Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Na windows 7 sam instalirao i super radi SDK, posto win 8 ne podnosim
Presao sam sa Win7 na Win8.1 jer sam zbog WP dev-a morao i koristim ga apsolutno identicno kao i Win7. U metro/start ni ne zalazim (ne razumem ni zasto bi kad nemam touch display?).
Ne vidim sta tu ima da se voli/mrzi/podnosi/ne podnosi. Win i VS su alati koji zavrsavaju posao...

Tražim već dve nedelje da kupim Lumiu 920 u isključivo sivoj boji (maskice me ne zanimaju) i mogu samo reći, ovi naši "prodavci" mobilnih telefona su čudo :)

Kako da isključim aplikacije koje stalno rade u pozadini? Jednom mi je, nakon instalacije neke igre, bila ponuđena nekakva lista na kojoj sam mogao da štikliram koja app da radi u pozadini i sada ne znam kako da ponovo pristupim tom meniu. Drugo pitanje je da li je moguće slanje slika preko plavog zuba :D?
Odes u settings pa povuces prstom na levo i tu ti je prva stavka, to sto trazis. Trenutno mi nije telefon tu, ali to je to.

Novi Tapatalk 1.5.
Vas i nas Bench forum leti na novom TT :)

A ja za ovaj tapatalk tek sad saznao od vas. :) Au koliko korisna stvar, konačno imam sve forume na jednom mestu, browser više nema da palim.

Sta je sa Update-om aplikacija? Probao sam sva resenja sa WPC foruma i nista, jednom mi se pojavio update ali tad sam ceo dan visio na mobu... Sad imam GDR3(developer preview) nije valjda zbog toga? Ne kapiram zasto ne radi...
edit: Proradio Store tile... ne znam kako...

Poslednja izmena:
Kako da se ulogujem na bench na Tapatalku? Mora TT nalog prvo?

^ne, idi u pretragu i kucaj benchmark, uloguješ se sa podacima od benča. A nalog na TT praviš da ti sačuva sve forume koje imaš, da ih stalno ne tražiš (ako menjaš fon, brišeš TT pa instaliraš drugi).
Ljudi, tapatalk koristimo godinama na android/ios.

Nasao sam ja bench, nego ne vidim nigde login opciju.. :)

Svajp na desno,tu su ti opcije koliko se secam.

Kada tek otvoriš Bench (ili bilo koji drugi forum) dole desno imaš 3 točkice. Stisneš, iskoči menu, pa onda join.

*** ih Join, video sam to al sam mislio da je neki sveopsti Tapatalk Join :) Fala..

Moze li nekako da se namesti, da me odma baci na kraj tema, ili tamo gde sam stao, koliko vidim uvek mi otvori pocetni post u temi pa onda moram desno na replies, pa onda stisnem za poslednju stranicu..

Poslednja izmena:
Moze li nekako da se namesti, da me odma baci na kraj tema, ili tamo gde sam stao, koliko vidim uvek mi otvori pocetni post u temi pa onda moram desno na replies, pa onda stisnem za poslednju stranicu..

Baš sam ti ovo mislio napisati da odeš u settings, isključiš onaj glupi potpis "Send from Tapatalk...." ako nije isključen, i aktiviraj "go to last unred post" jer to nije po default-u uključeno.
Ako želiš neki topic ili podforum na početni subscribe tile, onda držiš malo duže prstom dok se ne povavi opcija subscribe

Cool, zahvaljujem.. Video sam i za Live tile, ali kad ih stavim da su mali, svi su isti, pa bi onda morao napamet da naucim koji je koji po redu.. Al dobro, stavio bi ih 5, 6 na homescreen pa i mogu da ih popamtim. A i nije bas lepo na oko 5, 6 onih bench crvenih logoa jedan za drugim :)

Poslednja izmena:
Kako da isključim aplikacije koje stalno rade u pozadini? Jednom mi je, nakon instalacije neke igre, bila ponuđena nekakva lista na kojoj sam mogao da štikliram koja app da radi u pozadini i sada ne znam kako da ponovo pristupim tom meniu. Drugo pitanje je da li je moguće slanje slika preko plavog zuba :D?

Pa naravno da je moguce, Odes u Settings pa udjes u BT ukljucis ga i onda odes u Photos i saljes slike...

Znaci TapaTalk konacno radi super na Benchu :) EXTRA

Ali od sada sam resio da se inatim :D Cekam iskljucivo Store ikonicu da mi pokaze nove nadogradnje :)
E tako :)

Muka mi je vise da gledam na WPC koja je nova aplikacija dobila update, i onda idem i manuelno instaliram...dosta je bilo. :beer:

Meni Store tile prikaze jednom u toku dana (do sada uvek popodne) koliko ima update-ova. Proveravao sam rucno posle toga i sve aplikacije su update-ovane tako da live tile za Market radi tacno i azurano ali jednom dnevno. Tako je kod mene a mislim da sam procitao ovde da je jos kod nekoga tako.

Ali od sada sam resio da se inatim :D Cekam iskljucivo Store ikonicu da mi pokaze nove nadogradnje :)
E tako :)

Isto i ja radim :lol:. I danas je treći uzastopni dan kako mi Store tile uredno pokazuje updates. Takođe i kod mene to radi jednom dnevno, oko 17.30h :D.

Pa naravno da je moguce, Odes u Settings pa udjes u BT ukljucis ga i onda odes u Photos i saljes slike...

Hehe, ja sam mislio da je sistem pametniji i da ne moram prvo da uključujem bt (i radim dodatne korake) nego da on to radi automatski kada odaberem sliku i način slanja. To je symbian mogao automatski da radi iako bi trebao da bude zastareli sistem. Hvala za ono uputstvo oko menia za app koje rade u pozadini. Nisam doduše još proverio pošto mi telefon nije pri ruci :).

Pardon, hvala Hektoru za uputstvo.

Poslednja izmena:
Hehe, ja sam mislio da je sistem pametniji i da ne moram prvo da uključujem bt (i radim dodatne korake) nego da on to radi automatski kada odaberem sliku i način slanja. To je symbian mogao automatski da radi iako bi trebao da bude zastareli sistem. Hvala za ono uputstvo oko menia za app koje rade u pozadini. Nisam doduše još proverio pošto mi telefon nije pri ruci :).

Pardon, hvala Hektoru za uputstvo.

HAHHAHAAAHHA mani Symbian, svi mi znamo koliko je bio dobar a ujedno i prevazidjen :)
Ovaj sistem nije jos uvek dovoljno razvijen ali sa svakim Update-om postaje sve bolji :)

-I mogu reci da malo ko jos koristi BT file transfer (ja licno jako retko), BT u danasnjim uredjajima iskljucivo ugradjuju kao metod povezivanja na dodatnu opremu (BT slusalice, Car Multimedia system, NFC zvucnike...)

Secam se perioda od 2003 - 2008 gde sam aktivno koristio BT prenos fajlova... sad se sve to nekako radi preko Share opcije (Drustvene mreze ili Cloud servis).

Poslednja izmena:
voleo bih da promene jednu stvar - kad skinem .pdf fajl preko UC Browser-a i otvorim ga, samo Adobe ga prikazuje, ali ne i Office
slično je i sa videom - skinut preko UC se vidi u tom programu, plejer ga pušta sasvim regularno, ali ga nema u Video delu sekcije Music + Videos

voleo bih da promene jednu stvar - kad skinem .pdf fajl preko UC Browser-a i otvorim ga, samo Adobe ga prikazuje, ali ne i Office
slično je i sa videom - skinut preko UC se vidi u tom programu, plejer ga pušta sasvim regularno, ali ga nema u Video delu sekcije Music + Videos

Zar Office treba da otvara i .pdf ??? To nisam znao, nebi ni koristio onda Adobe ...

ne, Office prikazuje .pdf, ali dokumenti se iz njega otvaraju preko Adobe

Ljudi jedno pitanje, da li mi neko sa HTC 8s može potvrditi da nema bug-ova nakon gdr3 update-a? Ortaku ponudjena mogućnost nadogradnje ali se malo plaši, vuče neke traume...

-I mogu reci da malo ko jos koristi BT file transfer (ja licno jako retko), BT u danasnjim uredjajima iskljucivo ugradjuju kao metod povezivanja na dodatnu opremu (BT slusalice, Car Multimedia system, NFC zvucnike...)

Secam se perioda od 2003 - 2008 gde sam aktivno koristio BT prenos fajlova... sad se sve to nekako radi preko Share opcije (Drustvene mreze ili Cloud servis).
Slažem se ali čemu dodatni koraci i postavljanje slika/dokumenata na neki server ako je apsolutno brže i lakše to odraditi sa telefona na telefon.

Ljudi jedno pitanje, da li mi neko sa HTC 8s može potvrditi da nema bug-ova nakon gdr3 update-a? Ortaku ponudjena mogućnost nadogradnje ali se malo plaši, vuče neke traume...

Za sada nema bagova, radi ko sat, I naravno sada je telefon prodisao, jer sada laganica imam 700mb aplikacija, I nije mi kao pre bilo slobodno nekih 100mb, vec oko 500mb, plus temp fajlovi koji mi drze oko 120mb (mogu se brisati :D), sto znaci da mi fon laganica moze imati 600mb, I uzivancija, tako da ono, ako ima 8S gdr3 ce mu spasiti zivot :D

Nazad
Vrh Dno