Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ne znam, nemam IE na laptopu pa ne mogu da probam, ovo sam okacio zbog QR koda i linka za Android pa moze na telefonu da se proba...

Sto su u 720 ubacili samo 512rama :eek: A 820 ima 1650maha bateriju :eek:
Mogli su ubaciti i giga rama u 720ku pa da bude bolja kupovina.

Hah, pa ne može 720 biti bolje do 820 :p

Probao sam upravo na androidu, ceka se malo duze da otvori ali otvori na kraju...

Jel to na dhd otvaraš? :d Koliko duže čekaš, pošto meni za sekund otvori. :D

Aha, jedno 10sec mu je trebalo ali radi :d

unnamed.png

:d :d

Poslednja izmena:
Otvorilo mi na tabletu za neke 3 sekunde :) Na telefonu nije htelo ni po 20sek :D

Salu na stranu sad, sto se tice prelaska na WP nemas nikakvih problema osim ako:

1. Zestoko zavisan od Google servisa. Za vecinu stvari postoji resenje ali to nisu zvanicne aplikacije a za neke resenja uopste nema. Osnovne stvari tipa mejlovi, kontakti, gtask, gtalk, sto vecina koristi, radi.
2. Zelis da cackas po sistemu, menjas sve i svasta itd. to je na WP no-no.
3. Koristis veliki broj domacih aplikacija. U principu necega i ima na WP ali velike vecine nema...

Sto se ostaloga tice, ne bi trebalo da bude ikakvih problema.

I osim ako koristi bar 30% kao ja telefon :p

Salu na stranu sad, sto se tice prelaska na WP nemas nikakvih problema osim ako:

1. Zestoko zavisan od Google servisa. Za vecinu stvari postoji resenje ali to nisu zvanicne aplikacije a za neke resenja uopste nema. Osnovne stvari tipa mejlovi, kontakti, gtask, gtalk, sto vecina koristi, radi.
2. Zelis da cackas po sistemu, menjas sve i svasta itd. to je na WP no-no.
3. Koristis veliki broj domacih aplikacija. U principu necega i ima na WP ali velike vecine nema...

Sto se ostaloga tice, ne bi trebalo da bude ikakvih problema.

1. Te osnovne mi samo i trebaju, na tabletu imam jos i google analytics.
2. Ne zelim. Zelim na L9, ali mislim da bi 820 radio lepo i nema potrebe za tim.
3. Pa skoro nista i ne koristim. B92 i to vidim da ima ;)

I ja mislim da ne bi bilo problema. Samo sad mi jos isticu neki ugovori u porodici pa ce biti jos opcija oko zamene telefona ali sad sam se bas zagrejao za wp :)

Edit:
@Djilkos
Jesi nekad imao wp telefon ili samo zaebavas i svrljas kao po jos nekim temama? :p

Poslednja izmena:
820
Neće ti biti žao kada vidiš kako radi wp8, a uskoro wp8.1 ...

Edit:
@Djilkos
Jesi nekad imao wp telefon ili samo zaebavas i svrljas kao po jos nekim temama? :p

3 meseca drug imao 920, jedva se rastosiljao, niko neće da kupi WP :p

Cackao ga par puta, čisto kameru samo, jer na WP ni nema šta drugo da vidim :)

Sta mislis, da prica iz iskustva? Inace covek koristi telefon kao komp odnosno umesto kompa, tako da ono.. Pored trolovanja treba i to uzeti u obzir.

Ja takođe da dodam da Facebook izbacuje realtime notifikacije. Ja ga uglavnom koristim zbog nekih grupnih dogovaranja, gde integrisani facebook sms ne funkcioniše i zaista stigne istog trenutka svaki put.
Ne znam da li je zbog toga što sam na GDR3 ili koristim Facebook beta, ali poslednjih ~2 meseca je svaka poruka stigla kada je i poslata.
Jedini problem su mi poruke kad primam od jedne osobe, jer mi stigne i kao SMS i u FB aplikaciji, pa imam 2 zvučne notifikacije jednu za drugom za istu stvar. :)

Whatsapp izbacuje notifikacije uglavnom kako treba, mada ume jednom u nedelju dana da okasni sa porukom na 15ak minuta. Njega ujedno i najviše koristim, pa mi je uzorak najtačniji.

Od Vibera sam digao ruke dok ga ne srede tom novom verzijom. Nema zvučnih, ni toast notifikacija. Možda bi glance screen mogao malo da popravi stvar kad stigne black, ali Viber nije previše upotrebljiv trenutno.

Skype mi je isto problematičan. Nekad ne izađe nikakvo obaveštenje, nekad čujem zvučnu notifikaciju, ali kad dođem da pogledam telefon, nema ničega. Tek kad se uđe u aplikaciju i krstari po njoj minut-dva pojavi se poruka. A opet, nekad radi i jako lepo. :) Ne mogu ga smatrati pouzdanim za neku bitnu komunikaciju, za razliku od FB i WA.

