Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Iskreno, meni je bas tuzno i zalosno da 10 godina bude zivotni vek konzole. Tehnoloski napredak je totalno usporio. Nekada je hardware posle godinu dana bio zastareo, a sad bi da ga teraju 10 godina!!!

Jos uvek je PC hardver posle godinu dana 'zastareo', ne zelim isti scenario sa konzolama, ljudi koji uzimaju konzole mogu da se strpe sa takvom 'uzasnom' grafikom vise godina..

Ti bi da svake godine daješ 500-800€ za novu koznolu nove generacije?

Nigde to ne rekoh. Da izlazi nova generacija na 3-4 godine to je ok. Razlika izmedju tih godinu dana koje ti pominjes i deset godina je ogromna tj 10x. U roku od 10 godina mnoge prodje zelja za igranjem igara, to je bas ogroman period naseg zivota.

PC Hardware je prica za sebe, i daleko od toga da je zastareo za godinu dana, evo ni dan danas nista ne fali E6300 procesorima koji imaju skoro 5 godina... Jedino sa grafickim prave malo cirkus sa "optimizacijom" igara.

samo da pitam nesto
da li moze nesto da se kupi sa xbox market place (ako se tako zove) sa onim game points (oni G poeni) sto se dobijaju skupljanjem achievements-a?

Ma dobro, ovih 10 godina ne znaci da nece biti novog xbox-a 10 godina, vec da ce toliko podrzavati sadasnji. Ja ocekujem 2013-e, eventualno 2014-e novu generaciju konzola..

Ocekujte realno kao sto BL rece 2013-2014 nove konzole.
To sto kazu 10 godina se smatra da ce i dalje izlaziti igre, updat-e firmwera.........
Pa zamislite da ne izadje nova generacija konzola do 2016-2017....to ni soniju ni microsoftu ne odgovara jer ce se usporavati proadja konzola sto ih vise ljudi kupuje/samim tim profit opada........

Ocekujte realno kao sto BL rece 2013-2014 nove konzole.
To sto kazu 10 godina se smatra da ce i dalje izlaziti igre, updat-e firmwera.........
Pa zamislite da ne izadje nova generacija konzola do 2016-2017....to ni soniju ni microsoftu ne odgovara jer ce se usporavati proadja konzola sto ih vise ljudi kupuje/samim tim profit opada........

cudno oduvek sam mislio da profit ostvaruju na softweru, ko nekad kad je IBM placao MS-u za svaki komp koji je dolazio sa DOS-om, al se menjaju vremena:) Soni i MS uzimaju lavovski deo u distribuciji igara mnogo vise nego na prodaji konzola na kojima gube dok ne dostignu neke milionske cifre prodatih modela a svo to vreme svi koji prave igre za te konzole placaju, placaju, placaju....

Meni PS3 i Xbox360 upravo i deluju kao da su na pola puta. Uopste nemam utisak da su onemocale masine koje gazi PC, naprotiv. Jednostavno receno dostigli su neki nivo gde je razvoj tehnicki superiornijih igara uzasno skup i ne isplati im se da razvijaju i prodaju sa gubicima hardver koji niko nece biti u stanju da podrzi. Ne znam zasto se bunite. Ja sam prvi za tehnoloski napredak i lepsu grafiku, ali cini mi se da je dobro ako se fokus malo pomeri na gameplay i servise. A tehnologije kao sto su 3D i fullHD jos ni izbliza nisu zastupljene toliko da im se isplati razvoj. Zivimo u casual svetu gde caruju facebook, apple store i nintendo. Sigurno su se i Microsoft i Sony zapitali u nekom trenutku da li rade nesto pogresno.

Meni PS3 i Xbox360 upravo i deluju kao da su na pola puta. Uopste nemam utisak da su onemocale masine koje gazi PC, naprotiv. Jednostavno receno dostigli su neki nivo gde je razvoj tehnicki superiornijih igara uzasno skup i ne isplati im se da razvijaju i prodaju sa gubicima hardver koji niko nece biti u stanju da podrzi.

Nintendo je najavio da ce mu sledeca konzola biti pravi next gen koji ce konkurisati direktno soniju i microsoftu, ne znam samo dal su mislili da konkurisu ps3 i xbox360 ili bas konzolama koje dolaze :D

neznam za taj podatak za nintendo ali znam da je nintendo najavio da ce izbaciti wii 2 sa blu ray citacem, e sada ako mu je to next gen ostaje nam da vidimo kako je to zamislio da odradi?

Ma nista im ne verujem. Namamili su ljude sa onom prevarom od Wii-ja i puni su ko brod. Nista im ne bi falilo da stancuju super mario, zelda i metroid nastavke do ragnaroka.

Nintendo je najavio da ce mu sledeca konzola biti pravi next gen koji ce konkurisati direktno soniju i microsoftu, ne znam samo dal su mislili da konkurisu ps3 i xbox360 ili bas konzolama koje dolaze :D

Ovo nije tacno.

cudno oduvek sam mislio da profit ostvaruju na softweru, ko nekad kad je IBM placao MS-u za svaki komp koji je dolazio sa DOS-om, al se menjaju vremena:) Soni i MS uzimaju lavovski deo u distribuciji igara mnogo vise nego na prodaji konzola na kojima gube dok ne dostignu neke milionske cifre prodatih modela a svo to vreme svi koji prave igre za te konzole placaju, placaju, placaju....

Tacno je da se najveci deo profita uzima na softwareu. Npr. Sony je na PS2 softwareu, bez profita od 1st party igara, uzeo preko $10 milijardi.

neznam za taj podatak za nintendo ali znam da je nintendo najavio da ce izbaciti wii 2 sa blu ray citacem, e sada ako mu je to next gen ostaje nam da vidimo kako je to zamislio da odradi?

Haha, kada je to Nintendo najavio Wii 2 sa BluRayem?

Meni PS3 i Xbox360 upravo i deluju kao da su na pola puta. Uopste nemam utisak da su onemocale masine koje gazi PC, naprotiv. Jednostavno receno dostigli su neki nivo gde je razvoj tehnicki superiornijih igara uzasno skup i ne isplati im se da razvijaju i prodaju sa gubicima hardver koji niko nece biti u stanju da podrzi. Ne znam zasto se bunite. Ja sam prvi za tehnoloski napredak i lepsu grafiku, ali cini mi se da je dobro ako se fokus malo pomeri na gameplay i servise. A tehnologije kao sto su 3D i fullHD jos ni izbliza nisu zastupljene toliko da im se isplati razvoj. Zivimo u casual svetu gde caruju facebook, apple store i nintendo. Sigurno su se i Microsoft i Sony zapitali u nekom trenutku da li rade nesto pogresno.

Skroz se slazem. Cak mogu da zamislim i da sve do izlaska nove generacije konzola neku znacajnu razliku u grafici ne vidimo na PC-u. Prosle generacije je to bio slucaj na PC-u u poredjenju sa PS2. Ovaj put, cini mi se da ce i hardverski biti manja ta razlika, a softverski mislim da nece uopste ni postojati. Niko vise ne pravi igre usmerene samo na high-end PC, jednostavno se nikome ne isplati.

Takodje se slazem da su gejming servisi ove generacije nesto sto je u centru paznje. Prosli put je bilo Sony Nintendo i MS naprave konzole i njihov posao je zavrsen za narednih skoro desetak godina. Sad sa PSN-om i Xbox live-om imamo zive sisteme koji se konstanto razvijaju i napreduju...

Svidja mi se,samo me zanima da li ce jos uvek palice da se gule o ivicu,to me jedino nervira kod xbox kontrolera.
A i koliko sam skontao uz ovaj novi ide Play and Charge Kit koji se takodje placa tj. podize cenu kontroleru sto je totalna glupost ako vec imam baterije a ta MS "carolija" mi ne treba..

Poslednja izmena:
Ma dobro, ovih 10 godina ne znaci da nece biti novog xbox-a 10 godina, vec da ce toliko podrzavati sadasnji. Ja ocekujem 2013-e, eventualno 2014-e novu generaciju konzola..

Ovo skoro niko ne kapira kako treba, a tako je jednostavno. Cak i na ozbiljnim sajtovima sam vidjao recenice kao: "Posto ce vek playstationa 3 biti 10 godina, ps4 mozemo ocekivati najranije 2016..."

Sad ce isto da pricaju za xbox.

nove konzole cemo da vidimo kada trenutni hardver postane preslab za developere igara. to ne znaci da konzole nece moci da se kupe vise ili da nece biti podrske i jos igara.

Posto ce vek playstationa 3 biti 10 godina, ps4 mozemo ocekivati najranije 2016..."

Sad ce isto da pricaju za xbox.

Nemora da znaci, playstation2 i dalje nije zavrsio karijeru a trojka je izasla samo posle 6 godina od launca ps2, da negovorim koliko je brzo microsoft plasirao 360 u odnosu na xbox1 koji je izasao posle ps2 godinu dana.
Mislim da ce nove konzole doci brze nego sto se svi nadaju ;)
Jedino u cega sam ubedjen je da ce nintendo izbaciti poslednji svoju novu konzolu(neracunajuci Nintendo 3ds).

Procitao sam i sta sada :) ?

Pa nista, ako ne ide - ne ide :)

Rekli smo istu stvar. Eto :)
Idemo dalje...

Hahaha :)

Vrh Dno