Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ja sam nesto pokusavao ranije sa gdr2 ali nisam uspeo neznam dali su to resili :d

Stize najlaksi nacin kucanja!

tumblr_mromv0PKmq1qz5q5lo1_400.gif

Svaka cast kome se ovo svidja i ko ovo koristi, postujem, ali meni je ovo vidan korak unazad u odnosu na klasicno kucanje...

No naravno, sto bi rekli android drugari, bitan je izbor pa ko sta voli to nek i koristi...

Kome odgovara neka koristi, kome ne odgovara.. ima klasičnu tastaturu..
Mogućnost izbora je vrlo bitna, a na to su navikli svi koji su koristili android, ios..

WP8.1 će po svemu što je do sada "procurilo" napraviti veliki pomak, i postati vrlo ozbiljan mobilni OS..

Mozda i ne vidimo neki Lumia "Gold" ovaj put, jer su sad u sklopu MS-a.. Ja ne vidim neke wow nove funkcije za mene licno, ok ugradjeni Quiet Hours ce biti fin dodatak, poboljsanja na IE-u nisam skapirao kako ce se odraziti na mene (osim sto necu morati svaki put sifru za forume da kucam :d), ne vidim nista opipljivo i korisno kao sto je 'double tap to wake' bio ili tako nesto. Pre bi mi znacila jos po koja accent boja, umesto 'notification centra', al ajde.. mozda sam ja neuki primitivac.

@ nenad

Smaras..

To me plasi, ovako imam izbor da ne instaliram te battery aplikacije, a sad ce biti duboko u kernelu :d

mnogo glupa diskusija
sve što odgovara potencijalnim i postojećim korisnicima treba da se uvede, kako bi se broj korisnika uvećavao, što samo može ići na ruku nama koji već imam WP8 telefone

inače, MyTube je fenomenalna aplikacija, stvarno sam oduševljen

OneDrive je izasao :D

http://www.wpcentral.com/onedrive-now-available-windows-phone?utm_source=wpc&utm_medium=twitter

Tj update sa Skydrive-a na OneDrive.

-New thumbnail view
-Improved view of shared files
-Share multiple items at once
-Pin folders to your Start screen
-Open your OneDrive files in other apps
-Bug fixes and performance improvements

Mogu reci ima poboljsanja - najvise mi se svidja normalniji raspored foldera u GRID-u.
I ne znam kako do skoro sam imao 7gb a sada ima 10gb ??El to dolazi po default-u sa OneDrive-om?

3Gb gratis kada se ukljuci backup camera roll foldera

Da, i mene sačekalo 3GB gratisa jutros :D
Kad već nisam dobio one mejlove sa bonus prostorom, ovo dođe kao lep dodatak. :)

Nadam se da je tih 3gb trajno a ne samo prvih godinu dana :D

Pa trebalo bi. Sad ništa nije stiglo na mejl gde obaveštava da će se aktiviranjem dobiti samo godinu dana korišćenja. Mada sam ja ubeđen da će ti koji su dobili na taj način, nakon godinu dana postati i trajni vlasnici. :)

Mene je od najavljenih stvari za 8.1 najviše zaintrigirala najava Double tap to wake za sve telefone. Znači i Samsung, HTC, Huawei, pored Nokije. Isto tako bi trebalo da radi Double tap to lock, nešto slično novim LG modelima.
Ja sam se već skroz navikao na ovaj vid otključavanja i ne pamtim kad sam pritisnuo power dugme za to, mada mi je trebalo 3-4 dana. :)
Verujem da ću se navući i na zaključavanje, tj. već sad mahinalno par puta pokušavam da zaključam telefon na taj način. :D
Naočigled besmislena stvar, ali verujem da bih teško prešao na novi telefon u budućnosti koji ovo ne bude imao (za godinu-dve). :)

Ja sam dobio 3gb+20gb jutros tako da sad ukupno imam 48gb, sasvim dovoljno za moje potrebe...

Ponašaj se.

I naučite da prihvatite istinu, koristiće vam i van foruma.

Sasvim ti je lepo rekao. Smaras i to ozbiljno. Ok je kad imas nesto konstruktivno da kazes, trolovanje i podbadanje to nije. Shvatili smo da ti se ne svidja WP i veruj mi apsolutno nas to ne zanima.

Istina je ta da u koriscenju ovog telefona uzivam vise nego sa bilo kojim androidom do sad. I sta? Ti imas problem sa tim sto se meni ili nekom drugom to svidja ili sta? Pokusavas nekog ovde da ubedis da on u stvari ne zna sta mu i da li mu odgovara? Daj nadji nesto pametnije da radis zivota ti...

