Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Da li mora da se izbrise ili ostavi preview for developers ili ti gdr3 zbog black update-a?

Za koju lumiu je najpametnije menjati neotpakovan sgs4? Necu ni da ga otpakujem, ide odma'... :D 925 mi se ne svidja jer nudi sve isto kao i 920, a i ne svidja mi se aluminijum, pre bih na onu "plastiku", polikarbonat...

Da li mora da se izbrise ili ostavi preview for developers ili ti gdr3 zbog black update-a?
Ne može da se izbriše, kako to zamišljaš ?
@MICRO
Pa verovatno će uskoro moći da se instalira "Black Lumia Update" za l520 preko "Nokia Software Updater for Retail", (zvanično je odobren black za l520).A ti za tvoj l720 ima još da čekaš...:smash:

Poslednja izmena:
Za koju lumiu je najpametnije menjati neotpakovan sgs4? Necu ni da ga otpakujem, ide odma'... :D 925 mi se ne svidja jer nudi sve isto kao i 920, a i ne svidja mi se aluminijum, pre bih na onu "plastiku", polikarbonat...

Ima i ljudi kojima se ne svidja 925 :D Svaki dan nesto novo cujes :)

To moguce, btw malopre sam cackao beli 920, au koliko mi se svidja ova bela verzija, nisam mislio da je to moguce, verovatno zato sto je prednja strana crna.. Prelepo.

1020 ili 1520 ako ti nije prevelik. Ali trebao bi da doplatis... valjda.

Pre ce biti 1520 nego 1020, blizi je ceni, skoro su isti, ali nema ih u oglasima, bzvz....
Rado bih je posedovao... :D

Poslednja izmena:
Nema potrebe za NSU, ako je izašlo "Coming soon". Prema urednicima WPCentrala, to je znak da dostupnost stiže najkasnije 72 sata nakon toga, a najčešće i istog dana. :)

I meni se apdejtovao Viber. Solidno unapređenje. Stigla probna i zvučna i push notifikacija za poruku, a zaboravio da prijavim da je čak i onaj bajati Viber uspeo da pozvoni prekjuče. :D
Vidim da neki imaju problema nakon apdejta (ja ne), a za njih je preporuka da odrade čistu novu instalaciju, kada bi sve trebalo da proradi kako treba.

Kako su počeli da dodaju nove stvari za slabije modele (a za Amber su tvrdili da ih nisu dodali, jer je hardverski bilo nemoguće), ne bi me čudilo da 520 uz 8.1 dobije Glance, a mi na 720 raw fotografije, na primer. :D

Jedva čekam notifikacije na Glance-u. :D Mislim da ću biti u iskušenju da vratim glance na "always on", s tim što bi se u tom slučaju Lockscreen praktično pokazao kao nepotreban. :/

Nema potrebe za NSU, ako je izašlo "Coming soon". Prema urednicima WPCentrala, to je znak da dostupnost stiže najkasnije 72 sata nakon toga, a najčešće i istog dana. :)

I meni se apdejtovao Viber. Solidno unapređenje. Stigla probna i zvučna i push notifikacija za poruku, a zaboravio da prijavim da je čak i onaj bajati Viber uspeo da pozvoni prekjuče. :D
Vidim da neki imaju problema nakon apdejta (ja ne), a za njih je preporuka da odrade čistu novu instalaciju, kada bi sve trebalo da proradi kako treba.

Kako su počeli da dodaju nove stvari za slabije modele (a za Amber su tvrdili da ih nisu dodali, jer je hardverski bilo nemoguće), ne bi me čudilo da 520 uz 8.1 dobije Glance, a mi na 720 raw fotografije, na primer. :D

Jedva čekam notifikacije na Glance-u. :D Mislim da ću biti u iskušenju da vratim glance na "always on", s tim što bi se u tom slučaju Lockscreen praktično pokazao kao nepotreban. :/

Ma meni odgovara nsu, zbog downloada, a i volim da uradim clean install , kad vec se radi veliki ubdate da uradi prakticno i hardreset.

Ma meni odgovara nsu, zbog downloada, a i volim da uradim clean install , kad vec se radi veliki ubdate da uradi prakticno i hardreset.

A koliko bi trebao na telefonu cisto Black update da zauzme???
Nije to neki ogroman update, ne bar veci od 100mb ?

A koliko bi trebao na telefonu cisto Black update da zauzme???
Nije to neki ogroman update, ne bar veci od 100mb ?

Hhehe... Salis se ??? Gdr2 + Amber je bio 1.24 GB, zasto mislis da ce ovo biti manje ? Mozda samo bude vise. Ali 100 mb nece sigurno :) .

Ako imaš GDR3 već instaliran, onda ćeš dobiti samo Nokia firmware, što i nije neki veliki update, a inače GDR = mali update

p.s.
Bilo je razgovora na WP Central u vezi ovoga, i Daniel Rubino je rekao da ne vidi nikakvu potrebu za tzv. "clean install" opcijom, OTA radi sasvim o.k. , (pa ne koristimo android :D )..

Hhehe... Salis se ??? Gdr2 + Amber je bio 1.24 GB, zasto mislis da ce ovo biti manje ? Mozda samo bude vise. Ali 100 mb nece sigurno :) .

Ne bre Micro, cisto update BLACK bez GDR, ja imam vec GDR3 dev :)
Nema smisla da BLACK bude 512mb :D

Poslednja izmena:
Ako imaš GDR3 već instaliran, onda ćeš dobiti samo Nokia firmware, što i nije neki veliki update, a inače GDR = mali update

p.s.
Bilo je razgovora na WP Central u vezi ovoga, i Daniel Rubino je rekao da ne vidi nikakvu potrebu za tzv. "clean install" opcijom, OTA radi sasvim o.k. , (pa ne koristimo android :D )..

E upravo to :)
Nadam se da cu moci da ga skinem preko HSDPA mnogoo je brzi od WIFI-a :)

p.s.

A, ok, nesporazum, nemam GDR3 , nisam hteo da ga instaliram jer nista od toga sto donosi mi nije bilo vredno gubljenja malo vremena za odkljucavanje tel itd, zato sam resio da sacekam Black pa da uradim sve to zajedno. Koliko je bio "tezak" gdr3 ?

Znaci vreme je da se detaljno pogleda sta tacno gdr3 + black donose :D

Poslednja izmena:
Drug kupio l920 nema ni amber jos uvek ,ali nikako ne uspeva da ga apdejtuje preko telefona ,samo stoji 0% i prekine se ,e sad da li postoji neki drugi nacin za apdejt.

Drug kupio l920 nema ni amber jos uvek ,ali nikako ne uspeva da ga apdejtuje preko telefona ,samo stoji 0% i prekine se ,e sad da li postoji neki drugi nacin za apdejt.

Neka proba sa Nokia Software Update. Isto tako neka proba preko wifi, mora preko wifi .

E sad mene zanima da li ce moci Nokia Beamer da se instalira na uredjaje sa 512 mb rama, preko proksija ili tako nesto . Kao sto smo radili sa Pro cam .

Ja sam tako instalirao beamer na l820 tako da moze

Ja sam tako instalirao beamer na l820 tako da moze

Nokia beamer naravno da moze na 820 , ima 1 gb rama, oni su rekli da ne moze na 512 rama. Ali tako je bilo i sa Pro Cam pa je ipak moglo. Zato me zanima da li ce moci i ovo, ali verovatno da hoce.

Hebiga, Qualcomm MSM8227 je "low end" klasa,
nema Nokia Beamer, nema Nokia Refocus, Smart Photo radi 7 fotografija rezolucije čak :d 1 mpx rezolucije (ovo je od početka), video ne snima u full HD rezoluciji, nema mnogih igara, sve se učitava mnogo duže, i sve radi sporije od Qualcomm MSM8960 ...

Samo neki nikako da to shvate...

Jasno, ja sam morao tako jer mi je pisalo da aplikacija nije dostupna za moj telefon

E da, sad može i običan Nokia Camera (bez beta) na naše nePureView uređaje. :) Ja instalirao.
A očigledno da se sa Blackom gube one ručne 4 sekunde za brzinu zatvarača blende :(
Mada opet, ručno ISO 100 i sam će telefon da pogura na 4sek :D

Verovatno će moći i Beamer u narednom periodu kad ga optimizuju. ;)

Što se tiče veličine, Amber + GDR2 jeste bio skoro 1,3GB, ali preko NSU-a. Dakle, to je ceo WP operativni sistem bio. :)

Ovaj update Black + GDR3 bi verovatno trebalo da ide oko 200 MB + još 400-500 privremenih da se to raspakuje i doinstalira.

Poslednja izmena:
E da, sad može i običan Nokia Camera (bez beta) na naše nePureView uređaje. :) Ja instalirao.

A očigledno da se sa Blackom gube one ručne 4 sekunde za brzinu zatvarača blende :(

Mada opet, ručno ISO 100 i sam će telefon da pogura na 4sek :D

Verovatno će moći i Beamer u narednom periodu kad ga optimizuju. ;)

Što se tiče veličine, Amber + GDR2 jeste bio skoro 1,3GB, ali preko NSU-a. Dakle, to je ceo WP operativni sistem bio. :)

Ovaj update Black + GDR3 bi verovatno trebalo da ide oko 200 MB + još 400-500 privremenih da se to raspakuje i doinstalira.

Neznam kako tacno ide taj pstupak update)a na wp ali ako se po metodi sve svrsi dodavanjem novih stvari onda ce sistem doci do 4gb zauzeca...
Bila su do sada 3 update-a sistema... u pocetku je bio koliko 1gb sistem, sta sad zauzima skoro 2gb ??? Pa nije valjda da je WP8 kompleksniji od XP-a :D

Ima tu dosta temp, junk fajlova :)
Koliki ce biti 8.1 update :D 1dvr, 4,7gb :D

Nazad
Vrh Dno