Šta je novo?

World of Warcraft thread

Zanimljivo da 3 meseca nema komentara na ovoj temi... počeli su events
Još malo pa haos :)

Ja sam prestao da igram pre tipa mesec dana, malo da se iskuliram pred ekspanziju, mada generalno su mi zgadili igru 4.0 patchom, dps kao enha shamanu su mi usrali totalno, talente koje sam dugo vukao i pazljivo birao, sve. Toliko sam se mucio da na'vatam najbolju opremu u Icecrownu kako bih radio jos veci dmg, lupe pre-cata patch, dodje zeleni mag / boomkin i otrese me na dps listi.

Meni zanimljivo. Navukli me pre 2 nedelje da počnem. Rekoh aj da vidim malo tog starog sveta pre velike promene :)

Mene iskreno ni ne zanimaju toliko te velike promene starih oblasti, koliko me interesuju nove oblasi koje otvaraju za lvlovanje (Uldum, Grim Batol, Hyjal itd.)

80 lvl na Laughing Skull warrior(ORC) Fanatik ako neko igra nek se javi

ja imam vanila + tbc
i imam ponudu za wotlk 10€
i cata + wotlk za 45€

Alal im vera, da su marketinski mozda najjaci, dokazali su se.

Jos jedna jucerasnja vest, pardon, prekjucerasnja

betaends.png

Veceras je pao takozvani "shattering", odnosno, Deathwing je posetio Azeroth i zauvek ga izmenio. Kad serveri budu startovali u 17h, bice otkljucane sve nove zone u Azerothu, kao i nove race/class kombinacije. Dakle, ako je neko pozeleo da ponovo leveluje lika, sad ima priliku da to uradi i pre izlaska kataklizme, i to u potpuno izmenjenom Azerothu. :)

Btw, trenutno igram sa ovim likom na Darkspearu:

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Darkspear&cn=Filipovic

Totalno sam causal i cesto nisam online po nekoliko dana, ali ako je vec neko na ovom serveru a, takodje, hoce da leveluje novog lika, nek me cimne. :)

P.S. Interestantno kako armory uz sve prepravke i poboljsanja i dalje nece da prikaze major i prime glyphove, kao ni pet talente... :D

Ne baš sve nove rase, worgeni i goblini i dalje ostaju za 7. decembar.

Patch 4.0.3a:

What is not in:
* Creating worgen/goblin characters
* Worgen/Goblin start zones
* Archeology
* Professions past 450 (Illustrious Grand Master)
* Guild leveling
* Guild achievements
* Eastern Kingdoms/Kalimdor flight
* New Zones (80+)

What is in:
* Portals in Dalaran Removed
* Class trainers in Dalaran where portals once were
* New race-class combinations (excluding worgen/goblin)
* Race Changing to new class combinations
* New Gnome/Troll starting areas
* Changes to existing zones
* New cata load screens
* New cata intro cinematic
* New cata login screen
* New music
* City Quartermasters, with rep tabards
* Bug fixes
* Class balancing
* Druids, paladins, priests, and shaman will have their talent trees reset
* Experience required to gain levels 71 through 80 is being reduced by 20%
* New tamable hunter pets (Monkey, fox, dog, and beetle, as well as new skins for exsisting pet classes.
* A steam powered auctioneer, similar to the engineering only one in the Like Clockwork store, has been added next to the justice point vendors in Dalaran. They are now usable by all non-engineers.
* Some mounts, mini-pets, and other items are being removed

Ja sam relativno skoro dingovao pre toga sa tim shamanom (pre toga sam igrao godinama druida), pa nisam bas jurio reputaciju za ove normalne enchante vec sam samo gledao da stavim to i da trcim u ICC.

Ne obaziri se na opremu mnogo, da sam nastavio da igram, do sad bih sigurno imao heroic gear, ali samim izlaskom 4.0 patcha sam izpizdeo na nerf melee-a, i sto su prebudzili spell castere (konkretno boomkina i maga) te sam batalio igru do ekspanzije.

Krenuo sam da levelujem dwarf shammija i mogu da zakljucim da su novi questovi odradjeni fantasticno. :) Sve je mnogo fluidnije, ukomponovanije, sredjenije i imate utisak kao da su svi questovi povezani u jedan ogroman chain, bez bezrazloznih bacanja sa jednog kraja mape na drugi, gde se gubi gomila vremena, sto i rezultira u neuporedivo brzem levelovanju. Questovi su cesto povezani sa main storyline-om i uvode igrace u desavanja u Azerothu i sve promene koje je on pretrpeo posle Cataclysme. Da napomenem da se trenutna desavanja u WoW-u vode 5 godina posle Arthasovog pada, tako da se mnogo toga izmenilo, ne samo u geografskom smislu, vec i sto se tice nekih nasih omiljenih junaka. :) Ako neko vec razmislja o povratku u Azeroth, mislim da je sad najbolje vreme da to i uradi. :)

Odnosno za desetak dana :d

Npr. Azshara je i dalje skoro prazna, fali goblinski grad da bi postala legitimna zona za hordaško levelovanje.

Bas bas sjajno izgleda novi izgled, ne mogu da docekam lvlovanje od 80-85 u ovim novim zonama \o/

Nisam bas nesto pratio pricu za kataklizmu, znam da se ovo desava valjda 5 godina nakon downovanja Lich Kinga, ali sta se desilo sa Thrallom :) ? Vidim da je Garrosh novi Warchief u OG-u.

Ne, mislio sam na stari, u kojem sam i linkovao svog lika. Evo, sad vidim da ponovo pokazuje major glyphove, medjutim pet talenti i prime glyphovi i dalje kao da ne postoje. :)

U ovom novom, svaki put kad sam pokusao nesto da searchujem, dobio sam odgovor: "Oops, something is broken!" :D

Nisam bas nesto pratio pricu za kataklizmu, znam da se ovo desava valjda 5 godina nakon downovanja Lich Kinga, ali sta se desilo sa Thrallom :) ? Vidim da je Garrosh novi Warchief u OG-u.

Thrall se posle kataklzime dobrovoljno sklonio sa pozicije warchiefa, ne bi li se pridruzio Earthen Ringu (koji ce, btw, biti main rep grinding frakcija u cati) i zajedno sa njima pokusao da smiri probudjene elemente, koji divljaju po Azerothu. Sada je quest giver u Lost Isle-u i Maelstormu i konacno je dobio sopstveni model: :)

461px-Thrall_at_Gallywix_Docks.jpg

Garsoh Hellscream je imenovan za novog warchifa, koji je u totalu preuredio Orgrimmar i zaveo militarnu strahovladu, sa akcentom na ksenofobiju i rasizam. Sve horde rase, osim Orkova i Taurena su proterane iz centralnog dela Orgrimmara a glavne aktivnosti Horde su preusmerene na Ashenvale i njegovo preotimanje od Night Elfova. Podjednako ratoborni Wrynn, takodje, ne sedi miran, vec je poslao ogromnu vojsku na Barrens, koji su sravnili sa zemljom kamp Taureho, a juzni deo Barrensa sad, prakticno, pripada Alijansi. Izgleda da ce PvP po prvi put imati znacajniju rolu u WoW-u. :)

Sto se ostalih major charactera tice, Cairne Bloodhoof je mrtav, Magni Bronzebeard zarazen teskom bolescu, koju je dobio ispitivanjem relica iz Ulduara, pretvoren je u kamenu sklupturu, a Ironforge sad vode njegov brat Muradin, predstavnik Windhammer clana i Moira, predstavnica Dark Irona, koja tvrdi da je njen sin vanbracno dete Magnija. Sylvanna Windrunner, posle Arthasovog pada, ne preze i od najgorih mogucih nacina ne bi li povratila bivsi Western Plaguelands forsakenima, pa ide i dotle da ubija novonaseljene izbeglice Lorderona i pretvara ih u novopecene forsakene. Naredba o bombardovanju Gilneasa jos jednom potvrdjuje njenu novu "chaotic evil" ulogu koju je preuzela u ekspanziji.

Glavni negativci Cataclysme, po svemu sudeci, su Twilight Hammer kultisti, sa njihovim leaderom, ogromnim, mutiranim ogrom Cho'gallom, koji ce i biti end game boss u prvoj Naxx-like instanci. Njihov cilj je budjenje starih bogova (slicnih Yog-Saronu), a detalja vezanih za ovaj kult ima vise u World Of Warcraft stripu, koji, izmedju ostalog, i prica sudbinu Variana Wrynna i kako je od hordaskih arena stigao do prestola Stormwinda. Ako je neko zainteresovan za doticni strip, mogu mu poslati bilo linkove, bilo upload, pa neka me cima na pp. :)

Toliko o prici, ovako u najkracim crtama, nadam se da nisam preterano smorio. :)

Poslednja izmena:
Svaka ti cast na ovome.

Steta sto sam ja na pve serveru sa ovim shamanom, svidja mi se ova novost o juznom Barrensu koji je pod kontrolom Alijanse :/

Odlično sažvakano, hvala lepo. Čitam već par večeri Cataclysm istorijat na WoWWikiju i malo smara što treba da se obiđe više članaka radi potpune informacije (tj treba da iščitam i šta je bilo sa Thrallom i sa Garoshom i sa Cairnom da bih dobio potpunu sliku zašto je Cairn mrtav, npr).

Poslednja izmena:
Vidim da su preuredili dosta toga... Imam WoW ali nikako nisam mogao naci vremena da ga igram i obisao sam wow svet toliko da mogu reci da sam jos na pocetku. I sad kad su preuredili isti, necu videti kako je izgledao pre katalizme... skroz lame. Ovo me bas odbija da krenem ponovo da igram :(.

Poslednja izmena:
Odlično sažvakano, hvala lepo. Čitam već par večeri Cataclysm istorijat na WoWWikiju i malo smara što treba da se obiđe više članaka radi potpune informacije (tj treba da iščitam i šta je bilo sa Thrallom i sa Garoshom i sa Cairnom da bih dobio potpunu sliku zašto je Cairn mrtav, npr).

Da, prve informacije iz bete su bile prilicno sture i mislilo se da je Garrosh u napadu agresije ubio Cairne-a prilikom njihovog duela, a tek kasnije se saznalo da je iza svega stajala Magatha i njen izdajnicki grimtotem tribe, koja je i otrovala Garoshovu (nekada Gromovu) cuvenu sekiru - Gorehowl. Kasnije se ispostavilo da je sve vreme radila za Twilight Hammer kult.

Cini mi se da su Blizz ovaj put krenuli sa odredjenim pricama u beti, medjutim, tek dosta kasnije ih oblikovali onako kako su hteli, odnosno, onako kako su smatrali da je efektnije. Slicna prica je bila i sa worgenima, koji su u startu trebali da budu nesrecni splet okolnosti, u kojem je scourge trebao da bude glavni razlog i izvor curse-a, koji je unistio Gilneas, a tek kasnije su preuredili scenario i sad se zna da su worgeni nastali mnogo pre treceg rata, jos u vreme sukoba izmedju Night Elfova i Satyra, kada su se odredjeni druidi usudili da eksperimentisu sa feral formama, sto ih je skupo kostalo...

Detaljnije o worgenima imate u novom stripu: Curse Of The Worgen, ciji je prvi deo nedavno izbacen, pa, ako je ko zainteresovan, neka mi salje pp. :)

1521335-world_of_warcraft_curse_of_the_worgen_1_large.jpg

Ja sam danas obisao OG, UC i TB, i koliko sam primetio, samo izgled OG-a se promenio, UC i TB su (bar se meni tako cini) ostali isti kao i pre patcha "Shattering of Azeroth". Taman prilike da uzmem Ambasador titulu, sa ovim capital quartermasterima.

Od glavnih gradova, jedino su Orgrimmar i Stormwind pretrpeli vece izmene. Ovi resto su manje-vise ostali isti.

ja uzeh da igram onih 10 trial dana, cisto malo da se podsetim sta i kako, posto igram na piratu, i u nekoj trilemi sam da li da prelazim na retail, bas mi lepo deluje sve ovo novo :D
cini mi se da su malo i prebudzili engine igre, voda sad izgleda mnogo lepo i tako to...
kolko je uopste pametno sada kretati sa retailom? :D *imam fore da odlucim do 30. posto je 20e ceo paket xD

Nazad
Vrh Dno