Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ma super je OneDrive, pogotovo ako ga i koristis sa Win 8.1 koji je super integrisan.

Sve je stvar navike.

Ja sam pre Cloud koristio minimalno, sada sam dosta stvari prebacio na Sky... Mnogo je lakse i brze. ONLINE FLASH STORAGE :D

Za dokumenta i fotke da, al nazalost nista vise od toga za sad..

Ja na onedrive-u drzim sve slike, muziku i ono sto mi treba za posao(uglavnom docx, xls i pdf). Muziku planiram da obrisem uskoro jer mi samo bespotrebno uzima prostor. Imam Deezer a i bez toga danas uz YT i slicno mi je besmisleno drzanje gomile muzike na disku bez potrebe. Nekako mi je proslo to vreme. Nisam onaj tip koji ne vadi slusalice iz usiju ali tu i tamo volim da poslusam nesto pa su mi ove streaming varijante prihvatljivije... Za posao mi je super isto, sva dokumenta su mi uvek tu, odakle god da se ulogujem i sta god da radim sve je uvek sinhronizovano i znaci mi takodje sto mogu da pustim sa telefona nesto da se stampa na stampacu.

Mada generalno sve ovo ce da zadovolji bilo koji cloud. Onedrive je najbolje integrisan za sada sto je i logicno a i imam sasvim dovoljno prostora na istom tako da trenutno ne razmisljam o drugim resenjima.

Nokia Touch update allows you to disable button vibration

Nokia never fails to impress us with the little options and configurations the company adds with its system app updates. This latest release (version 2.2.0.1) for the Touch system app on Lumia Windows Phones enables a new setting for consumers to toggle, which affects the vibration feedback caused by hitting the capacitive buttons. You're now able to simply turn the vibration on and off.

This setting affects all three buttons – Back, Windows and Search. It's a small alteration with a massive impact on the user experience. Say you don't wish to have your hands massaged while holding your Windows Phone and hitting the capacitive keys, or perhaps you'd like to have the phone completely silent, including any motors running to provide haptic feedback. It's a minor update with a cool new feature.

Nokia Touch

wpcentral

Nije da mi je nesto bitno, ali lep dodatak za nekog kome smeta. Za sada samo procurele informacije, ja se nadam da ce ostaviti neka iznenadjenja i za april.

Borise ovo ce ti ustekati bateriju na 520 odmah iskljuci vibraciju za win keys :D i prati obavezno stanje baterije :D

Koji je trip koristiti ove komande bez vibracije :D
navikavam se...svakako da utice ta vibracija na potrosnju baterije, tako da nisam se salio i na 720 se mogu videti rezultati makar ustedeo i 5 % - znaci :)

Nego sta li Nokija planira uz 8.1 da mi je znati :) iovako je dosta toga ubacila do sada.

Fala k....u da su se setili da omoguće da se isključi vibracija. Koliko mi je to išlo na živac ne mogu da vam opišem.

Svidja mi se ubacivanje opcije da se ugasi vibracija za te tastere,a ovaj action centar mi se jos vise dopada.
8.1 ce biti ozbiljan apdejt.

Mene samo zanima kako su resili action centar u kombinaciji sa live tiles... Recimo stigne poruka i sta? Imas je i u action centru a imas i u tile-u... U tom slucaju je tile besmislen. Ali da izgleda dobro na vom snimku, izgleda, nema sta.

Pa ne znam ali do izlaska ce smisliti vec nesto.
Bitno je da su ubacili to i lepo ces moci da pratis sve notifikacije na jednom mestu.

Mislis da mi poruka bude u kupusu zajedno sa novim obavestenjima o updateu i 'this app can be moved to sd card ' obavestenjima..

Tebe kad bi pitali ne moraju nikad vise nista da apdejtuju,vecito se nesto protivis.
Cak sam i ja rekao da je super,treba da uzivas u tom momentu :p

Prvih 100.000 korisnika koji se veceras od 20:11 po nasem vremenu loguju na OneDrive dobijaju bonus od 100gb prostora...

Tebe kad bi pitali ne moraju nikad vise nista da apdejtuju,vecito se nesto protivis.
Cak sam i ja rekao da je super,treba da uzivas u tom momentu :p

Pa ono, stvarno ne mora svaki os da radi i izgleda identicno..

Mozda i ovo nekome zatreba:

WiFi_WindowPhone81.jpg

You have: 148 GB total
Free 25 GB
Referral bonus (0% achieved) 0 GB
Enthusiast bonus 20 GB Valid through: 2/19/2015
Camera roll bonus 3 GB
OneDrive bonus 100 GB Valid through: 2/19/2015

:d

Welcome to OneDrive
As one of our first users, you've earned 100 GB

2tzc2r

:D

Pa ono, stvarno ne mora svaki os da radi i izgleda identicno..

ne mora da izgleda i radi identično ali mora da bude što funkcionalniji ako hoće da bude ozbiljan konkurent drugima. tebi ako kupus smeta imaćeš clear dugme (valjda :D) pa lepo sve obrišeš odjednom i koristi kvadratiće koji skakuću kao i do sad. a ne znam uopšte o kakvom kupusu pričaš kad ja na svom androidu nisam u životu dobio notifikaciju koju nisam želeo. najbolje da pinuješ na home 20 aplikacija da bi mogao da pratiš njihove notifikacije.

vidim ja da će android ekipa da zgotivi wp od 8.1 ili 9 ili koje već verzije kad postane kršten OS, a ti ćeš da tražiš neki novi poluproizvod kao oktrovenje :D

Igrate li Fall Out Bird??
Super je uradjena. Rekord mi je 15 :d

Mene samo zanima kako su resili action centar u kombinaciji sa live tiles... Recimo stigne poruka i sta? Imas je i u action centru a imas i u tile-u... U tom slucaju je tile besmislen. Ali da izgleda dobro na vom snimku, izgleda, nema sta.

Live tile bi bio "prost" da nema counter...
Zamisli stigne poruka a notifikacija bleji samo u Action Centru? A live tile nista???... Onda to nebi ni bio live tile, vec samo tile.
Action centar objedinjuje sve notifikacije, cak i ghost.
Gde pre potvrdis notifikaciju ili je obrises automatski nestaje sa svih polja notifikacije (A.C. Lock screen, Tile, Glance)...

Live tile bi bio "prost" da nema counter...
Zamisli stigne poruka a notifikacija bleji samo u Action Centru? A live tile nista???... Onda to nebi ni bio live tile, vec samo tile.
Action centar objedinjuje sve notifikacije, cak i ghost.
Gde pre potvrdis notifikaciju ili je obrises automatski nestaje sa svih polja notifikacije (A.C. Lock screen, Tile, Glance)...

Pa da ali recimo tile za SMS, stigne isti, imas ga u Action centru, imas ga na Tile-u... Bespotrebno te o istoj stvari obavestava na dva mesta. Tom logikom je tile visak... Samo zato kazem voleo bih da vidim kako su to resili, verujem da nekako jesu jer se na live tiles zasnima sistem i ne verujem da ce to tek tako gurnuti u stranu.

kad ja na svom androidu nisam u životu dobio notifikaciju koju nisam želeo.

Ali dobijes obavestenja o update-u, vidis progres bar za update, vidis 'move to sd card' notifikaciju itd. i sve tako nabacano u listi. Meni je to kupus.. A zasto ce ekipa da zgotivi kad vec sad android ima sve sto vam treba? Ili vas je malo smorilo "4 ikonice dole" i sve nepomicno, pa zato ne izbijate toliko iz ovih tema? :)

Ali dobijes obavestenja o update-u, vidis progres bar za update, vidis 'move to sd card' notifikaciju itd. i sve tako nabacano u listi. Meni je to kupus.. A zasto ce ekipa da zgotivi kad vec sad android ima sve sto vam treba? Ili vas je malo smorilo "4 ikonice dole" i sve nepomicno, pa zato ne izbijate toliko iz ovih tema? :)

pa opet ti kažem dobiješ obaveštenja koja želiš... sve je to podesivo

izbor je uvek dobra stvar, naučićeš već vremenom. sad kad mi dosadi telefon menjam ikonice, launchere, teme... kad wp bude napredovao to će biti još jedna od opcija za razmatranje u takvim situacijama :)

pa opet ti kažem dobiješ obaveštenja koja želiš... sve je to podesivo

izbor je uvek dobra stvar, naučićeš već vremenom. sad kad mi dosadi telefon menjam ikonice, launchere, teme... kad wp bude napredovao to će biti još jedna od opcija za razmatranje u takvim situacijama :)

Sasvim je normalno to xa android koji je otvoren i sve to stoji, notification centar je i stvoren za android, najbolje je implementiran.
WP je druga prica ipak ne mozemo toliko stvari menjati ali se mozemo osloniti na ugradjeno univerzalno resenje.
Vremenom ce taj Action Centar imati vise ponudjenih opcija, podesavanja...itd nece sugurno ostati u mestu.

Action centar se otvara prevlacenjem od gore ka dole, a Quick bar ce valjda sadrzati samo precice tipa (bt, wifi...) a on ce biti kada se tapne vrh ekrana, isto kao kada se pojavi baterija, signal i wifi...

Auuuuu... Ovo od nokie da ugasim vibraciju je VRH ! Hvala NOKIA!
Jos samo kad bi mogao da smanjim na konstantno osvetljenje ovih dugmica. Bilo bi savrseno . I bez mane 720 :D

Propustio sam onedrive 100gb ali nisu mi ni potrebni :D .

Nazad
Vrh Dno