Šta je novo?

Windows XP Service Pack 3 (SP3)

Lepo ti kazem da ne znam kako da proverim. U add/remove programs stoji samo windows XP sp3, imam .NET 2.0, to se vidi u add remove. U windows components takodje ne pise nista pametno. Ja sam pre SP3 instalirao .NET 3.0 ali ni njega nema u add/remove. :S

E nisu valjda toliko neotesani da ne uključe Net Framework 3.5 u SP3, nadam se da će ga uključiti u finalnoj verziji.

Pa nek naraste i na preko 400 MB, samo da sve bude uključeno.

evo gledao sam, nema, sandra kaze da je 2.0 instaliran.

A inace ovaj .NET 3.0 je 4.5MB. Jeste li vi sigurni da je to krajnji .NET 3 ?

Poslednja izmena:
evo gledao sam, nema, sandra kaze da je 2.0 instaliran.

A inace ovaj .NET 3.0 je 4.5MB. Jeste li vi sigurni da je to krajnji .NET 3 ?

to je verovatno web-based...Ceo paket je 50MB + SP1 je 2.5MB....
sa ovim programom mozes da proveris koji .NET framework imas instaliran (LINK)...

Meni je instalacija za NET 3.5 oko 4.5mb-a, ali kad je pokrenem onda skida s neta paket tezak oko 140mb-a!:trust:

Ne, imas celokupnu verziju koja staje oko 190 MB, jer su ukljucene i 32 bitne i 64 bitne verzije NET Framework 3.5.

Da, to je finalna verzija.

meni je to uradio i sad imam .NET 3.0xxx, a isto je skinuo 150 i kusur MB, majku im majkrosoftovsku... (sa njihobog sajta sam skino redistrubutable verziju...)

Kako da ne...

...uz duplo više prodatih kopija od XPa i xy puta više od ME/2k za isto vreme (da, znam da će sada da krene priča o tome koliko je prodato u maloprodaji, a koliko licenci uz brend mašine, ali to je tako, i tržište se izmenilo i nije isto kao 1999. ili 2001. godine)

Da li je ovo sigurno tačan podatak?

Gledao sam neke grafikone koji pokazuju odnos na tržištu, i prema tim pie chart dijagramima XP ima nekoliko puta veći odnos nakon osam meseci, kada je rađena analiza, nego što je Win98/SE/ME imao nakon istog perioda po izlasku XP-a.

Daleko od toga da hvalim XP, ali mislim da je Vista daleko od onoga što je potrebno.

Govorim ovo poučen iskustvom rada u firmi gde imamo oko 300 WS koje su pod XPom.
Lično ne vidim mogućnost skorog prelaska na Vistu, najpre zbog hardverske zahtevnosti, a da ne govorimo o drugim stvarima.

Instalirao sam SP3 v3244 pre 10-15 dana. Van toga sto nisam primetio nista novo od opcija/podesavanja/u name it (oke, sve je "ispod haube") jedino sto sam primetio je da mi je masina straaasno usporila (***. maltene kao da imam samo 256 rama u masini). Nista nakon instalacije nisam tweakovao, menjao, cackao pa da se kaze da je do toga, da sam time nesto zeznuo; ali bas nista (nisam imao vremena zbog Witchera :p ).
Za par dana ide format diska i install XP.sp2 ke, a SP3ka ce da saceka jos duuugo do ponovnog installa na moju masinu (tu mislim na finalnu verziju, a kamoli ovi RCovi).

eto, a meni se pomalo ubrzao sistem, najvise shutdown kad je dosta programa pokrenuto...

Zna li se priblizan datum izlaska konacne verzije Service Packa 3 za Win XP?

Drugi kvartal 2008.

Ne bih rekao, termin je do početka marta 2008.

Jel moguce da nisu obajvili josh uvek datum izlaska iako vec odavno imamo zvanican realease candidate?

Mart je vezan za SP1 za Vistu a SP3 za XP je Q2.

SP3 XP, stavio, naizgled sve ok. Danas ubo novi USB rack cooler master ono BSOD. Vratio XP na SP2 sve radi ok:type:

pfff...bzvz...ocigledno ima nekih bubica. Drugar mi je prekljuce doneo externi CoolerMaster Xcraft USB rack i sve je radilo najnormalnije ?! U medjuvremenu je kaceno i par usb flash stikova itd...'bem li ga...

On December 19th, the Redmond company made available to the general public the first public version of Windows XP SP3. The Release Candidate for XP PS3 signals Microsoft's proximity to delivering the final version of the service pack in EARLY 2008, alongside Windows Vista. You will be able to download and test drive XP SP3 RC. Be advised that Build 3264 is still a beta version, despite the RC label.

Je li ovo beta verzija na Ms site-u "windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu.exe"

Pa RC verzija. Da si procitao temu, znao bi da ce izaci tek sredinom 2008.

pfff...bzvz...ocigledno ima nekih bubica. Drugar mi je prekljuce doneo externi CoolerMaster Xcraft USB rack i sve je radilo najnormalnije ?! U medjuvremenu je kaceno i par usb flash stikova itd...'bem li ga...
Isti rack ubo i bio je BSOD, vratio SP2 i sve ok. ,)

***. Ko ce ga znati. Kolko znam sp3 donosi security zakrpe, nisam nigde procitao da menja bilo sta vezano za usb ?!

Nije tačno da donosi samo security zakrpe, po svim testovima (npr. Office Bench) SP3 RC1 brži je 10 % od Service Pack 2, dakle vršili su neke optimizacije u kodu, a i mnogi ljudi su primetili da im se sistem primetno brže vraća iz sleep moda u radni mod kada instaliraju SP3 RC1.

A čuo sam da se sada vrše dalje optimizacije glede bolje podrške za dualcore i quadcore procesore.

pa ne znam sta donosi, ja sam samo brzi shutdown primetio i nista vise.

Bas vala tako....
Vista je i dalje druga neka prica (videcemo sa kakvim krajem :S:)...

SP3 je zesce sra**e, morao sam par puta da formatiram disk i nikako nisam uspeo da nateram Sky Star 2 satelitsku kartu da radi kako treba a koristio sam najnovije drajvere. Vratio sam SP2 i sve radi savrseno.

Poslednja izmena:
pfff...ja nemam nikakvih problema, bas steta ako je stvarno tako zeznut taj SP3, mislim, steta za ostale, mada i nije neka steta, sp2 je ok i dalje...

Nazad
Vrh Dno