Šta je novo?

X1600pro Agp

ma ne, nego kad upalim komp pa pre nego sto postuje, da se izrazim laicki : pre nego sto se pojavi informacija koji CPU imas, kolko rama bla bla :) Nisam ja vas bio razumeo, ja sam mislio da se i vama tu pojavljuje. Onda nije ni bitno. Ali ne verujem ni da je to sto se vama desava nesto strasno, verovatno mu se tu driver ucita (zavrsi sa ucitavanjem) pa setuje klokove ili neke parametre na karti...no biggy IMO.

pozz.

Jel vam priključen TV-out na komp. Meni se te bele linije pojavljuju pri podizanju win. samo kad mi je nakačen TV-out, inače ne.

Poslednja izmena:
Na 6 strana ovog threada ste pisali o hladjenju karte a na zadnje 2 o belim linijama,ispade mnogo problematicna karta.

Meni od kad sam stavio Catalyst 6.4 ni jedan jedini problem, cak mi je i skor u 3d markovima 05 i 06 malo bolji.

@dok
Nije problematicna karta nego mi trazimo dlake u jajetu i vadimo ih.
A karta radi odlicno.Idaje odlicnu sliku.

Problemi su kad nekome "crkne" karta pa daje neke sare mrlje i sl. ......

Ova to ne radi.
A mi razmenjujemo iskustva.

Kartica je odlicna, a sve veca stabilnost se ovako postize, razmenom iskustava i naravno novijim drajverima :D

Volt mod x1600Pro Agp(pencil trick)-621core 504mem(1008)

Лик је успео (он тврди) са оловком да одради чак 722 core x 504 mem тако да кога интересује нека погледа овај линк http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=11078 и ако може неко са добрим познавањем ОС да ово прокоментарише :wave:

Mozda i probam, ako uspem da nabavim normalno hladjenje....

bojsa je napisao(la):
Mozda i probam, ako uspem da nabavim normalno hladjenje....
Без бољег хлађења него што је фабричко немојте редити Vmod јер је велика могућност да дође до :mad: .Ево и на Sapphire-oвом форуму,код нас још увек једино доступних х1600pro мада PIN најављују HIS-a за крај априла почетак маја,имате волтаже за GPU и меморију.Ја са не стрпљењем чекам карту+Zalman-а VF700Cu па да почнем :-devil-:

Gde da nabavim Zalmana po nekoj normalnijoj ceni? Napolju je oko 20-25evra, a kod nas 35-40 :mad: .

Sto se Rialto chipa tice mozda bi pasovao CM Blue Ice posto mislim da se lepi
sktd02b.velika.jpg
, a sve to u kombinaciji sa zalmanom bi bilo ice cold :d , pa onda na posao :smoke:

Postao sam i ja ponosan vlasnik x1600pro agp i vrlo sam zadovoljan,imao sam pre 9800se pa 9800pro i razlika je drasticna u korist x1600pro.Na bartonu 2500 ,2 gb rama imam 3900 u 3d mark05 i oko 1700 u 3d mark06,bez overklokovanja cpu i video kartice.Oblivion lepo radi sa svim detaljima u 1024x768 mada mi i u 1280x1024 deluje sasvim normalno ali jos nisam stigao da sve istestiram.Imam jedno pitanje,nikako mi ne uspeva da podignem drajvere ni catalyst ni omega u win98 za x1600pro,nesto kao hardware not supported.Ima li resenja?

Poslednja izmena:
Cestitam!!! :banana:
Dobar izbor, mada nisam siguran da ces naterati karticu da ti radi pod win98, mislim probaj sa search, ali tesko.... :wave:

Mislim da X1600pro ne moze da radi pod win98.

@bojsa: Ja sam narucio VF700-CU kod onog lika (Noki) shto si mi ti dao oglas. Treba da stigne za nedelju-dve! :banana: :banana: :banana:

i cekajte, sta sad, kad platite 30% od vrednosti kartice za kuler, kolko ona brze radi ? 2% ? 3% ? Jel se to isplati ? Pitam, ne znam.

gx-x je napisao(la):
i cekajte, sta sad, kad platite 30% od vrednosti kartice za kuler, kolko ona brze radi ? 2% ? 3% ? Jel se to isplati ? Pitam, ne znam.

Ma bitno je da se zanimamo,razonoda bre :D
Nego jel uspeo neko da isflesuje bios na x1600pro agp sapphire?Ja sam se danas trudio 2 sata iz dosa sa atiflash-om i dobijam gresku
:
0FL01 Error programming ROM koja znaci kao:
----------------------------
- Check that the command line arguments you passed are correct.
- Check that the BIOS image file specified exists and isn't corrupted.
- Check that the ROM isn't write protected.
- If a parameter in the BIOS image file differs from a parameter in the
current ROM image (e.g. SSID), and you're sure you want to program
the image, specify the -f (force) flag on the command line.

a iz ati winflasha programa javlja gresku:cannot erase rom.

Kao da su zakljucali bios ,lutao sma po netu u potrazi za odgovorom ali sve sto bih isprobao -parametar -f (force) npr ne daje nikakav rezultat ?

gx-x je napisao(la):

Da, ali cu ga koristiti i na sledecoj kartici (verovatno 7600GT), a mozda i onoj posle nje :D ...

gx-x je napisao(la):

moj kuler je bio 700din.

btw. koliko si ti ono dao za vodeno hlađenje (iz sig-a)?
mislim procentualno od čega već hoćeš, CPU, MoBo...

napravio sam ga sam, pruza mi oko 30% veci oc nego sto bih mogao sa "stock" hladjenjem i 50% nizu temperaturu, 90% nizi nivo buke u racunaru, za oko 20% manje napona mi treba za isti klok i plafon za napon je dignut za oko 50%. Kostalo me je sve oko 70-tak evra. Nisam hteo da budem cinican, lepo sam pitao: KOLIKO se dobije vise oc-a ?

@Vlajsa NBG Коју карту имаш са 256 или 512mb мем.Онај bios са Sapphire-овог сајта је за карте са 256mb меморије.

@gx-x:
Vidi ovako, ja nisam smeo da OC kartu sa njenim kulerom jer mi je baš zapala takva kombinacija (84C pri opterećenju i to pri default vrednostima). Ovako sam sa zamenjenim kulerom na cca 15% od jezgra i 8% od memorije, tj. u proseku prema 3Dmark05 u plusu oko 8% (za svaki dan). Inače max je bio 20% od jezgra, 16% mem. i ukupno 3Dmark05 15%.

E sad ako drugi momci mogu ovo da isteraju sa "stock" kulerom onda po meni ne moraju da jure skupe varijante hlađenja. Ali svako ima svoju računicu.

Poslednja izmena:
pa tvoja je ok racunica ;) a ostace ti kuler i za narednu graficku to stoji. Hvala na konkretnom odgovoru, drugar jedan razmislja o kupovini doticne, pa je cuo da se greje, pa reko da pitam sta se dobija sa cca 35e investicije u kuler.

moto tomo je napisao(la):
@Vlajsa NBG Коју карту имаш са 256 или 512mb мем.Онај bios са Sapphire-овог сајта је за карте са 256mb меморије.

Bas tu od 256 mb sapphire sa istim onim brojem kao sto je bios koji je na suportu,buni me sto mi je i backup biosa 62.464 bajtova a ovaj sto treba da se flesuje a nece 63.488 bajtova mada vidim da je u tom zadnjem delu sve prazno.

Ово је са њиховог сајта упутство тј. команде за флеш
ATIflash
1.) Download the appropritae BIOS (imporant: check the P/N)
2.) boot into DOS mode with boot diskette
3.) command to dump BIOS:
flashrom -s 0 biosname.bin
4.) command to flash new bios:
flashrom -p 0 biosname
5.) Restart computer system

edit @gx-x Не знам колико је Zalman овде или у Европи ја сам га наручио за 25$ и надам се пасоваће на неку графику кад пређем на pci-e за ~годину :D
А ако ти друг пазари ову карту и хоће да извуче максимум из ове карте, vmod, нека узме боље хлађење а имаће га и за каснији up-date графичке :,,:

Poslednja izmena:
Ово је са њиховог сајта упутство тј. команде за флеш
ATIflash
1.) Download the appropritae BIOS (imporant: check the P/N)
2.) boot into DOS mode with boot diskette
3.) command to dump BIOS:
flashrom -s 0 biosname.bin
4.) command to flash new bios:
flashrom -p 0 biosname
5.) Restart computer system

i onda kaze 0FL01 Error programming ROM :D

@gx-x
1.VF700 je dugorocna investicija, obzirom da ce biti upotrebljiva i za naredne graficke...
2.Onaj lik sto je uradio pencilmod stigao je sa boljim hladjenjem do 722mhz za core sto zaista nije zanemarljivo +222Mhz = +44%(ako sam dobro izracunao :D ),a sa hladjenjem Rialto cipa memorija mu je isla do 1005mhz(+200mhz = +25%).
Znaci bolje hladjenje je korisno(cak i neophodno u nekim slucajevima) kad je ova kartica u pitanju.... :d

pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
@Vlajsa NBG Потражи мало по Sapphire-овом форуму наћићеш решење сигурно :wave:

Uspeh u vezi flesovanja biosa :)
Ako imate bios fles cip sa oznakom M25P05/C i dobijate ove greske u flesovanju koje sam napisao gore,morate da stavite switch -atmel.posto je u pitanju atmelov bios fles cip.
znaci trebate da napisete atiflash -p -atmel 0 (ime novog flesa).
Datum novog flesa je 26/03/2006 i nema vise onih linija pri butovanju kod kartice sapphire x1600pro agp verzija od 256 mb.

:banana:

Nazad
Vrh Dno