Nee, želim da mi se izjednači linija zelena sa belom. Ovako oni uoče mene pre nego ja njih.
To sam zapazio nekoliko puta kada čekam nekog u određenom ćošku, nisam spotovan, opali me, oglasi se alert i tek ga detektujem.
tu imas dve stvari... i paljenje/gasenje kruzica nista ne pomaze, samo sebi pravis problem.
Ajmo redom.. treba ti situational awareness i recon skilovi na radio operatoru i komanderu da bi povecao zelenu liniju. Takodje i nesto od opreme (par vrsta optike - binokular koji ima veci domet, al nema mrdanja, tj radi tek kad stanes 3 sekunde i ona druga koja ima manji range ali "radi" i u pokretu), a moze da pomogne i ventilator jer on dize svaki skill po malo... imas i direktive za posadu koje povecavaju view range. Ovim ces povecati koliko ti vidis. Zelena linija NIJE GARANCIJA da ces ga videti, vec da odatle i blize tebi postoji sansa da ces ga opaziti. Kolika sansa zavisi od njegovog camo, sto je njemu camo losiji a tvoj range bolji to je tebi spot izvestniji...
U isto vreme da bi ti bio manje uocljiv drugima, trebaju ti camo skin (75000 novaca za 100 bitaka), camouflage skill na posadi i ili camo mreza (radi tek kad stojis 3 sekunde) ili auspuh (radi sve vreme, ali daje manji bonus). Imas i direktive za posadu za manju vidljivost. Imas camo kad mirujes, kad se pomeras i nakon pucnja. Tenk u pokretu je najuocljiviji ili nakon pucnja ako nije iza dva zbuna zaredom (double bush).
BIA (brothers in arms) i ventilator povecava spot range i bez drugih skilova, uz druge spot skilove "pojacava" dejstvo, a na camo NE UTICE ukoliko nemas camo skill na bar jednom clanu posade.
Ako startujes sa tenkom koji ima krs spot range (npr Zadymka ili neki arty) ili krs camo (O-Ni ili tako neki pokretni ambar), brdo opreme ti ne moze dovoljno nabudziti skill koji ti treba...
Ako uzmes neki tenk koji ima dobar camo (npr Basotto ili Stug ili nesto "niskoprofilno"), lako mu je popraviti camo karakteristiku skilovima, mozda cak i nema potrebe da je popravljas.
Sve je stvar balansa, a najvise dobrog pozicioniranja i pametnog igranja. Ako sa KV1 krenes po sredini niz Kareliu sasvim je normalno da ce te spotovati i odvaliti od zivota za oko 5 sekundi. Ali ako krenes sa nekim niskim tenkom sa dobrim camom pa hop iz zbuna u zbun, lako se desi da im spotujes pola tima a ostanes neopazen.