Šta je novo?

Windows Phone 8 (WP8)

ima li neka dobra aplikacija za slusanje muzike a da ima mogucnost skroblovanja na last.fm?

A zašto ne bi koristio last fm scrobbler? Drugar to koristi.

Evo lista aplikacija koje sam ja instalirao:

.RS SERVIS - Jako korisna aplikacija, vesti, it vesti, tv program, vremenska prognoza, parking servis, kamere uzivo, horoskop, kursna lista, lutrija Srbije, vazni telefoni, bukvalno sve informacije iz Srbije.

Adobe Reader - Svi znate sta je :) .

Burton - Za nas snowboardere neverovatna app . Expluzivno samo za Luma telefone.

Camera360 - Photo editor, ne toliko koristan, ja je koristim samo zbog mogucnosti manuelnog fokusa.

Compass - Odlican kompas.

Endomondo - Sports Tracker , koristi bing mape, zato ga i koristim, inace msm da je bolji Sports Tracker applikacija.

gMaps - Bing mape i here drive su lose sa POI , zato koristim gMaps da nadjem prvo adresu necega sta trazim pa onda Here maps za Turn by turn do tamo :)

Insider - Po meni najbolja app za Battery monitoring, + hardver test, bateriska, i jos dosta toga.

Lock svreen Text - Za postavljanje bilo kog texta ispod vremena i datuma na lock screenu, ja je koristim kao podsetnik.

Meni najbliza - Vec postavljena

myAppFree - Svakog dana neka applikacija koja se placa bude besplatna, skinem pa ako mi se ne svidja uninstall, ali nije lose imati ih za kasnije, mozda zatreba.

PhotoBeamer - Deljenje fotki sa PC ili drugim telefonom, samo je potrebno da na pc ili tel u browseru otvorite photobeamer.com i vasim telefonom skenirate qr kod, i slike koje gledate se prikazuju u browseru.

Photosynth - Za pravljenje panorama

Quick settings - Za wifi , bluetooth, flashlight itd, svidja mi se jer prikazuje trenutno stanje, on ili off .

Recorder Pro - za snimanje zvuka

SkyDrive - znate vec sta je :)

SofaScore LiveScore - po meni najbolja app za rezultate, daje i obavestenja.

SoundHound - Bolji je bing audio, ali on je samo za strane pesme, ova app pronalazi i domace.

Speedtest.net - Provera brzine neta

TeamViewer - RemoteControl

ToolBox Plus - Mnnoooogoooo korisnih stvari u jednoj aplikaciji

TubePro - Youtube app, ja i ne gledam klipove preko tel, tako da sam instal prvu koju sam video i tu koristim ponekad

Whatsapp - znate sta je

Napomena: SVE NAVEDENE APLIKACIJE SU BESPLATNE .

Sad sam instalirao SofaScore, dobar interfejs, kako stavljas neku utakmicu da te obavesti za golove, ne mogu da nadjem kako..

Sad sam instalirao SofaScore, dobar interfejs, kako stavljas neku utakmicu da te obavesti za golove, ne mogu da nadjem kako..

Samo je dodas u omiljene na onu zvezdicu, mozes tako da dodas odredjene utakmice ili timove pa te obavestava za timove.

edit: A da, moras i u podesavanjima da ukljucis push notisfactions :) .

Poslednja izmena:
Hm, a onda ce i ubuduce da me obavestava za tu tekmu, ako je ne izbacim iz favorita? To mi zvuci kao nepotrebno zadrzavanje u memoriji, konstantan push :) Meni je Soccer Livescores dobar jer samo odredjenu tekmu dodas da te obavestava..

Hm, a onda ce i ubuduce da me obavestava za tu tekmu, ako je ne izbacim iz favorita? To mi zvuci kao nepotrebno zadrzavanje u memoriji, konstantan push :) Meni je Soccer Livescores dobar jer samo odredjenu tekmu dodas da te obavestava..

Ne, ne, ako dodas utakmicu npr kao juce Ukrajna - Srbija, ako dodas utakmicu obavestava te samo dok traje ta utakmica, i vise nikad ne. A ako dodas Srbiju, kao tim, obavestavacete uvek kada Srbija igra s bilo kime.

Aha, ok cool. Ladno to radis sa kosarkom? Push notifikacije svakih 20 sekundi? :D Doduse sa evropskim basketom ne bas, pre ce biti kosh na svakih 2 minuta :d

Aha, ok cool. Ladno to radis sa kosarkom? Push notifikacije svakih 20 sekundi? :D Doduse sa evropskim basketom ne bas, pre ce biti kosh na svakih 2 minuta :d

To mi se svidja na ovoj app, u podesavanjima mozes da namestis na koliko hoces da se updatuje, ujedno i da daje obavestenja, namestio sam 5 min i dobijem rezultat na svakih 5 min :) .

Pitanje za sve WP8 korisnike:
Koju tastaturu koristite na vasem wp ? Engleska tastatura je mnogo bolja jer ima sire tastere jer ima manje tastera, ali ja nikako ne mogu da se naviknem da mi je z dole gde je y :D . Tako da koristim srpsku, i ako su tasteri dosta uzi, nemam neki veliki problem da kucam.

Vidis nisam ni primetio da su siri sa engleskom, inace nju koristim, odnosno americku, jer mi nudi .com kad kucam adrese umesto co.uk. A i predikcija i reci gore mi znace dosta jer cesto kucam na engleskom a i gore se pojavljuju i nase reci koje sam dodao u imenik..

Nisam znao da mozes nase reci da dodas u imenik?! Kako si to uradio ako nije problem. Nesto tipa edit dictionary?

Svaki put kad otkucas rec gore ti se pojavi sa malim plus znakom, samo tapni tu i bice snimljena u imenik. Nije bas kao Swift Key koji pamti i bez tog rucnog dodavanja ali odradjuje posao..

edit: ako se ne pojavi gore sama, tapni bas na rec u polju gde si kucao, onda ce se pojaviti i sa plusicem..

Poslednja izmena:
Na ATivu nema to plusica nigde :(. tastatura mi je US...

Poslednja izmena:
Eee, to mi reci! A bas sam se cudio kako ne mogu da se ubacuju nove reci... uf, ovo je bas dobro! hvala ti puno. A edit dictionary, pa da se izbace engleske, verovatno mnogo trzim, jer su te reci tu po defaultu, jel...

Pa prebaci fon na Srpski i nećeš imati eng reči u rečniku...

Ali onda neću imati srpski rečnik, a i ne volim da mi je telefon na srpskom, kao i bilo koji drugi uređaj, pa i sam windows. Srbin sam, ali toliko nakaradnih prevoda, tipa file=datoteka i sl, to me izluđuje.
Nek stoji kako stoji, nema problema, malo više ću da kuckam, a, realno, možda i pre otkucam neku reč pre nego što je vidim/nađem i selektujem sa gornjeg reda.

Napokon dostupan Amber preko NSU za sve koje mrzi da cekaju OTA update. Imate ga sada preko NSU .

Uradjen amber na Lumia 720 , prosao exstra. Nokia pro cam je exstraaa... Glance takodje...

Jedno pitanje za sve korisnike WP. Da li moze da se odradi sinhronizacija sa gmail nalogom? Tj da kao na Androidu po dobijanju maila odmah dobijem i na telefonu?

Moze..

Cool. Hvala. Razmisljam da sl tel bude sa wp. Android mi se smucio vise. Laguje sto me nervira, a koliko sam primetio wp leti I radi bas bas glatko. Jel vam se desavalo da da pocne da secka I laguje? Ako ubacite brdo aplikacija?

Jel vam se desavalo da da pocne da secka I laguje? Ako ubacite brdo aplikacija?

Ne. Bukvalno jedini veci problem koji imam sa sistemom, (a izgleda da sam na benchu jedini a na netu generalno bas i nisam) je random problem sa baterijom koja iscuri svakih nedelju dana, 10 dana, bez ikakvog razloga.. Ode tipa 40, 50% baterije za par sati dok ne radis nista sa telefonom..

To je do neke aplikacije. JA sam imao takvih problema na androidu godinama, dok ekosistem nije dovoljno sazreo da možeš da biraš između nekoliko odličnih aplikacija.

Pa pazi, instalirane su samo najbolje aplikacije, oficijalne i one sa 5 zvezdica, a i stvarno ih nemam mnogo, pogotovo sad posle Ambera i factory reseta. Citajuci po netu a i po mom iskustvu sta sam sve isprobao, neki bug je sa OS-om izgleda..

Jel postoji opcija kao na Androidu, da mi imenik vuče i stalno sinhronizuje sa Google nalogom?

Naravno,sinhronizuje se mail,kontakti i kalendar.

Vrh Dno