Šta je novo?

Windows XP Service Pack 3 (SP3)

Pa M$ jeste odgovoran sto proizvodjaci moraju da pisu nove drajvere za vecinu stvari, ali i proizvodjaci to vide kao priliku da umesto novog drajvera izbace ceo novi proizvod sa drajverom, a da stariji oteraju u "disscountinued support". To je sazeta sustina onoga sto ste obojica pisali :)

Ono sto mene kopka je, da li je ce ovo teranje na pisanje drajvera sa novim modelom (WDF) doneti kvalitetnije i brze drajvere, ili je to samo sviranje onoj stvari ? Zna li neko prednosti novog modela naspram starog ?

Poslednja izmena:
hvala :) Probacu da sumiram to malo pa da napisem ovde

Klammheimlich hat Microsoft das Veröffentlichungsdatum für das Service Pack 3 für Windows XP nach hinten verschoben. Bisher sollte das Update im zweiten Halbjahr 2007 kommen. Nach neuer Planung zieht es sich nun noch mindestens bis zur ersten Jahreshälfte 2008 hin, bis das dritte Service Pack für Windows XP kommt. Eine Terminverschiebung gibt es auch für das Service Pack 2 für Windows Server 2003.
IZVOR

U prevodu: Nema SP3 do prve polovine 2008.

E dobro da si im citirao na nemačkom, da znaju ljudi da je u pitanju Qualitätsverschlechterung bei Entwicklungsverwaltung, a ne nešto drugo... :d

This is the Windows XP Service Pack 3 Build 3180. Think of it more as a pre-beta build of SP3 than an actuall beta build. Full Build tag is: 5.1.2600.3180 (xpsp.070718-2058)

Install Notes:
- Unpack
- Install Directly or Slipstream into an XP installation CD

(Leaked From WinBeta)

opet neki leak :) da bas ne imenujem sajt (devet pao)...bas cu da skinem da vidim sta ima (~340MB)

Poslednja izmena:
Windows Xp3 uskoro...

Ovo sam dobio od Microsofta i beta verziju...

Hello xxxx,

As previously reported on MsBetas.org, a beta version of Windows XP SP3 was just recently dropped in the lap of a small group of testers.

Coming in at less than 350MB, the service pack includes fixes for over 900 reported problems, some of which have already been resolved with post-Service Pack 2 hotfixes.

Staying true to our classic tradition of big leaks, we have setup a torrent for all those wishing to grab a copy of this.

Click on the link below to get all the details plus the download!

Discussion Topic and Download

Thanks for being a member of MsBetas!

tih torenta ima na sve strane, ali ne bih preporučio instalaciju pre-beta SP skoro nikome, osim onima koji baš, baš vole da se "sigraju" :D

btw - "manje od 350MB" LOL - ja sam pomoću nLite napravio instalaciju XP SP2 (sa skoro svime potrebnim za 95% ljudi, pa čak i sa dodatnim ugrađenim temama) od samo 150MB ;)

btw2... taj MSbetas.org mi ne deluje kao M$-ov sajt!
http://msbetas.org/forums/index.php?showtopic=13994

Poslednja izmena:
Ja sam čisto probe radi instalirao taj famozni pre beta winxp sp3 i mogu reći da nemam ama baš nikakvih problema, što ne mora ništa da garantuje za nekog drugog.

Kad treba da izadje konacna verzija?

Microsoft trenutno izrađuje Service Pack 1 (SP1) za Windows Vista operativni sistem. Poslednji operativni sistem ove kompanije je lansiran početkom ove godine i procenjuje se da će ga na kraju tekuće godine koristiti oko 200 miliona korisnika. Kao što je to slučaj i sa svim ostalim operativnim sistemima, ni Vista nije savršena i potrebno ju je postepeno nadograđivati. Microsoft je probleme otklanjao lansiranjem "938979 Vista Performance and Reliability Pack" i "938194 Vista Compatibility and Reliability Pack" paketa, isprva samo beta testerima, a potom i učinivši ove pakete javno dostupnim svim korisnicima. Ipak, većina tradicionalno čeka Service Pack 1, za koji su procurele informacije da je prosleđen beta testerima, sa oznakom 6001.16549.

Slične informacije se pojavljuju i kada je u pitanju Windows XP. Service Pack 3 za stariju verziju Windows operativnog sistema bi takođe trebao da se pojavi u predstojećem periodu, a brojni sajtovi prenose da je beta verzija istog takođe prosleđena testerima. Windows XP SP3 navodno nosi oznaku 5.1.2600.3180, "težak" je 350 MB i ispravlja preko 900 problema sa operativnim sistemom.

Izvor: Dailytech

Definitivno treba sacekati SP1. Toliko je M$ potrebno da mu prve decije boginje spadnu.
A sto se tice teme; ne bih instalirao SP3, instalirao bih WinVISTA+SP1.

Poslednja izmena:
Ja sam pre neki dan instalirao SP3 betu. O poboljsanjima ne mogu da pricam, tek kad budu krenuli neki problemi videcemo koliko su gresaka ispravili

i?
jel se nesto poboljsalo na xp-u posle instalacije sp3?

@durlancity :D :D :D

ne ozbiljno, jel nesto _stvarno_ poboljsano?

Zbog ovoga cu uraditi prvi system restore point u zivotu :D

И ја сам размишљао о томе али ћу ипак сачекати пар дана да видим какви су утисци.

Ja jednostavno ne verujem da ce raditi bolje iz razloga sto to samom microsoftu ne ide u prilog. A i sp2 radi savrseno stabilno na vecini konfiguracija. Jedino ko ima problem sa nekom specificnom kombinacijom hardver/softver a ispravka se nalazi na listi moze da pokusa. Ili da potrazi tu zakrpu posebno.

Odmah nakon instalacije i restarta sam primetio da je bilo nemoguće koristiti Visual style-ove. Kome je ovo bitno, a meni jeste bitan GUI, instalaciju zaobići.

P.S. Pomislio sam da je uradio restore uxtheme.dll fajla i patchovao sam opet. Međutim, ništa se nije promenilo. Dakle, SP3 RC1 je definitivno odgovoran...

paljenje/gasenje radi brze, imam osecaj da je malo bolji odziv sistema...Teme naravno ne rade, ali kontam da ce izaci novi multipatcher uskoro tako da nije tolka frka.

Pretpostavljam da je vecina ispravki vezana za firewall i security sto je meni bitno posto sam popi*deo od 3rd party firewall-ova, a nemam ruter, pa koristim win firewall :)

au, ovo je 3264 sto imam, ne verujem da bi radio. :) Ne usudjujem se da probam :D

A da li je u SP3 uključen Net Framework 3.5 ili makar 3.0 SP1, to mi je bitno da znam? Šta je sve uključeno od komponenti koje su updateovane od Service Pack 2?

E ne bih znao, znam samo da je ogroman i da se instalirao bukvalno par minuta, posle toga je naravno trazio restart i onda digao onaj polu-setup kao pre nego sto se prvi put digne win, i onda je jos brljao posle toga...Ja sam pre toga os stavio neki .NET3 , ne znam koji je. ako mogu nekako da proverim reci gde i napisacu ti sta ima/nema :)

Ajde molim te proveri, valjda su ga ukiljučili, bar se nadam.

Nazad
Vrh Dno