Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Ma daj bre. Ja pomislio stvarno se zeznuli pa ukinuli naplaćivanje live naloga.

The Silver Membership was already Microsoft’s free Xbox Live account and nothing about it will change except the name. The new Xbox website already features the updated lingo, but the actual Xbox 360 console dashboard will not reflect the new wording until it is updated sometime this fall, reports JPS.

Glupost nikad veća. Ništa se ne menja osim naziva, koji će btw na samoj konzoli ostati još 6 meseci.
Samo još jedan bedni pokušaj da se namakne malo korisnika. Sad bismo mi kao ovce trkom trebali da se registrujemo jer smo čuli da ima nešto besplatno... :wall:

Pozdrav svima, odavno se ne čusmo (šta ćeš, leecher po prirodi). Imam jedno pitanje: ako sam kod Drivera flešnuo konzolu (Driveru, slobodno se uključi), mogu li da igram XBLA igre?

Naime, pratim razvojni put gospođice Kroft od njenih mladalačkih dana, pa bih hteo da odigram i Guardian of Light.

Unapred hvala!

Ne mozes da igras XBLA igre samo sa flashovanjem, mora da se odradi i JTAG.

Ma laru igraj na PC-u, bolja je grafika a xbox dzojstik je podrzan. Odnosno podrzan ja svaki kontroler.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru! A i na savetu - otkako sam se "primio" na XBOX, potpuno sam smetnuo sa uma da i kompjuter može da se koristi za igranje :)

Eh, da, još nešto (kad sam već tu, a odavno me nije bilo): je l' se neko bavio "transformacijom" WD HDD-ova u XBOX HDD i kakva iskustva ste stekli tokom tog poduhvata? Izvinjavam se ako postavljam pitanje koje se već javljalo ...

Poslednja izmena:
kada se cipuje xbox 360, da li posle toga mogu da se igraju originali i pirati i da se pristupa xbox live-u?
recimo originali za igranje preko neta, a pirati za single player igre?
da li mozda moze nekako da se igraju i pirati preko neta, a da se ne "popije" ban?
hvala unapred

kada se cipuje xbox 360, da li posle toga mogu da se igraju originali i pirati i da se pristupa xbox live-u?
recimo originali za igranje preko neta, a pirati za single player igre?
da li mozda moze nekako da se igraju i pirati preko neta, a da se ne "popije" ban?
hvala unapred

Pa pazi dzaba ti original igra ako ti je fleshovan drajv,jel oni ne detektuju igru nego drajv i zbog toga se dobija ban,tako da slobodno igraj piratske igre na LIVE ali moj savet ti je da sacekas da prodje 4 novembar odnosno prva polovina novembra jel se tad ocekuje ban wave.

Pozdrav svima, odavno se ne čusmo (šta ćeš, leecher po prirodi). Imam jedno pitanje: ako sam kod Drivera flešnuo konzolu (Driveru, slobodno se uključi), mogu li da igram XBLA igre?

Naime, pratim razvojni put gospođice Kroft od njenih mladalačkih dana, pa bih hteo da odigram i Guardian of Light.

Unapred hvala!

Možeš da igraš XBLA igre, a da ti nije JTAG-ovana konzola ali postoji rizik od banovanja. Treba da skineš nečiji profil i igru koja je kupljena sa tog profila i to je to. Imaš toga na tone po Net-u...

Nisam to znao. ***...

Jel moze tako da se pokrecu i dlc-ovi?

ma nije obavezno. moguce je povezati hdd na komp i preko programa (cini mi se xbox explorer ili nesto slicno) mozes da ubacis dlc ili bilo koju igru ako znas pravo mesto. sada je to jos lakse jer mozes to da uradis sa flash memorijom pa ne moras da vadis hdd svaki put ili da kupujes adapter za povezivanje xbox hdd-a na komp.

dlc-ovi sigurno mogu. nisam 100% siguran za xbla mada ne vidim razlog zasto ne

inace za sada se jos ne zna da li MS banuje konzole zbog flesovanog drajva ili piratskih igara. ako je samo zbog drajva onda ne bi bilo smisla proveravati da li je igra stealth, sto ljudi smatraju obavezom pre instaliranja igre. mozda je i jedno i drugo. u principu je kocka ici na live ako si ikada igrao piratske igre. mada ban vise i nije tako strasna stvar. ili neces ici na live jer ne zelis da rizikujes ban ili ces ici pa ces dobiti ban i opet vise ences igrati. u oba slucaja ti ostaje single player.

Prilozi

• 1608pt218689d.png
    1608pt218689d.png
    53.3 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Pa dobro, jel moze dlc-ovi bez JTAG i li ne? Jel probao to neko?

Moze bez JTAG, potrebno je kopirati, tj. skinuti DLC ili XBLA igru i profil koji je registrovan za igru, tutnes na usb flash preko USBXTAFGUI_v31 i igras (ulogujes se na taj profil, pokrenes igru i onda zamenis profil sa sopstvenim i nastavis da igras). Ja sam do sada probao Limbo, Shadow complex i DLC-ove za Alan Wake.

a jel moras da budes na live za to ili ne? znam da neki dlc-ovi funkcionisu samo ako imas 2 gamepada, tipa ulogujes se na prvi sa tim skinutim profilom pa posle na drugom se ulogujes na svoj profil i onda igras tako...

Mora live i da, neke zahtevaju dva joypad-a..

Hvala Skyw@lker - u, subtractor - u, frostonji i Duke Nukem - u na postovima!

Još jedno pitanje, postavljeno u neverici (jer naprosto ne želim da odgovor bude potvrdan) - nije valjda da moram da budem ulogovan na LIVE da bih mogao da igram XBLA/DLC igre?:shock:

Poslednja izmena:
Hvala Skyw@lker - u, subtractor - u, frostonji i Duke Nukem - u na postovima!

Još jedno pitanje, postavljeno u neverici (jer naprosto ne želim da odgovor bude potvrdan) - nije valjda da moram da budem ulogovan na LIVE da bih mogao da igram XBLA/DLC igre?:shock:

sve sto ti je gore napisano mora tako da bude!

da ti jos jednom potvrdim moras biti na live da bi mogao da se igras.

a niko ti nije reko da time sto pokreces igru (xbla, dlc) sa tudjeg naloga da postoji sanas da te banuju sa live?!

Misilm da mi je sada malo jasnije. Znaci samo JTAG. Mislim posto te banuju.

sve sto ti je gore napisano mora tako da bude!

da ti jos jednom potvrdim moras biti na live da bi mogao da se igras.

a niko ti nije reko da time sto pokreces igru (xbla, dlc) sa tudjeg naloga da postoji sanas da te banuju sa live?!

Hvala na odgovoru i nažalost, potvrdi mojih najstrašnijih očekivanja :D.

Elem, baš me briga ako me banuju sa LIVE-a ako nakon toga mogu i dalje da se igram nasamo (što bi rek'o Bili Ajdol), jer se do sada nikada i nisam logovao na LIVE - naprosto ne želim da se igram u mreži, a odgovaraju mi igre čije igranje nasamo uopšte nije dosadno (može biti da je u pitanju i navika, jer se igram još od prvih dana 8-bitnih kućnih mašina, a tada multiplejer i onlajn igranje nije ni postojalo :D).

jel bese svaka nova konzola ima mogucnost 3 meseca besplatnog gold naloga? 3 puta po 1 mesec na razlicitim nalozima?
jel to moze bilo kada da se aktivira? imam konzolu vec neko vreme i nijednom nisam izasao na net i nisam aktivirao te naloge, ali uskoro izlazi Assassin's Creed Brotherhood pa bih jako voleo da se igram na netu. moram da odradim i LT jer sam trenutno na IX 1.6.

Japan Hated The Xbox Before It Was Even Out

"...when I went to Japan to show the console, man, they really had a problem with it. I was told a number of crazy things, like the controller should weigh the same as water in your hands", former Xbox boss Ed Fries tells Develop, describing some overseas testing prior to the original console's launch in 2001.

"We heard all kind of negative things from Japan, like we couldn't use the name Xbox because ‘X' means death, and the console couldn't be black, because that also was the colour of death. The first Xbox consoles we released in Japan weren't black, in fact, they were a smokey colour – but I was always thinking to myself, ‘hang on, isn't the PS2 black?!'

"We heard all kind of negative things from Japan, like we couldn't use the name Xbox because ‘X' means death, and the console couldn't be black, because that also was the colour of death. The first Xbox consoles we released in Japan weren't black, in fact, they were a smokey colour – but I was always thinking to myself, ‘hang on, isn't the PS2 black?!'

Hahaha. :d

Hvala na odgovoru i nažalost, potvrdi mojih najstrašnijih očekivanja :D.

Elem, baš me briga ako me banuju sa LIVE-a ako nakon toga mogu i dalje da se igram nasamo (što bi rek'o Bili Ajdol), jer se do sada nikada i nisam logovao na LIVE - naprosto ne želim da se igram u mreži, a odgovaraju mi igre čije igranje nasamo uopšte nije dosadno (može biti da je u pitanju i navika, jer se igram još od prvih dana 8-bitnih kućnih mašina, a tada multiplejer i onlajn igranje nije ni postojalo :D).

nazalost ako te banuju neces moci vise da igras ni te igre sam posto svaka ta igra odnosno dlc ili xbla zahtevaju da si konektovan na live da bi radile, nazalost za sada drugog nacina nema da se igraju te igre osim ako ne posedujes jako staru verziju dashboarda pa da odneses nekome da ti uradi jtag na konzoli ali mislim da imas neku noviju verziju dashboarda tak oda ta opcija sa jtag pada u vodu a mozda i gresim?

a vidim da si od stare garde koja se igrala na 8-bitnim konzolama tako da ako te i kojim slucajem banuju sa live neces puno izgubiti posto si ionako vec navikao na offline igranje.

Sutra novi dash update.

i novi banwave :D

a evo pojavila se i igra koja je 7th wave... videcemo sta ce biti na dalje...

Nazad
Vrh Dno