Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Verovali vi ili ne, BC2 za PC je bio sa srpskim omotom u games-u, limited edition naravno ne :)

Gotovo sve igre od EA i Valve-a barem što se tiče PC igara su sa omotima i knjižicama prevedene su na srpski, jedino što to nije slučaj omda po launchu, već mesec-dva posle izaska igre.

Well, ne znam, ja sam BC2 video nekih 4-5 dana od izlaska, na polici, na srpskom :) Ažurni domaćini :p

Poslednja izmena:
Ma pucali su i na 2.4 i na 4 brzine.
Citao sam po netu da peeonier 111d ima problema sa DL dvd-ovima.
Mislim da cu ipak da uzimam novi,samo pitanje koji,onajj LG izgleda nji los.

ma nemoj da brines mnogo o modelu. svi ti krsevi ce ti lepo rezati igre.

sto se tog modela tice. imam ga. ili neki drugi lg koji isto izgleda. nisam siguran da ga bas mogu nahvaliti, ali xbox igre koje sam na njemu narezao rade bez problema. jos nijednom nisam imao problema sa rezanjem. samo jedan stariji disk ne mogu da procitam na njemu dok na drugom samsungu mogu. sto se brzine i buke tice tu isto ne mogu bas mnogo da kazem jer nisam imao nikakvih mogucnosti da uporedjujem, ali za mene, koji diskove rezem relativno retko, to i nije problem. posto je ocigledno da ti ne treba bas neki vrhunski proizvod mozes ga uzeti mirne duse :D

Ne postoje vise dobri DVD rezaci, sve je trash na trzistu.
Taj tvoj Pioneer mozda ima problema sa FW, probaj da zamenis.

^
Imam neki eksterni LG rezac, rezem na 8x i retkost je kada pucaju diskovi, svakako obavezno prebacujem na HDD zbog buke i vibracija :)

A zasto kazete da su novi dvd rezaci trash? Sta jel kratko traju?

prosecnom korisniku ce rezac trajati do promene racunara. nema potrebe nabijati cenu na neki super uredjaj kada skoro nikome to ne treba. cak i da ga menjas mesecno to nije preterani trosak. proizvodjaci znaju da ce vecina kupaca pre kupiti jeftiniji nego kvalitetniji rezac pa smanjuju cenu. cenu smanjuju izborom manje kvalitetnih komponenti i selidbom u kinu :p

Ne postoje vise dobri DVD rezaci, sve je trash na trzistu.
Taj tvoj Pioneer mozda ima problema sa FW, probaj da zamenis.

Ako pogledas gore moj post napisao sam da sam promenio FW,stavio sam poslednji koji je izasao za njega 1.29 i to jos 2006 godine :(

Vrlo je bitno da rezes na 2.4x , recimo verbatim diskovi lepo rade i na 8x(narawno ne za xbox) dok maxell nece preko tih 2.4x ni da mrdne

kada neko odvali glupost onda je odvali maximalno, provereno mogu da ti kazem da sam taj maxell rezo na 4 brzine i da mi nijedan nije puko niti mi pravio problema oko izabrane brzine... naravno sve igre sam rezo za xbox i konzola mi cak bolje radi sa maxell diskovima nego sa verbatim, sa verbatimovim diskovima nekako mi se dvd rom jako cuje dok kada ubacim maxell-a malo je tise za razliku od predhodnog diska...

proveri ti decko kaku to imas kantu od rezaca pa nece preko 2.4 a mozda imas i takve diskove da nece preko 2.4. ja sam koristio one maxell diskover sto su skroz zlatne boje samo sa leve strane ima oznaku, reznani na pioniru i na lite on i uvek na 4x...

Stari banovani Elite Falcon mi je RRODovao. Uzeo sam novi Jasper Arcade i nastao je problem sa Live profilom i sejvovima. Stari Offline profili su ostali na HDD i normalno su funkcionisali.

Ako neko dodje u slicnu situaciju evo vam licno proverena varijanta kako da se spasete:

1. Na novom Xboxu upalite konzolu sa Memory Unit (MU) koja ne sadrzi vas pokvareni profil i ne stavljajte stari HDD
2. Odradite Recover Gamertag na novoj konzoli
3. Ugasite novu konzolu
4. Prikacite stari HDD
5. Idite System settings -> Memory -> HDD -> Gamer Profiles
6. Izaberite samo DELETE PROFILE ONLY. Ako ne izaberete samo profil, obrisace vam se i sejvovi
7. Ugasite novu konzolu
8. Idite u System settings -> Memory -> Memory Unit (MU) -> Move -> vas Live profil
9. Prebacite ga na vas HDD i to bi trebalo da resi problem

Ako je konzola JTAG-ovana da li mogu igru da prebacim sa kompa na usb,i kad stavim usb u xbox da odma pokrenem bez ikakvih diskova?

Prebacite ga na vas HDD i to bi trebalo da resi problem

Meni nije resilo jer je profil kao i sejvovi bio corruptovan. Kada se uradi recovery nije 'teo da ucita ni jedan sejv uz poruku da je sejv ostecen. Moraju prvo da se skinu flegovi sa starog profila. To se radi uy pomoc xplorer360 programa tako sto prikacis hard disk od xboxa na PC... A samo to je bilo dovljno da mi unisti 2 i stari i novi hard disk bez ikakvih izmena u sistemu, tj da ih xbox vise ne prepoznaje.

meni je prepoznao sve offline profile, samo nije moj Live profil sa kojim sam igrao...

nakon ovoga - najnormalnije sam nastavio da igram FIFU 2010 sa RROD-ovane konzole na novoj.

Aha, pa moguce je onda da postoji ogranicenje samo na offline profile.

kada neko odvali glupost onda je odvali maximalno, provereno mogu da ti kazem da sam taj maxell rezo na 4 brzine i da mi nijedan nije puko niti mi pravio problema oko izabrane brzine... naravno sve igre sam rezo za xbox i konzola mi cak bolje radi sa maxell diskovima nego sa verbatim, sa verbatimovim diskovima nekako mi se dvd rom jako cuje dok kada ubacim maxell-a malo je tise za razliku od predhodnog diska...

proveri ti decko kaku to imas kantu od rezaca pa nece preko 2.4 a mozda imas i takve diskove da nece preko 2.4. ja sam koristio one maxell diskover sto su skroz zlatne boje samo sa leve strane ima oznaku, reznani na pioniru i na lite on i uvek na 4x...
e da te pita covek cemu ovakav komentar ne znam sta bi mu odgovorio....
prvo nisam ja odvaljivao gluposti, jer nisam imao pametinija posla, nego sam pricao iz licnog iskustva(tako da i ja mogu da kazem "provereno")
Verujem da narezem vise diskova za mesec dana nego vecina ovde za godinu, pa imam neko iskstvo na koje mogu da se oslonim.
Sto se mog krsa od rezaca tice , verujem da je isti krsh koji i ti imas, jer drugo kod nas nema ni da se kupi(Plextor mi je crko posle godinu dana,tad ga vise nije bilo u prodaji,i sad koristim ove glupave za 20e)
Sto se tice maxell diskova("maxell diskovi sto su skroz zlatne boje samo sa leve strane ima oznaku") pre jedno 6 meseci su radili normalno i na 8x ali posle toga ne,
pa sam predpostavio da su sad losijeg kvaliteta nego ranije, posto je isti slucaj sa prico diskovima , dok verbatim i dalje radi kako treba.
Nema razloga da se tako postavljas, ja sam samo hteo da pomognem coveku , koji ma problem, nista vise.

Poslednja izmena:
Microsoft Will Offer Xbox 360 for Five More Years

Aug. 18 (Bloomberg) -- Microsoft Corp. will continue to offer the Xbox 360 for the next five years, expanding the lifespan of the console to 10 years, said Chris Lewis, vice president for interactive entertainment business in Europe.

The company is trying to lengthen the Xbox 360’s shelf life with new features and services, such as the motion-sensing Kinect device, in a bid to wring more profit from the machine. Consoles are typically unprofitable in their first few years because the cost of materials takes time to drop. The Kinect accessory goes on sale in November.

“Kinect really gives us, I think, a very genuine additional five years,” Lewis said in an interview today at the Gamescom computer-games fair in Cologne, Germany. “What Kinect does is broaden us out to users that we weren’t addressing in the past.”

Microsoft’s decision marks a change in strategy from the first Xbox generation, when Microsoft released a new model after just four years. Rival makers of gaming consoles are adopting a similar approach. Yesterday, Sony Corp. Executive Vice President Kazuo Hirai said he thinks the PlayStation 3 will also have a 10-year life, helped by his company’s own motion-sensing controller. That device, called Move, comes out in September.

Different Technologies

Both companies are playing catch-up with Nintendo Co., whose motion-activated Wii controller helped give it the lead in the market. With Sony and Nintendo’s approach, the user moves the controller to direct the game. Microsoft’s Kinect is a box that sits near the console and tracks the movement of the player’s body several feet away.

Microsoft, based in Redmond, Washington, might release a new console while the Xbox 360 is still on sale, “but we’re not fixated on that right now,” Lewis said.

