Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Cekaj sta dobijate sa Slimom ? Kupite Elite mode i uzivajte. Nikom jos nije crkao taj model, kako se vec zove ploca na njemu, Jasper.

Dobija se 250GB HDD, WiF, samo jedan cip za ohladiti, CPU+GPU sa IHS-om, masivni hladnjak sa 92mm fanom, manja potrosnja, tisi rad...

Poslednja izmena:
Dobija se 250GB HDD, WiF, samo jedan cip za ohladiti, CPU+GPU sa IHS-om, masivni hladnjak sa 92mm fanom, manja potrosnja, tisi rad...

Pa u sustini nije lose, ali dzaba sve to sad kad nema pirata. Zna se zasto svi uzimamo Xbox, nije sigurno zbog kvaliteta.

Pa u sustini nije lose, ali dzaba sve to sad kad nema pirata. Zna se zasto svi uzimamo Xbox, nije sigurno zbog kvaliteta.

To je tacno, ali ako srede flashovanje za nekih mesec ili dva, mislim da vredi sacekati. Jeste da trenutno gorim od zelje da pazarim jedan Jasper elite (sve vise kako se blizi izlazak Vanquish-a), ali probacu da se strpim... :S:

EDIT: Evo sad sam bas proverio Tweeter nalog od Team Jungle, izgleda da se nece jos dugo cekati. LT za slim samo sto nije! :banana:

EDIT2: LINK ka Team-Xecuter forumu.

Poslednja izmena:
To je tacno, ali ako srede flashovanje za nekih mesec ili dva, mislim da vredi sacekati. Jeste da trenutno gorim od zelje da pazarim jedan Jasper elite (sve vise kako se blizi izlazak Vanquish-a), ali probacu da se strpim... :S:

Inace, Vanquish je izasao :)

pa nije zvanicno
Release date(s):
NA October 19, 2010
JP October 21, 2010
EU October 22, 2010

ali moze da se nadje po netu marvel izdanje. upravo skidam neku verziju. navodno ntsc/pal (nije predstavljena kao region free). nadam se da necu protraciti disk.

Bad news PC and PS3 owners. It looks like the Crysis 2 beta is for Xbox 360 only. PS3 owners will be somewhat shocked by this announcement as it was previously revealed that the game is arguably running better on their system of choice. Although we think the beta has gone exclusive to Xbox 360 owners because it is known for its hardcore FPS fanbase.

...

Šta li je tebi danas? Stalno se ponavljaš...:d

Neces. Evo ja je igram.

ma mene brine nesto drugo. ovaj download je 500mb manji od ostalih. mada sad vidim da je dupla kompresija. iso na kraju je 7.838.695.424

samo ako uspem da dovrsim download jer se pojavljuje *^%& greska. skinem 100kb i dl stane.

Ja sam skidao sa nekoliko hostera odjednom, skoro uvek full speed. Samo iskopiraj sve na stranici u jdownloader i vozi, on sve sam radi.

uglavnom trazim mu linkove. ako je postavljeno na vise onda super, ali jedina tema gde ima mu linkova ima iskljucivo mu linkove. od kojih jedan ne mogu da skinem. sada sam uspeo da nadjem drugi download, ali sam prethodnih 5-6gb skidao bezveze.

ako me konacno krene do veceras cu imati instaliranu igru.

Aj dobar je i Vanquish kad nema drugo :d:d

Pa i nije neka igra. Nije losa, ali nije ni dobra. Prosek. Japanci imaju dobar smisao za dizajn, ali su im igre sve gore.

Kako nema nista drugo? Imam toliko igara da ne znam sta cu pre. I opet igram neka stare PS2 igre, kao i dragon age, opet. :)

Pa ceka me Castlevanija. Vanquish, nije los za kratko vreme, koliko i traje. A da kupujem PS3 da igram "hitove" u bas me zabole. Bez obzira sto je hakovan.

Sve dok imam SMD2 i SNES igre ja sam miran. :D

Ispravka, kupicu polovan PS3 za male pare, a dotle moze i xbox, nije kao da pravim razliku.

Poslednja izmena:
Priznaj da si pio nesto kad si ovako nesto napisao! :d
SNES ?! :D :D :D

Nisan ti ja kriv kad ne znas sta su dobre igre. Nije vreme pocelo da se racuna od postanka PS3. Imalo je i mnogo toga pre.

Nisan ti ja kriv kad ne znas sta su dobre igre. Nije vreme pocelo da se racuna od postanka PS3-ke.

Igram se ja jos od buvara pre 18 god. :)
To sto nisam imao para tad za konzole, AMige, sta vec, ne znaci da ne znam sta su dobre igre.
To sto se ti lozis na sve sto ima veze sa JP to je vec druga prica.
Za tebe je osecam isto U2 ****** i Starcraft 2 ? :eyebrows:

Ja sam imao sve konzole od pocetka pa naovamo. Osim PS3, i to bi kupio ,al bi me kuci skalpirali. Sad mi nije ni interesantno vise, tako da bas me briga.

A to da se lozim na japanske igre, pa ne bas. Bile su dobre nekad, vise nisu. I sam sam rekao da je Vanquish prosek, al da moze ad se igra. Nisam ja napaljenko, mator sam za to. Pogresno si me procenio, al ne propustas da me blatis kad god stignes, mada je ok. Ne ostajem ni ja duzan. Budi samo kulturan ukoliko mozes, da nas ne kaznjavaju za nista.

A te dve igre prva ne znam sta je, a druga mi se ne svidja.

P.S. Pa nisam li ja prvi rekao da je FF13 glupost od igre, dok ste se svi vi lozili nju. Da, jeste glupost.

Poslednja izmena:
FF XIII jeste glupa igra sa fenomenalom pricom. Dovoljno dobra da se zaborave sve mane.
Meni samo nesto nije jasno kod tebe, shina i jos nekih speed runner igraca. Bukvalno sve sto izadje igrate, predjete, zasto !? Pa ja ako mi se igra ne svidja ne mogu da je igram, nema para ! Nikad to necu shvatiti.

P.S. Odavno sam se ja manuo psovanja i vredjanja, sad kad me neko iznervira samo ga iskuliram i prijavim. ;)

Ima i dalje japanskih dobrih igara naravno, ali recimo ono u cemu japanci zaostaju za zapadnim izdavacima je prica, nekako price u tim japanskim igrama su dosta konfuzne i uopste nemas pojma ko su ti likovi u igri , na kojoj lokaciji i u kom periodu se desava radnja igre i kako se ti likovi stvorise na tom mestu i zasto dok je u igrama zapdnih izdavaca prica dosta jasnija i dosta bolje ispricana, tacno se zna istorijat likova, vreme i mesto radnje i zasto su ti likovi tu.
Inace Japanci cesto u igrama mesaju sve zivo i spajaju neke nespojive elemente, evo recimo kao sto ce u Yakuza-u 4 da ubace zombije, mislim u pricu o japanskim Yakuzama odjednom ubaciti zombije kao grom iz vedra neba.............totalno nebulozno.

Mislim sto se tice tehnikalija i svega toga ne zaostaju ni malo za zapadnjacima ali nazalost ne umeju da naprave pravu pricu u igri i da je prezentuju na pravi nacin.

Meni samo nesto nije jasno kod tebe, shina i jos nekih speed runner igraca. Bukvalno sve sto izadje igrate, predjete, zasto !? Pa ja ako mi se igra ne svidja ne mogu da je igram, nema para ! Nikad to necu shvatiti.

Ne prelazim bas sve :).
Fora je u tome sto vise volim da igram SP igre, nego da igram FPS MP.

E vidis, ja tebe ne shvatam. Pogresno procenjujes ljude i mislis da znas sve o njima, i tako se i postavljas. Opet kazem da si me pogresno procenio. Nisam speed runner niti sam ikad bio. I ja igram samo kvalitet, a u svom dugogodisnjem stazu sam odigrao dosta toga kvalitetnog. Ali ti mi se smejes za SNES, i kako ja sad da tebe procenim?

Ti si me prozvao za SNES jer sam ja odgovorio na drajverovu provokaciju. Njemu se moze da provocira, meni se moze da mu odgovorim, a ti se pecas na sve to.

BTW, SNES i sega su u svoje (tj. moje) vreme bili alfa i omega gaminga, i nemoj niko da ti kaze drugacije. :) I dan danas ih igram. Meni su lepe jer sam ih nekad igrao pa su mi interesantne, inace sad klinci nece ni da ih vide, samo igraju GTA. Sta da radis svemu prodje vreme.

Poslednja izmena:
ajde sada da se vratimo xboxu :D treba mi pomoc.

do sada mi je xbox povezan preko hdmi>dvi kabla na monitor jer nisam hteo da kupujem vga kabl. nisam primetio nikakve probleme do danas. palim vanquish (koji sam konacno uspeo da downloadujem i fala %^$*u da radi) i primetim da slika trepce nevidjeno. pomislio sam da je intro los ili nesto tako, ali kada sam se vratio u dashboard primetim i tamo treptanje. ne primecuje se u slici nego u tamnim crtama (monitor je 16:10). jeste da se tesko primeti, ali ne zelim da mi posle 2 sata igre puca glava zbog toga.
prosto ne mogu da verujem da nisam do sada primetio. vanquish intro je pravi light show.

kada menjam rezolucije pojavi se poruke "this resoultion is not supported at 50hz". do sada sam to ignorisao jer je sve naizgled radilo kako treba. ni na monitoru ni na xboxu ne mogu da menjam refresh rate. vidim resenja po netu "nabavi 60hz monitor". moj monitor jeste 60hz. jedino mi pada na pamet da bi prelazak na vga resio problem. samo sto moram da kupim bedni kabl.

any thoughts?

edit:
kada povezujem na komp, i vga i dvi i hdmi>dvi, monitor pokazuje analog/digital (zavisno od povezivanja) 64.7KHz 60Hz PN 1680*1050. i naravno treptanja nema.

Poslednja izmena:
Mozda bi VGA resio problem. Sto ne probas da pozajmis kabal pa da vidis? Mada nekvalitetni vga kablovi imaju problem sa ghostingom. Inace nista slika neca da bude losija nego sa hdmi.

Ako si raspolozen mozes da probas da napravis vga kabal. Ja sam meni napravio. Imas po neti pinout sheme za xbox izlaz i za vga kabal.

Kako ti se ponasa monitor na PC-u?

:D
upravo editovao post.
dakle na pc savrseno.

nije problem kvalitet slike. kvalitet je takav kakav je. sve osim tog treptanja je ok. nejasno mi je sta se desava. izgleda mi kao da monitor sevne bele frejmove, odnosno isporuci 50hz, a ostatak popuni belim praznim. to bih prihvatio, ali xbox kaze da radi na 60 a da je problem u monitoru koji je na 50.

inace kabl nemam od koga da pozajmim. da pravim nemam nameru. treba mi ovaj kabl kad odem kod nekoga sa konzolom pa ga necu seckati. kupicu za 1000 din xbox vga. ako je problem resen, a ucini mi se da je kvalitet opao izfcojicu za originalni kabl kud je sve. mada cisto sumnjam da ce biti problema.

Pricam ti to za kvalitet kabla, jer sam ja kupio kad jednog naseg drugara vga kabal, neki bezveze, pa mi je slika bila uzas. A platio sam ga preko 2000 dinara. Pa sam morao da pravim kabal.

Plus sto mi je prodao konzolu sa blago izvucenim sata konektorom, pa mi se otvarala vratanca od drajva non stop. I to sam morao sam da popravljam.

Poslednja izmena:
Vrh Dno