sa joypadom na PCu? Zar su sve igre hardcore simulacije (cak i da jesu, zar to ne znaci da treba vise skilla za PC)? LBP nazalost nije pravljen za PC, jedna od retkih igara zbog koje bih kupio PS3.

Mozda mi samo zelimo da uzivamo u igrama, bez obzira na kojim su setovanjima?

Ovo ti jedino ima smisla.

Poslednja izmena:
@Versus:
Dakle, za ovo prvo idi prvo instaliraj patch za update za driver pre nego sto pocnes da igras pa mi se javi.... Igre na konzoli imaju samo jednu opciju - start game ( po meni to je filozofija plug and play....)
Pod dva, bez obzira na auto aim, auto lock on, svi to imaju i svi igraju na istim joypad-ovima, i svi imaju isti FR, tako da ipak zavisi od samog igraca.....
I ono najvaznije, posto ocigledno nije bilo dovoljno upadljivo.....

Ono sto sigurno znam je da NE ZELIMO da nas ljudi koji imaju PC ubedjuju STA JE BOLJE ZA NAS!!!!!!!!

A jel ti shvatas da je minimum za pokretanje igre Saints Row IV GeForce GT 530 koja je izasla pre 2 godine, dok je aktuelna generacija konzola izasla pre skoro 8?

I to je sve na najnizim mogucim podesavanjima, gde sigurno losije izgleda nego na konzolama.

Za neko normalno igranje ti treba GTX 260 koja je opet bila 50% skuplja od konzole bila u vreme lansiranja, a gde je ostatak konfiguracije...

Sa konzolom nemas lupanja glavom oko toga kako ce nesto da radi i koja konfa ti treba za to, samo kliknes play i igras, i tako sledecih 5-10 godina.

Poslednja izmena:
@Versus:
Dakle, za ovo prvo idi prvo instaliraj patch za update za driver pre nego sto pocnes da igras pa mi se javi.... Igre na konzoli imaju samo jednu opciju - start game ( po meni to je filozofija plug and play....)

Izvini, nisam ti video odgovor na vreme posto sam morao da instaliram patch za kernel za Windows za Explorer za Firefox za Flash. Mozes li me obavestiti sledeci put na PSN kad budes pisao, da ne moram da se mucim pa da samo uradim System restore?

A jel ti shvatas da je minimum za pokretanje igre Saints Row IV GeForce GT 530 koja je izasla pre 2 godine, dok je aktuelna generacija konzola izasla pre skoro 8? Znaci hteo, ne hteo, da bi je igrao treba ti novi PC.

Hvala Bogu pa je GT 530 jaci od 480 i ostalih. A mi se jadni jos bunimo kako nas Nvidija zavrce svake godine sa 20-30% poboljsanja. :p

Poslednja izmena:
Izvini, nisam ti video odgovor na vreme posto sam morao da instaliram patch za kernel za Windows za Explorer za Firefox za Flash. Mozes li me obavestiti sledeci put na PSN kad budes pisao, da ne moram da se mucim pa da samo uradim System restore?

Ne mere, mora prvo malo RegEdit da radi..... :d

Inace, ranije se u konzolaskim temama bar znalo, prepucavali su se korisnici Sonija i XBoxa ko ima duzi......
Ali su se bar razumeli.....
A ovi PC-jevci kao skakavci unistise sve.....

Poslednja izmena:
A jel shvatate da izdavace zabole da izvlace maximum iz onog sto im se nudi hardwerski na konzoli. GT5 radi u full hd sa zakucanih 60fps. Sto znaci da moze al im se bas da nekazem sta. GoW 3 je graficki u to doba bio pojam za pc. Za taj kvalitet je bila potrebna masina 700e+ kao i uncharced 2 i 3

GT5 ne radi u Full HD.

Kakva je kod nas situacija za preorder XboX one? Nešto zvanično ili mađarske kombinacije?

Ima u Computerlandu, ali sumnjam da ce biti mala razlika izmedju njih i Madjarske.

Pa ako su se time zaista hvalili, onda lazu, sto je uostalom i standardno u svetu gde marketing caruje i gde se na korisnike gleda kao na ovce:)

Poslednja izmena:
@Versus Malo teže će to da bude u ComputerLandu, nije ni Mađarska na listi podržanih zemalja, a kamoli Srbija.

Poslednja izmena:
Ljudsko oko ionako ne vidi vise od 24 fps :d:d:d

Nazad
Vrh Dno