Šta je novo?

Windows XP Service Pack 3 (SP3)

Kako da vidim dokle je stigao update?
Neshto me net zezao ovih dana i nikako da skine SP3...
U autmatic updates je cekirano "Notfy me but don`t automaticly install or download them."
ni meni nesto nije zainteresovan da ga skine, pre neki dan sam izabrao da ga skine, ali je update prozor posle nestao, a nije ni skinuo sp3, dal to ima veze sa ne originalnom verzijom windowsa ili ne, ili nesto trece.

kali je napisao(la):
poz svima
e ovako ja bih hteo da imam SP3 ali zelim da ga instaliram kao kad odem u radnju i kupim nov komp sa operativnim sistemom koji su mi oni instalirali znaci od pocetka da pocnem nadam se da me razumete
sta gde i kako to da izvedem mislim sta da skinem i kako da instaliram
jos jednom hvala

koliko kuzim hoces instalacioni cd windowsa koji ima sp3 u sebi, treba da odradis slipstream na windows instalacioni cd koji vec imas ili da nadjes negde vec slipstream-ovan winxp sp3 cd. samo pretrazi forum na slipstream, sigurno je vec detaljno opisan postupak.

ni meni nesto nije zainteresovan da ga skine, pre neki dan sam izabrao da ga skine, ali je update prozor posle nestao, a nije ni skinuo sp3, dal to ima veze sa ne originalnom verzijom windowsa ili ne, ili nesto trece.

To je uobicajeno za auto update. Recimo, znam da mi se ie70 skidao mesecima :d
Sve sto je vece od 10-15mb preko auto updata ide jako sporo, tako da...

Recimo na legalnoj masini na poslu, gde imam neograniceno brz internet isto se jos nije skinuo i sigurno nece jos skoro :d

ja mislim da je sve sto skine 100mb za 2-3 minuta dovoljno blizu ovoj definiciji |) ja sam na poslu skidao sp3 nekih 10 minuta...

Instalirao preko WinUpdate-a i sve radi odlično.
Uradio slipstream pomoću nLite-a, probao na virtuelnoj mašini i radi odlično. Do sada nemam nikakvih zamerki.

Instalirao sam SP3 i posle mi nije radio net pa sam ga unistalirao. Mrzelo me da trazim shta je problem, samo sam probao da ochistim registri i nije pomoglo pa mi je unistall bilo najlakshe reshenje ... :)

kod mene je isti bio problem, mada nas dvojica koristimo isti net, tj od istog provajdera, al neverujem da je to bio problem, ali znam da je uninstallom bio resen :D

E samo da kazem da sam sam skinuo i instalirao SP3,i primetio sam da mi josh brze ucitava sistem!
E da i sistem je bio svez!

Meni je uspelo tek iz nekog desetog puta da krene sa skidanjem SP3 ali je zato jako brzo završio. Jeste da je Win bio potpuno updateovan pre ovoga ali nisam očekivao da će biti gotovo za ~10 min. (na 512k netu).

P.S. Ko ima patchovan uxtheme.dll neka se pripremi za win98 look :d

Skinuo sam ovaj iso fajl 544mb, narezao i instalirao bez ikakvih problema, win nije friško instaliran. Ništa spektularno nisam primjetio da nešto neradi ili slično zasad sve uredu.

Ne znam za vas, ja sam skinuo, instalirao SP3, i sve igre me poludile... To je strasno. Na kraju sam ga izbrisao. Ili sam toliki baksuz ili je taj SP3 zesci shit. I da, da napomenem, kada sam ga htiom izbrisati, setup je postavljao konstantno pitanja: "ako izbrsiete SP3 taj i taj program vam nece raditi"...

ko zmaj i na poslu i kuci

P.S. Ko ima patchovan uxtheme.dll neka se pripremi za win98 look :d

Neko je izbrisao moj post sa rešenjem za patchovanje uxtheme, elem, evo ga ponovo link ***.

edit: pa valjda je s razlogom obrisan - postovi ne nestaju sami od sebe :smash:

Poslednja izmena od urednika:
imam problem sa instalacijom

prvo sam skinuo img i narezao medjutim izbaci mi gresku, onda pomislih sigurno je neki trip u skidanju i skinuh ponovo ali ovaj put ne .img nego instalacioni fajl i dobih istu gresku

znaci kad pokrenem instalaciju ide i dodje do nekle i stane i pri tom mi izbaci sledece:

60764191fg2.jpg

Slipstream-ova ga, instalirao, nema problema ali sam se zaj**** pa nisam ubacio IE7 koji sad neće da prodje preko Win Update. Ništa.... natraga u nLite.

Poslednja izmena:
al je mene neshto upropastilo ...

nakon instalacije SP3 sve je radilo ko i obichno, 3-4 dana.

sinoc ugasim komp, upalim ga posle sat vremena, kad posle boot screen-a XP-a - crno. nishta.

odem ja u safe mode, pokrenem odatle antivirus i registry cleaner, oni odrade svoje, ja restartujem (uz obavezno poje8avanje ikona) i gle chuda - sve mi se vratilo na defolt windows. tweak UI je na defolt, velichine otvorenih prozora na defolt, icons spacing horizontal i vertical na defolt, nema thumbs file-ova, My documents mi se vratio na defolt lokaciju (pomislih da mi se i izbrisao, kad videh empty folder :S: ) i najbizarnije od svega - morao sam ponovo da pachujem UX. ***, 6 meseci mi je stabilan sistem, svaki dan sam odradio neki tweak, i sad ovo ... vishe ni ne znam shta sam doradjivao, a da ne govorim o svim kastomizacijama foldera, fajlova, default procesa ... smor.

edit: zaboga!!! imam dve particije, na jednoj XP i program files, na drugoj sve ostalo. i skinem sa APEX-om epizodu Battlestar galactica-e, koja po defoltu ide na C particiju (downloads folder u Programfiles/Apex DC++) proverim kolko spejsa imam na D particiji, Cut-ujem epizodu, i ona se premesti u D particiju i - NEMA JE! ja otvorim ponovo Downloads folder, kad ona i dalje tu. meni sad chudno, i odem na D:/ properties - izgubio sam tachno 350 megabajta prostora, a epizode nema, to jes i dalje je na C:/ ... ponovim proces, epizoda se Cut-uje na D:/ , nema je vishe na C:/ , ali meni idalje fali 350Mb na D:/ ... zna li neko WTF iz dis ????!?!?? ovo nije bilo na SP2, koji li me djavo ter'o da apgrejdujem ...

Poslednja izmena:
evo na zvanicnom linku release notes, mozda bude nekom korisno zbog problema:

http://download.microsoft.com/download/c/d/8/cd8cc719-7d5a-40d3-a802-e4057aa8c631/relnotes.htm

citat:

Windows XP SP3 includes all previously released updates for the operating system. This update also includes a small number of new functionalities. For more information, see the Windows XP SP3 overview at the Microsoft Download Center (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=115773).
Internet Explorer

If you have installed Windows Internet Explorer® 7 or a beta version of Internet Explorer 8, and then install Windows XP SP3, you cannot uninstall Internet Explorer.

To avoid this, ensure Internet Explorer 7 or a beta version of Internet Explorer 8 is not installed before installing Windows XP SP3.

If you have already encountered this issue, uninstall Windows XP SP3, uninstall Internet Explorer, and then reinstall Windows XP SP3.

Top of page
Microsoft Dynamics Retail Management System

If you use Microsoft Dynamics™ Retail Management System (RMS) Store Operations or Microsoft Dynamics RMS Headquarters, you should not install this service pack without first installing the related hotfix when it is available.

Installing the service pack could cause the following: data loss in both the store and the Headquarters databases, Headquarters communications failure, loss of functionality, and applications that fail to respond or unexpectedly quit.

For more details, including information about the availability of the hotfix, see http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=117439.

Top of page
Multilingual User Interface (MUI) Pack

On a computer that is running the English version of Windows XP SP3 with the Windows XP SP2 Multilingual User Interface (MUI) Pack, you can select a non-English language for the user interface (UI). However, text may appear in English in the UI instead of in the selected language. The English text may appear in lists, menus, dialog boxes, product Help, and other locations. This issue affects the following components:
Microsoft Management Console (MMC) 3.0
Remote Desktop Protocol (RDP) 6.1
Network Access Protection (NAP)
Scripting binaries

To correct this issue, download the Multilingual User Interface Pack update for Windows XP SP3 at http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=115847.

Top of page
Remote Desktop Connection

If you have installed the prerelease version of Remote Desktop Client 6.1 (KB 937468), and then install Windows XP SP3, the desktop will continuously display the text "For testing purposes only. Build 2600.xp_sp2_gdr…", and you will not be able to uninstall KB 937468 using Add/Remove Programs.

To avoid this, uninstall KB 937468 before you install Windows XP SP3.

If you have already encountered this issue, follow these steps to remove the test certificate that is responsible for the text message being displayed.To remove the test certificate

Click Start, click Run, type certmgr.msc, and then press ENTER.

In the list that appears, find and expand the Trusted Root Certification Authority folder.

Within the Trusted Root Certification Authority folder, find and expand the Certificates folder.

In the right pane, find and delete all entries named Microsoft Test Root Authority.

Restart the computer.

Top of page
Scripting

If you change the regional and language options to a different setting from those used when the service pack was installed, certain region-specific aspects of Visual Basic Scripting Edition (VBScript) (such as the DateValue() function) and Jscript (such as the toLocaleString method) will not function correctly. For example, such scripts will output date, currency, number, and time data in the incorrect format.

For more detailed information, including information about an available hotfix, see http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=116903.

Top of page
Windows XP Media Center Edition

This issue affects Windows XP Media Center Edition 2002.

If you install Windows XP SP3 on a computer running Windows XP Media Center Edition 2002 with SP1, Windows XP Media Center Edition may malfunction.

To avoid this, install Windows XP SP2 before you install Windows XP SP3.

If this issue has already occurred, uninstall Windows XP SP3, install Windows XP SP2, and then reinstall Windows XP SP3.

Jel moze neko da postavi anketu na forumu da vidimo koliko su ljudi zadovoljni sa SP3?

Jel ima na netu ozbiljnih revieova u vezi istog?

koliko ja vidim, svi bi se mogli podijeliti u 2 velike grupe:
1. oni koji su instalirali i nemaju nikakvih problema, ali ne vide ni neke bitne promjene
2. oni koji imaju problema

Tako da ne vidim ko bi bio nesto extra zadovoljan :d

koliko ja vidim, svi bi se mogli podijeliti u 2 velike grupe:
1. oni koji su instalirali i nemaju nikakvih problema, ali ne vide ni neke bitne promjene
2. oni koji imaju problema

Tako da ne vidim ko bi bio nesto extra zadovoljan :d

U principu, ako si zadovoljan sa XP2 i brzinom rada sistema, necackaj nista ;)

pa i ne cackam, sve do reinstala, na koji ne mogu da se nakanim, a ceka me ;)

Pa ako sam dobro zapazio ovi sto imaju probleme sa SP3 su ga instalirali na stari win umjesto da su odradili cistu instalaciju.

Evo da iznesem i ja primedbu. Dakle, instalirah SP3 na svez WinXP instal (od nule) na desktop masinu i na laptop. Jedini problem koji imam je na laptopu, a tice se rada mreze. Jednostavno, bez ikakvog vidljivog razloga, mreza na laptopu cas radi cas ne radi, bez signalizacije o nekom prekidu. Kad sam deinstalirao SP3 sve je proradilo stabilno. Video sam da su jos neki ljudi ovde imali mrezni problem sa SP3. A na desktop masini mrezu jos nisam konfigurisao, probacu i to pa cu javiti sta se desava, ali ne znam kada cu se nakaniti, pa za sada samo ovo javljam.

Ja imam instaliran na poslu SP3 i nemam nikakvih problema za sada...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno