Skini TinyXP Rev09, nećeš pogrešiti.
To je verzija ogoljenog Windowsa koja radi super :wave:
A sta tu ima da se uci kako se instalira? Sama instalacija je krajnje jednostavna, ali ono sto sledi posle instalacije nije jednostavno i iako vecina korisnika misli da je dobra u tome, malo je onih koji zaista umeju lepo da to optimizujuSprdnja i smejurija... šta drugo reći, bolje se malo pomučite da sami naučite kako se instalira, podešava i optimizuje Windows umesto što to za vas neko drugi treba da uradi, sakateći gotov proizvod i nudeći vam sve sažvakano, onako kako je pitaj boga ko procenio da je najbolje.
Srećom pa više niko ne pominje onaj XP3 Black (ili je bio XP4?)... al' opet, da nema takvih "zakon rešenja" ne bi bilo ni foruma, jer onda ne bi imali o čemu da pišete.
![]()
Sprdnja i smejurija... šta drugo reći, bolje se malo pomučite da sami naučite kako se instalira, podešava i optimizuje Windows umesto što to za vas neko drugi treba da uradi, sakateći gotov proizvod i nudeći vam sve sažvakano, onako kako je pitaj boga ko procenio da je najbolje.
Srećom pa više niko ne pominje onaj XP3 Black (ili je bio XP4?)... al' opet, da nema takvih "zakon rešenja" ne bi bilo ni foruma, jer onda ne bi imali o čemu da pišete.
![]()
Isti tako, od reči do reči, su prve dve godine glasili i komemtari za XP, a sad mu je evo ostalo još samo 3 nedelje proizvodnog života i tu je kraj sedmogodišnje priče!Vista? Fancy izgled i gomila gluposti koje samo dodatno jedu resurse, a obecavali su brda i doline...
Isti tako, od reči do reči, su prve dve godine glasili i komemtari za XP, a sad mu je evo ostalo još samo 3 nedelje proizvodnog života i tu je kraj sedmogodišnje priče!
Krajnje je vreme da se malo prilagode stare navike i da se ponešto novo nauči i prihvati... dok vi prihvatite Vistu, već će izaći Windows 7 (8, 9...)
![]()
Pa najkraće je da u "start search" prozoru iznad samog dugmeta "Start" ukucaš početna tri slova: net...kao na primer stizanje do prozora sa mreznim konekcijama...
Nema ni WMP11 ni IE7
Do sada nisam cuo za TinyXP medjutim veoma me je zainteresovalo, i ajde naci cu valjda da ga skinem, medjutim interesuje me znate li da li on u sebi ima integrisane drajvere za sata diskove (da li u tom sluchaju SP3 ima te drajvere), ili se opet moram maltretirati sa instaliranjem uz pomoc flopija (prvo moram i disketu kupiti jer sam to davno bacio hehe)?
Sad posto sam procitao da ustvari TinyXP ima vecinu preko potrebnih drajvera tipa lan, sata, mb, i sl. e pitanje je hoce li raditi prilikom instalacije tj. da li ce ploca prepoznati sata hard disk...
ne moras da se cimas, ima integrisane sve Bashrat-ove drajvere (www.driverpacks.net)...
znaci li to da po instalaciji sistema ne moram da instaliram nijedan drajver za svoje komponente (vidim tamo imaju drajveri za skoro sve proizvodjace)??? :type:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari