Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

1. Wave se odvnosi na Ban-wave i vezan je za igre - ne za Xbox (starije igre => nizi broj Wave)
2. Ako mislis na Dashboard, idi u System pa pogledaj u opcijama... ako mislis na iXtreme ili LiteTouch firmware za DVD drajv to mozes da zakljucis samo na osnovu Wave koji ti Xbox pusta da pokrenes...
3. drugacija video particija - celo objasjenje imas ovde
4. na prethodnom linku obrati paznju na Activation disk - ali ocekuj banovanje cim odes na Live
5. abgx360 sluzi da proveri da li je igra "bezbedna" za instaliranje i igranje na Xboxu bez bana, a ja licno rezem sa CloneCD, jer samo izaberem onaj .dvd fajl i brzinu rezanja
6. zato sto je to neki standard za citanje kod Xboxa, tj. veca brzina moze da dovede do greske pri snimanju i da ti Xbox ne prepozna narezan DVD
i
7. rezi iskljucivo na Verbatim DL, cena oko 120din/kom

za single player ti je dovoljan activation.iso. moci ces da igras sve igre. druga mogucnost je vawe patcher koji menja vawe na neki manji koji ce konzola prerpoznati. takodje nije bezbedan za live.
ako zelis na live onda moras da flesujes konzolu da bi mogao da igras novije igre.

Kako da apdejtujem xbox putem cd?
skinuo sam apdejt unzipovao ga i dobio folder
$SystemUpdate
sa dosta fajlova.

Narezao sam folder $SystemUpdate u root cd. Ubacim u xbox pise MIXED media disc i imam samo opciju EJECT. Probao sam da narezem samo fajlove iz tog foldera u root i isto se desava.
?

kopiraj $SystemUpdate u root USB flesh diska i odradi odatle.

1. Wave se odvnosi na Ban-wave i vezan je za igre - ne za Xbox (starije igre => nizi broj Wave)
2. Ako mislis na Dashboard, idi u System pa pogledaj u opcijama... ako mislis na iXtreme ili LiteTouch firmware za DVD drajv to mozes da zakljucis samo na osnovu Wave koji ti Xbox pusta da pokrenes...
3. drugacija video particija - celo objasjenje imas ovde
4. na prethodnom linku obrati paznju na Activation disk - ali ocekuj banovanje cim odes na Live
5. abgx360 sluzi da proveri da li je igra "bezbedna" za instaliranje i igranje na Xboxu bez bana, a ja licno rezem sa CloneCD, jer samo izaberem onaj .dvd fajl i brzinu rezanja
6. zato sto je to neki standard za citanje kod Xboxa, tj. veca brzina moze da dovede do greske pri snimanju i da ti Xbox ne prepozna narezan DVD
i
7. rezi iskljucivo na Verbatim DL, cena oko 120din/kom
Pre svega, hvala. Evo kontra informacija.

1. Mogu da igram PES2010, ali ne mogu Mafia II. Sada sam video da je PES2010 - wave 3, dok je Mafia II - wave 6. Šta treba da uradim da bih mogao da je igram? Da li je to downgrade igre (neko mi je nabacio da je to moguće) ili upgrade wave-a?

2. Znači razlikuju se Dashboard (koji je neka vrsta OSa) i firmware samog drajva? Da li je bitan update Dashboarda, obzirom da je to samo OS? Da li je bitan update firmwarea, pošto pretpostavljam da se preko njega updatuje i wave?

2a. Da li na wave 6 igri/firmwareu, mogu da igram naslove koji su wave 3, odnosno da li će mi sve igre koje su do tada radile, nastaviti da rade?

3. Razumeo sam, i pre, da je to video particija koja pusta intro(?) ili nešto drugo i XBOX verifikuje njegovu veličinu sa onim što ima u bazi i tako utvrdi da li je fake. Znači razlika je u tom checksumu?

