Šta je novo?

Windows XP Service Pack 3 (SP3)

Drzim se ja SP2 dok ne izadje finalna verzija SP3. Jos nesto. Cini mi se da je neko spominjao neku optimizaciju za DC procesore hoce li biti ista od toga? Ja sam citao overview ali u njemu nisam nasao nista slicno tome.

mislim da xp x64 nema jos ni sp2

Ja sam neko vreme drzao taj SP3 i bio sam vise nego zadovoljan. Imao sam utisak da masina brze radi. Konkretno operacije po windows su mi delovale brze. E sad da li je to samo-sugestija - ne znam
Mozes po nestu da nadjes da ljudi masovno prijavljuju to isto pa kapiram da nisam samo ja to utripovao.

Verovatno se radi o nekoj vrsti malo bolje optimizacije za multi-core procesore. Nista dramaticno ali opet pozeljno.

I na kraju balade zna li se tacan datum izlaska SP3 za XP?

Ja instalirao winxp sp3(integrated) na mojoj masini i radi odlicno!

Sacekajte zvanicni SP3 gde zurite?

RTM treba da se pojavi za 10-ak dana pa verovatno nekh mesec dana kasnije i final. Pretpostavljam negde u maju. Mislim da je i receno da ce biti "1H (ili 2Q) of 2008" - to znaci u narednih mesec-dva

Toliko su puta pomerali da me vise nista ne bi zacudilo.

pa cim je izasao RC2, verujem da ce vrlo brzo da dodje final
Zavisi sta je za tebe "vrlo brzo" :D, ali posle RC2 uvek moze da izadje i RC3... pa tek onda RTM, pa nakon RTM-a jos jedno (za M$ uobicajenih) 1-3 meseca do finalne verzije koja se najcesce nusta bitno ne razlikuje od RTM-a.

Sto rece Kutija, ne trcite, sacekajte da neko drugi proba, da ispeglaju sve greske, pa tek onda instalirajte nesto sto je vec provereno ;)

Mozda zato sto smo:
Originally Posted by audiofreak
...instant generacija -- hoce sve sad, odmah, i odjednom.
:d

NHF audio :)

Poslednja izmena:
Čujem sa raznih strana da je Win sa SP3 osjetno brži, a kakva je kompatibilnost sa programima? Nadam se da nije narušena i da nema nikakvih problema kao što je bilo kada je izašao SP2.

Pa nije bas da nije bilo problema sa SP2 ali to je se brzo ispeglalo. Takva ce situacija biti i sa SP3 :)

Htio sam reći da je bilo problema sa SP2 :)

da li je izvodnjivo da se sa SP3 ispravi ogranicenje koje postoji za memoriju... da se od 4gb vidi samo 3.2, ili je to direktno posledica 32-bit arhitekture ?

To je posledica drajvera :(
Server 2003 sa /PAE patchom vidi opusteno 4GB rama...

khm... danas sam pokrenuo update najnormalnije, downloadovao 66MB - pokrenuo update i instalirao XP SP3 :)

M.

To koliko preko 2GB vidi je stvar hardvera. Na nekom hardveru moze da vidi i 3.5GB.

Teoretski moze i 4
nekima je i 3.7 3.8
sve zavisi
teoretski maximum je 4 a prosek 3.2 nije granice 3.2 ko sto 90 % foruma misli..

Poslednja izmena:
A od čega tačno zavisi? Od ploče?

To koliko preko 2GB vidi je stvar hardvera. Na nekom hardveru moze da vidi i 3.5GB.

Teoretski moze i 4
nekima je i 3.7 3.8
sve zavisi
teoretski maximum je 4 a prosek 3.2 nije granice 3.2 ko sto 90 % foruma misli..
ne. bas suprotno...hardware ce da odradi stvar bez problema ali 32bit software je limitiran
Treba razvojti termine "vidi" i "koristi" posto win32 moze da vidi (uz sva podesavanja) i svih 4gb ali pitanje koliko moze da koristi.

Uz /3Gb switch moze da koristi i 3gb mada moze da dodje konflikta najcesce sa grafickom kartom koja vrsi upise u deo memorije koja je iznad 1gb "kernel space" pa zalazi i u tih 3gb. Ako si na to mislio onda je tacno da u nekom smislu hardware to ogranicava mada koliko sam ja isprobavao, uz /3Gb switch u praksi moze da se koristi ~2.6-2.7gb realno(maksimalno)

Po microsoftu win bi teretski mogao da koristi maksimalno 3.4bg memorije

a to da li moze da vidi....u biosu postoji opcija "memory remap" koja kadda se ukljuci omogucava valjda da win vidi svih 4gb mada ne moze d ih koristi (mislim da je tako)

to i jeste glavna tekovina 64bit operativnog sistema.

pa mi smo i napisali da moze da VIDI a ne da koristi

po microsoftu moze da vidi teoretski max 4 gb (drugu je video 3.7 bez ikakvih podesavanja) i bas je tako a ne suprotno a kolko moze da koristi jesi upravu ali ja to nisam pisao tako da nemoj mene da citiras kad govoris o suprotnosti

Poslednja izmena:
Vrh Dno