Šta je novo?

Windows Phone 8 (WP8)

Telefon fabricki dolazi sa mogucnoscu sinhronizacije sa nalozima za outlook, hotmail, google, yahoo, twitter, facebook i jos nekima za koje nisam ni cuo.

Ja sam pitao VIP korisnicki servis i rekli su mi da ko ima postpaid moze da placa aplikacije i da mu se naplacuju uz sledeci racun. Pitajte ih ako ne verujete. Za ostale provajdere ne znam.
jel mi mozes reci kako da podesim na wp8 da placam preko Vip postpaid-a, kad odem na placanje nudi mi samo da unesem karticu kao vid placanja? Pozdrav

Pošto nema zvanična app za dropbox, da li ima neka koja može više slika da šalje? Instalirao sam CloudSix, ali samo jedna po jedna slika može da se šalje :whip:

Probaj Pocket file manager, tu imas opciju da dodas dropbox account, mozda moze da dodaje vise.

Nesto ne mogu da se snadjem, treba mi za 8.1 neki kalendar koji ce stajati na pocetnom ekranu i imati ispisana sledeca 3,4,5 podsetnika.
Da ih vidim uvek kad upalim telefon.

Ne. Bukvalno jedini veci problem koji imam sa sistemom, (a izgleda da sam na benchu jedini a na netu generalno bas i nisam) je random problem sa baterijom koja iscuri svakih nedelju dana, 10 dana, bez ikakvog razloga.. Ode tipa 40, 50% baterije za par sati dok ne radis nista sa telefonom..
I mene je interesovao odgovor na ono pitanje.
Dakle ako testiram, instaliram svakakav krsh, to ne utice na brzinu rada OS-a???

Pitam jer me kod Anroida mnogo iritira sto kad instaliram nekoliko aplikacija, koje se sinhronizuju, zapucava OS kao lud...
Zbog toga imam samo nekoliko aplikacija koje koristim. A svelo se na to da jednom mesecno moram da radim factory reset da bi telefon radio kako treba bar prvih nedelju dana...

Samo zbog toga hocu da predjem na WP ako je stabilan. ne interesuje me sto nema 100 miliona aplikacija besplatnih, interesuje me samo da ima raznovrsne aplikacije, pa i ako kostaju po 100-200 dinara nije me briga.

Jos jedno, kako ide oko kupovine.
Ako kupim aplikaciju, promenim telefon, hocu li moci da je prebacim na taj telefon ili moram da kupujem ponovo?

Ja nisam osetio sta znaci usporenje sistema kada je WP u pitanju evo sad ce vec 2 godine...

Kupovina aplikacije je vezana za tvoj live nalog. Dakle kad promenis telefon, i sa istim nalogom se ulogujes u novi sve aplikacije su ti tu i nema problema.

Dakle "dozivotno" imam te aplikacije. I apdejtove za njih ili se desava da moraju apdejtovi da se doplacuju?

Pitam jer me kod Anroida mnogo iritira sto kad instaliram nekoliko aplikacija, koje se sinhronizuju, zapucava OS kao lud...
Zbog toga imam samo nekoliko aplikacija koje koristim. A svelo se na to da jednom mesecno moram da radim factory reset da bi telefon radio kako treba bar prvih nedelju dana...

Ovakve nebuloze možeš samo na benchu pročitati. Jednom mesečno factory reset, dear god.

Dobro, preterah. Naravno da ga ne resetujem svakih mesec dana jer me mrzi, ali svakako da posle mesec dana solidno sporije radi nego prvih nedelju dana. I to posle samo 10 osnovnih aplikacija koje su instalirane.

S druge strane, mozda je razlog jer ne koristim telefon sa 25 jezgara i 18 giga rama, pa mozda osecam to za razliku od tebe...
Ali kad sam uzeo telefon dao sam solidno love za njega i tada je bio OK prvih par meseci.
Cak kad je izasao zvanicni apgrejd na ICS posle toga mi je jos gore radio, pa sam morao da ga spustim nazad na GB.

U pitanju je matora Xperia U

Da li samo meni TapaTalk ne radi kako treba? Dobijem obaveštenje o novoj poruci, kliknem na obaveštenje i uvek otvori crn ekran, nit otvori taj forum ni poruku. Moram da ugasim tt, pono o pokreći, otvaraj forum, otvaraj poruke... Aaaa. Ajde što tt fale opcije, najviše me nervira što ne mogu temu koja me ne zanima da selektujem kao pročitanu, već mogu samo sve, ali ovo sa obaveštenjima baš živcira.

Ne, sve radi kako treba. Stigne notifikacija, kliknem na istu i vodi me tamo gde treba, tj u temu, na PP ili šta već bude...

Molim Vas za pomoc,nov sam u WP,kako mogu da pustim film i pomocu kojeg programa,kao i na koji nacin moze pesma da se postavi kao melodija zvona?Hvala.

Film bez prevoda mozes i fabricki. Sa prevodom preko Moli plejera. Za melodiju povezi na komp i ubaci je u folder music/ringtones.

Hvala Borise,Moli plejer sam nasao samo na Americkoj prodavnici i nije besplatan,verovatno sam skinuo demo verziju ili sta vec,pustio mi je film ali nisam uspeo da ubacim prevod.Prevod mi je u istom folderu sa filmom,kada idem da ubacim prevod on mi pokazuje da nema nikakvog prevoda?Moze savet za ovo?Takodje sam ton zvona ubacio u Phone\ringtones ali ga ne vidim kada udjem u podesavanja zvona na telefonu?Mozda sam malo dosadan ali sam tek presao na WP i za sada se ne snalazim bas najbolje,pokusao sam da nadjem neko resenje na forumima ali nema nekog izbora,dosta je to siromasno.Moze li i neki savet za dobar File manager.Namestio sam melodiju za zvono,hvala ti.

Poslednja izmena:
Cinimi se da si pogresio sustav. Nije za tebe WP :) Ti nisi ni posteno upalio telefon a vec trazis fajl menadzere. Toga ovde nema, odn. ima ali ne u obliku koji si ti zamislio :)

Hvala Borise,Moli plejer sam nasao samo na Americkoj prodavnici i nije besplatan,verovatno sam skinuo demo verziju ili sta vec,pustio mi je film ali nisam uspeo da ubacim prevod.Prevod mi je u istom folderu sa filmom,kada idem da ubacim prevod on mi pokazuje da nema nikakvog prevoda?Moze savet za ovo?Takodje sam ton zvona ubacio u Phone\ringtones ali ga ne vidim kada udjem u podesavanja zvona na telefonu?Mozda sam malo dosadan ali sam tek presao na WP i za sada se ne snalazim bas najbolje,pokusao sam da nadjem neko resenje na forumima ali nema nekog izbora,dosta je to siromasno.Moze li i neki savet za dobar File manager.Namestio sam melodiju za zvono,hvala ti.

Da, Moli je jedna od aplikacija koja se placa, ne znam koliko dugo traje demo verzija. A prevod da bi radio mora da se zove identicno kao film.

Da li postoji na WP aplikacija poput aplikacije kao na androidu Nadji.Info gde se moze videti na lokaciji gde su poste,banke,sportske kladionice itd... ?

Postoji. Mislim da je cak i debitovala na wp. Zove se nadji.info :D

Posto sam nov na wp. Ima li neka aplikacija koja pretrazuje sve klipovevsa youtuba, a da mogu da muziku slusam u pozadini ?

Da li postoji za WP online program ili aplikacija za obradu fotografija,tačnije da od dve ili vise fotografije moze da spoji u jednu iz galerije telefona?

Vrh Dno