Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Imam Optiarc rezac i sa nim rezem igre za XBOX, ali on nece da reze ispod 4x. Trebalo bi da se rezu na 2,4x ali sam ih narezao na 4x. Igre rade bez problema ali se DVD ROM na XBOX-u cuje kao ves masina. Da li bi se manje cuo da je rezano sporije ili je isto ? Isto tako igre za PS2 ne mogu da rezem na ovom rezacu jer one idu na 2x max. Na starom kompu na Sony rezacu sam rezao na 2x za PS2 i radi. Cuo sam da je moguce uraditi nesto sa softverom za rezac i onda moze da reze sporije. Ako neko zna da mi objasni sta i kako bio bih mu zahvalan.

Imam Optiarc rezac i sa nim rezem igre za XBOX, ali on nece da reze ispod 4x. Trebalo bi da se rezu na 2,4x ali sam ih narezao na 4x. Igre rade bez problema ali se DVD ROM na XBOX-u cuje kao ves masina. Da li bi se manje cuo da je rezano sporije ili je isto ? Isto tako igre za PS2 ne mogu da rezem na ovom rezacu jer one idu na 2x max. Na starom kompu na Sony rezacu sam rezao na 2x za PS2 i radi. Cuo sam da je moguce uraditi nesto sa softverom za rezac i onda moze da reze sporije. Ako neko zna da mi objasni sta i kako bio bih mu zahvalan.

To za PS2 igre ti nije apsolutno tacno, ja ih rezem uglavnom 4x ali i kada ih narezem na 16x, na verbatimu rade bez problema. A narezao sam oko 1000 diskova (300 za mene i ostalo za narod :) ) sa raznim rezacima.

I ne dvd rom u xbox-u se ne bi cuo manje .

Poslednja izmena:
Evo šta su nam -c4eva- i njegov tim pripremili i za koji dan nam poklanjaju, za rođendan.

iXtreme 1.6 to be released on 3 Year anniversary for ixtreme 1.0

The official release date is set for May 14th, 2009.

Features will include:
-Strict Wave 3 compliance! hybrid (modified disks) will not boot!
-Strict drive speed compliance - 12x only for game discs!
-Support for SS V2!
-Integrated 0800 for game dumping including SS v2!
-Full support for all known game exceptions! eg ddr etc!
-One shot boot mode! - allows a one off boot of gamedisc without -stealth/partition checks (will still use stealth), use activate.iso disk -to activate each time!
-Support for easy drive key/version info cmd, same as liteon!
-Strict stealth/wave checking, one shot boot mode will boot wave(x)!

Da li je neko upoznat u sustinu pitanja oko zastite "AntiPiracy v2.5" (ili updated AP2) na xbox diskovima?
Citao sam par stranih tekstova, ali mi nije bas jasno.
Da li ce takvi diskovi biti problematicni za iXtreme firmware?

Ne moze se reci da se ne trude oko Japanskog trzista :)
Lepa vest

Pa igru i razvija Japanska kompanija Banpresto, tako da je i normalno da prvo izadje u Japanu. E sad sto je izdaju koreanci i sto je glavni dizajner koreanac ( Hyung Tae Kim), to je drugo.

Ionako nisam jos video da Banpresto sam izdaje svoje igre.

Sorry za off. :)

Evo šta su nam -c4eva- i njegov tim pripremili i za koji dan nam poklanjaju, za rođendan.

iXtreme 1.6 to be released on 3 Year anniversary for ixtreme 1.0

The official release date is set for May 14th, 2009.

Features will include:
-Strict Wave 3 compliance! hybrid (modified disks) will not boot!
-Strict drive speed compliance - 12x only for game discs!
-Support for SS V2!
-Integrated 0800 for game dumping including SS v2!
-Full support for all known game exceptions! eg ddr etc!
-One shot boot mode! - allows a one off boot of gamedisc without -stealth/partition checks (will still use stealth), use activate.iso disk -to activate each time!
-Support for easy drive key/version info cmd, same as liteon!
-Strict stealth/wave checking, one shot boot mode will boot wave(x)!
Dal da flashujem v1.51 ili da cekam ovaj firmware? *** ako krene ovo svake mjesec dana firmware bice zesce smaranje bakcati se oko otvaranja kutije i flashovanja :(

Realno ako te ne mrzi da sacekas 1.6 ne vidim nikakav razlog da se sada smaras sa 1.51

na novom xbox-u koji je jasper hvata se intercooler,ali napajanje koje ide uz njega nece da udje u intercooler...ali zato hoce onaj stari....dali je preporucljivo da se jasper igra sa starim napajanjem???i kakva je detaljna razlika izmedju starog i novog napajanja

to mi je trebalo da cujem..:D:D...nego koja je procedura sa instaliranjem igrica na hdd,nikako da nadjem gde

Jel mogu ja da iso fajl koji na primer zahteva 1.6 da patchujem za neki stariji iXtreme? Znaci ne zanima me multiplayer, samo da mogu da pokrenem igre.

Kako da iskopiram igru koja je vec narezana, znaci sa DVD-a na DVD i u kom programu ?

ljudi za koliko radite to flesovanje na 1.51 ili od 15. maja na 1.6

Poslednja izmena:
Jel mogu ja da iso fajl koji na primer zahteva 1.6 da patchujem za neki stariji iXtreme? Znaci ne zanima me multiplayer, samo da mogu da pokrenem igre.

Mooooze.Potrazi po netu "ppf-o-matic3" i ppf fajlove ver.14-15.Dalje ce ti se samo reci.
P.S. E, i da,igre narezane kao takve ne pokreci na LIVE jerbo ce te:smash:

Imam jedno pocetnicko pitanje. Naime pazarila sam Xbox 360 Elite iz Amerike.

E sad malo iskusniji drugari mi kazu da odmah odradim Xclamp kako bih sprecila eventualni RROD medjutim cujem i drugacija misljenja: ljudi koji rade konzole su mi rekli da je moja ploca relativno nova (datum proizvodnje 09/2008)i da nema potrebe da to odmah radim.
Volela bih da cujem vas iskustva i preporuke, jer do sada nisam imala konzolu i blage veze nemam sta je najbolje odraditi.

Uostalom, kako znate da li je ploca jasper ili falcon (izvinjavam se ako je negde objasnjeno, ja to ne nadjoh). Nasla sam na netu da recimo kod Falcon ploca je recimo napajanje 175W, kao kod mene...(opet kazem nemam ni neko tehnicko znanje ni iskustvo kad su konzole u pitanju pa mi je zato potrebno pojasnjenej).

Odmah uradi xclamp. Tako ćeš se 100% osigurati i nemoras vise da razmisljas o RROD-u.

Mada ako uradi x-clamp nije ni tada sto posto sigurna da je nece strefiti RROD, manje su sanse ali nije pak nemoguce.

Mislim da ce driver to najbolje pojasniti i ispraviti me ako gresim!

Mada ako uradi x-clamp nije ni tada sto posto sigurna da je nece strefiti RROD, manje su sanse ali nije pak nemoguce.

Nije nemoguce ni da asteroid udari u zemlju,male su sanse ali nije nemoguce.:D
Koja je konzola jos rrodovala sa x-clampom?:)
NIJEDNA!
Bio to falkon bio to jasper.
Pa ni ovi noviji falkoni koji nemaju x-clamp ne rroduju o jasperima da ne pricamo.
Ja i par drugova imamo jednog falkona bez x-clampa kojeg jednostavno rasturamo,znaci konzola je stalno aktivna dal kod mene dal kod nekog drugog a nema x-clamp uopste i radi ko blesava.

Hvala svima na odgovorima, ali da li nekog ima da mi pomogne da ustanovim koju plocu ja imam? Na osnovu cega pravite razliku? Kao sto sam navela u pitanju je model Elite, proizveden 09/2008, napajanje 175W....

^evo ti razlika izmedju falkona i dzaspera. oni prethodni rade na mislim 16+A (nisam bas siguran), ali posto imas jedan od ova dva onda ti je dovoljna i ova slika :)

13739d1231167674-noutati-xbox-360-jasper-magazine-jasper_vs_falcon.jpg

edit:
Koja je konzola jos rrodovala sa x-clampom?:) ..
NIJEDNA!
Bio to falkon bio to jasper.
Pa ni ovi noviji falkoni koji nemaju x-clamp ne rroduju o jasperima da ne pricamo.
Ja i par drugova imamo jednog falkona bez x-clampa kojeg jednostavno rasturamo,znaci konzola je stalno aktivna dal kod mene dal kod nekog drugog a nema x-clamp uopste i radi ko blesava.

sta podrazumevas SA i BEZ x-clampa? x-clamp i x-clamp fix su suprotne situacije :)

Pa sto onda glupi M$ i dalje pravi falicne konzole?

nije to falicna konzola, to je najbolja konzola :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno