Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Da li mozda mogu da se konektujem na uplay bez rizika za ban? Hocu da otkljucam par nagrada za AC revelations. Mislim da mi za to cak i ne treba gold. Ali opet moram da budem konektovan na live da bih mogao na uplay.

Odlucio sam da probam sam da flashujem konzolu. Moze li mi neko reci sta mi tacno treba i da mi da neko razumljivo uputstvo?

imam benq citac i ubacen lt+1.1 danas sam update-ovao dashboard i kad probam da upalim bilo koju igricu pojavi se slika :"xbox 360" i to je to!sta raditi da li treba da odradim flashovanje na zadnji lt ili je nesto drugo u pitanju!?i koja je zadnja verzija lt-a,ja sam nasao 1.9!?
ima li ko da zna sta ovo moze da bude?

2.0 je zadnja verzija. Ja kad sam skidao update a bio sam flesovan na 1.9 samo mi je flesovan drajv a konzola je radila normalno s tim sto je kad ubacis pirate umesto igre bilo ispisano play dvd.

XboX mi je radio jedno dve godine i sada više ne može da se pokrene, a na napajanju svetli žuto svetlo.
Pre toga mi je crkao jedan džojstik i nije hteo da se puni preko kabla.
Jel zna neko gde može da se to popravi u Beogradu?

kako moze da se puni preko kabla? Neki specifican dzojstik ili kabl?

Niko da mi odgovori :wall:

Da li moze ovaj drajv da se flesuje LiteOn 0225? i koji LT ide?

Jel to slim? Flasher sa xbr kaze da moze sa lt+ 2.0

+dobio si pm

Hvala na odgovoru

Jeste slim,crna,tanka,lepsa,bolja :banana:

Nego ja sam sam vise puta phat flesovao samo za svoje potrebe,pre 6 meseci sam pokusavao i slim nije mi spleo,sad sam samo trazio informaciju da li moze i da li je neko probao i sa cim kao i koji je lt probao :) ...

I da zaboravi zasto bi nosio fleserima kad mogu sam da zavrsim sve,samo ako imas pravu informaciju nema problema :)

U duhu teme, jedno blic pitanje, ako bi uzimao X BOX za igraonicu, koji model da tražim, sa njima se baš ne snalazim.

Ako sam dobro skontao, igre se skidaju sa neta, režu na DL diskove i regularno igraju ako je flešovana konzola?

Na šta uopšte da obratim pažnju kod kupovine?

Hvala unapred.

U duhu teme, jedno blic pitanje, ako bi uzimao X BOX za igraonicu, koji model da tražim, sa njima se baš ne snalazim.

Ako sam dobro skontao, igre se skidaju sa neta, režu na DL diskove i regularno igraju ako je flešovana konzola?

Na šta uopšte da obratim pažnju kod kupovine?

Hvala unapred.

Mozes da odradis JTAG konzole i onda se igre ne rezu vec se samo prekopiraju na hard i igraju se sa harda. Znaci ne moras da juris da ubacujes igre kad ti neko trazi, jer su igre sve u konzoli. A koji model konzole da kupis, to pitaj na xbox republici. Oni i prodaju oni i JTAG-uju. Oni i flesuju, takodje.

Mozes da odradis JTAG konzole i onda se igre ne rezu vec se samo prekopiraju na hard i igraju se sa harda. Znaci ne moras da juris da ubacujes igre kad ti neko trazi, jer su igre sve u konzoli. A koji model konzole da kupis, to pitaj na xbox republici. Oni i prodaju oni i JTAG-uju. Oni i flesuju, takodje.

Noob friendly pitanje, mogu li se sve konzole JTAG-ovat? Moj model je krajem 2009 godine izaso...

Xenon nemože. Taj tvoj je model sa Jasper pločom.
Zephyr,Opus,Falcon,Jasper i Slim, (osim ako nije proizveden posle sredine avgusta 2011) odnosno svi modeli koji imaju na ploči HANA čip.

Jel moze neko da mi posalje na PM gde u Bgd-u moze da se flesuje xbox? Gledao sam na xbr, cuo sam se sa njih nekoliko ali su svi van Beograda i morao bih da saljem konzolu. Hvala unapred

Da li su u pravu oni koji mi kažu da nije bitno da li konzola koju kupujem (XBOX naravno) ima 4 ili 250GB pošto ću igre svakako igrati sa diska? Msm, osetna je razlika u ceni pa da ne bacam pare džabe.

Unapred za'valan. :)

Pa ako instaliras igru neces igrati sa diska. Samo ce ti trebati disk da pokrenes igru, ali onda je vecina ucitavanja sa HDD-a.

Da li su u pravu oni koji mi kažu da nije bitno da li konzola koju kupujem (XBOX naravno) ima 4 ili 250GB pošto ću igre svakako igrati sa diska? Msm, osetna je razlika u ceni pa da ne bacam pare džabe.

Unapred za'valan. :)

Ne, nisu pravu. Neke igre moras da instaliras, kao recimo dodatni disk u forzi. Igre kad se instaliraju na hard, rade sa harda a ne sa diska, pa je i buka mnogo manja. Ovo moze da bude veoma vazno. Jer drajv zna da pravi veliku buku kad se igre pustaju preko diska. Plus ,neke igre znaju da rade veoma sporo i da seckaju kad se pokrecu preko diska. Nove igre xgd3 uglavnom sve mora ad se instaliraju da bi radile bez problema. Plus sto postoje neke igre koje obavezno mora da se instaliraju ( re4).

I ne vidim kako bi bacao pare dzabe? Ako je stavljen 250 gb-a hard , nije za nista. Nisu ludi oni sto su ga napravili. Plus ako odradis JTAG na kozoli, bas ce ad ti treba sto veci hard. Mada onda mozes i externi, ali sa danasnjim cenama je diskutabilno sta je isplativije. Nemoj da budes skapnik. J abih rado uzeo veci hard za moju konzolu kad bi mogao, ane samo 60 gb-a. cas posla ga napunim sa igrama, pa moram da brisem nesto, a nisam jos odigrao. Sto veci hard to bolje. Osim ako ti tih nekoliko hiljada ne znace zivot.

Poslednja izmena:
Ne znam da li smo se razumeli. Koliko sam ja skontao, igre se skidaju sa neta i režu na diskove i sa diskova pokreću. U tom slučaju, nije mi bitno da li je hard 4GB ili 250GB?

pa bitno je jer se neke igre instaliraju na hdd kao npr forza...ja sto sam imao 120gb na ps3 i externi od 160gb pa sam kukao, zato sto vise to bolje, 250 je neophodno, sa 4gb nista nisi uradio... ;)

a ako uradis jtag onda ti ni 250gb nece biti dovoljno nego ces uzeti externi pored tog, videces i sam

"ako ne platiš na drini, platićeš na ćupriji"

Ne znam da li smo se razumeli. Koliko sam ja skontao, igre se skidaju sa neta i režu na diskove i sa diskova pokreću. U tom slučaju, nije mi bitno da li je hard 4GB ili 250GB?

Bora ti je odgovorio isto kao ja , a ti kazes da se nismo razumeli, a njemu kazes tanks jer ga razumes? Lepo sam rekao da je bolje da se igre instaliraju na hard jer je tise i brze se pokrecu, a neke moraju da se instaliraju. A neke bolje rade sa harda.

I da, radice ti i sa 4 gb-a verzijom. Ali ne sve igre, neke neces moci da igras. I ako radis jtag moraces da dokupljujes hard. plus nesnosna buka od drajva kad se igra direktno sa diska. Plus, izgleda da nove igre moras da instaliras ako igras piratske, jer zezaju kad se igra sa diska. Ovo zadnje je neprovereno, molim da neko potvrdi, jer ja nisam isprobavao.

"ako ne platis na mostu, platices na cupriji" tako nesto. :p

Poslednja izmena:
aj da pitam posto sam prodao ps3 da bih kupio x360 pa ispade ono cimanje sa odredjenim rezacima, mada u sustini ja ne bi ni igrao online, iskljucivo home varijanta sa drustvom... jel mogu sa bilo kojim rezacem da rezem ako necu online, i koliko se krece jtag, uzeo bih slim od 250gb al nez koji modeli mogu da se flesnu...? i da li ima jos nekih peripetija? *** ispao sam iz toka kad sam cuo za specijalne rezace posle vise nisam ni pratio scenu nego sam kupio nov komp xD [stari je iz 2003. tako da nisam imao izbora :) ]

p.s. Šta konkretno znači odraditi jtag?

aj da pitam posto sam prodao ps3 da bih kupio x360 pa ispade ono cimanje sa odredjenim rezacima, mada u sustini ja ne bi ni igrao online, iskljucivo home varijanta sa drustvom... jel mogu sa bilo kojim rezacem da rezem ako necu online, i koliko se krece jtag, uzeo bih slim od 250gb al nez koji modeli mogu da se flesnu...? i da li ima jos nekih peripetija? *** ispao sam iz toka kad sam cuo za specijalne rezace posle vise nisam ni pratio scenu nego sam kupio nov komp xD [stari je iz 2003. tako da nisam imao izbora :) ]

Za offline ti ne treba nikakav poseban rezac, samo da je konzola flesovana sa LT 2.0. Skoro sve nove konzole mogu da se flesuju. Gde da kupis flesovano ili za JTAG, vec znas. Ako ne znas cimni me na PM da ne ispadne da rekalmiram nekoga. Ne , ne prodajem niti flesujem niti zaradjujem bili sta, samo pomazem. Odgredjeni forum za to je vec dovoljno spominjan ovde u temi.

@MarcusS, JTAG znaci da ugradis cip u xbox i da mozes da radis sa njime bilo sta, emulatori, igranje sa harda bez diska, igranje dlc-ova, arcade igara, externi hard.....sve sto ima. I ne treba ti da flesujes. Posto kosta, znate gde da pitate.

Bora ti je odgovorio isto kao ja , a ti kazes da se nismo razumeli, a njemu kazes tanks jer ga razumes? Lepo sam rekao da je bolje da se igre instaliraju na hard jer je tise i brze se pokrecu, a neke moraju da se instaliraju. A neke bolje rade sa harda.

I da, radice ti i sa 4 gb-a verzijom. Ali ne sve igre, neke neces moci da igras. I ako radis jtag moraces da dokupljujes hard. plus nesnosna buka od drajva kad se igra direktno sa diska. Plus, izgleda da nove igre moras da instaliras ako igras piratske, jer zezaju kad se igra sa diska. Ovo zadnje je neprovereno, molim da neko potvrdi, jer ja nisam isprobavao.

"ako ne platis na mostu, platices na cupriji" tako nesto. :p

Tvoj post nisam ni video, sorry.

Evo, tnx i tebi, nadam se da smo sada ok. :p

Tip Konzole Vrsta DVD Drajva Verzija FW-a
Debela Samsung TS-H943 LT+ v2.0
Debela Hitachi GDR-3120L LT+ v1.1
Debela Hitachi GDR-3120L v78/79 LT+ v1.91
Debela BenQ VAD6038 LT+ v2.0
Debela LiteOn DG-16D2S LT+ v2.0
Slim LiteOn 9504/0272 LT+ v2.0
Slim LiteOn 0225 LT+ v2.0
Slim LiteOn 0401 LT+ v2.0
Slim LiteOn 1071 LT+ v2.0
Slim LiteOn 1175 trenutno ne postoji fw za ovaj drajv
Slim Hitachi 0500 trenutno ne postoji fw za ovaj drajv

malo ruzno kopirana trenutna tabela flesovanja konzole.
original poster: duschan

Poslednja izmena:
Vrh Dno