Šta je novo?

Windows XP Service Pack 3 (SP3)

So a new Rev09 will be made, based on TinyXP Rev06 with Hirens, DSL and Acronis along with a few core apps and drivers.

Rev06 is quite old now, Rev09 will have:

Damn Small Linux v4.3
Hiren's BootCD v9.5
Acronis True Image Echo Enterprise Server With Acronis Universal Restore (Version 9 Build 8072)

I have got the above three things all working already.

Need to make the Windows options now.

With IE/OE/MSN/WMP (With Drivers)
With IE/OE/MSN/WMP (Without Drivers)
Without IE/OE/MSN/WMP (With Drivers)
Without IE/OE/MSN/WMP (Without Drivers)
Untouched Windows XP SP3 (With Repair Option)

Kome se ne svidjaju Tiny verzije uvek moze da isproba UltraDVD od eXP-a...50 operativnih (XP, 2000, 2003) u svim mogucim verzijama...

Prvi utisci: Instalirao sam sp3 posle ciste instalacije WinXPSP2 na HP 6125 (Turion 1.6 GHz, 512 MB RAM). Sve je proslo OK osim instalacije Motorola kablovskog modema kojeg sam instalirao preko Add Hardware (inace ide normalno preko njegovog softvera). Sto se tice brzine mogu da kazem jedino da sam primetio bolje - brze oslobadjanje memorije, cak i ne moram da koristim neki od programa za tu namenu.

Nisam ja kriv,lose su mu ime dali!;) Ako je toliko kompletan i dobar (kao sto pise u txt fajlu u att.) onda je kum slepac.

Postujem i cenim svacije misljenje i zelju da instalira na svoju masinu ono sto smatra da je najbolje. Ja ipk nisam ovde od juce niti sam neki indijanac pa da instaliram neproverene stvari na svoje masine koje su stalno opterecene i gde je stabilnost i brzina imperativ.

Kao sto sam napisao pre, meni Tiny radi kao zmaj i to na 4 masine i 2 laptopa, nikakvih problema nisam imao i uvek cu koristiti Tiny.

Tiny je vec ogoljena vindoza. Izbacena je gomila stvari koja vecini ne treba. Nlite je za one koji imaju visak vremena :).

Baš tako. Tiny kod mene na eeePC-iju radi već dugo, bez ijednog problema. Jedino treba paziti i NE instalirati neki starinski firewall (koji Tiny nudi), jer ima back door, već staviti neki svoj provereni (ZoneAlarm ili Comodo, na primer) i sve je onda bezbedno.

Još je ogoljenija windoza Palestinac, ali je suviše ogoljen (recimo, hibernacija posle ne radi bez dodatnog budženja).

Isto tako sam i ja instalirao na Win star 1 godinu i 2 meseca i onda mi nije radio kablovski spojen preko LAN-a...

Probao sam finalnu ver. i lan mi idalje ne radi kad instaliram sp3, nesto tu ne stima???

Pa možda je problem u ovome:
Izgleda da je identifikovan uzrok misterioznog nestajanja svih mrežnih konekcija (nemogućnost pristupa internetu...) na nekim računarima, a nakon instalacije XP SP3. Krivac kao i obično još uvek ne priznaje vlastitu krivicu, ali sve ukazuje na Symantecov Norton Internet Security Suite. Precizno su ustanovljena oštećenja u registri bazi, koja dovode čak do "nestajanja" svih mrežnih uređaja iz Device Managera.
Detaljan članak na 2 strane pogledajte ovde: Computerworld (May 20, 2008): XP SP3 update corrupts Windows registry, users claim

Poslednja izmena:
ja sam vidjao simptome iste jos od SP1 i symantec nije bio na systemu...

Nemam ni ja nishta instalirano od Symantec-a... FireWall je Zone Alarm, AntiVirus je NOD32...

Mala digresija.....

Jel još neko sem mene ima probleme sa integracijom WMP 11 + SP3? Kako god da okrenem neće pa neće. Jedino što mi još ostaje je da preko Boooggy-jevog WMP slipstreamer-a krenem pravim ekzibicije dok sve ne legne na svoje mesto.

Hm,a jel' normalno sto mi je sada velicina Windows foldera na C particiji cak 3,5GB?!

Ako je tolika bila - normalno je :D Joke.. Ne bi trebalo da je normalno :) Jel si siguran da je do SP?

Mala digresija.....

Jel još neko sem mene ima probleme sa integracijom WMP 11 + SP3? Kako god da okrenem neće pa neće. Jedino što mi još ostaje je da preko Boooggy-jevog WMP slipstreamer-a krenem pravim ekzibicije dok sve ne legne na svoje mesto.
U svakom slucaju preporuka za WMP slipstreamer, i naravno integrisati sve zakrpe za WMP slipstreamer sajta.

meni je 4.17GB, a SP2, nista se ne zali :d

Tiny09 je stigao ;)
mojne da me pitate na PM gde ima, jer je pun net...

Northwood gde si skinuo?:d:d:d Salim se evo stavljam veceras da se skida da probamo to.

Ja skinuo, sad cemo da ga stavimo u VM pa da probamo.

Ja skinuo, sad cemo da ga stavimo u VM pa da probamo.

Ja ga već instalirao na eee 701, bare varijantu bez drajvera (eee ima svoje ionako), i kad sam sve od softvera namestio što mi tamo treba (sve osnovne stvari za Net, pisanje teksta, multimediju, firewall, antivir, i ostale osnovne utilities), zauzeo mi je nešto manje od 1GB; na eeePC 701 butovanje traje oko 30 sec. - najbrži funkcionalni XP do sada! Ova Tiny Rev09 je inače integrisala SP3 u sebe.

ovo je update za vise kompjutera. Pise da se ne update-uje za samo jedan kompjuter.

To kažu zato što misle da za 1 kompjuter odradiš preko Windows Update-a da ne bi skidao puni SP3, nego samo ono što ti treba.

Da li neko ima sledeci problem sa SP 3 ?
Originalni XP Sp2, uredno aktiviran, posle instalacije SP3 (koja je prosla bez ikakvih problema) trazi aktivaciju koja nikako ne prolazi ! ! !
U cemu je problem i kako isti resiti ?
TNX

ko ti je kriv, ja ni u ludilu ne bi pristao da instaliram OS koji se veza sa HW i milost nekih majmuna u MS-u koje treba da zoves i molis za resetovanje reaktivacije....

Inace drug je zvao i rekli mu da je precesto menja HW i da mora da donese ceo komp do BG-a kao da oni vide sta on radi... zamislite koji *****i a on posto nije imao vremena bio je prinudjen da obori sistem i instalira corporete pirata...... toliko i legalsnosti u srbiji.....

@66musicman
Naravno da je bila sla, sarkasticna :)
U fazonu totalno suprotno od onog sto pise, tj. kao zeljkov drug :D

PS
Ja recimo nikada nisam imao problema sa aktivacijom na Student izdanju XP-a...
Od kad sam njega nabavio moju kopiju sam stavio u fijoku za nedaj boze :)

Kakav je TinyXP Rev 09? Vidim ima vas koji ste ga instalirali...skinuo sam ga, ali reko' prvo da pitam za utiske...

@BigJoe nemogu svi da nabave student verziju.... a za retail verziju aktivacija im je smesna, narocito kod nas... nemogu da zamislim da ti kopm nije dostupan ako aktivacija pukne a nasi mangupi u M$ ustanu na levu nogu ili se prave pametni

Nazad
Vrh Dno