Šta je novo?

X360 Crashed!

[Goran]

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2005
Poena
309
Evo samo nakon nekoliko dana od zvaničnog puštanja u prodaju konzole iz Microsofta pojavio su se i prvi problem.

Tokom igranja "Project Gotham Racing-a 3" došlo je već sada čuvenog freezing-a i pojavljivanja poruke sa greškom/problemom. Još uvek nije razjašnjeno usled čega je nastala greška i da li je u pitanju sami izvestan broj xbox konzola ali vrlo je moguće i da je cela serija (inače puštena u prodaju) u pitanju... :crash:

Sve je zabeleženo crno na belo ovde pa pogledajte:
http://www.gamershell.com/news/26485.html

Stara vest.Objavljeno je da ima problem sa zagrevanjem i zakucavanjem igara..cela prva serija.

Ovo je novo, znam za te prve "bugove" ali ovo se desilo na najskorijoj prezentaciji.

U SAD je počela prodaja 22. novembra i ogromno je interesovanje (što se dalo i očekivati). Za evropu je najavljena zvanična prodaja 2. decembra. Pitanje je kolliko su pomenute greške ozbiljne i da li će uopšte uticati na prodaju popularne konzole. Verovatno neznatno...

Problem je reshen tako sto se ispravljac za struju okaci da visi i tako se bolje hladi (ili ga hladite ventilatorom). Problem nije u konzoli vec u ispravljacu... Bar tako tvrde neki izvori 🙂

Ispocetka sam jedno vreme mastao da kupim 360-ku, cak zamalo da trazim da mi je donesu iz amerike kad se tamo pojavi... Ali kad sam video adapter za struju :zgran: jeste li videli to cudo!?

Mislim da ce se problemi ispocetka samo gomilati, ali kada krenu da smanjuju adapter krenuce da nestaju i ti pocetnicki problemcici... 😛

Slicni problem (sa pregrevanjem adaptera) je imao i Sony sa PS2 Slim verzijom... Meni licno je to jako glupo, trudis se da napravis sto manju konzolu, ali zato dobijes budz od strujnog adaptera za koji treba iskopati rupu u patosu da bi se sakrio (a ne mozes ni to jer stvar ima tendenciju da se pregreva)... A bilo bi bolje da su ispocetka napravili nesto vecu konzolu, sta ce nekom znaciti 5 cm vise u visinu i dubinu na postojecih 30?!

Poslednja izmena:
Postoji thread o sumraku PS3, pa tamo postujte 🙂

Da nije mozda do graficke u x360, jer u vecini shotova i videa krahiranja pojavi se nesto slicno kockicama i to se ponavlja kao pattern po celom tv/ekranu...

Pa ljudi bi verovatno tamo i postovali da naslov tog treda nije malo bizaran :d

Ma to driver hoce da se tamo postuje, jer ako se slucajno u gomili postova nadje neki koji na neki nacin diskredituje PS3, retko ko ce da obrati paznju na njega, jer je u modi pljuvanje po xboxu360 😀

E dobro si odabrao nick 🙂

U pitanju je najverovatnije grafichka, jer osim pucanja, pojavljuju se i klasichni artifakti kao kod OC grafichke...

hm, ljudi, kako mislite da smanje napajanje??? Pa jel znate koliko struje vuce ta XBOX 360 skalamerija sa svim tim novim procesorima???

Uporedite cenu i tezinu jednog dobrog napajanja za PC, uzmite u obzir da XBOX 360 sada vuce za red velicine vise struje nego ranije a sto je najgore, u konstrukciji nema verovatno ni jedan, a kamoli dva ventiatora i eto jedan big problem!

I ja ne vidim nikakav izlaz, ali kako su mogli da izbace konzolu, valjda su je probali prvo 😀

A i kada provale, morace opet gomilu prodatih da zamene o svom troshku, ja mislim da je ovo neshto najgore shto im se moglo desiti...

manje love za Billa

Posle ove brljotine moraće još prilično da porade i da se pomuče na marketingu X-kutije. Vest se proširila a među potencijalnim kupcima je puno onih probirljivih koj se očas okrenu konkurentnom komšiji/konzoli... 😉

Mogu samo da zamislim izraze na njihovim licima kada se greška pojavila 😀

Poslednja izmena:
Pazi negativni publicitet je los, ali opet je publicitet.

Svi se secamo izvesnog Z.R. i njegove skole za kompjutere, i ako su ga svi koji bar znaju osnovno o racunarima pljuvali sa pravom, on je imao sve vise i vise polaznika.

Mada, opet je ono Amerika i tamo su zakoni drugaciji, pa ce za MS biti najteze samo vracanje konzola ako to postane globalan problem.Ja se licno nadam da ce nekako resiti taj problem ili da je barem taj problem lokalne prirode, jer ako propadne projekat zvani xbox360, Sony ce da postane monopolista i bice nam jaoj i kuku-lele.

Poslednja izmena:
Ček, Sony (PS1 i PS2) kao nije bio monopolista sve od kraha Sege 2 i Nintenda, pa do pojave Xboxa i ne sećam se da je baš bilo kuku-lele... Konkurencija je dobra, ali monopol nije kardinalan kod ovakvih stvari, zato što se sa konzolom može i ne mora živeti, što je dovoljan razlog da cene PS3, te opreme i igrara za ovu konzolu budu normalne, ukoliko MS propadne, ko što će propasti...

Pa za mene koji u buducnosti planiram da kupi jednu ovakvu konzolu itekako odgovara da niko ne bude monopolista tj. da postoji konkurencija jer ce onda konzola jeftinije da me izadje.
A voleo bih i da imam izbora pa da odaberem onu konzolu koja ce imati igre koje ce meni vise odgovarati.

BTW Ti vec predvidjas krah Xboxa360...

Poslednja izmena:
Pochetniche 🙂, PS1 je bio chisti monopolista, PS2 skoro pa ista pricha, a to su dve najbolje konzole u istoriji. Nije to PC svet koji drze ameri kao neku naftnu industriju, ovo su japanci, ma koliko to smeshno zvuchalo kad ja kazem 😀

Sony je krivac za podizanje konzola na vishi nivo, inache mislim da bi i danas mario bio najbolja igra 🙂 A shto se mene tiche, X360 je sada u tolikim govnima, da niko nije mogao da predvidi.

Poslednja izmena:
Mario je igra iskljucivo za JAPANSKU konzolu tj Nintendo. Inace je XB1 do pojave XB360 najjaca konzola samo sto je imao manji broj prvoklasnih naslova od PS2 sto je u neku ruku i normalno jer je bio krace na trzistu. Ninja Gaiden, PGR2, Forza Motorsport, Conker, Fable, DOA3, Halo1 i 2 i jos dosta exkluziva a i igrice koje su izlazile za oba sistema su izgledale mnogo bolje i bolje su radile na XB. Na stranu sto je imao daleko manje hardverskih problema, mrezno igranje preko Live servisa a i puno vece mogucnosti zbog ugradjenog HD, lako ga je bilo pretvoriti u pravi multimedijalni centar.

E nisam znao da je Mario za nintendo 😉 Rekao sam, da nije bilo sonija, ne bi se pomerili od maria..

Shto se tiche Xboxa, PS2 za sve te igre ima bolje ekskluzive iz zanra, plus ima gomile drugih ekskluziva koje ne postoje na Xboxu uopshte.

Xbox nije imao manje hardverskih problema procentualno, ali je imao manje jer se prodao u 3x manje primeraka...

I jedino shto valja na xboxu je taj live koji inache postoji samo u usa, pa nam ne znachi mnogo...

The pocetnik je napisao(la):
BTW Ti vec predvidjas krah Xboxa360...
Pa X360 je propao i pre nego što se pojavio...

Pogotovo što je Neđo napisao, odnosno preneo po neki hvalospev o njemu, pa zbog toga nije moglo da uspe ni pod razno 😀

Poslednja izmena:
milosd77 je napisao(la):
Mario je igra iskljucivo za JAPANSKU konzolu tj Nintendo. Inace je XB1 do pojave XB360 najjaca konzola samo sto je imao manji broj prvoklasnih naslova od PS2 sto je u neku ruku i normalno jer je bio krace na trzistu. Ninja Gaiden, PGR2, Forza Motorsport, Conker, Fable, DOA3, Halo1 i 2 i jos dosta exkluziva a i igrice koje su izlazile za oba sistema su izgledale mnogo bolje i bolje su radile na XB. Na stranu sto je imao daleko manje hardverskih problema, mrezno igranje preko Live servisa a i puno vece mogucnosti zbog ugradjenog HD, lako ga je bilo pretvoriti u pravi multimedijalni centar.
Da, i sve je to MSu donelo milione dolara gubitka... 🙂 Za razliku od hardverski očajne, bagovite i neumrežive PS2 konzole, koja je uticajem nekih kosmičkih zračenja postala najpoznatija konzola ikada 😀

Ja imam video gde PGR igra puca i apsolutno se ne radi o bagu grafike koji pominjete, već igra nakon par krugova doživljava "blackout". Na konto tog info-a, na TheInq je postavljena vest da se radi o neispravnim ispravljačima 🙂

Citam po netu o prvim reakcijama i dogadjanjima vezanim za xbox360 i jedna stvar mi nikako ne ulazi u glavu i prosto ne mogu da shvatim da je moguce da se desi ovo sa ispravljacem?! Kolika kolicina neozbiljnosti i da kazem gluposti je potrebna da bi se ovo dogadjalo? Da li je nekom palo na pamet da to proba, testira mozda napravi i po koji proracun sa varijablama kao sto su: sobna temperatura, potrosnja xbox360, snaga/kvalitet/odgovarajuce spec. ispravljaca? Zaista ne mogu da verujem. Mislim ajde da se nesto otapa u njemu posle 6 meseci zverskog koriscenja na +40 stepeni pa da pocinje da pokazuje anomalije ali ovo....stvarno strashno. Pa kad se tome doda i onaj bracni par u usa sto je tuzio M$ jer im se zapalila zavesa ili sta vec od kratkog spoja koji je izazvao xbox...Neverovatno.

Max, nisam video pucanje PGR3, ali sam video neke druge igre, i pojavljuju se bez veze poligoni po ekranu.

Broz je napisao(la):
Citam po netu o prvim reakcijama i dogadjanjima vezanim za xbox360 i jedna stvar mi nikako ne ulazi u glavu i prosto ne mogu da shvatim da je moguce da se desi ovo sa ispravljacem?! Kolika kolicina neozbiljnosti i da kazem gluposti je potrebna da bi se ovo dogadjalo? Da li je nekom palo na pamet da to proba, testira mozda napravi i po koji proracun sa varijablama kao sto su: sobna temperatura, potrosnja xbox360, snaga/kvalitet/odgovarajuce spec. ispravljaca? Zaista ne mogu da verujem. Mislim ajde da se nesto otapa u njemu posle 6 meseci zverskog koriscenja na +40 stepeni pa da pocinje da pokazuje anomalije ali ovo....stvarno strashno. Pa kad se tome doda i onaj bracni par u usa sto je tuzio M$ jer im se zapalila zavesa ili sta vec od kratkog spoja koji je izazvao xbox...Neverovatno.
Oni se trude da to bude sto jeftinije, pa cesto idu u krajnosti koje izgledaju kao rucni rad debila. Mislim da vise neko ne dobija platu u M$! 😉

Bane® je napisao(la):
Da, i sve je to MSu donelo milione dolara gubitka... 🙂 Za razliku od hardverski očajne, bagovite i neumrežive PS2 konzole, koja je uticajem nekih kosmičkih zračenja postala najpoznatija konzola ikada 😀

Mozda im je pomogao monopolisticki polozaj :smash:

Cekam dan kad ce da izadje taj PS3 pa da vidim i to chudo i da zapalim ovo sr... na kome sad kucam 😉 a i da Driver malo odahne.

ipedja je napisao(la):
Mozda im je pomogao monopolisticki polozaj :smash:

Cekam dan kad ce da izadje taj PS3 pa da vidim i to chudo i da zapalim ovo sr... na kome sad kucam 😉 a i da Driver malo odahne.
Brate, ako išta ne volim, to su ovi tralala postovi 🙂. *ebe se meni ko će da uspe, znam samo da ću da imam bolju konzolu, a uporediću sve dobre i loše strane i tako naći bolju konzolu. Isti je slučaj i sa najavama tih konzola, ko je pratio razne sajmove i manifestacije, mogao je da se uveri koja je konzola bolja (makar u najavama)... problem je samo što je lakše pročitati neki plaćeni ložački link od 500 karaktera, nego 7 dana pratiti neki sajam, skidati demoe, upoređivati karakteristike, kopati po forumima... Ma i ja se "borim" protiv vetrenjača, ljudi na osnovu saveta preko tarabe kupuju kola od 50k evra, a baš će da se brinu o konzolama nešto.

Princip je vrlo jednostavan i traje 15 minuta: dobij pare u kladionici/od.tetke.iz.australije, otiđi do prve prodavnice i kupi ono što ti je pri ruci (zabranjeno je razmišljanje o tome da li kupuješ pravu stvar i ima li nešto bolje) i zatim par narednih godina diži u nebesa to što si kupio...

Poslednja izmena:
E ne bih ni ja bolje rekao 😀😀

driver je napisao(la):
Max, nisam video pucanje PGR3, ali sam video neke druge igre, i pojavljuju se bez veze poligoni po ekranu.
Jel imaš neki source za skidanje videa, voleo bih to da vidim... (uh, koja konstrukcija).

Broz je napisao(la):
Užas, i to se ljudima dešava prvog dana nakon kupovine. Šta će biti kad dođe leto u amerikama. Što se tiče bračnog para, njima je stari Xbox zapalio kuću, ne novi :d

Nazad
Vrh Dno