Nintendo President Satoru Iwata has said the release of his company’s next-generation console hinges on 3-D features. The company may wait until more than 30 percent of televisions in homes have 3-D capability. Microsoft’s Lewis also said it’s too early for 3-D gaming to take off.

“We are two to three years away from that, till the price point comes down, till the experience is sufficiently social, that you don’t sit there with big glasses on and don’t talk to your family,” he said. “That will happen, there’s no doubt.”

Xbox Live

The current Xbox’s popularity is supported by the Live online gaming service, which probably broke the $1 billion revenue mark for the first time in the past fiscal year. Lewis declined to give sales figures for the service.

Xbox Live, which currently has 25 million users, gets one new user every five seconds, Lewis said. The subscription base rose by more than 30 percent in the fiscal year ended in June, he said. “We anticipate to grow by at least the same rate -- if not faster -- this year,” Lewis said.

At Gamescom, Microsoft announced that the service will be available in an additional nine countries, including Russia, Poland and the Czech Republic. That brings the total to 35.

Microsoft’s entertainment and devices division, mostly made up of sales from Xbox and mobile-phone software, had revenue of $8.06 billion in the past fiscal year, or 13 percent of the company’s total. Profit for the unit rose more than sixfold to $678 million.

i komentar ubisofta:

Recently speaking, a Ubisoft exec doubted whehter Kinect and Move can extend the life of their consoles respectively. He explained that it will allow them to capture some new found casual gamers, but it will not prevent the next generation of hardware from hitting the market in five years time.

Here's the goods from MCV, “Yes, it's a good extension of the lifecycle for a certain length of time and it's also a good way to capture some consumers they didn't have on the casual side, because Microsoft's 360 and Sony's PlayStation 3 do not have the casual customers. So it will bring in a new category of customer for them.Now, will it prevent them from releasing brand new technology in the next five years? I don't think so.”

Mislim da je ovo svakako dobra vest da cemo jos 5 godina se igrati na kutiji,ali sa druge strane imam neko osecaj da je xbox 360 dosegnuo neki svoj maximum u pitanju kvaliteta grafike,nema sumnje da ce fable 3 i gears of war 3 izvuci maximum iz konzole ali gledano dugorocno(mislim na narednih 5god) teko da ce kutija moci da parira nekim pc naslovima u kvakitet grafike.
Ali svakako sjajna vest ;)

Lepo, jos 5 god ce x360 biti "konzola sledece generacije", znaci bice jos mnogo igara..., nice :banana:

Sasvim ocekivano i ranije najavljivano od strane analiticara trzista. Jednostavno nema potrebe za novom konzolom. PS3 ce verovatno trajati jos duze. Motion kontroleri i 3D podrska tek dolaze...

Uvek su bili puni svezih ideja i poslovnih poteza :d

Koriscenje kreditne kartice za Xbox LIVE

Da li neko moze da mi kaze kako ja mogu da koristim kreditnu karticu iz Srbije za Xbox LIVE? Npr: Da kupim Microsoft Poene ili Xbox LIVE Membership...

Mislim da je ovo svakako dobra vest da cemo jos 5 godina se igrati na kutiji,ali sa druge strane imam neko osecaj da je xbox 360 dosegnuo neki svoj maximum u pitanju kvaliteta grafike,nema sumnje da ce fable 3 i gears of war 3 izvuci maximum iz konzole ali gledano dugorocno(mislim na narednih 5god) teko da ce kutija moci da parira nekim pc naslovima u kvakitet grafike.
Ali svakako sjajna vest ;)

Pa danas su PC i Xbox360 igre zapravo jedno te isto tako da ova vest može značiti samo jedno: u narednih pet godina igre neće napredovati (kako na polju grafike, zvuka, level dizajna, veličine nivoa itd). Yupiii! :)

Pa, daj doprinos, pocni da kupujes originale za pc ;).

Imam, jedno pitanje. Zašto mi XBOX 360 posle nekog vremenskog perioda traži rekonekciju kontrolera dok igram Top Spin 3? Da nije možda kontroler rikn'o ili su baterije slabe... Il' neki treći problem? :p

Hvala :wave:

Imam, jedno pitanje. Zašto mi XBOX 360 posle nekog vremenskog perioda traži rekonekciju kontrolera dok igram Top Spin 3? Da nije možda kontroler rikn'o ili su baterije slabe... Il' neki treći problem? :p

Hvala :wave:

Baterije slabe.

Iskreno, meni je bas tuzno i zalosno da 10 godina bude zivotni vek konzole. Tehnoloski napredak je totalno usporio. Nekada je hardware posle godinu dana bio zastareo, a sad bi da ga teraju 10 godina!!!

Vrh Dno