Šta je novo?

X1600pro Agp

Hvala. Eagle ima 3 pina koja se ubadaju u plocu (power fan), pa ne znam da li ce moci da se namestaju vrednosti obrtaja u AtiTool-u. Fabricki ima 2 pin i kada ga namestis na 100% uzasno je bucan.

Prikaci ga na maticnu plocu pa regulisi obrtaje sa SpeedFan-om :)

Procitao, hvala.

Kada sam instalirao driver sa cd koji sam dobio uz graficku bios je promenio izgled ali nema nikakvih problema. Ono sto mene interesuje da nije mozda doslo do flesh biosa?

neki prastari Bios-i su imali mogucnost menjanja pozadinske boje, mislim sa F1

ma necu nista da cackam ionako sve radi savrseno (pupupu)

Ima li ko informaciju da li se jos uvek pravi X1600pro Sapphire??
Karta je na reklamaciji 20 dana i nikakvog glasa jos nema od uvoznika.
Ako bi mi dali novo,sta uppste tu ima novo??

Za AGP?
Ne mnogo toga...7600GS
btw. eto prilike da predjes na pcie, a da imas dobar izgovor za sebe i druge :D

Upravo sam stavio asus tv kartu medjutim kada upalim komp asus probe mi prijavljuje da napon od 3.3v je pao na 2.98v. Da li tih 3.3v koristi vga (1600pro 512mb) ili nova tv karta?

Valjda TV karta posto je na PCI slotu

Da li moze da joj steti sto ima malo manju voltazu?

Zvanicno tolerancija za + grane je +/-5%, a za - grane +/-10%

U praksi zavisi, da je u pitanju 12v grana zabrinuo bih se, a ovako...

Valjda nece skoditi, mada ako dodatno opteretis komp, pa jos vise padne moze biti problema.

Juce mi je stigla graficka sa reklamacije.Dobio sam novu.Ali nije ista kao stera.Kuler je promenjen i izgleda da

ne reaguje na menjanje brzine u ati tool-u!!A sto je najbudjavije ati tool mi daje da je memorija na 300mhz

sto je celih 600mhz a stara je imala 410mhz(ddr2)=820mhz!Nisam je probao u igrama ali mi je "nesto trulo u

drzavi danskoj".A na 12 str. treda jos jedan clan je dobio istu kao moju posle reklamacije.Evo i slika graficke a

memorije.Pa ko zna nesto vise o ovom cooleru nek napise.

Prilozi

• HPIM5948 (Medium).JPG
    HPIM5948 (Medium).JPG
    133 KB · Pregleda: 76
  • HPIM5963 (Medium).JPG
    HPIM5963 (Medium).JPG
    98.4 KB · Pregleda: 69
Mem cipovi su sa sufiksom -33 sto ce reci da je stvarnih 300MHz.
Izgleda kao da si dobio neku X1300XT sa DDR2 memorijom i etiketom X1600PRO. (da nisi mozda zapisao svoju etiketu?)
Ili su prelemili mem. cipove (mada sumnjam). U svakom slucaju mislim da su te ostetili. Ne znam, mozda i ovo novo menjanjanje imena kartica kod ATI-ja ima uticaja na tvoj problem.

A da lepo odes do trzisne inspekcije i lepo to resis.

Sinoc sam stavio i najnoviji 6.9 softmod catalyst a klok kartice ni da makne.Mada sam sa ati

tool 0.25b14 uspeo da doguram do 396mhz za mem ali mi brzina okretanja cupave kocke porasla

za 20fps.E sad mi je jos nesto nejasno.Sa starom X1600pro koja je riknula u tom isto ati tool-u

sam imao najvise 95fps a sa ovom zamenjenom na deafult taktu imam 135fps???I zamenjena je

hladnija poprilicno.Jezgro je sinoc islo do 630mhz bez artefakata a temp. do 64 stepena sto je

kod stare bilo nemoguce.Kod stare temperatura je isla do 73 stepena a da klok nije mogao da

izgura toliko,eventualno do 550mhz.

KAKO NOVA SA MANJIM KLOKOM MEMORIJE MOZE BITI BRZA OD STARE SA VECIM KLOKOM?

@ZOKISH
Da li tih -33% pise negde na mem cipovima?

Poslednja izmena:
Sad sam uporedio sta pise na mem cipovima.

Na starom je pisalo

hynix kor
HY5PS561621A
FP-25 540A
HTEC0186K3

A NA NOVOM MEM CIPU PISE

hynix kor
HY5PS561621A
FP-33 614AA
HTEC098KQ1

Razlika je u FP-25 I FP-33

Da li da pokusavam da novi(zamenjen) malo klokujem ili da se manem corava posla i nekom polomim ruku

i izvadim oko??? Jer za 158e koliko sam dao pre 6 meseci hocu barem isto koa sto sam imao TADA.

Upravo sam video na hynix-ovom sajtu da oznaka FP-33 i znaci 300mhz tako da su mi definitivno

uvalili djubre o memorije.A sta ce biti sa karticom jos cemo videti.

Poslednja izmena:
Otprilike si dobio X1300XT

kod njih je cip na 575 ili sl. a memorija na 300. Imas u novom Svetu Kompjutera razglabanje o novoj renumeraciji ATi grafickih kartica i sta se desilo sa X1600pro.

u prilogu oznake hynix mem. DDR2

Prilozi

• oznake mem hynix.PNG
    oznake mem hynix.PNG
    70.4 KB · Pregleda: 74
Samo jedna firma u Beogradu je opremljena da zamenjuje mem. (barem su meni tako rekli kada sam ostetio svoju asus 9550ge 256mb) i ne bi me cudilo da oni koji su dali bananasu (na 12str.) karticu su isto radili tvoju. Moj predlog je da pises teh. podrsci proizvodjaca tvoje kartice i pitas da li oni uopste prave takvu vrstu mem. chipova za taj model x1600pro, a ako ne prave ti imas dokaz da su ti uvalili prepravljeni krs i da moraju da ti daju indenticnu kakvu si platio. (inace inspekcija)

Zokish - na ovoj tabeli koju si gore dao znaci da ako je moja mem. fp 25 i sada radi na 1.8v ja mogu da je stavim na 2.0v i moci ce da se klokne na 900mhz? mislim teoretski posto jos nisam video koja je moja mem.?

Poslednja izmena:
pa neki maksimumi su 900 stabilno a za slikanje i do 950 (moja konkretno 926). Naravno voltmod i sl. Bojsa se time proslavio, a vidim da se upisao kod paradigme i nisam siguran da ce neko da mu se priblizi (trenutno je na 645 jezgro i 927mem za 3Dmark05 5107).

Poslednja izmena:
na mem. mi pise infinion f25 pa nemam pojma kakva je to mem. i da li je bolja od hynix? Video sam i da postoji neki jumper za pal i ntfs pa sam ga prebacio na pal i stavio male pasivne hladnjake ma onaj relatio (mislim da se tako zove) chip i mem. na zadnjoj strani. Prvo mi je komp kada sam ga upalio napisao da nije uspeo oc a prilikom ponovnog restartovanja sve je bilo ok. Cemu bre sluzi taj pal (znam cemu kod tv) ali sta ce ovde?

ps meni u biosu daje mogucnost za agp: auto 1.5v, 1.6v i 1.7v, tako da cu tesko stici do 2.0v

Poslednja izmena:
@ZOKISH

Koliko brzo se okrece tvoja cupava kocka u Ati tool-u?
Koji ati tool koristis?
Koliko avg Fps postize?

Zivo me interesuje jer mi zamenjena daje veci broj fps te cupave kocke nego stara!!!

Pa mi sad tek nista nije jasno.

pa neki maksimumi su 900 stabilno a za slikanje i do 950 (moja konkretno 926). Naravno voltmod i sl. Bojsa se time proslavio, a vidim da se upisao kod paradigme i nisam siguran da ce neko da mu se priblizi (trenutno je na 645 jezgro i 927mem za 3Dmark05 5107).

Код мене за 3D je 712:963 без проблема колико год дуго да играм тако да неко са јачим :guitar: процесором нека ме контактира на PM да и даље гурамо лимит ове карте :wave:

Prilozi

• x1600pro agp.GIF
    x1600pro agp.GIF
    150.7 KB · Pregleda: 91
Tako slab skor? Koja je konfiguracija u pitanju?
Ipak imas Athlona 3200+ @?

edit1
@AndrijaR:
Sad sam video tvoja pitanja sa prethodne strane, javljam kasnije, kad se vratim s posla.

Poslednja izmena:
moto tomo
zokish

Koje kulere imate na x1600?

@AnrijaR:

AtiTool 0.25 Beta 14,
AVG FPS 178, default gpu-mem, na P4 2.8c/865PE/1GB, 3Dmar05 cca 4100

@alta
imas na prethodnoj strani sliku moje kartice sa onim žičicama, kuler je bakarni cca 700din

Nemoj da se salis sa takvim stvarima!!!!Moja beda ne moze da okrene ni celih 142 AVG sa

Bartonom 2500+(cak sam ga vozio i na 2.2ghz na 3200+ pa je bilo isto),Nf2 1GB mem u dual chanel modu!!!Tacno cu nekog da odrobijam.

Napisi koje drajvere koristis,cime dizes taktove i kolika ti je temp jezgra?

Kod mene ne prelazi 64 step.(a sto bi i preslo kad je mem uzas spora pa ni jezgro se nesto

ne muci)

Vrh Dno