kalky je napisao(la):
o, borze, tacno sam znao da ce pogresno da me shvate :d
ja samo govorim o tome da izlazak PS3 moze a i ne mora nista da promeni...a i ako promeni to se nece skoro desiti..
plus sto nemaju svi dovoljno love da sebi priuste big ass screen i originalne igre (jeste, i piraterija se ipak nesto pita u ekonomskim racunicama)...i ja bih zeleo da imam mnogo toga ali nemam, a korisnik sam a ne prodavac...pa vidi iz kog ugla ja mogu da sagledam
Pogreshno si ti mene shvatio
🙂
Naravno da nisam mislio da ce sad za godinu dana PC da izumre i da se PS3 koristi za sve zivo
🙂, ali pogledaj vecinu korisnika PCa shta radi na njemu. Sve ono shto ce PS3 sigurno moci, a zahvaljujuci linuxu, wifi, mrezi, BT, ni ne mozemo da pretpostavimo kakve ce mogucnosti u buducnosti imati, shto od zvanichnih developera, a pogotovo od homebrew softvera koji je i za xbox bio jak.
Ono shto ja mislim da je dobra stvar, je savrsheno vreme izlaska PS3. LCD televizori su sve jeftiniji, a krajem sledece godine, moci ce da se kupe za vec 500-600 evra vrlo pristojni. E sad ti zamisli da u dnevnoj sobi imash PS3 koji je online, i gde klikom na dugme proverish mail, imash icq/irc, imash surf, mozesh da ga programirash da snimi neki film, imash sve shto linux ima, fale ti samo ozbiljni programi kojih na linuxu nema, i koje mi najvecim delom iz bezobrazluka koristimo. Imash ti PC u drugoj sobi, i za njega cesh sedati sve redje, jer ce ti PS3 raditi svakodnevne poslove sa PCa. Ako budesh hteo neshto ozbiljnije, seshcesh za PC.
Ovo ne mora da se desi za dve ili tri godine, ali do izlaska PS4, bice mnogo vishe korisnika PS3, bivshih PC only korisnika, a pogotovo igracha.
I da, shto se tiche PC developera, valjda znash da Epic, Carmack, i josh neki do sada PC only developeri, rade za obe konzole, a U3 engine ce biti i deo PS3 devkita. Samo je pitanje vremena kada ce i svi ostali krenuti da rade za PS3, jer sada vishe ogranichenja nema ni shto se tiche grafike, snage, ili kontrola.