Šta je novo?

World of Tanks

consumables i combat reserves

Nije lose odigrao klinja, snajpa ih lepo. :poop:

1690745542259.png

Nekad smo tu štetu radili za vreme marende,onako usput :p

Jesuli nešto štetu nerfovali?

Ne igra cesto a stalno ubacuju sve gluplje tenkove da bi uzeli kintu i obesmislili igru. Nekad si sa lowe mogao lepo da igras, sad je samo fat target.

Lowe sam pazario i ozbiljne pare sa njim napravio. Sad je toliko nerealno nepokretan tenk da ga ne igram uopste.

Evo za ove sto me prozivaju kako ja prvi guram druge igrace ;)

Edit: Sorry za kameru, bila se zamrznula a nisam ni primetio.

Igra li neko od vas vanilu, ili ste svi čiteri? Isto se ponašaš kao i on. Ima vas jako mnogo takvih. Čemu služe ti modovi ,ako nemaš prednost? Zašto lepo nisi otišao sa tog mesta? Igra je postala teško đubre zbog mogućnosti moda. Odavno.

Igra li neko od vas vanilu, ili ste svi čiteri? Isto se ponašaš kao i on. Ima vas jako mnogo takvih. Čemu služe ti modovi ,ako nemaš prednost? Zašto lepo nisi otišao sa tog mesta? Igra je postala teško đubre zbog mogućnosti moda. Odavno.
1. Verovatno neko igra vanilu. Veruj mi da "vas takvih", koji kad vide da je neko bolji igrac od njih odmah pocnu da vicu "citer, ima modove", ima mnogo vise od "nas takvih". U principu ne znam kakav si igrac ali ovakve iste komentare stalno dobijam u garazi i svi koji mi salju su ispod proseka igraci.

2. Na koji mod konkreno mislis? Naravno da imam prednost kad koristim mod, vidim recimo na kom procentu mi je gunmark ali to tebi ne bi koristilo.

3. Zasto da odem sa tog mesta kad je bush dovoljno veliki da igramo oboje? Nije me on blokirao i gurao zato sto sam mu smetao ili sto nije bilo mesta da stojimo oboje nego zato sto zna da cu ja da pokupim sav spot umesto njega.

4. Modovi postoje oduvek, po tvojoj tvrdnji onda znaci da je igra oduvek bila djubre. Sta te drzi na njoj onda?

1. Verovatno neko igra vanilu. Veruj mi da "vas takvih", koji kad vide da je neko bolji igrac od njih odmah pocnu da vicu "citer, ima modove", ima mnogo vise od "nas takvih". U principu ne znam kakav si igrac ali ovakve iste komentare stalno dobijam u garazi i svi koji mi salju su ispod proseka igraci.

2. Na koji mod konkreno mislis? Naravno da imam prednost kad koristim mod, vidim recimo na kom procentu mi je gunmark ali to tebi ne bi koristilo.

3. Zasto da odem sa tog mesta kad je bush dovoljno veliki da igramo oboje? Nije me on blokirao i gurao zato sto sam mu smetao ili sto nije bilo mesta da stojimo oboje nego zato sto zna da cu ja da pokupim sav spot umesto njega.

4. Modovi postoje oduvek, po tvojoj tvrdnji onda znaci da je igra oduvek bila djubre. Sta te drzi na njoj onda?
Svaka tebi čast na dostignućima u igri. Nikako nisam mislio da to poreknem svojim postom. I meni isto to pišu , ali nemam nikakav mod, i nikad ga nisam koristio. Ja sam prosečan igrač ove igre i igram je iz zadovoljstva. Ne da se bilo kome dokazujem. Gunmark kalkulator? To da bi znao koga imaš ispred sebe, ili da bi znao koliko do sledećeg? Ja imam po dva uglavnom , tri nemam i neću ni imati, verovatno. Veliki pozdrav za Vranje, često idemo tamo.
Naravno da se gurkate kad i ti i on imate modove i vidite ko je bolji u trenutnoj konfiguraciji, pa pokušavate da to sprečite. Da nemate mod, ne bi znali.
Nego, jedno ozbilno pitanje. Zašto igraš na LOW? Ne verujem da nemaš konfiguraciju koja može više? To je neka prenost u FPS-u, kašnjenju,...? Ja igram na max detaljima i imam 100-130 konstantno. Ping 40-60. Šta se dobija tim podešavanjima?
Ništa lično, samo je mnogo RNG-a, i MOD-a u ovoj igri. Tako drže Vas jake da ostanete. Trenutno sam na 5900, a na slici je zadnjih 2 godine.
Veliki pozdrav i srećno!

Još jedna stvar vezana za ovu igru. Da sam resetovao status pre par godina, kad sam naučio nešto , sad bi rejting bio verovatno blizu 9000. Provereno preko onih koji su to uradili.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    1.1 MB · Pregleda: 21
Poslednja izmena:
Istekao edit za promenu , pa moram ovako. Kad naletiš na bu... beži u drugi žbun. Ovo se odnosi na 3. Zato što on ima sve manje od tebe i kad njega "vide", tebe tuku, ako si pored njega. Tako je bilo i u videu koji si postavio. Nije to karma. A ti si imao sreće ili RNG na tvojoj strani.

Vidis nisam znao za stat, trebao sam i ja resetovati 😀

Svaka tebi čast na dostignućima u igri. Nikako nisam mislio da to poreknem svojim postom.
&
Igra li neko od vas vanilu, ili ste svi čiteri? Isto se ponašaš kao i on. Ima vas jako mnogo takvih. Čemu služe ti modovi ,ako nemaš prednost? Zašto lepo nisi otišao sa tog mesta? Igra je postala teško đubre zbog mogućnosti moda.

Nisam Frenki, a još manje njegov advokat - ali mene ovakvi komentari, ono...baš provociraju, pa ću svejedno da ti odgovorim.
Kao prvo, kontradiktoran si. Prvo pljuneš, a onda kad dobiješ argumentovan odgovor - kao spuštaš loptu. Ne ide to tako baš, pogotovo ne na forumu kao što je ovaj. U najmanju ruku, nepristojno je.

Što se modova tiče, sam WG ima svoju politiku na temu istih. Zna se šta je dozvoljeno, a šta nije. Neću o nedozvoljenima da pišem. Dozvoljeni modovi su tu da ti igranje učini zanimljivijim, interesantnijim ili komotnim. Ne daju prednost. Meni je igranje bez modova nezamislivo, mada sam ih sveo na minimum (uglavnom statistika). Ako izneseš optužbu da je neki mod koji čovek koristi gore u snimku dao konkretnu prednost - onda to treba da i obrazložiš. Činjenica je da nemaš (ne postoji) takvo obrazloženje za gornji snimak.

Ja sam prosečan igrač ove igre i igram je iz zadovoljstva.

Ovo je generalni stav WoT igrača. Svi su prosečni i svi igraju iz zadovoljstva. No, istina je malo ipak drugačija. Zna se, matematički šta je prosek. Što se zadovoljstva tiče, da - to jeste motiv kod većine, ali ima i onih koji zarađuju od toga, a pojedini čak i žive od toga. No, ako pričamo o zadovoljstvu, opet je to generalizovan pojam. Neko juri samo statse, neko juri medalje, neko juri sve tenkove...itd itd.
Imao sam prilike da igram sa Frenkijem i mogu samo reći da je Frenki odličan igrač. Nije PRO zverka, ali je odličan igrač. Za moj ukus, previše ozbiljno shvata igru, ali opet - to je samo moje mišljenje, ali isto tako i njegovo pravo.

Naravno da se gurkate kad i ti i on imate modove i vidite ko je bolji u trenutnoj konfiguraciji, pa pokušavate da to sprečite. Da nemate mod, ne bi znali.

Totalno pogrešno. Treba li da objašnjavam zašto?

Zašto igraš na LOW? Ne verujem da nemaš konfiguraciju koja može više? To je neka prenost u FPS-u, kašnjenju,...?

Jeste, prednost je. U preglednosti. Čak i prosečan igrač to može (i trebalo bi da ume) da iskoristi. Ja ne mogu tako da igram...ne sviđa mi se....ali zato ja nisam Frenki...niti je Frenki ja.

Još jedna stvar vezana za ovu igru. Da sam resetovao status pre par godina, kad sam naučio nešto , sad bi rejting bio verovatno blizu 9000. Provereno preko onih koji su to uradili.

Da baba ima točkove...:ROFLMAO:
Ja ne znam kako reset funkcioniše, ali ako me sećanje ne vara (neka me neko ispravi ako grešim; @StainlessFrenky ?) - gubiš sva vozila? Ili bar sve što je istraženo iz Techtree-a. Nemam pojma, sada možda lupam, pa se zato i ograđujem.
Imao bih i ja vrednost između 7500-8000 da sam resetovao pre recimo godinu-dve dana (a igram od 2012 i imam 68k borbi). No, jedan od motiva moje zabave je kolekcija tenkova. Imam istražene sve tenkove iz TechTree-a, a u garaži nepunih 300 vozila. Mene to "vozi". Trenutno u igri postoje samo 3 vozila koje nemam, a koje bih voleo imati: Cobra, VK 72.01 K i naravno T95/FV4201 Chieftain. Kad ih budem imao - verovatno ću izgubiti i poslednji motiv da igram....ili možda neću (ako se pojavi nešto što će dodatno da me motiviše).

Igra je postala teško đubre zbog mogućnosti moda. Odavno.

Igra je teško đubre odavno, slažem se (doduše, moji razlozi za ovakvo razmišljanje su drugi, nisu modovi). No, iako se mnogi slažu po tom pitanju - ti isti i dalje igraju WoT. Kontradiktorno.
Realno je da nije igra BAŠ TOLIKO đubre, koliki smo mi hejteri.

I, za kraj, da se vratim na početak polemike - a to je tema guranja, blokiranja i igranja onako kako "nije predviđeno da se igra". Namerno pod navodnicima, jer čak i za ovo - svaki igrač može imati svoju logiku.
Imali smo jednu polemiku pre nekoliko strana na tu temu. Frenki je verovatno motivisan time i objavio ovaj snimak:cool:. Ako te ne mrzi, potraži unazad, pa daj svoj sud/komentar.

Ako mene pitaš, nema to (uglavnom) veze sa statistikom igrača, sa poznavanjem igre i sa samom mehanikom igre. U najvećem broju slučajeva - radi se o ljudskoj sujeti.

Poslednja izmena:
Interesuje me tvoje mišljene o ovoj igri da nema mogućnost modova za sve ove godine? Bez statistike,rejtinga,... Gde bi bila? Svi igramo WOT! Neki onako, neki ovako. Neki zarađuju pare, neki rekreativno. Neki, jer im to diže ego. Zabava je u pitanju. Brisanje naloga i reset su dve stvari u ovoj igri.

Ja je igram od samog pocetka skoro, i dan danas igram bez modova. I za sam da se to sve batali ako Wargaming implementira te ideje, kao sto su i do sada radili (krali tudje ideje).

Interesuje me tvoje mišljene o ovoj igri da nema mogućnost modova za sve ove godine? Bez statistike,rejtinga,... Gde bi bila? Svi igramo WOT! Neki onako, neki ovako. Neki zarađuju pare, neki rekreativno. Neki, jer im to diže ego. Zabava je u pitanju. Brisanje naloga i reset su dve stvari u ovoj igri.

Ne mogu objektivno da ti kažem da li bih igrao ili ne bih - šta god da kažem, nisam siguran da li bi bila istina. No, verujem da je statistika mnogima bitna (meni jeste, iako nemam baš mnogo toga od iste čime bih se mogao pohvaliti) i da bez iste - igra bi bila značajno drugačija.

Ono što ja koristim od modova je XVM, sve moguće statistike (moje lične -> vezane za svaki tenk ponaosob: Win Rate, Gun Mark progress, kao i lista tenkova u garaži - raspodela/raspored u tri reda). Naravno da statistika za svaki ponaosob tenk postoji u igri, a i na brdo specijalizovanih statističkih sajtova, ali opet - ovako je brže, jednostavnije.
Gun Mark progress isto dosta pojednostavljuje stvari. Iako nemam 3-mark ni na jednom tenku, zainatio sam se da na dva tenka koje volim (i koji su relativno jednostavni za 3-markovanje) - to i uradim. Takođe, ova statistika mi govori gde sam u odnosu na ostale (kako na dobre, tako i na loše igrače...odnosno koliko sam ja dobar ili loš). Jednostavno, ovo je jedan od vidova "motiv zadovoljstva" za igranje - da poboljšam statse u vozilu koje volim da igram....ili da naučim da igram (npr. lajtove mnogo volim i koliko-toliko umem da ih igram u randomu, ali u timskim aktivnostima sam skoro neupotrebljiv sa lajtom).

Dodatno, ranije sam od modova koristio i druge nišane (šareniši, sa što više informacija), ali sam skapirao da su samo distrakcija (i činili su da igram lošije) - pa sam se vratio na vanilu pre 3 godine (minimum, ako ne i jače).

Što se tiče XVM-a - to je možda (jedno od) najvećih zla ove igre. In-game donosim dosta zaključaka na osnovu XVM-a, mnogo češće nego na osnovu "ponašanja protivnika" na bojnom polju - a to više odmaže nego što pomaže. Najveći sam kritičar postojanja XVM-a, a opet ga koristim (katkad uzmem i obrišem i mesecima ne koristim...pa onda uzmem i vratim). Anonymizer, koji je WG ubacio, smatram nužnim odgovorom na XVM, ali zapravo....ne znam...pravi neke razlike u igri, a ni ne znaš u kom smeru. Možda je to i dobro...ali mene smara kada koristim XVM i onda imam odstupanje (informaciju koja nedostaje).
Početna logika je bila da anonymizer koriste dobri igrači (da bi izbegli fokus), ali onda su počeli da koriste svi (što je, kapiram dobra stvar) - te se na kraju opet svodi priča na to da je XVM veliko zlo i da ne treba da gledati brojke pored nickname-a/naziva tenka, već isključivo ponašanje na bojnom polju. No, to je lako reći, a teže je primeniti (adaptirati se), pogotovo posle 10 godina staža u igri.

Na WoWP od sutra misije za "25 godina WG", prilika za mnogo premium dana i zlata koji vazi i za WoT.

@ZeeGerman
Sve si u pravu. Počevši od XVM-a pa nadalje. Zato sam i protiv raznih modova. I ja sam godinu mlađi od tebe, igram svaki dan sat-dva , rekreativno. Statistiku ne gledam. WG je kompanija koja velik novac ulaže u psihologiju igrača. Tako uzimaju ono što im pripada. Pošteno. Ako igrate svaki dan, jasno možete videti da se od 5 do 10 dana menja RNG za Vaš nalog i da se dozira statistika na široko. Ko igra svaki dan, ako kaže da ovo nije ovako, laže. Na to pristajemo i to je uredu. Primer, imaš tenk sa posadom sa 6-7 izučenih veština i 2 marka na topu. Kad si u pozitivnom RNG-u sve pucaš. Kad dođe onaj negativni, od 20 ispaljenih, 2 su šteta,2 rikošet, a 16 u nebo. Isti igrač ,isti tenk , ista posada,... Samo nemojte reći da ovo nemate često, imali modove, ili ne. Pozdrav za sve, i uživajte u igri koja će još dugo trajati.

p.s.
Zaboravih, ja nikog ne pljujem. Samo iznosim činjenice i nemam potrebu da se posle dodvoravam ikome. Samo sam pitao, zašto ,kako, koliko vredi sve to, kad i ovako sve plaćamo svi.

Evo nove navlakuše:

Prepare to Assemble the Kampfpanzer 07 P(E)!​

Poslednja izmena:
mozes li samo da izneses cinjenice za te tvoje tvrdnje i naravno dokaze za iste?

mozes li samo da izneses cinjenice za te tvoje tvrdnje i naravno dokaze za iste?
Ma koji dokazi, to je svima davno poznato. Ili dobijam ili gubim redom, gotovo da nema izmedju. Ranije sam mislio da je do mene, mog dana, ishrane ili kofeina.. ma kakvi 😀. Intuicija me nije nikad izneverila, neko namestanje postoji.

Ja sam bio beta tester WoT-a... Igrao sa drugarima uz pivo i *******ciju. Uvek vanila, nikad ozbiljno ganjanje nekakvih rezultata. Ne igram već par godina jer su igrači previše istripovali, makar za moj ukus...

Ma koji dokazi, to je svima davno poznato. Ili dobijam ili gubim redom, gotovo da nema izmedju. Ranije sam mislio da je do mene, mog dana, ishrane ili kofeina.. ma kakvi 😀. Intuicija me nije nikad izneverila, neko namestanje postoji.
pa posto meni nije, a u wotu sam od 2010. moze dokaz za te cinjenice? ne mozes da pricas o tome i da ne stojis iza te price sa dokazima za tu pricu. mislim mozes da pricas gluposti, ali onda nemamo o cemu da pricamo

Postoje ljudi koji imaju takvu intuiciju da završe u Palmotićevoj ulici na Institutu. Kako je rekao W. Edwards Deming (1900-1993): "Without data you're just another person with an opinion". (y)

Svaka tebi čast na dostignućima u igri. Nikako nisam mislio da to poreknem svojim postom. I meni isto to pišu , ali nemam nikakav mod, i nikad ga nisam koristio. Ja sam prosečan igrač ove igre i igram je iz zadovoljstva. Ne da se bilo kome dokazujem. Gunmark kalkulator? To da bi znao koga imaš ispred sebe, ili da bi znao koliko do sledećeg? Ja imam po dva uglavnom , tri nemam i neću ni imati, verovatno. Veliki pozdrav za Vranje, često idemo tamo.
Nego, jedno ozbilno pitanje. Zašto igraš na LOW? Ne verujem da nemaš konfiguraciju koja može više? To je neka prenost u FPS-u, kašnjenju,...? Ja igram na max detaljima i imam 100-130 konstantno. Ping 40-60. Šta se dobija tim podešavanjima?
Ništa lično, samo je mnogo RNG-a, i MOD-a u ovoj igri. Tako drže Vas jake da ostanete. Trenutno sam na 5900, a na slici je zadnjih 2 godine.
Veliki pozdrav i srećno!

Gunmark kalkulator ingame sluzi da vidis u toku borbe kolko si daleko od norme na kojoj si trenutno.
Koji to mod u mom slucaju pokazuje ko je bolji i ko ima kakvu konfiguraciju? Svako ko igra ovu igru trebalo bi da zna da ELC i LT432 imaju isti view range, smo je trebao da stoji pored mene i da podelimo spot. Evo dodji ponekad po pogledaj koji su modovi u pitanju.
Ne igram totalno na low, neka setovanja su na max a neka totalno iskljucena. Recimo specijalni efekti i trava mi mnogo smetaju u igri jer mi smanjuju vidljivost. FPS zavisi od grafike, ja koristim neku Vega64 i nije bas neka grafika ali radi posao (dok mi RTX3090 stoji u hodniku na polici).
RNG je esencija ove igre hteli mi to da priznamo ili ne. Mene drzi ta kompetetivnost o kojoj @ZeeGerman govori, za njega ja igru shvatam preozbiljno, za mene je to kompetetivnost i zelja da budem bolji od drugih. Druga stvar koja me drzi je ta ekipa sa kojom visim na TSu.
Stats mozes da resetujes i sad, nije kasno. A sto se tice pitanja o postojanju same statistike, pa reci mi jednu igru koja je iole uspesna a da nema statistiku? Po cemu bi rangirao igrace ako nema statistike? Zamisli da u skoli nemas ocenjivanje, po cemu bi rangirao ucenike, mislim banalan je primer ali je primer. Da nema statsa igra bi umrla odavno.
Gresis, nije on bio spotan, nisam ni ja, vec protivnici znaju da se u taj bush stoji i posto je pre toga Skorpion bio spotan i dobio po njusci znao je da scout stoji u tom bushu, zato je pucao na blind. Karma nije u tome sto je pogodjen vec u tome sto je dobio oneshoot ammorack a ti posto si prosecan igrac ko sto kazes trebalo bi da znas da se to desava extremno retko. Meni se desilo jednom ili dva puta u 30k+ partija da me ammorackuju iz jednog hica.

@ZeeGerman
Sto se reseta tice, nisam 100% siguran jer nisam to nikad uradio. Moj prvi nalog iz closed beta sa nekih 15k partija i WN8 od oko 2000 sam davno prodao kada sam prestao igrati na duzi period i mislio da se necu ni vracati. Ovaj nalog je iz 2015te, takodje sam pravio duge pauze ali nikad nije resetovan.
Vozila iz TechTree sigurno gubis sva, gubis mislim i sve resurse koji se skupljaju u igri, mislim da ti ostaje samo gold i premium vozila koja si kupio.

@Nikolape
Apsolutno tacno, svaki koristan mod su inplementirali u igri. Pitanje je sto da ti cekas 2 godine da inplementiraju kad mozes da imas odmah a pritom je na njihovom sajtu, znaci apsolutno podrzan.

Sto se RNG tice, mislim da je isti za sve samo si ti nekih dana vise iztiltovan pa vise obracas paznju na te dingove, rikosetove, promasaje itd. Ja sam pre neki dan 4 puta zaredom pogodio istog EBR sa HE granatom i sva 4 puta dobio critical hit bez da mu skinem i jedan HP i bez da mu unistim ijednu gumu, probacu da nadjem na strimu ako budem imao vremena. Ponekad jednostavno upadas u lose timove, danas sam recimo izgubio 4-5 borbi zaredom onako glat gde su nas totalno ugazili ali sta da se radi, gledas da napravis sto vise DMG i to je to.

Vidiš koliko je igra postala smeće, kad uđeš u ovu temu i čitaš ovakve prepirke a poslednjih xy strana. Uopšte se ne diskutuje o igri, već čiji je duži nazvao bih tako. 😁

Vidiš koliko je igra postala smeće, kad uđeš u ovu temu i čitaš ovakve prepirke a poslednjih xy strana. Uopšte se ne diskutuje o igri, već čiji je duži nazvao bih tako. 😁
Ima i toga, istina. Ja iznosim svoje zapazanje, ne pominjem da je tamo neki kolega za hospitalizaciju :)
Na kraju krajeva, tona drugara koji igraju od samog pocetka su primetili slicno. Da se razumemo, ja igru igram i dalje, jer me bas nesto briga za ingame ego iliti rating.. koga briga za to..

Vrh Dno