Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ae opusti se malo zivot je pred tobom, sta si se uhvatio toh draina kao pijan plota...

Pozdrav svima ... Imam mali problem sa storage-om na 720-ici ... tacnije zauzeto mi je oko 2.8 giga, a izbrisao sam sve sto sam mogao ...
Koristio sam i Shrink Storage ( koji mi je ranije dosta pomogao ), i on prijavljuje da je oslobodio tih 2.8 giga memorije, ali storage check prikazuje da je taj prostor jos uvek zauzet, i to vecim delom koristi "Media and files" oko 1.8 giga , a ja sam sve fajlove prebacio na SD card ... Ostali deo je zauzet sa other "dokumentima" ...
Ima li jos koji nacin da oslobodim taj prostor ?

Sa black updateom su to mnogo bolje resili. Ako ti je stigao na 720 vidi da li mozes jos neki temp ili other da obrises.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima ... Imam mali problem sa storage-om na 720-ici ... tacnije zauzeto mi je oko 2.8 giga, a izbrisao sam sve sto sam mogao ...
Koristio sam i Shrink Storage ( koji mi je ranije dosta pomogao ), i on prijavljuje da je oslobodio tih 2.8 giga memorije, ali storage check prikazuje da je taj prostor jos uvek zauzet, i to vecim delom koristi "Media and files" oko 1.8 giga , a ja sam sve fajlove prebacio na SD card ... Ostali deo je zauzet sa other "dokumentima" ...

1.9 GB je samo sistem , Media and files msm da podrazumeva i aplikacije idi u storage check pa na details i tu imas detaljno sta koliko zauzima. Meni npr samo other files zauzima 800 mb , temp files jos 172 mb , aplikacije 1.9 gb , mape 300 mb , sve ukpno zauzeto 5.5 gb .

E sad , taj shrink storage, da bi radio moras da restartujes tel, znaci ides na empty storage , pa restartujes tel, trebalo bi sve da bude ok. A tih 2.8 gb je nista . Ako imas sd, nemoj da brines, tel nece da se upori ni kada ga napunis skoro do kraja .

edit: Black jos nije krenuo na 720

Ae opusti se malo zivot je pred tobom, sta si se uhvatio toh draina kao pijan plota...

Klasicno ono "nemam argumente" pa cu da se ponasam u stilu "sta me napadate" i "sta se cimate oko nebitnih stvari". Cisto da te podsetim da si probao nama da objasnis da smo budale a ti sve znas iako smo ti lepo i kulturno rekli da gresis. Kad ta varijanta nije prosla morala je ova druga jer ne volim da neko pravi budalu od mene a jos manje da me ismeva. Tako da sta si trazio to si i dobio. Dakle nisam se ja nicega uhvatio vec si ti bio istrajan u tome da svoje neznanje preneses na nas i sad ti je djavo kriv kad ti je dokazano da nisi u pravu. Al valjda sad znas da se ne izleces sledeci put kad nisi siguran u ono sto mislis da znas. Uzivaj.

Jel ti ukljucen automatski upload slika na skydrive?

"OneDrive is coming soon."

Jos uvek je nebeski :d

P.S. Samo nek mi poklone jos ovih 20GB sto cujem da ce(ili su vec poceli) da dele i dosta mi je clouda za sad, 45gb meni vise ne treba od toga :)

Poslednja izmena:
Klasicno ono "nemam argumente" pa cu da se ponasam u stilu "sta me napadate" i "sta se cimate oko nebitnih stvari". Cisto da te podsetim da si probao nama da objasnis da smo budale a ti sve znas iako smo ti lepo i kulturno rekli da gresis. Kad ta varijanta nije prosla morala je ova druga jer ne volim da neko pravi budalu od mene a jos manje da me ismeva. Tako da sta si trazio to si i dobio. Dakle nisam se ja nicega uhvatio vec si ti bio istrajan u tome da svoje neznanje preneses na nas i sad ti je djavo kriv kad ti je dokazano da nisi u pravu. Al valjda sad znas da se ne izleces sledeci put kad nisi siguran u ono sto mislis da znas. Uzivaj.

