Šta je novo?

X1600pro Agp

Nikad mi se nije svidjao taj kuler.......

MomaLS je napisao(la):
A sta mislite o tome da se na ovoj grafickoj postavi CoolerMaster CoolViva VGA cooler???
http://www.ap0calypse.com/showthread.php?t=1283

Na sajtu pise da je cena 20$, kolika je cena ovde?

@bojsa
Pa nije nesto izuzetno lep, ali ako pasuje na X1600PRO i adekvatno hladi onda je negledaj :D . Meni je sumljivo dali sa zadnje strane nema da smeta onaj relato cip. Fino je sto ima mesta da stavis hladnjake za memoriju, ma ako je ima za te pare stvarno je dobro resenje

pa reko da pitam sta se dobija sa cca 35e investicije u kuler.

Ja sam VF700-Cu dobio kao poklon, a da sam ga plaćao dao bih 28€ jer toliko i košta.
Šta se dobija s njim? Pa dobije se puno! Jako je tih i odlično hladi. U silent modu 18.5dB, a u normal modu 28.5dB.
Na 7800gt idle je 35C°, a full 60C° sa otvorenim kućištem. Temp. sobe je oko 23C°. No moram napomenuti da sam radio voltmod u biosu i sad je na 1.5v,500/1200. Bez voltmoda full temp. bi bila oko 50C°.
Sa stock coolerom full temp. je išla na 79C° sa otvorenim kućištem i fan-om na 100%, što je prebučno.

CoolViva mi se ne sviđa uopšte. Zalman je bolje riješenje uz mizernu razliku u cijeni.

Zalman sam video u HG Spotu izgleda solidno, a sa coolvivom je dosta ljudi imalo problema i nekako mi je sva bezveze....

Ma CoolViva je po meni lose resenje i treba ga izbegavati.

Niko Nista novo nije uradio?

Dokle ste stigli sa belim crticama ?

Pa pise gore, jedan bios flash resava problem.

Probao sam pencil mod...ako nekog zanima.... i kartica je sa defult hladjenjem stigla do 650 za GPU,ali artifakti se pojavljuju analogno povecanju temperature......u pocetku sve ok,ali kako temp raste povecava se br. artifakata....

hvala,ali sve je to bezveze bez zalmana i nekog hladjenja za rialto chip,moram da skupim kes za Zalmana pa onda da krenem da se smaram ponovo....:wave:

Нови Catalyst-и 6.5 решавају,проверено ;) ,проблем са шареним монитором при boot-овању :banana: тако да не морате да радите up-date bios-a :wave:

Ja sam se tako nesto i ocekivao(nadao) da ce biti,pa sam bio strpljiv.

bojsa je napisao(la):
Probao sam pencil mod...ako nekog zanima.... i kartica je sa defult hladjenjem stigla do 650 za GPU,ali artifakti se pojavljuju analogno povecanju temperature......u pocetku sve ok,ali kako temp raste povecava se br. artifakata....

Bravo Bojsa svaka cast, a jesi li pencil modom dobio nesto na brzini memorije?

p.s .

Evo da i ja kazem da su linije nestale sa najnovijim Catalyst 6.5 driverima :D

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Skinuh driver sa sapphire-ovog site-a i bele crtice ostase?
Verovatno su zbog tv?

Ne kapiram, ja nikad nisam imao te crtice....
@Toni Nisam karta se previse greje....

Evo nesto sto mozda pomogne obzirom da se svi vlasnici zale na pregrevanje.
Dodao sam onaj mali vga kuler od 200din na REALTO Chip i promenio sam pastu(CM Premium) i na GPU i na REALTO....
temp. mi je sada na difoltu i na 640/918:
idle:45C i 46
Full:ne preko 60C i 65

btw. planiram da izvedem jos jedan,daleko veci,projekat koji,ako uspe,ima da spusti temp. na 30-ak stepeni :eyebrows: ....

Prilozi

• DSC0123456.jpg
    DSC0123456.jpg
    456.1 KB · Pregleda: 213
  • 45.JPG
    45.JPG
    176.6 KB · Pregleda: 108
Poslednja izmena:
Да се надовежем на Бојшу:
са Zalman-oм,AC5 i Vmod-om(GPU-1,438V Mem-2,380V) 650.70/463.50
-idle:35C-36C - 499.50/405.00
-full:50C - 650.70/463.50
На Realto чип још нисам ништа монтирао али ускоро ће и то да дође на ред :smoke: и још да дигнем GPU на ~1.65V па онда око 700:bottle:

moto tomo je napisao(la):
Да се надовежем на Бојшу:
са Zalman-oм,AC5 i Vmod-om(GPU-1,438V Mem-2,380V) 650.70/463.50
-idle:35C-36C - 499.50/405.00
-full:50C - 650.70/463.50
На Realto чип још нисам ништа монтирао али ускоро ће и то да дође на ред :smoke: и још да дигнем GPU на ~1.65V па онда око 700:bottle:

Svaka cast,odlican OC rez. bravo!!!!!!:bottle:

Kakav Vmod si odradio?

Mozes li da slikas i da obelezis tacke za merenje voltaze, posto planiram da sredim hladjenje bice mi preko potrebno da znam voltaze, a ne da radim na slepo kao do sada...
pozdrav :wave:

Пошто немам дигитални фото апарат :S: ево ти слике по којима сам ја радио.Надам се да знаш да комп мора да ти је укључен кад мериш волтажу а видећу да узмем од пријатеља дигиталац па да окачим слике графичке :wave:
overview_small.jpg

vddc_pencil.jpg

mvddc_pencil.jpg

Sta treba da dotaknem gde ova plava strelica pokazuje ceo chip?

obratite paznju posto je ovo PCI-E varijanta kartice, na AGP imate Rialto komponentu pa moze lako doci do zabune

Prilozi

• mvddc.jpg
    mvddc.jpg
    127.5 KB · Pregleda: 63
  • vddc.jpg
    vddc.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Do sada je svima uspelo, ne bi trebalo da bude problema

Nazad
Vrh Dno