Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

• Začetnik teme Začetnik teme neogeo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na windows 7 sam instalirao i super radi SDK, posto win 8 ne podnosim
Presao sam sa Win7 na Win8.1 jer sam zbog WP dev-a morao i koristim ga apsolutno identicno kao i Win7. U metro/start ni ne zalazim (ne razumem ni zasto bi kad nemam touch display?).
Ne vidim sta tu ima da se voli/mrzi/podnosi/ne podnosi. Win i VS su alati koji zavrsavaju posao...

Tražim već dve nedelje da kupim Lumiu 920 u isključivo sivoj boji (maskice me ne zanimaju) i mogu samo reći, ovi naši "prodavci" mobilnih telefona su čudo 🙂

Kako da isključim aplikacije koje stalno rade u pozadini? Jednom mi je, nakon instalacije neke igre, bila ponuđena nekakva lista na kojoj sam mogao da štikliram koja app da radi u pozadini i sada ne znam kako da ponovo pristupim tom meniu. Drugo pitanje je da li je moguće slanje slika preko plavog zuba 😀?
Odes u settings pa povuces prstom na levo i tu ti je prva stavka, to sto trazis. Trenutno mi nije telefon tu, ali to je to.

Novi Tapatalk 1.5.
Vas i nas Bench forum leti na novom TT 🙂

A ja za ovaj tapatalk tek sad saznao od vas. 🙂 Au koliko korisna stvar, konačno imam sve forume na jednom mestu, browser više nema da palim.

Sta je sa Update-om aplikacija? Probao sam sva resenja sa WPC foruma i nista, jednom mi se pojavio update ali tad sam ceo dan visio na mobu... Sad imam GDR3(developer preview) nije valjda zbog toga? Ne kapiram zasto ne radi...
edit: Proradio Store tile... ne znam kako...

Poslednja izmena:
Kako da se ulogujem na bench na Tapatalku? Mora TT nalog prvo?

^ne, idi u pretragu i kucaj benchmark, uloguješ se sa podacima od benča. A nalog na TT praviš da ti sačuva sve forume koje imaš, da ih stalno ne tražiš (ako menjaš fon, brišeš TT pa instaliraš drugi).
Ljudi, tapatalk koristimo godinama na android/ios.

Nasao sam ja bench, nego ne vidim nigde login opciju.. 🙂

Svajp na desno,tu su ti opcije koliko se secam.

Kada tek otvoriš Bench (ili bilo koji drugi forum) dole desno imaš 3 točkice. Stisneš, iskoči menu, pa onda join.

*** ih Join, video sam to al sam mislio da je neki sveopsti Tapatalk Join 🙂 Fala..

Moze li nekako da se namesti, da me odma baci na kraj tema, ili tamo gde sam stao, koliko vidim uvek mi otvori pocetni post u temi pa onda moram desno na replies, pa onda stisnem za poslednju stranicu..

Poslednja izmena:
Moze li nekako da se namesti, da me odma baci na kraj tema, ili tamo gde sam stao, koliko vidim uvek mi otvori pocetni post u temi pa onda moram desno na replies, pa onda stisnem za poslednju stranicu..

Baš sam ti ovo mislio napisati da odeš u settings, isključiš onaj glupi potpis "Send from Tapatalk...." ako nije isključen, i aktiviraj "go to last unred post" jer to nije po default-u uključeno.
Ako želiš neki topic ili podforum na početni subscribe tile, onda držiš malo duže prstom dok se ne povavi opcija subscribe

Cool, zahvaljujem.. Video sam i za Live tile, ali kad ih stavim da su mali, svi su isti, pa bi onda morao napamet da naucim koji je koji po redu.. Al dobro, stavio bi ih 5, 6 na homescreen pa i mogu da ih popamtim. A i nije bas lepo na oko 5, 6 onih bench crvenih logoa jedan za drugim 🙂

Poslednja izmena:
Kako da isključim aplikacije koje stalno rade u pozadini? Jednom mi je, nakon instalacije neke igre, bila ponuđena nekakva lista na kojoj sam mogao da štikliram koja app da radi u pozadini i sada ne znam kako da ponovo pristupim tom meniu. Drugo pitanje je da li je moguće slanje slika preko plavog zuba 😀?

Pa naravno da je moguce, Odes u Settings pa udjes u BT ukljucis ga i onda odes u Photos i saljes slike...

Znaci TapaTalk konacno radi super na Benchu 🙂 EXTRA

Ali od sada sam resio da se inatim 😀 Cekam iskljucivo Store ikonicu da mi pokaze nove nadogradnje 🙂
E tako 🙂

Muka mi je vise da gledam na WPC koja je nova aplikacija dobila update, i onda idem i manuelno instaliram...dosta je bilo. :beer:

Meni Store tile prikaze jednom u toku dana (do sada uvek popodne) koliko ima update-ova. Proveravao sam rucno posle toga i sve aplikacije su update-ovane tako da live tile za Market radi tacno i azurano ali jednom dnevno. Tako je kod mene a mislim da sam procitao ovde da je jos kod nekoga tako.