4. Nisam našao Activation link. :(

5. Hvala.

6. Hvala.

7. Pokušao sam da režem sa Omega diskovima, Maxell i na kraju Verbatim. Verbatim tata. :)

8. Narezao sam igru, ubacio, i prikazuje mi kao media disk. To je do wavea?

da bi igrao igre novijeg "talasa" trebaju ti ILI activation.iso (on na silu kaze konzoli da ne pravi razliku) ILI vawe patcher (on patchuje igru na manji wave). oba nacina povlace verovatan ban sa live.
ako vec imas narezanu igru onda ti je bolji activation.iso jer time ne gubis disk. zapravo gubis, ali activation disk ce ti sluziti za sve igre.

dashboard nije preterano bitan za igranje. novije verzije donose poboljsanja, ali bi sve igre trebalo da rade i na starijim verzijama. novi dashboard nudi mogucnost koriscenja bilo kog usb uredjaja kao memorije za xbox. do tada si mogao samo xbox hdd ili mem karticu.
update firmvera ili flesovanje je bitan. ako je vec odradjen neki fles onda ti nije obavezan novi. LT je bolji od starijih verzija i nudi vecu sigurnost, mada opet kazem nije obavezan.

starije igre ce raditi na novom firmveru.

evo quote sa objasnjenjem i linkom za activation.iso (mada ga ima po ovoj temi vec dosta)
Step #1
Users with firmware 1.6 begin by downloading activate.iso from this link.
http://www.jungleflasher.net/files/activate.rar

Step #2
Once you have the activate.iso downloaded
Insert a blank DVD+R DL
Note: You must use a dual layer! CD +/- R or DVD +/- R will not work.

Step #3
Open up IMGburn and set the layerbreak setting to Optimal by going to
Tools --> Settings... --> Write -->
Select Calculate Optimal on the top left corner.
Note: Once you burn the Activate.iso you can go back to any other settings.

Step #4
Burn at 2.4x / 4x / 8x
I recommend 2.4x since it's a small file you want to make sure you have everything written on there.

Step #5
IMGburn will bring now bring to your attention that activate.iso is small enough to fit a DVD5 or (DVD +/-/R)
Ignore it and continue burning on a dual layer. Click Yes

Step #6
IMGburn will now ask if you would like to write the image on one layer. Since it's small enough to fit on one layer.
Click Yes

Step #7
Once the disc is made pop the disc into your xbox360. Let it read, after a while it will say Play DVD.
Press A on your controller and you should get a message saying to play this game please insert in an
xbox360 console. You can now eject it.

Step #8
The next game you insert in your 360 will boot regardless of stealth or Wave structure. Effectively disabling the security measure on 1.6

Warning: This disc is a one-shot boot iso meaning it will only work for the next game you insert. After you eject your wave 4 game,
1.6 stealth will be re-activated. Meaning you will need to insert your activate.iso disc again to play another wave 4 game.

Other thoughts and FAQ:
This is a temporary fix while ixtreme 1.7 is released.

Poslednja izmena:
Ja cu polupati svoj xbox dok namestim tversity u cemu je fora?

-Umrezio xbox i PC
-ocitam sve sa PC i library
-pustam mp3 i slike
-video nijedan nece. Nijedan format!
Skinuo sam media update sa xbox sajta instalirao ga po upustvu IzNoGooD
ali dzabe opet nece nijedan format?

ko god pomogne da ovo namesitm ima gajbu od mene :)

Ja sam odustao od tog krsha :).
Sto ne koristis PS3 Media Server?

Pre svega, hvala. Evo kontra informacija.

1. Mogu da igram PES2010, ali ne mogu Mafia II. Sada sam video da je PES2010 - wave 3, dok je Mafia II - wave 6. Šta treba da uradim da bih mogao da je igram? Da li je to downgrade igre (neko mi je nabacio da je to moguće) ili upgrade wave-a?

