Šta je novo?

Xbox One

Poslednja izmena:
***. Istorija te dematuje :)

A i ti nikako da ukapiras da su multiplatform naslovi samo bonus na konzolama i da su ekskluzive ponta svake (predjasnje i buduce) price.

Izvedbu kakvu imaju God of War, GT serijal, Last of us, Uncharted, itd., NEMAS vec decenijama na PC-u...

world of tanks, guild wars 2, world of warcraft i gomila drugih ti se smese :) t meni pricas o ekskluzivama, a ja sve sto igram su pc ekskluzive.

edit: rama, upravo to :)

Poslednja izmena:
Sve neki FRPovi :D

Guild Wars 2 ozbiljno odradjen naslov? Bitch please... ni 200 patcheva ga nije sredilo. Niti ce. Nemojte da se neozbiljni... Jos vam samo Sims serijal fali.
Dugo ja kuckam po ovom forumu a jos duze igram i pratim trziste, ne pricate sa nekim kome je prvi kontakt sa igrama bio xbox...

Pazi, da nije indie bundleova ja za neke fenomenalne igre nikada ne bi čuo, niti ih probao, zato što nemaju iza sebe marketing, milione i velike razvojne timove i izdavače. Ovako se probere neki kvalitet za koji drugačije ne bi mogao ni znati :)

Amnesia: The Dark Descent, Path of Exile, Terraria, FTL, Plants vs Zombies, Bastion, Braid, Limbo, Minecraft, Binding of Isaac, Super Meat Boy, Bit trip runner, Legend of Gimrock, Hotline Miami, Cave, Trine. Samo neke indie igre iz glave koje su me više zabavile nego mnogi moderni aaa naslovi :)

Poslednja izmena:
Ti se ocigledno ne razumes u PC komponente i gaming :) A i prikaci taj isti Xbox na taj isti monitor na kojem igras FIFU u igraonici pa ces videti da li duplo bolje izgleda.

Jok, ti se razumes, cetvrta godina Informatike na PMF-u sam, jos '96 sam dobio prvi komp sa Windows 95, stric je prodao BMW da bi ga kupio. U supi mi stoji tzv. Tim 40, koji smo imali pre toga, sa 286 procesorom, reklamirali su ga kao "prvi racunar proizveden u Jugoslaviji", mada verovatno ti nisi ni cuo za to.

Ortak ima 22" monitore koji nisu full hd, vec 1680 x 1050, i dve ps3-ke, na jednom se igraju samo originali na hd ready LG tv-u, a na drugom je prikacen cipovan ps3 na full hd Sony tv. Ja kuci imam xbox koji sam u "naucne svrhe" donosio kod njega da bi uporedjivali sve ovo o cemu pricam.

Znaci ne pricam napamet, nego iz prve ruke sve.

Volim kada se ljudi uhvate GTA IV, a on je očajno optimizovan i na konzolama. Uostalom evo na kojim "podešavanjima" (koje malo, pa malo moram da kačim:d) je radio na konzolama:

Xbox 360 settings
Resolution 1280 x 720 @ 20 -30 fps
Texture Quality Medium
Reflection Resolution Medium
Water Quality Medium
Shadow Quality High
Render Quality Low
View Distance 21/100
Detail Distance 10/100
Vehicle Density 33/100
Shadow Density does not exist on the Xbox 360
Definition off
Vsync off

U to vreme (pre 5 godina...) na boljim podešavanjima je terao moj tadašnji c2d i 8800gt. A taj c2d i 8800gt i sve buduće multiplatform igre tera na konzolnim podešavanjima podjednako ili bolje i pet godina kasnije. Druga stvar je što su se još pre pola decenije PC igrači navikli na Full HD rezoluciju (ili višu), 16xAA, da stave sva podešavanja i slajdere na max, a to već zahteva povremenu promenu grafičke karte (što je doplata od 100-120e svakih godinu dana), dok procesori traju u ovom trenutku godinama, kao recimo ovaj 2500k koji kroz par meseci puni tri godine kako ga imam, a još uvek ni za jednu igru ne treba jaču procesor, tj. još uvek ni najmanje ne guši aktuelne grafičke karte...

Nema sanse da je ovo tacno zato sto bi se video lag iz aviona na 20fps, a njega nema.

Poslednja izmena:
Lag/latency nema veze sa FPS. Ako ne mozes da primetis "lag" na 30 FPS sa kojim 90% naslova radi na konzolama, neces primetiti ni 20 FPS.

EDIT: Ne razumem kako si uopste cetvrta godina PMFa a pozivas se na lag sa FPSom. :trust: PMF u Novom Sadu?

Poslednja izmena:
Lag/latency nema veze sa FPS. Ako ne mozes da primetis "lag" na 30 FPS sa kojim 90% naslova radi na konzolama, neces primetiti ni 20 FPS.

EDIT: Ne razumem kako si uopste cetvrta godina PMFa a pozivas se na lag sa FPSom. :trust: PMF u Novom Sadu?

Ta engleska rec odomacila kod nas za bilo koje "seckanje" na bilo kom uredjaju. Sve sto je ispod 24fps se itekako primeti, bilo to igra ili neki video klip

Nije bitno koji pmf

Dok 25 fps izgleda savrseno fluidno :D

Vadi taj komp iz supe, mozda moze da pokrene danasnje igre u 25 fps ;)

Poslednja izmena:
Pa nisam ja izvalio da GTA IV radi na 20fps i da se uopste ne primecuje toliko nizak framerate :smackbum:

Poslednja izmena:
rAMA, digni ruke od toga i pusti temu da se vrati svome toku. Na ovom podforumu vlada Flat Earth Society, nikakve činjenice koje izneseš neće promeniti njihovo duboko ubeđenje.

Dok 25 fps izgleda savrseno fluidno :D

Vadi taj komp iz supe, mozda moze da pokrene danasnje igre u 25 fps ;)

Mislim da je ovo jedan od slucajeva gde posto TV signal radi na 24 FPS, a svi kanali su fluidni, znaci da je to zlatna sredina :D

Poslednja izmena:
A ovi spojili 2 Titana u jednu kartu... Cime se sve ljudi ne bave, da bi nas nasamarili i uzeli novac :D

rAMA, digni ruke od toga i pusti temu da se vrati svome toku. Na ovom podforumu vlada Flat Earth Society, nikakve činjenice koje izneseš neće promeniti njihovo duboko ubeđenje.

NAjgore je što me uviek uvuku u ovu priču, moram da naučim da ignorišem :)

Sto, naravno, vazi samo za ovaj podforum.. dobro je pa u onim nvidia/amd, intel/amd, apple/android, windows/linux podforumima vidim sve puca od razumne rasprave. zadrti tamo ne postoje, posto im cinjenicama uvek mozes promeniti ubedjenje.

Sacuvaj boze..

Pola vredi, pola je iz bundleova :p

Moj drugar se isto lozi na te (indi) bundleove od 3€ za 20komada. svaku petu igru koju mi pokaze me nije sramota sto uopste gledam u ekran. o tome kolko igara vredi od svega toga, ne bih da ulazim, ali definitivno bih se slozio sa tobom, igre ili vrede ili su iz bundleova :p (cast izuzecima)

Nazalost, ne mogu sve PC igre da imaju naprednu grafiku i gameplay kao naslovi sa konzola. :(

aha, pazi da nije...

uvek će bilo i uvek će da bude:
* konzole- jeftina zabava, kupiš jednom, traje 8 godina i povezuje se na već postojeći tv, to ima svoju cenu i grafika je uvek lošija
* pc- skupa zabava, mora stalno da se upgradeuje, ali jeftine igre i uvek si top što se grafike i kvaliteta tiče

Pa tu se i vidi da je fps za xbox prakticno uvek zakucan na 30 i da ne pada na 20fps kao sto si ti rekao. Plus je samo grafika na ovoj konfiguraciji kostala duplo vise nego xbox 360, dok je procesor kostao skoro 3x vise nego konzola. Pre 8 godina nisi ni mogao da sklopis ovakvu masinu, zato sto tada ova graficka jos nije ni izasla, a pre 4 bi te kostala bar 1500 dolara u odnosu na xbox koji kosta 300

Nazad
Vrh Dno