A još jednom do ponovim, mislim da WP ima najbolji menadžment potrošnje baterije od svih sistema, kad je reč o stendbaju. Sa uključenim wi-fijem, a isključenim mobilnim internetom u 2G režimu, meni baterija pojede oko 1% za noć. Pri tome se sinhronizuju 2 mejla (as it arrives), facebook, whatsapp, viber, skype, prognoza na sat vremena, 6tag (instagram klijent) na pola sata. Uključen je i glance screen na peek to preview, koji se doduše ne pali tokom spavanja, ali je aktivan senzor pokreta sa IC lampicom non stop, tako da kapiram da i to nešto troši.

Poslednja izmena:
Sto se tice mobilnog neta, zar nije on 'ugasen' sve dok ne izadjes iz wifi dometa?

A to. Jeste, svakako. :)
Mada ja tripujem da i to troši bateriju, iako nemam tehničko pojašnjenje. Moguće da grešim.

Hm, mada je bilo situacija. Evo konkretno večeras, Telekomov ADSL nije radio nekih pola sata, što primetih odmah na kompu. :) Pogledam na telefon, stoji wi-fi upaljen, ali naravno džaba što je on nakačen na ruter, kad nema signala. Surf naravno ne radi. Zatim uključim 3G net i krenem da otvaram B92 i WPCentral da vidim da li će hteti da čita vest kad je wifi tako obogaljen da je bez neta, a prijavljuje da je nakačen.
Stranice se otvaraju sa solidnom zadrškom u odnosu na klasičan wi-fi ili 3G kad je wi-fi nedostupan. Recimo da ima oko 5 sekundi dok uopšte pokuša da otvara vesti, ali ih na kraju otvori.

To u suštini znači da on pribegava trošenju mobilnog neta, ako mu wifi ne pruža internet signal, čak i kad je veza sa ruterom maksimalne snage.
Verovatno to ide isto u prilog priči da je spoljni net uspavan kad je na wi-fiju, a da mu telefon daje signal da se probudi tek posle 3-4 sekunde, kad vidi da od wi-fija nema vajde.

To sam i ja primetio, ako pukne kucni net, i dalje ce prikazivati wifi signal i nece automatski preci na 3G, dok rucno ne ugasim wifi na telefonu. Mada koliko sam video meni uopste nista ne otvara sve dok ne ugasim wifi.

Poslednja izmena:
Tako je i na Androidu, ako postoji wifi signal, ali ne propušta internet, što se meni ponekad desi zbog buđavog sbb rutera, kao i veoma čestih "radova" na mreži, telefon ostaje prikačen na wifi, pa nema interneta.

...Skype mi je isto problematičan. Nekad ne izađe nikakvo obaveštenje, nekad čujem zvučnu notifikaciju, ali kad dođem da pogledam telefon, nema ničega. Tek kad se uđe u aplikaciju i krstari po njoj minut-dva pojavi se poruka. A opet, nekad radi i jako lepo. :) Ne mogu ga smatrati pouzdanim za neku bitnu komunikaciju, za razliku od FB i WA.

A još jednom do ponovim, mislim da WP ima najbolji menadžment potrošnje baterije od svih sistema, kad je reč o stendbaju. Sa uključenim wi-fijem, a isključenim mobilnim internetom u 2G režimu, meni baterija pojede oko 1% za noć. Pri tome se sinhronizuju 2 mejla (as it arrives), facebook, whatsapp, viber, skype, prognoza na sat vremena, 6tag (instagram klijent) na pola sata. Uključen je i glance screen na peek to preview, koji se doduše ne pali tokom spavanja, ali je aktivan senzor pokreta sa IC lampicom non stop, tako da kapiram da i to nešto troši.
Ne bi trebalo da ti "Skype" loše radi,jer ipak je to MS aplikacija.Ja ga stalno koristim na GDR3-u i nemam takvih problema.Ovo za tvoj menadžment isključivanja mob. neta, tj.2G/3G kada god ti nije u upotrebi, je vrlo korisna stvar na svakom WP8, i dosta uštedi na battery juice.
P.S.to što ti i Boris imate loše komšije i nije za pohvalu.Meni su u svakom trenutku slobodne 2 wi-fi mreže, ako mi se desi da mi pukne wireless router.;)
@blastoise
Koju god da Lumiu pazariš, posle tvog iskustva saLG l9, ima da progledaš.Ovo se posebno odnosi na to da li često i koliko koristiš kameru na mobu.Tj.za to uopšte nisi ni pitao...

Poslednja izmena:
Pa cim je koristio ram buster pro... Šta reći..

Nazad
Vrh Dno