2. Znači razlikuju se Dashboard (koji je neka vrsta OSa) i firmware samog drajva? Da li je bitan update Dashboarda, obzirom da je to samo OS? Da li je bitan update firmwarea, pošto pretpostavljam da se preko njega updatuje i wave?

2a. Da li na wave 6 igri/firmwareu, mogu da igram naslove koji su wave 3, odnosno da li će mi sve igre koje su do tada radile, nastaviti da rade?

3. Razumeo sam, i pre, da je to video particija koja pusta intro(?) ili nešto drugo i XBOX verifikuje njegovu veličinu sa onim što ima u bazi i tako utvrdi da li je fake. Znači razlika je u tom checksumu?

4. Nisam našao Activation link. :(

5. Hvala.

6. Hvala.

7. Pokušao sam da režem sa Omega diskovima, Maxell i na kraju Verbatim. Verbatim tata. :)

8. Narezao sam igru, ubacio, i prikazuje mi kao media disk. To je do wavea?

odgovor na sva tvoja pitanja je: fleshuj LiteTouch 1.1 ili 1.2 za tvoj DVD drajv i mocices da pokrenes sve igre - samo je bitno da ti abgx360 prijavi da su 100% bezbedne, kako bi koliko-toliko imao sanse da izbegnes ban. mada iako te banuju, uvek mozes da koristis konzolu u offline za singleplayer

ajde sada i po tackama:

1., 2. i 4. ogdovorio ti subtractor

3. da

5. i 6. nema na cemu :D

7. das 120din ali znas da radi i da nece praviti problem DVDu u konzoli

8. jeste

Probao sada i prepoznao je ps3 media server udjem u filmove medjutim desava mi se konstantno da pukne konekcija tj kada pingujem xbox dobijam request time out? kabl je nov original MSFT.
Umrezio sam tipa
PC - 10.0.0.1
subnet 255.255.255.0

xbox - 10.0.0.2
subnet 255.255.255.0
gw 10.0.0.1

da bi igrao igre novijeg "talasa" trebaju ti ILI activation.iso (on na silu kaze konzoli da ne pravi razliku) ILI vawe patcher (on patchuje igru na manji wave). oba nacina povlace verovatan ban sa live.
ako vec imas narezanu igru onda ti je bolji activation.iso jer time ne gubis disk. zapravo gubis, ali activation disk ce ti sluziti za sve igre.
Da li je to čuveni boot disk kako ga neki zovu?

dashboard nije preterano bitan za igranje. novije verzije donose poboljsanja, ali bi sve igre trebalo da rade i na starijim verzijama. novi dashboard nudi mogucnost koriscenja bilo kog usb uredjaja kao memorije za xbox. do tada si mogao samo xbox hdd ili mem karticu.
To je najs. :) Imam karticu od 256MB. Ne znam da li mi treba više. Da li to znači da mogu da nabacim igre na externi HDD i da ih on "smatra" kao njegove?

update firmvera ili flesovanje je bitan. ako je vec odradjen neki fles onda ti nije obavezan novi. LT je bolji od starijih verzija i nudi vecu sigurnost, mada opet kazem nije obavezan.
Nemoj me sa tim skraćenicama. :) Šta je LT? Šta je iXtreme?

starije igre ce raditi na novom firmveru.
Hvala.

evo quote sa objasnjenjem i linkom za activation.iso (mada ga ima po ovoj temi vec dosta)
Step #1
Users with firmware 1.6 begin by downloading activate.iso from this link.
http://www.jungleflasher.net/files/activate.rar

Step #2
Once you have the activate.iso downloaded
Insert a blank DVD+R DL
Note: You must use a dual layer! CD +/- R or DVD +/- R will not work.

Step #3
Open up IMGburn and set the layerbreak setting to Optimal by going to
Tools --> Settings... --> Write -->
Select Calculate Optimal on the top left corner.
Note: Once you burn the Activate.iso you can go back to any other settings.

Step #4
Burn at 2.4x / 4x / 8x
I recommend 2.4x since it's a small file you want to make sure you have everything written on there.

Step #5
IMGburn will bring now bring to your attention that activate.iso is small enough to fit a DVD5 or (DVD +/-/R)
Ignore it and continue burning on a dual layer. Click Yes

Step #6
IMGburn will now ask if you would like to write the image on one layer. Since it's small enough to fit on one layer.
Click Yes

Step #7
Once the disc is made pop the disc into your xbox360. Let it read, after a while it will say Play DVD.
Press A on your controller and you should get a message saying to play this game please insert in an
xbox360 console. You can now eject it.

Step #8
The next game you insert in your 360 will boot regardless of stealth or Wave structure. Effectively disabling the security measure on 1.6

Warning: This disc is a one-shot boot iso meaning it will only work for the next game you insert. After you eject your wave 4 game,
1.6 stealth will be re-activated. Meaning you will need to insert your activate.iso disc again to play another wave 4 game.

Other thoughts and FAQ:
This is a temporary fix while ixtreme 1.7 is released.
Hvala veliko.

odgovor na sva tvoja pitanja je: fleshuj LiteTouch 1.1 ili 1.2 za tvoj DVD drajv i mocices da pokrenes sve igre - samo je bitno da ti abgx360 prijavi da su 100% bezbedne, kako bi koliko-toliko imao sanse da izbegnes ban. mada iako te banuju, uvek mozes da koristis konzolu u offline za singleplayer
Mislim da konzola nikada nije ni kačena na net, niti ću je kačiti. :/

ajde sada i po tackama:

1., 2. i 4. ogdovorio ti subtractor

3. da

5. i 6. nema na cemu :D

7. das 120din ali znas da radi i da nece praviti problem DVDu u konzoli

8. jeste

Ovako, grupno. Fala vi. Šta mislite da izdvojimo ovaj Q&A kao zaseban topic?

Još jedno pitanje.

9. Imam dva kabla. Prvi je Microsoftov i služi za povezivanje sa TVom. Drugi, kineski, je za monitor. Na monitoru imam ghostovanje. Da li je to do kabla? (podesio sam rezoluciju u sve ostalo, ali... isto)

9a. Gde nabaviti Microsoftov kabel za monitor?

Poslednja izmena:
Da li je to čuveni boot disk kako ga neki zovu?

moram ti priznati da nisam cuo da ga neko tako zove. mada me ne bi iznenadilo da cujem. mislim da on nema nikakve veze sa boot-ovanjem.

To je najs. Imam karticu od 256MB. Ne znam da li mi treba više. Da li to znači da mogu da nabacim igre na externi HDD i da ih on "smatra" kao njegove?

nije bas sve tako lepo kao sto zvuci. nije ms glup da ti da mogucnost povezivanja bilo cega jer onda niko ne bi kupovao xbox hdd.
eksterni uredjaj je prvo potrebno formatirati na pravi nacin preko xbox-a. on zapravo naravi jedan hidden folder na uredjaju i rezervise prostor. nesto kao .cab fajlovi. nebitno zapravo. bitno je da je maksimum prostora koji mozes da koristis 16gb. 2 igre u najboljem slucaju ako nemas dodatnog materijala na tom prostoru.
takodje ne mozes tek tako da nabacis igre na eksterni hdd i da ih pustis na xbox-u. kada ga povezes na xbox on se ponasa isto kao obican xbox hdd (samo od 16gb). i dalje je potrebno instalirati igre na njega i igrati sa ubacenim diskom.

Nemoj me sa tim skraćenicama. Šta je LT? Šta je iXtreme?

LT=Lite Touch. nova (vise nije nova, ali je novija od IX) verzija firmvera.

sa obzirom da ne mozes da pustas neke novije igre ti nemas LT. mozes da flesujes, nije ni skupo. ali posto i sam kazes da neces na net nije ti potrebna.
ja sam casual gamer i imam ixtreme 1.6. meni je dovoljno. do sada sam uspeo da pustim svaku igru. ako bas zatreba, tu je activation.iso

9. moguce da je do kabla. kako povezujes? hdmi, hdmi>dvi, vga?
hdmi-hdmi kablove imas u skoro svim racunarskim radnjama. takodje i hdmi-dvi. xbox vga kabl mozes da uzmes u game-s. imaju i originalni ms i , cini mi se, speed link

moram ti priznati da nisam cuo da ga neko tako zove. mada me ne bi iznenadilo da cujem. mislim da on nema nikakve veze sa boot-ovanjem.
Moja greška. Sada mi je stigao disk. Zove se Boot disc for wave 4. Nije hteo da radi posao.

Uspeo sam da down-wave-ujem igru pre rezanja za wave 3 (to je najveći wave koji moja konzola podržava) i da je pustim bez problema.

nije bas sve tako lepo kao sto zvuci. nije ms glup da ti da mogucnost povezivanja bilo cega jer onda niko ne bi kupovao xbox hdd.
eksterni uredjaj je prvo potrebno formatirati na pravi nacin preko xbox-a. on zapravo naravi jedan hidden folder na uredjaju i rezervise prostor. nesto kao .cab fajlovi. nebitno zapravo. bitno je da je maksimum prostora koji mozes da koristis 16gb. 2 igre u najboljem slucaju ako nemas dodatnog materijala na tom prostoru.
takodje ne mozes tek tako da nabacis igre na eksterni hdd i da ih pustis na xbox-u. kada ga povezes na xbox on se ponasa isto kao obican xbox hdd (samo od 16gb). i dalje je potrebno instalirati igre na njega i igrati sa ubacenim diskom.
Hvala na detaljnom objašnjenju. Pre nego što izgooglam, da li to znači da je externi drajv za XBOX maksimum 16GB?!

LT=Lite Touch. nova (vise nije nova, ali je novija od IX) verzija firmvera.

sa obzirom da ne mozes da pustas neke novije igre ti nemas LT. mozes da flesujes, nije ni skupo. ali posto i sam kazes da neces na net nije ti potrebna.
ja sam casual gamer i imam ixtreme 1.6. meni je dovoljno. do sada sam uspeo da pustim svaku igru. ako bas zatreba, tu je activation.iso
Activation.iso radi samo sa firmwareom 1.6 ili sa bilo kojim? Nisam našao to objašnjenje.

Gledao sam proces flešovanja firwarea na YT. Malo sam zbunjen. Na jednom primeru je momak firmware ubacio preko DL DVDja, a na drugom je tip rastavio svoj XBOX360 i onda kačio neke kablove direktno na uređaj. Nisam više pažnje posvetio tome u trenutku, pa nisam zapazio kakve kablove je upotrebljavao.

9. moguce da je do kabla. kako povezujes? hdmi, hdmi>dvi, vga?
hdmi-hdmi kablove imas u skoro svim racunarskim radnjama. takodje i hdmi-dvi. xbox vga kabl mozes da uzmes u game-s. imaju i originalni ms i , cini mi se, speed link
Njegov standardni izlaz za video, pa na VGA.
Pogledaću za HDMI 2 DVI kabel u pomenutim radnjama. Hvala.

Kako mogu provjeriti koji firmware mi ima konzola? Ako je neki stariji, kako se konvertuju novije igre?

p.s Ne izlazim na net sa xbox-om, cuo sam da kada se radi konvertovanje igara ban ne gine.

Nemoj da radis menjanje wave-a igre, skini lepo Activation disk i pre igra njega pokrenes i mozes da igras igru sa bilo kojim wave-om zastite.
Sve ovo isto mozes da resis tako sto ces da das 20tak evra i stavis LT firmware.

Nemoj da radis menjanje wave-a igre, skini lepo Activation disk i pre igra njega pokrenes i mozes da igras igru sa bilo kojim wave-om zastite.
Sve ovo isto mozes da resis tako sto ces da das 20tak evra i stavis LT firmware.

