Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Tastatura je katastrofa, pri čemu ne može ni da se promeni. Nije ni android default tastatura mnogo bolja, ali bar ima mogućnost izbora. Nema nikakav swype, nema rečnik za srpski jezik, ima neki čudan dodatak ˇ, umesto da su ubacili naša slova.
Update ne dolazi često, a i kada dođe kao da nije ni došao. Black u odnosu na Amber maltene ništa novo nije doneo. I od tada preko pola godine ništa, pri čemu na WP8 još uvek fale najelementarnije opcije.
Android se ne restartuje iz čista mira, a aplikacije prave problem i na WP8. Nije ništa bolji po tom pitanju.

Black je doneo MNOGO toga . Ali meni konkretno najbitnije je glance screen, jos jedan razlog zbog kog ne bih mogao na android sada, to mi je opcija koja mi mnogo znaci, i samo zbog toga necu da uzmem 930 koja bi inace bila moj sl telefon :/ .

Inace glance je nesto slicno notification led na androidu samo mnogo bolje jer vidis sat, vidis tacno koja notifikacija i broj notifikacija.

A da, rekao sam da tastatura ima swype koji je oborio ginisov rekord ali sam zaboravio da je ovo WP8 tema i da na njemu to nije imalo. Ali na WP8.1 ima.

A i to da skidam third party tastature i dialere i sms app , ne pada mi na pamet :D

Sve u svemu korisnici Androida i WP su jako razlicite osobe po mom misljenju i nikada nece moci da se sloze oko nekih stvari.
Ja u WP ne trazim funkcije Androida, jer da mi trebaju kupio bih android.

Poslednja izmena:
Notification led sam skroz zaboravio. Veliki nedostatak L820. Glance je prinudno rešenje, ne znam koliko troši bateriju. U svakom slučaju bolje i to, nego ništa. Dupli tap za buđenje je glupavo urađen jer opet moraš da podižeš ceo ekran da bi otključao telefon. Kad si već tapnuo dva puta, logično da hoćeš da otključaš tel.

Notification led sam skroz zaboravio. Veliki nedostatak L820. Glance je prinudno rešenje, ne znam koliko troši bateriju. U svakom slučaju bolje i to, nego ništa. Dupli tap za buđenje je glupavo urađen jer opet moraš da podižeš ceo ekran da bi otključao telefon. Kad si već tapnuo dva puta, logično da hoćeš da otključaš tel.
Ha ha ha ha ha...

Uspoređivati neku glupu led diodu sa Glance-om :d :d :d :d :d :d :d

Um, salis se ? Bolje ti je blinkanje neke diode u raznim bojama za razne notifikacije nego graficki displej koja je notifikacija i koliko ih ima , i + sat ?
Trosi manje bateriju nego RGB led , to sigurno.

Nije logicno, jer mozda si slucajno tapnuo dva puta ili pritisnuo dugme , cemu inace sluzi lockscreen nego za to ? Normalno je da ce posle double tap da da lock screen. O cemu pricas ?

Ja znam par ljudi koji su sa Androida prešli na wp i svi su zadovoljni. Tih istih par ljudi ne zna za Pocket aplikaciju, tih istih par ljudi maltene ne zna za .flac muziku, tih istih par ljudi ne zna šta je podcast maltene, tih istih par ljudi nije moglo da shareuje spisak sličica za album u WA.
Ja ne kažem da je WP los sistem, ali nisam siguran koliko bi stvari koje redovno koristim na Androidu, on bio u stanju da uradi na dovoljno jednostavan način.
Mene lično lumia 1020 toliko privlači, iako nisam heavy user kamere, ali svaki put kad pomislim da bih mogao g2 da probam da zamenim sa 1020, odustanem, plašeći se gomile subjektuvnih nedostataka ovog sistema

Ljudi sto toliko obracate paznju na Trolove?! Neka pisu sta hoce, pametan covek nece da reaguje, kompleksi su to samo...

Ko koristi wp zna da je u pitanju mnogo stabilniji sistem od konkurencije a to je faktor no1 a ne tamo neki sitni nedostatci za koje se vezuju Android Heavy korisnici (dosadno im pa svracaju ovde da blate ovaj sistem, koji ovih dana dolazi sa verzijom 8.1) a njima za L verziju treba verovatno 500e za novi telefon (Pateticno).

Poslednja izmena:
Ja znam par ljudi koji su sa Androida prešli na wp i svi su zadovoljni. Tih istih par ljudi ne zna za Pocket aplikaciju, tih istih par ljudi maltene ne zna za .flac muziku, tih istih par ljudi ne zna šta je podcast maltene, tih istih par ljudi nije moglo da shareuje spisak sličica za album u WA.
Ja ne kažem da je WP los sistem, ali nisam siguran koliko bi stvari koje redovno koristim na Androidu, on bio u stanju da uradi na dovoljno jednostavan način.
Mene lično lumia 1020 toliko privlači, iako nisam heavy user kamere, ali svaki put kad pomislim da bih mogao g2 da probam da zamenim sa 1020, odustanem, plašeći se gomile subjektuvnih nedostataka ovog sistema

Sve sto si nabrojao moze i na WP , samo nisam siguran sta je Pocket aplikacija.

Ali naravno ako wp i dalje ima nedostataka koje ti ne mozes da tolerises ili jednostavno neces, naravno da treba da ostanes na Androidu.
Ni ti nisi primoran da predjes na WP ni ja na Android, biramo ono sto nam najvise odgovara, navek je bilo tako i navek ce biti :D .

Ja sam samo nabrojao par nedostataka koje wp ima, a koje ti korisnici nisu znali da reše, a Meni su jako bitni(flac mi nije toliko bitan, jer je objektivno prevelike veličine z sadašnju memoriju telefona).
Takodje, znam da je drugar imao problem da namesti melodiju (nije mogao da je nadje) koju sam mu ja poslao, a skinuto je sa zedge (jer wp zedge tu melodiju nema u svojoj bazi - mada mi ovo zvuči nebulozno).

Ovo su sve stvari koje sam se setio na prvu loptu o koje su za MENE LIČNO nedostatak. Nisam se previše upuštao u Wp, da bih se iz topa setio još stvari koje mi se ne sviđaju, ali za mene je i dalje Android daleko ispred (meni lično, što zbog navedenih razloga, što zbog gomile drugih stvari koje su meni jednostavno urađene daleko bolje)

Um, salis se ? Bolje ti je blinkanje neke diode u raznim bojama za razne notifikacije nego graficki displej koja je notifikacija i koliko ih ima , i + sat ?
Trosi manje bateriju nego RGB led , to sigurno.

Nije logicno, jer mozda si slucajno tapnuo dva puta ili pritisnuo dugme , cemu inace sluzi lockscreen nego za to ? Normalno je da ce posle double tap da da lock screen. O cemu pricas ?

Lakše primetim diodu koja svetli kad ima neka notifikacija, nego stalno upaljen ekran. Navika, verovatno. Da sam duže koristio glance, verovatno bih se i na to navikao. A za double tap, mislio sam da skraćuje vreme otključavanja, tako što se sa njim gubi slajd za otključavanje. Ovako je skroz svejedno da li ću dva puta da tapnem, ili da pritisnem dugme. Šansa da sučajno dva puta tapnem ekran u kratkom roku je minimalna.

Sto bi MS korisnici, tacnije WP i Wondows koristili bas Pocket aplikaciju kada postoji super aplikacija od MS-a zvana Reading List, imam je na Windowsu i na telefonu, sinhronizacija je savrsena i lepo podrzana na oba sistema...

Eto toliko neznanja iznosite da nema vise sta da se komentarise...

To sto je vama Pocket / Must Have to su vase navike, vase potrebe, sto bi svi morali da koriste tu app?

Mnoge app podrzavaju Offline liste a cak i integrisanu podrsku za taj Pocket, pa ja opet koristim pre Reading List, odradjuje posao..

A za Glance nema sta da se prica, Micro je objasnio sta i kako, svaka dalja diskusija je sa trolovima nepotrebna...

Sto se FLAC formata tice...

Recite koliko vas koriste na kompu taj masivan format a koliko na telefonu?

M4A (aac) @ 96kbps i MP3 @ 128kbps su dovoljni za solidan zvuk na kompu i mini liniji a kamoli telefonu, pritom imam neke albume M4A format HEAAC @ 64kbps, gde ceo album zauzima oko 20mb a zvuk je fantastican sa obzirom na bitrate.

I ja sam bio zaludjen za flac ali kad se preracunam kome to treba na telefonu? 500mb album.. Zarad boljeg kvaliteta zvuka , ok za one koji koriste microsd od 64GB ili 128 u kombinaciji sa slusalicama od 100e (tome je bitan kvalitet zvuka)...

Poslednja izmena:
Meni je, kad je na primer guzva u autobusu, mnogo lakse da tapnem ekran dvaput nego da napipavam dugme za otkljucavanje i tripujem da li cu ga prejako stitnuti i da li ce mi zbog toga skliznuti telefon :)
A sto se tice flac-a meni je skoro sva muzika na kompu u tom formatu i po potrebi konvertujem u 320 kbps MP3.

Ko nema double tap nece ga skapirati i mislice da je nepotrebno..
Telefon na stolu, hoces da bacis pogled na sat, sa dt je 5 puta lakse i zgodnije..

Jeste prakticno ali meni se cini da mnogo vise bateriju trosi.

Jeste prakticno ali meni se cini da mnogo vise bateriju trosi.

Lepo si rekao cini ti se, imas opciju Peek predjes rukom iznad ekrana i prikaze na kratko Glance (sat i obavestenja) a mozes i da iskljucis Glance, niko te ne tera da ga koristis.

Poslednja izmena:
Mada se dttw pojavljuje sada i na android telefonima, lg L70 recimo. Inace glance na peek je veoma kul stvar

Lepo si rekao cini ti se, imas opciju Peek predjes rukom iznad ekrana i prikaze na kratko Glance (sat i obavestenja) a mozes i da iskljucis Glance, niko te ne tera da ga koristis.

Ajde procitaj post pre mog (jer se podrazumeva da na njega odgovaram, cim ne citiram nekog) pre nego sto pozuris da me ispravis i da pokazes kako znas bolje od mene. Govorili smo o dt2w, ne glance.

Sto bi MS korisnici, tacnije WP i Wondows koristili bas Pocket aplikaciju kada postoji super aplikacija od MS-a zvana Reading List, imam je na Windowsu i na telefonu, sinhronizacija je savrsena i lepo podrzana na oba sistema...

Eto toliko neznanja iznosite da nema vise sta da se komentarise...

To sto je vama Pocket / Must Have to su vase navike, vase potrebe, sto bi svi morali da koriste tu app?

Mnoge app podrzavaju Offline liste a cak i integrisanu podrsku za taj Pocket, pa ja opet koristim pre Reading List, odradjuje posao..

A za Glance nema sta da se prica, Micro je objasnio sta i kako, svaka dalja diskusija je sa trolovima nepotrebna...

Sto se FLAC formata tice...

Recite koliko vas koriste na kompu taj masivan format a koliko na telefonu?

M4A (aac) @ 96kbps i MP3 @ 128kbps su dovoljni za solidan zvuk na kompu i mini liniji a kamoli telefonu, pritom imam neke albume M4A format HEAAC @ 64kbps, gde ceo album zauzima oko 20mb a zvuk je fantastican sa obzirom na bitrate.

I ja sam bio zaludjen za flac ali kad se preracunam kome to treba na telefonu? 500mb album.. Zarad boljeg kvaliteta zvuka , ok za one koji koriste microsd od 64GB ili 128 u kombinaciji sa slusalicama od 100e (tome je bitan kvalitet zvuka)...

Ti si decko zaludjen WP i ne čitaš nista. Pisao sam MENI šta nedostaje, ne sta tebi odgovara. Čak se nisam upuštao u druge mane koje su 300x raspravljane, a koje su objektivne, jer ne pratim šta je 8.1 doneo.

Ja tebe potpuno razumem, dao si pare za WP, koristiš ga 3 godine, ali nemoj da lažeš sebe da je to savršen sistem. Nije. Kao što nije nijedan drugi, ali je realno slabiji i od IOS i od Androida. Objektivno sa više mana, manje aplikacija, manje ispeglan.

Ako zadovoljava tvoje potrebe, ja nemam nista protiv, čak i ja želim da isprobam WP, cisto da vidim kakav je kad ga koristiš mesec, dva i navikneš se na sve mane, ali moraš biti malo objektivniji

Bukvalno, uopste nije kvalitetna diskusija ovde zbog nekih clanova.

Ovo je za potpis :d

Još veća komedija je u tome što svako ko u negativnoj konotaciji pomene WP automatski priča gluposti, živi u zabludama i postaje trol :d
Svaku kritiku WP-a pojedinici izgleda lično doživljavaju i do besvesti se raspravljaju sa ljudima koji im se nigde lično i ne obraćaju već iznose svoje (negativno) iskustvo sa WP

Poslednja izmena:
Razlika je u tome sto vi ovde redovno svracate da "Kritikujete" dok ja nemam potrebe da i zavirim u te Android IOS teme...zato sto me se ne tice.
A pojavljujete se uvek u tacno vreme kada krenu komentari o WP update-u, bas kao da ste podesili To-Do zadatak.

Najveci problem je sto ljudi koji koriste Android , ili ako planiraju da predju na WP oni traze Android na WP , a to nece da moze.

A vi ostali koji uopste ne planirate da ga koristite i vec ste zadovoljni Androidom ne razumem zasto dolazite ovde i pricate o "objektivnim" nedostacima.

Pola stvari koje pricate su resene ili mogu jednostavno da budu resene, ali ne moze da se rese posle 1h koriscenja telefona i odma JAO NE MOZE OVO NE MOZE ONO , vecina toga MOZE samo sto NIJE kao na Androidu vec zahteve drugaciji postupak i drugacije koriscenje telefona.

WP NIJE ANDROID NITI CE BITI ! Ako vam odgovara android koristite ga, ako zelite da predjete na WP nemojte da trazite android u njemu, sistemi su razliciti i treba da budu razliciti, potrebno je neko vreme privikavanja , sto je i normalno.

E kad budu uveli sve, onda cete obrnuti pricu kako je sve to bajno, vau koje funkcije ima, radujete se nekim stvarima koje postoje vec 10 godina (karikiram)...

Koliko vas (mnogo) ste rekli da vam ne treba nijedna funkcija i dodje notification center (ili kako se vec zove) dodju toggles-i i svi kao ekstra je ovo ono, a rekli ste ne treba vam, bas je super bez njih, bas je dobro, ne treba nam, nek se razlikujemo... Ne svi, nego vecina...

WP mora da uzme mnogo stvari od Androida i iOS-a ako misli da pocne da zaradjuje. Zasto? Zato sto ce onda biti vise korisnika koji su godinama bili na drugim operativnim sistemima i bice im lakse da se snadju. Ovako kad nema ni 70% stvari, kad ima gomila stvari koja bi trebala da budu (normalan delivery report u vidu toast-a itd itd), kad budu objavljene nove hit aplikacije i igrice i odmah po izlasku da izadju za WP, tad ce oni krenuti da zaradjuju...

Vama ce kao biti lose kad dobijete funkcije nove? Mhm, ima da ih velicate kao i sve novo sto dobijete sto vec postoji. Mislim zasto lakse, kad moze teze. "Do skora" nije postojao screen rotation... U 2013/14 godini? O cemu pricamo.

Na kraju uzimas WP da bi se razlikovao i mucio... U low segmentu i dominiraju to mogu samo naklon da uradim, ali od toga nema leba i ako ovako nastave WP moze da se odrzava na aparatima dok se ne ugasi, sto moze da se desi ako nastave samo ovako da unapredjuju sporo sistem.

Poslednja izmena:
Neka se ugasi sto tebe to muci? I Symbian je bio popularan preko deset godina pa je prekinut razvoj, eh uvek ce nesto novo doci.
Jolla, BB, WP sve su to zanimljivi sistemi a imaju solidnu podrsku.

Zzzzzzz uspavao me tvoj tekst, dobar je za laku noc.

E kad budu uveli sve, onda cete obrnuti pricu kako je sve to bajno, vau koje funkcije ima, radujete se nekim stvarima koje postoje vec 10 godina (karikiram)...

Ista priča kao sa Apple fanboysima
Yooyo se dotakao jedne od glavnih kočnica a to su aplikacije - pod pretpostavkom da pređeš na WP sa Androida ili iOS-a ostaješ uskraćen za aplikacije kojih još uvek nema i koje si eventualno kupio
Meni je sviđa WP interfejs ali je nepotrebno zakomplikovan nebulozama i deluje nedovršeno - vidim u WP 8.1 su tek sada ubacili da možeš na jedan tap da isključuješ wifi i gps u Action Centre, do skora si morao da instaliraš poseban app koji pravi shortcut tile pa tap na tile pa u opcije za wireless, pa slider na on pa back, mislim smešno
I haptic feedback može samo da se isključi kod Lumia telefona - kod ostalih ne može
Kršteni 3rd party muzički player ne postoji, kao ni kršteni equlizer, nema aplikacije kao što je AirDroid, zamena ako i postoji deluje poludovršeno i nije kako se kaže "ono" i dosta često mora i da se plati a nudi polufunkcionalnost u odnosu na besplatne Android pandane itd itd
Samo fanboy može da kaže da su ovo nepotrebne stvari i da ne spadaju u neke osnovne, banale sitnice

Poslednja izmena:
Eto ti konstantno uporedjujes Android navike sa WP sistemom...a nisi naucio razliku izmedju Androida i WPa, stoji veci izbor aplikacija je na Androidu i sta ? Ja ne mogu da slusam muziku na WP kvalitetno kao neko na Androidu?
Eq postoje i oni su na Nokiji deo FW-a, tako je MS odlucio, sam proizvodjac telefona moze nadograditi sam sistem svojim nekim dodatcima (DTTU, Glance, 3D Touch, EQ) itd...
To sto ostali WP telefoni nemaju podrsku kao Nokijini, to je problem do proizvodjaca...
Samsung se koliko toliko trudi na Ativ S -u obezbedi dobre dodatke i aplikacije.

Ti si izgleda former Android fanboy u ocaju ili iz dosade prelazis na WP trazeci Android aplikacije...

AirDroid (Sta je to, Robot u Nebu?) FTP? Imas Pocket File Manager pruza i uslugu FTP-a i radi lepo, ne vidim potrebu da bude bas AirDroid ime aplikacije na WP sistemu, btw i zvuci smesno.

Kao sto rekoh brdo predrasuda a malo znanja o sistemu i postojecim aplikacijama na istom.

Poslednja izmena:
ali od toga nema leba i ako ovako nastave WP moze da se odrzava na aparatima dok se ne ugasi, sto moze da se desi ako nastave samo ovako da unapredjuju sporo sistem.

Vidim niko od WP fanboys-a da prenese vest da će MS otpustiti 18.000 radnika, od toga 12.000 iz Nokia sektora. Cvetaju ruže, nema šta. Ali se zato sa ushićenjem prenosi vest da je MS ugasio projekat Android telefona, kao da te dve stvari uopšte nisu povezane.

To su vecinom dobro placeni radnici i to nije tako crno kao kad bi se ovde desilo tako nesto, odpustanja su prosto Globalni trend.
Ja verujem da se svako od njih za ove godine koliko rade u Nokiji/MSu veoma dobro snasao i furao privatan posao, nisu oni toliko jadni koliko se tebi cini.
Palis vatru sa navodno altruisticnim stavom o zaposlenima.
Smesno...snadje se covek u Srbiji a kamoli van ove divne zemlje ;)

Nazad
Vrh Dno