Ali od sada sam resio da se inatim 😀 Cekam iskljucivo Store ikonicu da mi pokaze nove nadogradnje 🙂
E tako 🙂

Isto i ja radim :lol:. I danas je treći uzastopni dan kako mi Store tile uredno pokazuje updates. Takođe i kod mene to radi jednom dnevno, oko 17.30h 😀.

Pa naravno da je moguce, Odes u Settings pa udjes u BT ukljucis ga i onda odes u Photos i saljes slike...

Hehe, ja sam mislio da je sistem pametniji i da ne moram prvo da uključujem bt (i radim dodatne korake) nego da on to radi automatski kada odaberem sliku i način slanja. To je symbian mogao automatski da radi iako bi trebao da bude zastareli sistem. Hvala za ono uputstvo oko menia za app koje rade u pozadini. Nisam doduše još proverio pošto mi telefon nije pri ruci 🙂.

Pardon, hvala Hektoru za uputstvo.

Poslednja izmena:
Hehe, ja sam mislio da je sistem pametniji i da ne moram prvo da uključujem bt (i radim dodatne korake) nego da on to radi automatski kada odaberem sliku i način slanja. To je symbian mogao automatski da radi iako bi trebao da bude zastareli sistem. Hvala za ono uputstvo oko menia za app koje rade u pozadini. Nisam doduše još proverio pošto mi telefon nije pri ruci 🙂.

Pardon, hvala Hektoru za uputstvo.

HAHHAHAAAHHA mani Symbian, svi mi znamo koliko je bio dobar a ujedno i prevazidjen 🙂
Ovaj sistem nije jos uvek dovoljno razvijen ali sa svakim Update-om postaje sve bolji 🙂

-I mogu reci da malo ko jos koristi BT file transfer (ja licno jako retko), BT u danasnjim uredjajima iskljucivo ugradjuju kao metod povezivanja na dodatnu opremu (BT slusalice, Car Multimedia system, NFC zvucnike...)

Secam se perioda od 2003 - 2008 gde sam aktivno koristio BT prenos fajlova... sad se sve to nekako radi preko Share opcije (Drustvene mreze ili Cloud servis).

Poslednja izmena:
voleo bih da promene jednu stvar - kad skinem .pdf fajl preko UC Browser-a i otvorim ga, samo Adobe ga prikazuje, ali ne i Office
slično je i sa videom - skinut preko UC se vidi u tom programu, plejer ga pušta sasvim regularno, ali ga nema u Video delu sekcije Music + Videos

voleo bih da promene jednu stvar - kad skinem .pdf fajl preko UC Browser-a i otvorim ga, samo Adobe ga prikazuje, ali ne i Office
slično je i sa videom - skinut preko UC se vidi u tom programu, plejer ga pušta sasvim regularno, ali ga nema u Video delu sekcije Music + Videos

Zar Office treba da otvara i .pdf ??? To nisam znao, nebi ni koristio onda Adobe ...

Ljudi jedno pitanje, da li mi neko sa HTC 8s može potvrditi da nema bug-ova nakon gdr3 update-a? Ortaku ponudjena mogućnost nadogradnje ali se malo plaši, vuče neke traume...

-I mogu reci da malo ko jos koristi BT file transfer (ja licno jako retko), BT u danasnjim uredjajima iskljucivo ugradjuju kao metod povezivanja na dodatnu opremu (BT slusalice, Car Multimedia system, NFC zvucnike...)

Secam se perioda od 2003 - 2008 gde sam aktivno koristio BT prenos fajlova... sad se sve to nekako radi preko Share opcije (Drustvene mreze ili Cloud servis).
Slažem se ali čemu dodatni koraci i postavljanje slika/dokumenata na neki server ako je apsolutno brže i lakše to odraditi sa telefona na telefon.

Ljudi jedno pitanje, da li mi neko sa HTC 8s može potvrditi da nema bug-ova nakon gdr3 update-a? Ortaku ponudjena mogućnost nadogradnje ali se malo plaši, vuče neke traume...

Za sada nema bagova, radi ko sat, I naravno sada je telefon prodisao, jer sada laganica imam 700mb aplikacija, I nije mi kao pre bilo slobodno nekih 100mb, vec oko 500mb, plus temp fajlovi koji mi drze oko 120mb (mogu se brisati 😀), sto znaci da mi fon laganica moze imati 600mb, I uzivancija, tako da ono, ako ima 8S gdr3 ce mu spasiti zivot 😀

Nazad
Vrh Dno