Šta je novo?

Windows XP Service Pack 3 (SP3)

Znam da negde pise,ali nesto ne vidim u zadnjih par strana,ali da li mi moze neko reci kad skinem xp sa integrisanim sp3,da je taj sp3 onaj full,a da nije neka beta verzija?Jer ima neka oznaka,neki brojevi?

Skini TinyXP Rev09, nećeš pogrešiti.

To je verzija ogoljenog Windowsa koja radi super :wave:

pa ja bi tiny xp preporucio jedino ako je komp samo za igrice i net, znaci bez mreze i ostalog
a i nije mi jasno zasto ga toliko hvalite ovde, ja sam probao i velike razlike nisam video jedino sto je masa servisa izbacena/pogasena pa sam morao da odustanem od njega jer mi je trebala mreza a mrzelo me da trazim kako da ubacim nedostojece servise koji su mi trebali

Poslednja izmena:
A koji su to servisi za mrežu izbačeni?

Ja sad imam instaliran TinyXP 09. Meni radi odlično, svakako bolje nego standardni XP+SP2.

Pogledajte u attach šta je izbačeno, a šta ubačeno

Poz :wave:

Prilozi

• TinyXP09.txt
    13 KB · Pregleda: 280
Sprdnja i smejurija... šta drugo reći, bolje se malo pomučite da sami naučite kako se instalira, podešava i optimizuje Windows umesto što to za vas neko drugi treba da uradi, sakateći gotov proizvod i nudeći vam sve sažvakano, onako kako je pitaj boga ko procenio da je najbolje.
Srećom pa više niko ne pominje onaj XP3 Black (ili je bio XP4?)... al' opet, da nema takvih "zakon rešenja" ne bi bilo ni foruma, jer onda ne bi imali o čemu da pišete.
:)

@Catch 22 slazem se, mada je M$ malo iskomplikovao stvari pa nesto sto lici veoma nepotrebno bude potrebno zbog ko zna cega, hint: ie i media player :p, a i koliko sam gledao vistu i broj taskova u shanduleru, najezio sam se pogotovo sto je objasnjenje pojedinih veoma konfuzno

mada sa trenutnom cenom memorije njena potrosnja mi uopste nije bitna za servise koji "ne smetaju" sistemu, tako da bi se ipak vise zainteresovao za optimizaciju Viste ako bi na nju presao nego na stari XP jer ona daleko vise ima taskova koji drljaju po disku...

Sprdnja i smejurija... šta drugo reći, bolje se malo pomučite da sami naučite kako se instalira, podešava i optimizuje Windows umesto što to za vas neko drugi treba da uradi, sakateći gotov proizvod i nudeći vam sve sažvakano, onako kako je pitaj boga ko procenio da je najbolje.
Srećom pa više niko ne pominje onaj XP3 Black (ili je bio XP4?)... al' opet, da nema takvih "zakon rešenja" ne bi bilo ni foruma, jer onda ne bi imali o čemu da pišete.
A sta tu ima da se uci kako se instalira? Sama instalacija je krajnje jednostavna, ali ono sto sledi posle instalacije nije jednostavno i iako vecina korisnika misli da je dobra u tome, malo je onih koji zaista umeju lepo da to optimizuju ;)
Postoji nekoliko starijih tema gde su se clanovi takmicili ko ce bolje da optimizuje Win i da smanji potrosnju resursa za odredjene potrebe, pa su neki cak isli do same krajnosti da se XP jedva podize uz minimum neophodnih procesa :D sto naravno gubi smisao u svakodnevnom radu, ali poenta je sto vecina koristi Pro verziju XP-a iako vecini apsolutno nije potrebna posto se kod nas naviklo da se komarci ubijaju kashikarom, pa se za obican resize slike instalira Photoshop i to CS3 itd.
E onda sa Pro verzijom ne cudi sto ima toliko thread-ova sa pitanjima cemu sluzi koji proces, sta sme i sta ne sme da se ugasi itd.

Da, sto kaze zeljko, memorija jeste pojeftinila kao i HDD-ovi, ali ja ne zelim da mi bilo sta sto mi ne treba cuci u pozadini i jede resurse jer ga nikad necu koristiti ili ga jako retko koristim ;)

Prava optimizacija se upravo svodi na to sto si rekao: sakaćenje gotovog proizvoda :d jer optimizacija ne podrazumeva ukljucivanje classic teme i gasenje nekoliko startup procesa i servisa ;)
Inace, ljudi iza eXperience-a nisu bilo ko i ne bave se time od juce sto naravno ne znaci da su takve verzije za svakoga i da ce raditi u svakoj prilici, ali u vecini slucajeva hoce i skracuje vreme za dalje sakacenje :), a onima koji ne znaju ili nemaju hrabrosti da se time bave daje gotovo resenje.

Vista? Fancy izgled i gomila gluposti koje samo dodatno jedu resurse, a obecavali su brda i doline. Inace, postoji i TinyVista, ali je nisam probao.

Po meni, "sprdnja i smejurija" svakako nije. Naravno da ću prvo pogledati šta je izbačeno iz sistema i kako su ga korisnici ocenili, pa ga tek onda instalirati, ako mi to odgovara, a odgovara mi ;).

Inače, ovo je prvi "osakaćeni":D sistem koji sam instalirao i mogu vam reći da nisam pogrešio. Toliko

Poz

Vista? Fancy izgled i gomila gluposti koje samo dodatno jedu resurse, a obecavali su brda i doline...
Isti tako, od reči do reči, su prve dve godine glasili i komemtari za XP, a sad mu je evo ostalo još samo 3 nedelje proizvodnog života i tu je kraj sedmogodišnje priče!
Krajnje je vreme da se malo prilagode stare navike i da se ponešto novo nauči i prihvati... dok vi prihvatite Vistu, već će izaći Windows 7 (8, 9...)

Poslednja izmena:
Isti tako, od reči do reči, su prve dve godine glasili i komemtari za XP, a sad mu je evo ostalo još samo 3 nedelje proizvodnog života i tu je kraj sedmogodišnje priče!
Krajnje je vreme da se malo prilagode stare navike i da se ponešto novo nauči i prihvati... dok vi prihvatite Vistu, već će izaći Windows 7 (8, 9...)

Ako izuzmemo perforanse Gliste onda mogu reci da su neke stvari potpuno nelogicene, kao na primer stizanje do prozora sa mreznim konekcijama...
Mislim da me najvise i irtitira promena mesta nekih stvari u kontrol panelu, a o korisnickom direktorijumu i da ne pricamo.

Poenta je da na XP-u trenutno ne mogu da se vrte samo 3D Mark Vantage i PC Mark Vantage, a sve ostalo radi bolje. Tako da ne vidim svrhu prelaska na nesto novo po svaku cenu, dok postoji stari OS koji bolje radi i moze pokrenuti sve aktuelne aplikacije.

...kao na primer stizanje do prozora sa mreznim konekcijama...
Pa najkraće je da u "start search" prozoru iznad samog dugmeta "Start" ukucaš početna tri slova: net :)
Al' to i jeste najveći problem što tako nešto ranije nije postojalo jel da?!
;)

PS
Ili prosto po satrinski izvuci prečicu na desktop

Poslednja izmena:
probao sam... najbolja stvar je sto se lako brise (iz control panela... :))
salu na stranu, izabagovao mi je malo sistem: imam msi ex610x koji ima integrisanu atheros wireless karticu (AR5007EG) koja je do zla boga bagovala (mozda driveri) iako je prikazivala da je sve ok i cak sam mogao da pingujem ruter... na net sam mogao da idem kad mi se posreci, i rekoh sebi za**** ****** i vratio se na sp2...
sad sve radi kako bog zapoveda...
instalirao bih samo ako bih imao neku konkretnu korist mada se u svakom slucaju radi (po mom misljenju) o servisima koji nece nista koristiti 90% ljudi

Poslednja izmena:
Do sada nisam cuo za TinyXP medjutim veoma me je zainteresovalo, i ajde naci cu valjda da ga skinem, medjutim interesuje me znate li da li on u sebi ima integrisane drajvere za sata diskove (da li u tom sluchaju SP3 ima te drajvere), ili se opet moram maltretirati sa instaliranjem uz pomoc flopija (prvo moram i disketu kupiti jer sam to davno bacio hehe)?

Sad posto sam procitao da ustvari TinyXP ima vecinu preko potrebnih drajvera tipa lan, sata, mb, i sl. e pitanje je hoce li raditi prilikom instalacije tj. da li ce ploca prepoznati sata hard disk...

Poslednja izmena:
@Catch 22
Jedina dobra stvari je ste search, pogotovo taj u start meniju. Ali i dalje mislim da je CP nepotrebno razmesten ;)

Do sada nisam cuo za TinyXP medjutim veoma me je zainteresovalo, i ajde naci cu valjda da ga skinem, medjutim interesuje me znate li da li on u sebi ima integrisane drajvere za sata diskove (da li u tom sluchaju SP3 ima te drajvere), ili se opet moram maltretirati sa instaliranjem uz pomoc flopija (prvo moram i disketu kupiti jer sam to davno bacio hehe)?

Sad posto sam procitao da ustvari TinyXP ima vecinu preko potrebnih drajvera tipa lan, sata, mb, i sl. e pitanje je hoce li raditi prilikom instalacije tj. da li ce ploca prepoznati sata hard disk...

ne moras da se cimas, ima integrisane sve Bashrat-ove drajvere (www.driverpacks.net)...

eXPerience strikes back! MicroXP 0.8 je izasao takodje ;) 99,9MB
cisto poredjenja radi u odnosu na 0.7:
MicroXP 0.7 - 9770 3DMark06 points
MicroXP 0.8 - 10,200 3DMark06 points

Poslednja izmena:
Modovi,jer moze jedan split,da posebno razgovarmo o Tiny XP Rev 9? Pretvori se thread u Tiny XP SP3...

Vrh Dno