Šta je novo?

X1800 XT benchmarks

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mozda si prevideo ovo:
"there is absolutely no way to say that even 625MHz/1500MHz will be the final shipping speeds".
mozda budu vece, a mozda i manje 😉

Evo konkretnih cifri:

http://www.hkepc.com/bbs/viewthread.php?tid=477628

Mislim da ATi definitivno mora svim karticama iz X1800 serije podici klok za barem 50 MHz kako bi mogao da parira 'vidiji.
Doduse pitanje je kvaliteta drajvera u ovoj fazi i koliko ce moci da se izvuce sa novim revizijama Catalysta

Poslednja izmena:
ono je valjda bio X1800XL? ne znam zasto je blurovan naziv kartice?
nedjo, kad je zvanicna promocija R520? ima li to nekakve veze sa onim odbrojavanjem na ATI.com?

sale prdez je napisao(la):
ono je valjda bio X1800XL? ne znam zasto je blurovan naziv kartice?
nedjo, kad je zvanicna promocija R520? ima li to nekakve veze sa onim odbrojavanjem na ATI.com?
Ima! 😉

Nedjo, taj ati ne treba da parira nV nego da je prevazidje, zar ne?🙂
Mislim da se to nece desiti, al` ajde da sacekamo to odbrojavanje😉

cekamo 5.10 drajvere, pa cemo znati na cemu smo 🙂

Na cemu to trebamo da budem sa x.yz drajverima? ATI kasni citav kvartal i samo zbog te cinjenice bi tyrebao da bude barem 10-ak% brzi od nV, sa bilo kojim drajverima.
Prosto i jednostavno, zakazali su ovaj put!

ne budi tako ubedjen u to.
tek treba da se napisu drajveri za novu seriju kartica, pa cemo videti kako sa njima rade.
ovo je bio test sa verovarno 5.9.
sve je moguce, jedino je sigurno da ce biti tesno.

Broz je napisao(la):
Nedjo, taj ati ne treba da parira nV nego da je prevazidje, zar ne?🙂
Mislim da se to nece desiti, al` ajde da sacekamo to odbrojavanje😉
u svakom slucaju je bolje i parirati, nego kaskati, a trenutno izgleda da je "prevazici" malo nedostizno, no videcemo, ako Bog da srece, za 3-4 dana i licno sta je tacno ATi postigao! 😉

Broz je napisao(la):
dva kvartala🙂
Ipak jedan! G70 je predstavljen krajem juna, sto ce reci, krajem drugog kvartala. Ati je promasio "samo" Q3! 😉

Ma OK, jedan kvartal, `de sa tobom da se kachim😉

Odakle li izvlače ove kartice koje su u TBA stadijumu...? Hkepc je stvarno chudo!

Toljaga3D ili ti Club3D Radeon X1800XT 512MB

Performance:
• 625MHz ATI™ R520 GPU
• 1500MHz 256BIT memory
• 512MB GDDR3 memory
• 400MHz RAMDAC
• 16 DirectX® 9.0 pixel-pipelines
• x16 lane PCI Express™
• CrossFire™ Ready

Features:
• DirectX® 9.x compliant
• Shader Model 3 support
• High Dimension Floating-Point Textures
• Multiple Render Targets
• Up to 16x Anisotropic Filtering
• Up to 6x Multi Sampling Anti Aliasing
• Up to 12x Temporal Multi Sampling Anti Aliasing
• Full Screen Anti Aliasing Gamma Correction
• Avivo™
• Video Gamma Correction
• 3Dc™ Normal Map Compression
• Video in, Video Out

A evo i slike... http://www.club3d.nl/distri/images/product/high/CGAX-TX182VDD.jpg

Slika je malo poveca (2.11 MB) ali se sve vidi...

Poslednja izmena:

Levo gore-X1600XT,Desno gore X1800XT,Levo dole X1300XT,Desno dole X1800XL.
Slika je sa Guru3D.com-a!

Pozz

po ovom rivjuu na guru3d-u top modeli oba proizvodjaca su skoro isti (neznatnu prednost ima 'vidija)...iako sam bio skeptik po pitanju ATI-ja ,ispostavilo se da su napravili finu kartu...
paste zakljucka:
http://www.guru3d.com/article/Videocards/262/17/

pa pazi , s obzirom na sve poteskocje ok je ispala...ja sam mislio da necje biti nista od te karte...mada i dalje imam 'vidiju...objasnicje neke stvari u 90nm nadam se...nemojmo odmah kamenje na kartu...ima i ATI fanova ovde...

Pregledao sam sve review-e 1800XT i 7800GTX i ne vidim da je ati nešto posebno brži u igrama čak i sporiji, a tu gdje tuče nVidiu je po 2-3fps.Jedino u F.E.A.R. a to je tek demo igra, čekaju se i novi 80 driveri.
Što se tiče 3dMarka 05 tu je brža, ali šta to znači ne igraš 3dMark nego igre.

ma taj futuremark je prodaja najgora...u talu s ATIjem

Poslednja izmena:
Splinter Cell 3, Fear, HL2 , Farcry, COD 2... pa jedino gde NV tuce ATI-a je u Doom3...

Ne znam zasto Nvidia ne juri clockove kao ATi.
Valjda ne moze i jare i pare, tj. pajpovi i 600 mhz clock. 🙂

Ako ce te da se bakcete sa 2%-5% performansi onda stvarno niste normalni,Ati-jeva karta tek izlazi 11/5 mislim na X1800XT,a da nepricam da sad vec 7800GTX kosta 400$ napolju a za Ati kartu su prepostavke oko 600$ pa sta bi ti kupijo pre??
X1800XT koji je 5% brzi.Mada nevidim da treba jos uvek polemisati o performansama jer karta jos nije izasla na trziste,a ovima sto testiraju neverujem ni jednu rec!!

Pozz

ATI FAN je napisao(la):
Splinter Cell 3, Fear, HL2 , Farcry, COD 2... pa jedino gde NV tuce ATI-a je u Doom3...

Da.. ali uskoro izlazi Quake4 i Enemy Territory Quake Wars, bazirani na Doom3 engine-u, a tu je NVidia nedodirljiva.

yooyo

u direct3d-u izjednaceni, a u openGL-u:
Chronicles of Riddick (da ne bude da je DooM3 😉)
Ehm, NVIDIA cards OWN this game in terms of performance right now. Why ? Because it's an OpenGL title.
trebalo bi da izadju na trziste sa jeftinijim kartama kad vec nisu brze, a ne sa skupljim.
no ajde da vidimo cene kad se ove "odma" dostupne kartice pojave u prodavnicama....

Ovo sa 1600XT je smesno. 12 pipe karta na 600 Mhz a da ima 128 bitnu memorijsku magistralu (doduse na 1.5GHz). Moze da se desi da bude sporiji od X800 GTO (256b na 1Ghz)...

Do sada sam uvek kupovao ATi (jer je u trenutnku kad sam kupovao uvek imao best buy u srednjoj klasi), ali ako se nastavi ovako, sledeca karta vrlo lako moze da bude nVidia...

Poslednja izmena:
ATI FAN je napisao(la):

Ako pogledaš na Guru3d vidiš da nije brža u tim igrama osim u FEAR-u, dobro tamo je testirana XL i GT dok na HardOc GTX je brža karta od XT.Koliko sam primjetio dosta zavisi i na kojem sajtu gledaš review.
Kupujem ono šta je bolje svejedno dali je nVidia ili Ati, i čini mi se da isplati bolje kupiti GTX jer je brži od XL, a koliko če biti dobavljva i cijena XT to je tek pitanje.

Nazad
Vrh Dno