Nema veze, i onako sam ubjedjen da mi je konzola markirana od strane microsofta za ban. Tako da samo offline igram tamo do pocetka sljedece godine kada bi trebo uzeti slim u Berlinu.

Zašto down-waveovanje nije dobra stvar?

zato sto je najbolje imati skoro potpune kopije igara koje pustas na Xboxu, jer ces mozda staviti LiteTouch i mocices da ides online... ili ces mozda nekom pokloniti tu igru pa bi bilo glupo da ga banuju zbog toga :D

A moze li se gdje naci uputstvo za down-waveovanje?

Kod:
Source: Google

1: You need your Activate.iso file! GET HERE

2: Once you have the activate.iso file, you wanna drag and drop or save it to your desktop.

3: Insert a DVD+R DL into your dvd burner.

4: Now open up Activate.iso with any burning software you use. (I.E. Imgburn, Clonecd, etc… I personally use Imgburn… )

5: Now in your burning program go into your write setting tab and make sure your layerbreak is set to the Calculate Optimal setting. Also check your booktype for DVD+R DL and make sure its on the DVD-ROM setting and that your write speed is at 2.4x.

6: Start Burn!

7: As soon as the burn starts a message will pop saying, “that the image is small enough for a regular DVD R, do you want to continue anyway?”
(You wanna choose yes because burned to a regular DVDR the Activate.iso wont work!!!)

8: Next another message will pop saying, “even though the image is small enough to fit into one layer its best to write in both layers, do you wanna go away from the norm and write in only one layer?” (Now I wanna stress…READ THIS MESSAGE CAREFULLY!!!!)

Choosing “Yes” will cause all data to be wrttin into the first layer.

Choosing “No” will cause data to be writing into both layers.

CHOOSE YES!!

9: It will burn then finish…

10: Insert the Activate.iso disk into your xbox 360. It will read for a little longer than usual then finally it will say “Play DVD”. Press “A” on your controller and a video should pop saying, “Play this disk in an xbox 360 console“.
This is how you know you’ve burned the iso sucessfully!!

11: Now just eject the Activate.iso disk and insert your unstealthed, modified or Hybrid disk and it will load!!!

Kod:
Easy fix for all you ppl who can't update your firmware (or can't be arsed lol)

360 Waves Patcher is a very easy-use Win32 software developped by SoulHeaven, that allow you to switch any wave of an iso. Just install it, run it, select your .iso and choose the wave you want to change. Apply the patch by clicking "patch iso in the wave you want.

Support :

- All Waves (Wave 1, Wave 2, Wave 3, Wave 4)
- All Isos (including all waves)

You'll need to download the wave files at the bottom of the programme.

1:open the iso you wish to patch and select which wave you want it patching to,

2:simply select which wave you want to download at the bottom of the program and press download button, wait for your selected wave to download.

3:now press patch my iso button and wait for it to patch the iso.

4:enjoy the game.

WARNING : Modifying ISOS will get you banned from LIVE. Isos are not stealth anymore, use at your own risks.
izvolte...

Moze li se svaka verzija Xbox 360 Slim 250gb fleshovati da cita kopije?

Moze li se svaka verzija Xbox 360 Slim 250gb fleshovati da cita kopije?

Za sada ne moze ni jedna. Konzola jeste razbijena, ali jos uvek se radi na tome da se uprosti procedura flashovanja kako bi postala dostupna svima. Na ovo i ja cekam, kako bi kupio jedan slim. Po forumima sam cuo da ce biti za koji mesec gotovo.

Poslednja izmena:
Cekaj sta dobijate sa Slimom ? Kupite Elite mode i uzivajte. Nikom jos nije crkao taj model, kako se vec zove ploca na njemu, Jasper.

Ako bih kupio novi model konzole da li bi mogli dzojstici da pasu od moje stare elit?

Nazad
Vrh Dno