Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Neozbiljni su. Prijavio sam se za beta program i nisu mi dali dozvole za download, iako sam im nekoliko puta slao mail da mi omoguce. Je li neko uspeo da instalira betu?

Ne. Ja sam se prijavio bukvalno par minuta nakon što su objavili poziv. Stigao mi je potvrdni mail ali nisam ubačen u onu grupu na FB. Kada sam pitao o čemu se radi i zašto mi članstvo nije odobreno iako sam dobio potvrdni mail koji kaže da jeste dobio sam odgovor da su popunili kvotu i da je to - to. Nisam imao nameru da se objašnjavam dalje iako sam skoro siguran da za par minuta nisu mogli da ispune kvotu...

Ja sam se takodje prijavio nakon objave, ubacili me u grupu, dali link za download ali nisu sredili problem sa dozvolama. Bas puno indijaca se zalilo u grupi "no permission please fix"

Ne mogu telefon nikako da punim ugašen. Stavim ga ugašenog na punjač i on se automatski upali.

Meni viber radi normalno. Probajte samo da ga pokrenete i posle ne gasite sa krstićem. Nek bude u pozadini.

Dok radi u pozadini, radi normalno. Evo i meni takodje nisu stigle notifikacije za nove poruke. Tek sada kada sam startovao viber, video sam nove slike i poruke koje su poslate pre par dana.

Baterija mi i onako jedva pregura dan ,pa jos fali da drzim app u pozadini :D

relief.gif

Borise ne postavljaj sliku Milf**** :D

Sta ovde pise a da vec nisi znao ako pratis razvoj WP platforme a valjda pratis cim ucestvujes u temi ;)

Manje- vise, sve je istina osim cinjenice da su sanse da je jedan MS sa ovakvim sistemom ocekivao neki veci marketshare za ovaj period od kada je plasiran WP8, tesko, svesni su oni nedostataka sistema koji peglaju u hodu jer debelo kasne za konkurencijom.
Verujem da vrebaju momenat da dodje do zasicena jednom od dve najjace platforme peglajuci sistem i dalje, imaju sredstava i imaju aduta

Sta ovde pise a da vec nisi znao ako pratis razvoj WP platforme a valjda pratis cim ucestvujes u temi ;)

Manje- vise, sve je istina osim cinjenice da su sanse da je jedan MS sa ovakvim sistemom ocekivao neki veci marketshare za ovaj period od kada je plasiran WP8, tesko, svesni su oni nedostataka sistema koji peglaju u hodu jer debelo kasne za konkurencijom.
Verujem da vrebaju momenat da dodje do zasicena jednom od dve najjace platforme peglajuci sistem i dalje, imaju sredstava i imaju aduta

Nema od toga ništa, WP jedino opstaje jer MS nije (još) iskjučio aparate za održavanje života tj. keš koji pumpa u ceo projekat (yooyo ti je ranije u diskusiji kačio linkove gde se može videti da MS pokriva gubitke od WP divizije i Xbox-a od royalitija na prodaju Android uređaja i zapravo zarađuje tako daleko više nego sam WP)
Ja sam još pre skoro godinu dana rekao da WP nema baš svetlu budućnost sa ovakvom koncepcijom, ali me je dežurna fanboy ekipa ovde proglasila za trola, gataru i sl - ne treba da budeš Baba Vanga već je dovoljno i malo zdravog razuma i razočaravajuće korisničko iskustvo sa WP da se to ukapira

Poslednja izmena:
Da si aktivan korisnik kao ja ovog sistema (3god) onda bi tvoja zapazanja bila malo drugacija, hocu reci manje povrsnija...

Stvari se menjaju na bolje i svakako ce biti veci Market Share u korist MS-a, da se ne lazemo 8.1 je ipak veliki boom u odnosu na ranije verzije koje su malte ne bile iste WP 7, 7.5, 7.8...8.0

U svakom poslu normalno je ulagati, makar i tu bili u minusu da bi nam se jednog dana pojavilo poslovanje u plusu i ostvarili tako profit.

MS to sebi moze da dopusti, da ne moze nebi se oni usudili da prkose Jabuci i Robotu..

Nisu oni za djabe (povoljno) kupili Softverskog i Hardverskog giganta Nokiu.

Nema od toga ništa, WP jedino opstaje jer MS nije (još) iskjučio aparate za održavanje života tj. keš koji pumpa u ceo projekat (yooyo ti je ranije u diskusiji kačio linkove gde se može videti da MS pokriva gubitke od WP divizije i Xbox-a od royalitija na prodaju Android uređaja i zapravo zarađuje tako daleko više nego sam WP)
Ja sam još pre skoro godinu dana rekao da WP nema baš svetlu budućnost sa ovakvom koncepcijom, ali me je dežurna fanboy ekipa ovde proglasila za trola, gataru i sl - ne treba da budeš Baba Vanga već je dovoljno i malo zdravog razuma i razočaravajuće korisničko iskustvo sa WP da se to ukapira

Mene bas uopste ne zanima da li oni zaradjuju, ili ne.
Ja znam da mi WP savrseno odgovara, znam da na mojoj 720 od 512 rama radi savrseno i da mi se tel za 10 mesesi nikad nije zabagovao.
Za 190e ne postoji android koji bi mi radio tako dobro (provereno) .

