Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Cackao sam danas L820, sa ovim black apdejtom. Totalno druaciji fon u odnosu na 920 koju sam probao da koristim letos. Vec dobija telefon sve vecu upotrebnu vrednost.
Interesuje me, ovi apdejti vaze samo za Nokia telefone ili idu recimo i na Ativ S?

Šta ima zanimljivo na L820, ja nisam primetio nikakvu razliku? Nadao sam se da će malo "opametiti" dialer, i dodati bar neko podešavanje za zvuk, ali ništa od toga..

Izašao Viber update, sređene notifikacije + custom tones, last online status, više stikera itd itd, verzija 4.0

Pa zato sto na 48 Lumia dodje 1.4 Samsunga i 0.8 HTC :)
Prvo to nije istina.Drugo, Ativ s ima jednu od najboljih baterija u smartphone svetu...

bw8t.jpg

Hvala Bogu ovo za Viber,za one koji ga koriste, naravno...

Poslednja izmena:
Odakle si ovo izvukao, HTC i Samsung WP telefoni imaju najmanje tema vezanih za drain, uglavnom su Nokie u pitanju, tako da ipak mislim da oni neko s*anje tu naprave.

Ti me kao demantujes a kao prvo imas frustraciju koja nosi ime Battery Drain (sad mrzis Nokiju tj Lumiju jer ima losu bateriju), znaci ako imas taj problen, nosi ga na servis a ne da ocajavas...
Battery Drain je sirok pojam i nije dosao sa pojavom mobilnih telefona vec uopste svih uredjaja koji imaju zasebnu el energiju koja se dopunjava - izvor napajanja.
Ja sam kao primer naveo battery drain, a u firmware se mogu i ispraviti problemi vezani za touch panel, reprogramiranje nekih dugmica, itd itd... Znaci firmware je patch za OS, sa time sto moze sadrzati i aplikacije i razno razne dodatke kao sto su funkcije (opcije) u Settings meniju...

Htc, Samsung, Huwei, nekada LG isto su pravili te firmware dodatke za svoje uredjaje samo sto su to bile blage optimizacije , dok Nokija progura nesto masivnije, poput Ambera i Black-a.
Niko ne osporava Samsungu da napravi Dodatak za svoj tel veci, korisniji itd...
To obican korisnik ne vidi kao nesto znacajno, jer vidi tek Storage Check, Glance.... I te vidljive promene.

Takodje i operatori imaju sansu da skuvaju svoj firmware, neko to radi, neko ne, obicno su to aplikacije operatora, boot logo itd...

Borise shvati firmware kao zaprsku za jelo, znaci jelo bez zaprske nije Jelo. :D
Doduse postoje jela i bez zaprske, to je Samsung u wp svetu. ;-)

Zaprška je otrov. :)
/off

Zaprška je otrov. :)
/off

Haahahah koliko ga cekamo, postaje otrovan, treba im jedan ceo mesec ako ne i vise da proguraju update za Nokiju :D znaci uzas...
Da se nisam registrovao kao dev, eto GDR3 bi cekao dodatnih 100dana , uzas.

I da u pravu si Borise, Htc i Samsung nemaju drain zato sto imaju stock naked OS, bez ikakvih posebnih dodataka.
Nokija progura dodatke, koje mozes a i ne moras koristiti (on off) i normalno je kada imas vise opcija, prigrama da ce baterija krace da traje, tu se onda rade optomizacije.... Itd...

Elem shvati to kao jedan ovakav primer:
Imas 4x4 pogon na kolima.
Sta mislis kada ce motor vise da trosi kada je pogon na prednja dva tocka samo ili na sva cetiri???

Znaci ovo je primer i ne govorim o performansama kola pri 4x4 nego cisto potrosnja goriva.
E tako ti je i u movbilnom svetu, sto imas,vise gluposti, i baterija ti krace traje.
Naravno bitno je i da iakljucis te zderace ako ih ne koristis.

Da li postoji mogucnost da sakrijem kad sam zadnji put bio na viberu? To me jako smara. Imam utisak kao da me neko stalno proverava? :)

Da, naravno. Imaš u settings tu opciju. Mada koliko sam primetio kad isključiš opciju da tebe vide kad si bio poslednji put online onda ni ti ne možeš da vidiš to za druge što mi je skroz ok.

zaaaaaaaaašto ne radi Yandex
ebem ti mejlove, zeza me Yahoo, zeza me Yandex, samo Gmail radi normalno

Prvo to nije istina.Drugo, Ativ s ima jednu od najboljih baterija u smartphone svetu...

Ne bukvališi nema potrebe za time, to je bio samo slikovit primer da pokaže činjenično stanje a to je da je Nokia ima drastično više od ostalih i da je sasvim normalno to što ima više ljudi koji će se žaliti na neki problem...

Tek sada vidim da je Boris ipak u pravu.Tebi je globano, 10% mali uzorak? :D:d

Pa ako bas hoces da isterujes pravdu iako sam sasvim siguran da si razumeo sta sam hteo da kazem, da, broj prodatih Samsunga recimo je na nivou statisticke greske u odnosu na Nokiu ako se tako posmatra...

10% bakauza koji su kupili telefon na crno iz 4ruke od lokalnih dilera, skidan sa mreze itd...
Pa kad nesto rikne odkaze, pljuj po Proizvodjacu jer garanciju au dobili polu validnu.
Imao,sam puno telefona, i shvatite novo je novo, mislim na ovlascene dilere.

Danas je najbolje uzeti tel preko mreze, znas da uzimas ok tel.

Nokija progura dodatke, koje mozes a i ne moras koristiti (on off) i normalno je kada imas vise opcija, prigrama da ce baterija krace da traje, tu se onda rade optomizacije.... Itd...
.

Nema to veze sa opcijama i koriscenjem, naravno da niko ne prica o drain-u izazvanim KORISCENJEM telefona, to se zove, potrosnja baterije :d Drain je ili nasumicno curenje bez ikakvog razloga i povoda, ili kada radis nesto zahtevno tipa navigacija, izadjes iz nje, i narednih nekoliko sati opet gubis procente kao da je jos uvek koristis. Koliko sam do sad uspeo da pohvatam po raznim forumima, vise njih se slaze da je ovo dosta cesce na Lumia modelima iz nekog razloga i da oni tu cacnu neku sitnicu koja poremeti sve.. ali mozda je i darko u pravu.

Pa eto vidis da otkad si blokirao tviter i drzis upaljen internet nemas drain :) Jos da te ubedimo za produzni kabl i punjenje preko noci i misija uspela :d

Malo je proslo vremena, to se javi prosecno na svakih mesec i po dana.. :) A i zar ti nije malo de*ilno i da jeste do toga? Zvanicna Twitter aplikacija da to izaziva, zvanicna vremenska prognoza od Microsofta?

Poslednja izmena:
Pa i zvanicna Nokia aplikacija(Drive+) je pravila drain tako da me nista ne iznenadjuje ali slazem se da je i sama pomisao na to suluda... No bitno da radi za sad :)

Pa i zvanicna Nokia aplikacija(Drive+) je pravila drain tako da me nista ne iznenadjuje ali slazem se da je i sama pomisao na to suluda... No bitno da radi za sad :)

Navigacija je zahtevnija app i nije cudo ako crpi bateriju, Cpu je na vosim frkvencijama, ram je popunjen, gps vrsi stalno ocitavanje pozivicije, grafika na displeju i zvukna upozorenja (Ja bih rekao zahtevne su to stvari).

@Boris hvala sto si objasnio sta je drain, vidi se da si ucio o tome, no ja znam vrlo dobro sta je drain jos od Android ere, kada sam ga koristio.

Ono sto jos crpi bateriju, a opet nije toliko alarmantno je 3G tj HSDPA vuce vise nego WiFi, ali to je normalno, pogotovo ako je signal slabiji.

Borisi za kabal produzni kada neces na ispitivanje da ga das :D

Ne citas opet. Nije problem dok se ista KORISTI, tada je razumljiva potrosnja. Pricam o situaciji(koja je doduse bila ranije sad je ispravljeno to), koristis navigaciju, izadjes iz nje tj ugasis je a on i dalje nastavlja da trosi struju kao da je ista ukljucena tj imas ~20% potrosnje po satu...

@Boris hvala sto si objasnio sta je drain, vidi se da si ucio o tome, no ja znam vrlo dobro sta je drain jos od Android ere, kada sam ga koristio.

Ocigledno ne znas, jer kaze ti se jedno a ti pricas drugo :) Darko misli o drainu kad izadjes iz navigacije, ne diras je vise, a nastavlja da se trosi baterija isto kao da je i dalje koristis.

Ocigledno ne znas, jer kaze ti se jedno a ti pricas drugo :) Darko misli o drainu kad izadjes iz navigacije, ne diras je vise, a nastavlja da se trosi baterija isto kao da je i dalje koristis.

Iskljucis Here Drive iz Background apps i eto resenja, jednostavno.
Vi imate ocigledno neke definicije Drain-a od nekog OeM-a :D
Drago mi je da ovaj forum ima poznavaoce Battery DRAina.

Okej sad definitivno vidim da nemas predstavu o cemu pricas. Ajde sto mi izgleda pricamo gluposti, izgleda da to prica ceo internet a ti znas bolje. O tome se i radi u celoj prici, Drive+ blokiran, koristis ga, ugasis a telefon nastavi da vuce struju...

Fascinira me ta ljudska potreba "moram da budem u pravu po svaku cenu". Strasno je glupo da insistiras u tome kad je ocigledno da si pogresio, a ne vidim uopste da je neka velika drama reci ok, pogresio sam. Ne ide se u zatvor zbog toga.

Definitivno su u pitanju neki fenomeni u koriscenju aplikacija.
Ja se izvinjavam vama posto nisam dorastao tim mukama.
Izvinjavam se sto sam smetao.

Pa realno smetas, mislis u glavi da pomazes, ali totalno je suprotno..

A samo da mi je znati kako vi ocenjujete sta koliko trosi i koja je app u pitanju, kada WP nema detaljan prikaz potrosnje baterije kao npr Android.
Koju tehniku koristite, fishing??
Instaliras 100aplikacija i brises po jednu kod ne nadjes onu pravu?

Aman covece, za ovo sto pricam za Drive+ je Nokia sama potvrdila da se desava i preporucila blokiranje aplikacije dok ne rese problem ali se i uz blokiranje drain desavao. Dakle ja samo kazem da je itekako moguce da se to desi iako je zvanicna app u pitanju. Isto tako kazem da sem toga(i tada) nisam imao problema sa drain-om kao sto je recimo imao Boris.

Vrh Dno