Upravo sam je deinstalirao, nema live tile, ali obecava ako nastavi u ovom smeru...

Ja sam se već skroz navikao na ovaj vid otključavanja i ne pamtim kad sam pritisnuo power dugme za to, mada mi je trebalo 3-4 dana. :)
Verujem da ću se navući i na zaključavanje, tj. već sad mahinalno par puta pokušavam da zaključam telefon na taj način. :D
Naočigled besmislena stvar, ali verujem da bih teško prešao na novi telefon u budućnosti koji ovo ne bude imao (za godinu-dve). :)

Quick Controls ima dosta opcija jedna od njih i je i zaključavanje nije dupli tap nego jedan :)
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/quick-controls/843d2576-3900-46e0-a4df-83a0440ead63

Poslednja izmena:
Zakljucavanje manje vise, uvek ga pustim da se sam zakljuca.. al double tap to wake, totalno nove dimenzije i polozaji tela iz kojih mogu jednom rukom da otkljucam telefon :) Ali probacu i ovo..

Poslednja izmena:
Pa to ti jede bateriju. Zakljucaj ga kada ga ne koristis. Dok svetli ekran on radi na bar 200mhz. Kad ugasis ekran on ode u sleep.

Quick Controls ima dosta opcija jedna od njih i je i zaključavanje nije dupli tap nego jedan :)
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/quick-controls/843d2576-3900-46e0-a4df-83a0440ead63

E, baš super izgleda aplikacija. :) Šteta što sam već popunio gornji deo ekrana (koji je uvek vidljiv), pa ne znam šta bih izbacio da ubacim ovo. Nisam ni znao da je sistemski omogućeno ovako nešto, tj. da pločica može ovako da interaguje sa samim sistemom.
Držaću je svakako na telefonu, pa kad procenim da mi nešto odozgo ne treba tako često, uleće ovo za gašenje. :)

Ahh.. samo kad bi mogao da je napravim da je providna, odnosno crna da bude.

Nemam problem sa wp, nego sa vašim neistinama koje pišete o njemu. Jednostavno pišete totalne besmislice i očekujete da vam niko ne odgovori.
I za tebe isto važi da se ponašaš i ne vređaš u nedostatku argumenata.
Ne,ako ne koristiš ovaj sistem, kao što ga ne koristiš, onda se to zove patološka mržnja prema MS/Windows platformi.I sam naziv Windows Phone "fanboy", je pogrdna poštapalica. :whip:

Ne znam, ovo sam dobio na mail:

You're the first to know

We wanted to tell you the minute we began rolling out OneDrive. It'll start showing up online at OneDrive.com and in app stores in the coming hours. We couldn't be more excited about the launch and hope you are too!

And, because of your interest in OneDrive before it launched, we want to make sure you can get started with some extra storage.
Click the link below to get an extra 20 GB for one year:

EDIT: 3gb dobijaju svi koji aktiviraju automatski upload slika na onedrive a takodje svako ko na tvoju preporuku otvori nalog dobije 500mb dodatnog prostora. I ti takodje naravno i tako do 5gb max.

Poslednja izmena:
EDIT: 3gb dobijaju svi koji aktiviraju automatski upload slika na onedrive a takodje svako ko na tvoju preporuku otvori nalog dobije 500mb dodatnog prostora. I ti takodje naravno i tako do 5gb max.
Tih 3GB jeste za slike, ali ga dobijaju svi.Evo ja nemam povezan auto-load slika na OneDrive, pa sam opet dobio tih 3GB...

Nemam ni ja trenutno ali sam ga u nekom trenutko aktivirao pa je ocigledno sistem to zapamtio...

Realno poprilicno mi je neupotrebljiv SkyOneDrive, koristio sam ga za upload slika na komp ali sad za to koristim Flickr Central aplikaciju koja je mnogo bolja za to.. Moraju ili ti morali su, da naprave da mogu da skinem barem muziku sa clouda na telefon, a ne samo da strimujem..

Poslednja izmena:
Ma super je OneDrive, pogotovo ako ga i koristis sa Win 8.1 koji je super integrisan.
Sve je stvar navike.
Ja sam pre Cloud koristio minimalno, sada sam dosta stvari prebacio na Sky... Mnogo je lakse i brze. ONLINE FLASH STORAGE :D

Nazad
Vrh Dno