Tako da sve dok bude postojao WP ja cu da koristim WP , ako ga nekad budu ugasili, pa dobro boze moj, moracu nevoljno da predjem na Android. Ima on svojih prednosti.

Meni su se bagovi pojavili od kako sam instalirao 8.1 ,dva puta mi se desilo da se sam od sebe ugasi i moze samo da se upali ako se izvadi baterija pa vrati . Pre neki dan mi nije radilo back dugme pa sam otkljucao pa zakljucao fon i proradilo je .

Ako bude bye bye onda zivela i dalje alternativa :) Jolla ili BB :)
Samo ne pop sisstemi Droid IOs..

I Jolla i BB nemaju budućnost. Moje mišljenje je da će sledeća generacija Nokia telefona imati dualboot WP i Android, jer MS planira da zarađuje na svom Android Marketu, jer je zarada od WP marketa nikakva.

Mene bas uopste ne zanima da li oni zaradjuju, ili ne.
Ja znam da mi WP savrseno odgovara, znam da na mojoj 720 od 512 rama radi savrseno i da mi se tel za 10 mesesi nikad nije zabagovao.
Za 190e ne postoji android koji bi mi radio tako dobro (provereno) .

Tako da sve dok bude postojao WP ja cu da koristim WP , ako ga nekad budu ugasili, pa dobro boze moj, moracu nevoljno da predjem na Android. Ima on svojih prednosti.

+820

Nije mi jasno zašto se neki brinu za nečiju zaradu, pa to nije naš problem, nije M$ kao npr. HTC pa ako ima slabu prodaju jednu godinu pa da firma propada, zarađuje Windows, zarađuje Office, zarađuje Xbox..
Rade vlastiti OS, razvijaju ga kontinuirano, imaju viziju za budućnost (univerzalne app, spajanje WP i RT..), imaju para "ko blata" , i mogu raditi šta god hoće..
Kome se ne sviđa njihov proizvod ima izbora, meni je WP trenutno prvi izbor..

I Jolla i BB nemaju budućnost. Moje mišljenje je da će sledeća generacija Nokia telefona imati dualboot WP i Android, jer MS planira da zarađuje na svom Android Marketu, jer je zarada od WP marketa nikakva.

Dual boot ce im mozda biti odluka za tablete, a za mobilne bi to znacio Suicid...

Kome treba nakazan koncept ? Pa nije to HD2 :D

Aha verovatno mislis na X seriju ;)

Ne zanima me toliko buducnost jednog sistema, sve su to prolazne stvari i Android nece biti tu vecno, kao ni motori sa unutrasnjim sagorevanjem...

Poslednja izmena:
Žele da privuku developere u svoj ekosistem. Lakše je da omoguće android na svojim telefonima i sopstveni android app store nego da čekaju da developeri portuju aplikacije na WP.

yooyo,
pa ti pričaš kao da wp store ima 734 aplikacije u svojoj bazi, znam da fali još poneka bitna app, da treba doraditi mnoge, ali za većinu stvari ima aplikacija, i svaki dan je situacija sve bolja i bolja.

Žele da privuku developere u svoj ekosistem. Lakše je da omoguće android na svojim telefonima i sopstveni android app store nego da čekaju da developeri portuju aplikacije na WP.

A odakle ti informacija da WP store ne zaradjuje pare???
Samo ja sam u proteklih par meseci dao oko 2000din ;) sto na igrice sto na jako dobre aplikacije, koristim dobre aplikacije i posteno placam developerima.

Cak na WP sam najlakse setovao karticu za placanje ka Store-u :)

Hmmm biće da je danas jedan od onih dana opet...

Za ove kojima je glavni argument % udela WP. Hajde da pogledamo ovako, sutra dođe neko i napravi savršen sistem koji je po svemu za klasu iznad svega što postoji. Šta mislite koliko vremena bi mu trebalo da ostvari opipljivo tržišno učešće u trenutnoj situaciji... Manite se tog argumenta. Svidelo se vama to ili ne WP ide napred. Lagano ali ide. To što se isti vama ne sviđa je samo vaš i ničiji problem.

Poslednja izmena:
Evo primera kako neko u WP temi postavi ovako nesto kako bi potpalio vatru...

Tema se zove Windows Phone 8 diskusija tako da ne vidim problem da se to postuje baš ovde - koliko znam, nije eksluzivno rezervisana samo za postove koje bi vama imponovali
Drugi problem je što svoje potrebe poistovećujete sa potrebama ostalih korisnika - ok, i moje lične potrebe na smart telefonu su prilično bazične, ali nije kod svakog tako i svaki korisnik očekuje nešto drugo od telefona
E baš zbog toga WP i kuburi na tražištu - jednostavno ne može da pokrije širok spektar raznoraznih zahteva korisnika kao što je to slučaj kod Androida zbog ograničenosti same platforme

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno