Šta je novo?

World of Tanks

Jel igrate ove crtace... Winter raid?
Ja iskreno ne kontam strategiju wargaminga sa ovim trash modovima. Najiskrenije. Sem ako im je target klijentela decurlija..

Ja im ostavi Boga oca para, oni ne mogu ni onaj default garage space da promene vec 5 godina..

Ja igram, to, svaki dan uzmem po jednu ili dve nagrade. Na ovaj JgTig 8.8 su povecali probojnost sa 203 na 212, sve ostalo je isto. I mogu reci da i dalje nije los, samo da je malo brzi..svi begaju od njega, i cak ga dingaju.

Ja iskreno ne kontam strategiju wargaminga sa ovim trash modovima. Najiskrenije. Sem ako im je target klijentela decurlija..

Ja im ostavi Boga oca para, oni ne mogu ni onaj default garage space da promene vec 5 godina..

Zašto bi ulagali vreme (bilo koji resurs), ukoliko ne vide povratak investicije. Ubacili su kamaru novih tenkova, 3D elemente, kutije da ne spominjem - dakle samo "stavke" koje donose pare.
Koji finansijski benefit za WG bi bilo sređivanje garaže? Ili ubacivanje novih mapa? Ili...da ne nabrajam.

Lepo rece @StainlessFrenky

Sa Scorpionom opalis dve granate 50K kredita, i jeste tako, danas kad sam igrao sa njim.
Sad imam novog aduta, ELC, danas sam imao mozda 5 partija sa po 200k+ kredita neto. Za 20 partija 2.6M neto. ;)
Drugo sto sam primetio jeste da je light klasa jedina koja me ne iztiltuje nikad, bukvalno igram ko da igram Farming Simulator.

Ja igram, to, svaki dan uzmem po jednu ili dve nagrade. Na ovaj JgTig 8.8 su povecali probojnost sa 203 na 212, sve ostalo je isto. I mogu reci da i dalje nije los, samo da je malo brzi..svi begaju od njega, i cak ga dingaju.
Brate tenk je relikvija. To sto ti pricas moze samo u T6 i postoji nekoliko ogromnih razloga zasto ga uopste ne vidjamo u bitkama.
Taj pen od 212, odnosno 237 za gold, jedva da je dovoljan za t8 a ti si mnogo cesto u t9 jer se veci tierevi sve vise igraju, sreca je da imas povlasceni mm pa ne upadas u t10. Alfa od 240 u danasnje vreme kad te BZ-ovi, Gromovi i slicna cuda zavaljuju za 700-800 dmg je totalno smesna, sa sve cinjenicom da brzo pucas.
A armor jedino oko topa je 250, i tu moze nesto i da dinga, gornja ploca 150 i donja 100mm se busi kamenom i jedino neki t6 moze da dinga.
Tenk je realno dmg pinjata i vredi ga igrati samo ako si mazohista.

Zašto bi ulagali vreme (bilo koji resurs), ukoliko ne vide povratak investicije. Ubacili su kamaru novih tenkova, 3D elemente, kutije da ne spominjem - dakle samo "stavke" koje donose pare.
Koji finansijski benefit za WG bi bilo sređivanje garaže? Ili ubacivanje novih mapa? Ili...da ne nabrajam.
Tako ti je u svakom biznisu, ne ides samo na kes nego i na kvaliet. Sredjivanje garaze je kvalitet, zadrzavanje korisnika itd..

Na grand battle malopre, toliko botova, nije ni čudo što mene ubiju.

Znali medium tenkovi koji kampuju mi idu na k.

Počela partija i nas sedam (4 medium, 1 light, 1TD i jedan hravy) otišli na levu stranu.

Ja kao TD, idem rush pošto znam cake na jednoj mapi da im uzmem dmg kada jure da bi prešli na sigurno.

Čim krenula frka, ostali smo samo ja i još jedan medium tenk koga su prvog ubili a nakon toga i mene, jedno šest tenka sigurno na mene. Pogledam ko je iza, heavy tenk sa skoro 90 odsto energije, dva medium tenka daleko pozadi u žbunu sa 100 odsto energije, ostali tenkovi ne znam gde se razbežali ali samo su iz te grupe na početku lajt tenk uništili.

Koja poenta bežati od borbe?

Onda sledeća partija, medium tenk lepo kampuje i nije se pomerio celu rundu, tek na kraju bude spotovan i uništen.

Razumem da TD kampuje i čeka ali medium tenk da ne mrdne 100 metara je za ban.

Voleo bih da postoji ograničenje da ne možeš na nekim mapama stajati blizu baze ako nisi TD ili AA.

Igram ja i sa object 430u , object 430ii, opet ne kampujem. Juče sam sa 430u skembao tri desetke lice u lice tako da se ne krijem od njih već volim duel.

Tačno se vidi obrazac tenkova u medium klasi ko voli da kampuje.

U 90% slucajeva izgubi tvoj tim zato sto se sastoji od pajsera, ti jedan neces odbraniti stranu.

Igram ja i sa object 430u , object 430ii, opet ne kampujem. Juče sam sa 430u skembao tri desetke lice u lice tako da se ne krijem od njih već volim duel.

Tačno se vidi obrazac tenkova u medium klasi ko voli da kampuje.
Па друже не можеш да поредиш 430u и друге medium тенкове, 430u је тенк који је баш и прављен за блиску борбу, већина других mediuma нема ни близу оклопа и способности да преживи блиску борбу...

U 90% slucajeva izgubi tvoj tim zato sto se sastoji od pajsera, ti jedan neces odbraniti stranu.

Znam da neću ali opet, problem je što odmah na počektu runde znaš da gubi tvoj tim što je tužno.

Počeo sam dok traje odbrojavanje, da pišem i zamolim da ne idu svi na jednu stranu i da je ključno odbraniti jedno brdo i eto, od kada to radim, podju sa mnom nekoliko njih i u 90 odsto slučajeva odbranimo brdo plus dobro pokrivamo srednji deo mape odatle.

Izgleda da je većini igrača cilj da što pre zauzme neki žbun i da se ne pomera.
Па друже не можеш да поредиш 430u и друге medium тенкове, 430u је тенк који је баш и прављен за блиску борбу, већина других mediuma нема ни близу оклопа и способности да преживи блиску борбу...

Ne govorim baš za blisku borbu nego da je tu, negde pored, iza a ne da pobegne iza bele linije gde ne može biti spotovan a ja mu služim za spot.

Što se tiče bliskih borbi, uglavnom ih radimprotiv Heavy tenkova koji realno kada zauzmu neki položaj, ne mogu im ni sa gold ništa pa čekam da naprave grešku.

Gledao sam par klipova od poznatih igrača i uhvatio cake.

Što se tiče 430u, nema ih mnogo po serverima, retko baš da igram protiv 430u.

Poslednja izmena:
Znam da neću ali opet, problem je što odmah na počektu runde znaš da gubi tvoj tim što je tužno.

Počeo sam dok traje odbrojavanje, da pišem i zamolim da ne idu svi na jednu stranu i da je ključno odbraniti jedno brdo i eto, od kada to radim, podju sa mnom nekoliko njih i u 90 odsto slučajeva odbranimo brdo plus dobro pokrivamo srednji deo mape odatle.

Izgleda da je većini igrača cilj da što pre zauzme neki žbun i da se ne pomera.

Ne govorim baš za blisku borbu nego da je tu, negde pored, iza a ne da pobegne iza bele linije gde ne može biti spotovan a ja mu služim za spot.

Što se tiče bliskih borbi, uglavnom ih radimprotiv Heavy tenkova koji realno kada zauzmu neki položaj, ne mogu im ni sa gold ništa pa čekam da naprave grešku.

Gledao sam par klipova od poznatih igrača i uhvatio cake.

Što se tiče 430u, nema ih mnogo po serverima, retko baš da igram protiv 430u.
Све је то релативно, обрати пажњу и на читање ситуације, предвиђај како се крећу твоји и ако у старту видиш да вас нема довољно нема шта да идеш на позицију на којој врло лако остајеш изолован

Све је то релативно, обрати пажњу и на читање ситуације, предвиђај како се крећу твоји и ако у старту видиш да вас нема довољно нема шта да идеш на позицију на којој врло лако остајеш изолован

Dosta dobro čitam mapu. Ako vidim da ću biti izolovan, bežim i ja na bolju poziciju ali opet, problem je što je neko došao sa mnom, beži na totalni drugi kraj mape a mene ostavlja samog da čuvam stranu.

