Ja takođe da dodam da Facebook izbacuje realtime notifikacije. Ja ga uglavnom koristim zbog nekih grupnih dogovaranja, gde integrisani facebook sms ne funkcioniše i zaista stigne istog trenutka svaki put.
Ne znam da li je zbog toga što sam na GDR3 ili koristim Facebook beta, ali poslednjih ~2 meseca je svaka poruka stigla kada je i poslata.
Jedini problem su mi poruke kad primam od jedne osobe, jer mi stigne i kao SMS i u FB aplikaciji, pa imam 2 zvučne notifikacije jednu za drugom za istu stvar.
Whatsapp izbacuje notifikacije uglavnom kako treba, mada ume jednom u nedelju dana da okasni sa porukom na 15ak minuta. Njega ujedno i najviše koristim, pa mi je uzorak najtačniji.
Od Vibera sam digao ruke dok ga ne srede tom novom verzijom. Nema zvučnih, ni toast notifikacija. Možda bi glance screen mogao malo da popravi stvar kad stigne black, ali Viber nije previše upotrebljiv trenutno.
Skype mi je isto problematičan. Nekad ne izađe nikakvo obaveštenje, nekad čujem zvučnu notifikaciju, ali kad dođem da pogledam telefon, nema ničega. Tek kad se uđe u aplikaciju i krstari po njoj minut-dva pojavi se poruka. A opet, nekad radi i jako lepo.

Ne mogu ga smatrati pouzdanim za neku bitnu komunikaciju, za razliku od FB i WA.
A još jednom do ponovim, mislim da WP ima najbolji menadžment potrošnje baterije od svih sistema, kad je reč o stendbaju. Sa uključenim wi-fijem, a isključenim mobilnim internetom u 2G režimu, meni baterija pojede oko 1% za noć. Pri tome se sinhronizuju 2 mejla (as it arrives), facebook, whatsapp, viber, skype, prognoza na sat vremena, 6tag (instagram klijent) na pola sata. Uključen je i glance screen na peek to preview, koji se doduše ne pali tokom spavanja, ali je aktivan senzor pokreta sa IC lampicom non stop, tako da kapiram da i to nešto troši.