Ja sam i dalje istrajan ;)

@dejan87dex

Verujem da jesi, samo vidis da te ta tvrdoglavost u ovom slucaju i nije previse daleko dovela. Over&out sto se mene tice, necu druge da davim glupostima.

Ma samo nije resetovao telefon kada je "Shrink Storage" završio posao.Sad će da se opet javi i klasika.

Moguce i to, mada cinjenica je da dosta problema na tim starijim verzijama pravi taj other storage. Na blacku je to kao nekako reseno mada cinjenica sistem cuva gomilu stvari zarad brzeg ucitavanja i sve to ide u other. Ima fazon i sa pomeranjem sata na primer 2 godine unapred, sistem onda dosta fajlova markira kao nepotrebne i pri sledecem restartu ili brisanju temporary fajlova oni bivaju obrisani. Mada sad na blacku nikad nisam presao 300-400mb other storage-a. Nemam automatski upload slika na skydrive.

P.S. Samo nek mi poklone jos ovih 20GB sto cujem da ce(ili su vec poceli) da dele i dosta mi je clouda za sad, 45gb meni vise ne treba od toga :)

Je l' jel to zauvek ili ima ono tipa godinu, dve (kao dropbox), pa ako ne platis vraca se na pocetnih 10-20 koliko vec?

Navodno ovo sad za onedrive treba da bude trajno. Ono sto su davali za WP korisnike kao nagradu(nisam dobio nista! :) ) je godinu dana vazece. Ako ne platis vraca se na ono sto si imao u startu, dakle na free nalogu ili 7gb ili 25gb.

1 godina free.
Mene to ne zanima na taj način, a imam 50 na Box-u od starog LG..

Aaaaaaa editovao si :p :p :p U isto vreme kada sam postavio. Foto finish, trazicemo od moderatora da nam izvuku iz baze ko je prvi :p

Automatika zakon, radi savršeno na amoled-u 820.
Ovo je stvar koja me svaki dan na ovome ekranu ponovo oduševi.

@ Boris Lozac , nije jos krenuo update za 720, mada vidim da je za neke mreze u Svici i Nemackoj vec dostupan, znaci jos malko pa ce i kod nas ... :)
@ Micro V91 znam da treba restart za shrink storage, ali nije pomoglo ...
A problemi sa ovim su mi poceli kad sam se docepao Asphalt-a ... :p Tada sam oslobodio 4.8 giga da bi ga instalirao, i imao sam problema sa tom igrom, tacnije zauzela je mnogo vise nego sto je trebalo ...
I danas je stigao neki update od 800 mb, i kad ga je skinuo, i krenuo instal, prijavio mi je da nema dosta mesta ... Ocistio sam jos stvari, i siguran sam da je bilo dovoljno mesta, ali, on kao da svaki put skida jos 800 mb, tacnije, duplira taj fajl...
Na kraju sam izbrisao Asphalt, i hteo da sve to ponovo instaliram, al nikako da oslobodim vise od 2.8 giga ... I btw, proverio sam po aplikacijama ... One mi zauzimaju 1.4 giga, i to se slaze sa onim sto sam i sam sracunao ... A sistem je 1.8 giga ... Evo i SS wp_ss_20140129_0001.png
Znaci Media files 1.2 giga, a sve sam prebacio na sd, a "other" je sad na 1 giga ...
@ Darko1290, nije ukljucen, to sam prvo proverio ... :)
@ Nazgul Witch - jesam restartovao telefon, ali opet je sve isto ... Skydrive nije namesten da automatski uploaduje slike ... Bice da je ostalo nesto od Asphalta sto nije obrisao ...

``Nokia je testirala svoj Black apdejt na uređajima sa 512NM RAM-a``

Svi pljujete Borisov 520, a on ima 512 NM (Njutn metara) rama :D :D :p

Nisi u toku, to je nova obračunska jedinica za RAM.Moraš više da guglaš, a manje da pišeš postove na TT-u... :D :rtfm:

gsmarena_001.jpg

Nazad
Vrh Dno