Nekad mi se desi da je situacija takva da ne gledam mapu i ispred nas dosta jak sklop ekipe i samo odjednom tri ili četiri tenka koji su bili sa mnom, nema ih više, pobegli.

Dosta dobro čitam mapu. Ako vidim da ću biti izolovan, bežim i ja na bolju poziciju ali opet, problem je što je neko došao sa mnom, beži na totalni drugi kraj mape a mene ostavlja samog da čuvam stranu.

Nekad mi se desi da je situacija takva da ne gledam mapu i ispred nas dosta jak sklop ekipe i samo odjednom tri ili četiri tenka koji su bili sa mnom, nema ih više, pobegli.
Па ништа, тим је крив за све...
Исто као што си и шкорпиона окарактерисао као лошег тенка...

I ostaviš druge na cedilu i obično u 90 odsto slučajeva izgubi tvoj tim zato što eto nisi odbranio stranu.
Vec sam pisao o tome, dokle god na igru u random bitkama gledas kao na timsku igru imaces problema da napravis bilo kakav rezultat.
Time sto pokusavas da igras timski smanjujes sopstveni ucinak u svakoj borbi, i to radis bespotrebno jer ne mozes da utices na ishod borbe.
Evo ti prost primer, ako si ti sa svojom igrom u top 2% igraca na serveru, koja je korist za tim da ti pogines da bi preziveo neko ko ne zna gde je levo?
Ako ti pogines da bi preziveo neko bolji od tebe to je pozitivna stvar ali ti u randomu ne znas ko je kakav igrac pa moras poci od predpostavke da je svako losiji od tebe.
Random nije timska igra vec svako igra za sebe.

Drugo, ovde tenkovi idu uglavnom 40-60 na sat i nemoguce je da ne vidis da su se svi evakuisali ako kao sto kazes dosta dobro citas mapu. Takodje obrati paznju da "citanje mape" ne znaci isto sto i "citanje situacije" (situation awereness).

Moj ti je savet da u pocetku vise vremena provodis gledajuci strimere nego igrajuci, tako ces brze napredovati u odnosu na nas koji smo sve morali da ucimo sami na sopstvenim greskama. Bila je neka prica za nekog od strimera koji je dve godine gledao druge kako igraju jer nije imao komp koji podrzava wot, kad je krenuo da igra prvi put odmah je igrao na unicum nivou. Ne mogu da se setim o kome je bila prica.

bestdecgsor.jpg

Па ништа, тим је крив за све...
Исто као што си и шкорпиона окарактерисао као лошег тенка...

U sadašnjem izboru tenka je loš tenk. Kada sam ga imao pre nekoliko godina, svidjao mi se jer je drao ali sam na kraju i njega prodao jer mi dosadio.

I ne, ne ceo tim, mora neko da brani sredinu i drugu stranu i svaka čast njima ali prosto se gubi ako se pravilno ne rasporede snage.
@StainlessFrenky

Nisu sve random bitke užasne. Zna da se povežu nekoliko mečeva gde bude sve kako treba.

Ja da hoću, imao bih veći k/d ratio. Meni je cilj da što više napavim dmg i ne čekam kao neko ko eto čeka da rokne nekog čisto da bi uzeo taj kill.

Za sada bolja je igra na "Grand" battle od random-a.

Čekam i ostale modove kada budu bili ali realno od povratka na wot sam dosta napredovao, nerviraju me te sitnice na koje ću ipak morati da se naviknem i da ako svi idu desno, idem i ja.

Poslednja izmena:
Šta ti zapravo hoćeš?

Svaku partiju da dobiješ, a da pored toga imaš 4-5-6 fragova, ne ispod 2k štete (bez obzira koji tier igraš)? Uz sve to, da tvoj tim radi stvari kako ti zamišljaš, a ne kako oni zamišljaju?

Gledajući mene, moj sin je počeo da igra WoT. Baš danas mi kuka kako mu ne ide (a ima mnogo više dostupnih informacija nego što sam ih ja imao kad sam počeo - malo pre nego što se ser0nja rodio :LOL: . Otvorim statistiku da pogledam....prvi Tier 9 tenk mu T30. Ok, izabrao ne baš sjajnu granu za prvu, al ajd. Odigrao 152 partije, od toga uspeo da preživi samo 12%, a prosečna šteta mu je 752 (poslednja cevka na ovom TD-u ima avg. 750).

Pa sine, ne može tako. Gleda strimove, ali nije tražio da gleda kako ljudi igraju baš ovaj tenk. On lepo krene, misli u sebi "sad ću ja da svima j. mater, imam opasnu cevku, ha-ha-ha". Ide u prvu liniju borbe. :unsure: Puca IZ žbuna, ne IZA (mada mu ne bi mnogo pomoglo ni to). :LOL: "Kako bre nema oklop tier 9 TD"!? "Kako to da me lakše probijaju, nego kad sam vozio Prot-a!?"o_O

Tako i ti ovde....žališ se na neke stvari, a kada i dobiješ konstruktivan savet - okrećeš priču u pogrešnom smeru. Svi su krivi i sve je krivo, osim tebe ofc. I onda prodaš Škorpiju jer ti je sr@nje!?
Mislim, ok....ni meni nije naročito zabavan (generalno, slabo igram TD-ove), ali mi se čini da ti ne kapiraš razliku između "meni je tenk sr@nje" i "tenk je sr@nje". Ovo prvo je stvar ukusa, a ovo drugo može da kaže samo neko ko veze sa igrom nema. U današnjem WoT-u, kad daš pare za premium tenk (ili ga dobiješ, osvojiš, štagod) - prilično je pogrešno (da ne koristim grublji izraz) isti "baciti", osim ako ga vreme nije pojelo do te mere da je zaista postao neupotrebljiv, kao npr CDC, Fcm50, pomenuti JT 8,8 itd. Čak i tada....bezveze je prodati za srebro - bolje je isti zameniti tokom "trade-in" akcije.

Dobronamerna sugestija - manje spamuj forum, a malo više upijaj ono što ti ljudi dobronamerno pišu. Kažem ti kao neko ko je prošao kroz tu priču. Pri tom, imam iza sebe 80k borbi, a daleko sam od dobrog igrača. No, da nisam slušao - vrv bih bio "klasičan crvendać" i verovatno ne bih ni igrao. Igra se neće tebi prilagođavati, a na tebi je da li ćeš se prilagoditi njoj.

U sadašnjem izboru tenka je loš tenk. Kada sam ga imao pre nekoliko godina, svidjao mi se jer je drao ali sam na kraju i njega prodao jer mi dosadio.

I ne, ne ceo tim, mora neko da brani sredinu i drugu stranu i svaka čast njima ali prosto se gubi ako se pravilno ne rasporede snage.
@StainlessFrenky

Nisu sve random bitke užasne. Zna da se povežu nekoliko mečeva gde bude sve kako treba.

Ja da hoću, imao bih veći k/d ratio. Meni je cilj da što više napavim dmg i ne čekam kao neko ko eto čeka da rokne nekog čisto da bi uzeo taj kill.

Za sada bolja je igra na "Grand" battle od random-a.

Čekam i ostale modove kada budu bili ali realno od povratka na wot sam dosta napredovao, nerviraju me te sitnice na koje ću ipak morati da se naviknem i da ako svi idu desno, idem i ja.
Нека буде да је 33% борби унапред изгубљено, 33% унапред добијено, ту и даље постоји једна трећина на коју ти утичеш...
Šta ti zapravo hoćeš?

Svaku partiju da dobiješ, a da pored toga imaš 4-5-6 fragova, ne ispod 2k štete (bez obzira koji tier igraš)? Uz sve to, da tvoj tim radi stvari kako ti zamišljaš, a ne kako oni zamišljaju?

Gledajući mene, moj sin je počeo da igra WoT. Baš danas mi kuka kako mu ne ide (a ima mnogo više dostupnih informacija nego što sam ih ja imao kad sam počeo - malo pre nego što se ser0nja rodio :LOL: . Otvorim statistiku da pogledam....prvi Tier 9 tenk mu T30. Ok, izabrao ne baš sjajnu granu za prvu, al ajd. Odigrao 152 partije, od toga uspeo da preživi samo 12%, a prosečna šteta mu je 752 (poslednja cevka na ovom TD-u ima avg. 750).

Pa sine, ne može tako. Gleda strimove, ali nije tražio da gleda kako ljudi igraju baš ovaj tenk. On lepo krene, misli u sebi "sad ću ja da svima j. mater, imam opasnu cevku, ha-ha-ha". Ide u prvu liniju borbe. :unsure: Puca IZ žbuna, ne IZA (mada mu ne bi mnogo pomoglo ni to). :LOL: "Kako bre nema oklop tier 9 TD"!? "Kako to da me lakše probijaju, nego kad sam vozio Prot-a!?"o_O

Tako i ti ovde....žališ se na neke stvari, a kada i dobiješ konstruktivan savet - okrećeš priču u pogrešnom smeru. Svi su krivi i sve je krivo, osim tebe ofc. I onda prodaš Škorpiju jer ti je sr@nje!?
Mislim, ok....ni meni nije naročito zabavan (generalno, slabo igram TD-ove), ali mi se čini da ti ne kapiraš razliku između "meni je tenk sr@nje" i "tenk je sr@nje". Ovo prvo je stvar ukusa, a ovo drugo može da kaže samo neko ko veze sa igrom nema. U današnjem WoT-u, kad daš pare za premium tenk (ili ga dobiješ, osvojiš, štagod) - prilično je pogrešno (da ne koristim grublji izraz) isti "baciti", osim ako ga vreme nije pojelo do te mere da je zaista postao neupotrebljiv, kao npr CDC, Fcm50, pomenuti JT 8,8 itd. Čak i tada....bezveze je prodati za srebro - bolje je isti zameniti tokom "trade-in" akcije.

Dobronamerna sugestija - manje spamuj forum, a malo više upijaj ono što ti ljudi dobronamerno pišu. Kažem ti kao neko ko je prošao kroz tu priču. Pri tom, imam iza sebe 80k borbi, a daleko sam od dobrog igrača. No, da nisam slušao - vrv bih bio "klasičan crvendać" i verovatno ne bih ni igrao. Igra se neće tebi prilagođavati, a na tebi je da li ćeš se prilagoditi njoj.
Нисам имао воље да наставим, али мање више сам желио овакво нешто да му поручим 😅
Уз мене су 2 млађа брата почела, један од њих је исти као дотични Милан, увијек је ти неки изговор или окретање теме. Људи мисле да ће након пар хиљада борби и уз пар "М" да буду "creme de la creme" ове игре. Толико је сложена и комплексна, толико захтијева пажње и стрпљења да је баш изазовно. Имам налог од 2013, почео као клинац, правио доста пауза и тд...
Прије можда годину дана сам стварно почео да пратим и учим о свим детаљима, наравно тек ту укапираш да појма немаш...
Па човијече quickybabe је прије неки дан био изфрустриран на стриму и њега не иде, а не нас који смо casual играчи
На крају крајева, не залећи се са т9 и т10, играј мање т6, т7, т8 да докторираш основе, биће времена за врх

Opet ce biti neki poklon ko prosle godine onaj Patton IX.... sta li ce sad nemam pojma.

Screenshot_7.png

Godinu dana prođe - ja nisam odigrao ni jednu partiju sa tim Patton-om. Niti planiram. Mislim da, bar što se mene tiče, ništa drugačije neće biti sa ovim "GSOR the Tank".

glupo sto ga ne mozes ni prodati… stavili price 1000credits

Uglavnom igram sa zaradjeni tenkovima i čekam da prodje novogodišnja akcija da prodam premijum vozila koja imam. Navodno će više da vrede.

Svidja mi se što u Tier X ima malo premijum vozila pa su mešana vozila.

U tier 8 jednom se desilo da bilo tri light vozila i tri bureka, očas posla smo spotovani i pobijeni.

Patton je smisljen da bi sto vise igraca igralo t9, jer je izmedju t7-t10 tier sa najmanjim "tank count per battle". Zato sada stavljaju takodje vise t9 tenkova u loot boxes da izbalansiraju mm. T8 premium ima isuvise, ja vise neam pojma koliko ih imam. Al realno, treba ti 2-3 solidna t8 premium tenka za credit grind, cisto da mozes da vrtis u krug ako prerano zavrsis bitku.

Da... ja imam brdo devetki i ne igram,, devetka je prelazan tenk, zato se i ne igra.

tier 9, najbolji tier u wotu

Vrh Dno