Šta je novo?

X1800 XT benchmarks

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pitanje je odakle im X1800XT i da li su drajveri zavrseni... Ja sam ocekivao ovakve performanse ili nesto jace ako je 16p resenje u pitanju. Videcemo...

Pa i ja sam očekivao veće performanse.
Kada već toliko kasni neka bar daje bolje rezultate,to je logično.
Ako ćemo suditi prema ovim rezultatima,onda je sigurno u pitanju 16 cijevi.

koliko sam ja shvatio oni nisu imali ove pro i xt karte na testu, nego su ne znam ni ja kako dosli do ovih rezultata :trust:
u cemu je ovde fora?

Spijuni bre. Vidis da kazu da imaju neke svoje izvore 😀

ATI X1800XT i X1800pro testovi!

Hehe ,izgleda da je Hardware Analysis,besan na ATI zbog ignorisanja i ne dostupnosti pre-realese modela,na svoju ruku(i skroz legalno jer BTW nisu potpisivali nikakav NDA sporazum sa Kanadjanima...) IZBACIO preliminarne benchove X1800XT i X1800pro kartica u svim relevantnim igrackim testovima.Nije lose ,u vise slucaja bolje od 7800GTX.
Read on: http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1813/

Enjoy!

P.S. :Anandtech ima sneakpeak o mid range rv530 i low range modelima na: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2532

ivanbo2003 je napisao(la):
Hehe ,izgleda da je Hardware Analysis,besan na ATI zbog ignorisanja i ne dostupnosti pre-realese modela,na svoju ruku(i skroz legalno jer BTW nisu potpisivali nikakav NDA sporazum sa Kanadjanima...) IZBACIO preliminarne benchove X1800XT i X1800pro kartica u svim relevantnim igrackim testovima.Nije lose ,u vise slucaja bolje od 7800GTX.
Read on: http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1813/

Enjoy!

???

I can't be 100% sure these numbers are accurate, I contacted a befriended AIB a few weeks ago and asked for some help. The results I got are after submitting our timedemo scripts for the benchmarks listed. They indicated the benchmarks were run on a X1800 XT and X1800 Pro, I however cannot verify them. As can be seen from the numbers a OC-ed X850XT will never reach that level of performance. We'll have to wait and see when the actual boards show up, for now treat these as preliminary, just another piece of the puzzle. I did write 'these numbers are provided AS-IS' for a reason in the introduction, they can only be verified when the actual boards show up. Sofar ATI has not gotten in touch with me yet, which usually means I'm pretty much spot on.

Sander Sassen
CEO, Founder - Hardware Analysis

pitanje je odakle im X1800XT i da li su drajveri zavrseni
pa upravo to.nema nigde ni slike graficke,nista.ovo sto su oni napisali je cisto nagadjanje.
a sto se cene tice,ako bi bila kao sto je doticna,bila bi definitivno precenjena.

byMaX je napisao(la):
pitanje je odakle im X1800XT i da li su drajveri zavrseni... Ja sam ocekivao ovakve performanse ili nesto jace ako je 16p resenje u pitanju. Videcemo...
Stani, cekaj?! Pa zar se ti nisi kladio da R520 nema 16 pajpova?? :d na konto cega si ond abazirao svoja "ocekivanja"?
BTW
Ovo na hardweranalblablabla sajtu je cisto glupiranje! A to sto ATi nece da kontaktira ovog "CEO"-a zaljnog paznje je sasvim normalna stvar, a ne dokaz d aje on u pravu. ccc, stvarno ima gomila likova u tom hw bench poslu...

No, mnogo bitnija vest uz mnogo veci kredibilitet se tice 'vidije i jnihovog napredovanja na polju prelaska na 90nm:

http://www.vr-zone.com/?i=2693&s=1

Samo duplo bolji jild u odnosu na R520, malo li je na ovu skupocu 😀

Nedjo je napisao(la):
Stani, cekaj?! Pa zar se ti nisi kladio da R520 nema 16 pajpova?? :d na konto cega si ond abazirao svoja "ocekivanja"?
BTW

Na kraju sam ipak morao da se pomirim sa istinom 🙁 mada, nada umire poslednja
:eyebrows:

Drajveri su release candidate. Mozda bude neki % gore/dole takt ili performanse ako optimizuju drajver ali sve u svemu malo su ga ispusili.

Overall it looks like the Radeon X1800 XT is good match for the GeForce 7800GTX, although in most games the GTX clearly takes the lead. The Radeon X1800 Pro is slightly slower than the GeForce 7800 GT, although not by much.

However it will now be a tough sell, the MSRP is around $599 for the Radeon X1800 XT, which is up to $150 more expensive than the GeForce 7800GTX which is faster overall.

Dakle, pljuvacina pada... 😀

Pa videcemo, bezveze je pljuvati u napred! Zar ne?
Problem je sto ATi nije uspeo da prebaci 600 MHz za R520. Da je radio na obecanih 700MHz... ali to je vec u domenu ŠBBKBB!
BTW
'nVidia vec prodaje svoj 90nm GPU 😉
I Zove se GeForce 6100! 😉
A evo i slike proizvoda baziranog na njemu:

http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20050917/image/ng611.html

ma ATi je zacabrirao.
7800GT se mogu naci za ispod 350 dolara (after rebate). Kartica tj vpu koji izlazi 6 meseci nakon konkurentskog mora da bude 30% brzzi od konkurencije i kraj. Ovaj to nece biti i jos gore-bice ocigledno sporiji ukupno gledajuci tako da........

...a i skuplji!
Medjutim brine to sto nema srednje klase, i nece je biti jos neko vreme, a to bi mogle biti veoma interesantne karte...

nazalost ako X1800 karte budu skupe, a verovatno ce biti, to ce povuci i vise cene u srednjem segmentu, a to me vec opasno nervira.

covece, kolika kartica. kad se ne koristi za igranje, moze da posluzi kao daska za luk 🙂

Ako zaista bude bilo kao na ovim testovima, bice jako loshe. I ne samo za ATi nego i za sve nas koji volimo da se igramo. Vec sam se nekako namerachio na 7800 GT i nadao sam se da ce cena da mu padne kada izadje X1800 pro, ali kapiram da nece ako bude ovakav odnos snaga...

Cuo sam da je score nije pravi ! I X1800 XT ima samo 16 pajpova + virtual ! I da sporije od 7800gtx ! Kad bude finalna verzia 83.XX + drajvera videcemo razliku (Naravno uz pravi test ! X1800 XT). Ati X1800 XT ima 512 bit INTERNAL BUS , ali EXTERNAL samo 256 bit ! Tako da nema previliki razliki ! 🙂 Ipak nVidia RULEZZZ !

5 Oct.

X1800 je ipak na 625/1500 MHz, sto je 4%/7% vise od prvobitno anticipiranih 600/1400 MHz!

sale prdez je napisao(la):
nazalost ako X1800 karte budu skupe, a verovatno ce biti, to ce povuci i vise cene u srednjem segmentu, a to me vec opasno nervira.
Konkurencija kod grafickih kartica u ovom trenutku ne donosi znacajno snizenje cena. GF4 a zatim Radeoni 9700 i 9800 u svoje nisu imali konkurenciju ali nisu kostali nista vise od Radona X850 ili GF 6800 kartica koji se zestoko biju na trzistu.

Razloga je nekoliko ali je prvenstven izuzetno brz tempo razvoja koji zahteva od proizvodjaca da visokim cenam pokriju velike troskove razvoja. Takodje graficki cipovi se neverovatno usloznjavaju i zahtevaju najsavremenije skupe proizvodne procese, skupe memorije i stampane ploce kako bi mogli se mogli gurati veliku memorijski protoci...

Eh kada se setim 3dfx Voodoo 3 2000 za 200DEM

are we there yet?
are we there yet?

Nazad
Vrh Dno