Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ponekad kad stisnem power dugme da zaključam telefon na lumia 520 (gdr3 update) ekran svetli još 2 sek pa se onda ugasi, kao neki delay da ima. To se ne dešava uvek, većinom vremena se u istom trenutku i ekran ugasi kad zaključam. Pre gdr3 update to je bilo sve ok, počelo je kad sam stavio ovaj update. E sad, ne znam da li je baš do update-a ili do neke aplikacije što radi u pozadini. Jel imao neko ovakav problem?

Poslednja izmena:
Tapatalk rado kao zmaj, kad se samo setim frustracije kada sam ga prvi put instalirao. Da li mogu da menjam veličinu tastature, (ne vezano za tapatalk) kad držim telefon vodoravno tastatura ne ide preko celog ekrana već tasteri ostaju iste veličine kao kada je telefon u ispravnom položaju. Druga stvar koja me nervira je kada pogrešim slovo u kucanju. Ne mogu nikako da označim i obrišem jedno slovo, već mi označi celu reč pa moram sve da brišem.

Tapatalk rado kao zmaj, kad se samo setim frustracije kada sam ga prvi put instalirao. Da li mogu da menjam veličinu tastature, (ne vezano za tapatalk) kad držim telefon vodoravno tastatura ne ide preko celog ekrana već tasteri ostaju iste veličine kao kada je telefon u ispravnom položaju. Druga stvar koja me nervira je kada pogrešim slovo u kucanju. Ne mogu nikako da označim i obrišem jedno slovo, već mi označi celu reč pa moram sve da brišem.

Jedno slovo oznacis tako sto zadrzis prst na toj reci dok ti se iznad pprsta ne pojavi kao ona crtica za kucanje i onda povuces bez pustanja prst dole ispod reci i tu crticu stavis gde hoces odmah posle slova koje hoces da obrises.

A moze li neko da mi kaze sta se desava s mojim telefonom (lumia 620) ekran vise nece da se rotira ,nemam gdr3 update .

Ljudi dali su ovi iz MS-a poremeceni ili JA, molim vas moze li mi neko reci da li je ovo kompletna Latinicna Srpska tastatura?

Prilozi

• fotor_wp_ss_20131124_0001.jpg
    fotor_wp_ss_20131124_0001.jpg
    50.8 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
Jeste, i ja sam se zbunio kad sam kupio telefon. Ključ je u kvačici ispod đ.

Ja kad pritisnem tu kvačicu, kratko ili dugo, ništa se ne dešava... Č dobijam dugim pritiskom na c, š na s, ž na z. *****ski. A još *****skije je što nema alternativnih tastatura.

pritisni c, z ili s, pa onda kvačicu
drugog dana sam čak ušao u Telenor da vidim da li njihova 920 ima istu tastaturu kao moja, čisto da proverim da nisam dobio neki škart :d

pritisni c, z ili s, pa onda kvačicu
drugog dana sam čak ušao u Telenor da vidim da li njihova 920 ima istu tastaturu kao moja, čisto da proverim da nisam dobio neki škart :d

Obozavam WP platformu ali to sa tom kvacicom je tako Promasaj da nemam reci :( znaci LOSE.

Kao da ces stalno da kucas šđčćž pa ti treba to sve uvek prikazano, ja bas iz tog razloga nikad ne koristim nasu tast, jer su tasteri manji i ovako. A i sms ne mozes da posaljes sa nasim karakterima tj mozes ali mngoooooo karaktera zauzimaju.

Mozda neces nikada kucati slova s kvacicama,ali izbor bi svakako trebao da postoji za onog ko hoce,a ne da se falinke OS-a prikazuju kao nesto sto nikom ne treba i niko ne koristi.
I tastatura koja u landscape modu stoji na pola ekrana je zesci fail po meni.

Ja nikad ne kucam poruke bez kvačica (smatram to određenim vidom nepismenosti) i ovo je veliki propust. Jedan SwiftKey/Swipe bi legao WP-u samo tako.

Pa i imas izbor, mozes da ih kucas :) . A u landskape tastatura nikako ne stoji preko pola ekrana nego na vecem delu ekrana , i tasteri su po meni sasvim dovoljno veliki. A ovo sa strana prazan prostor verovatno ostavljen da ne bih morao da prstima nisanis same krajeve ekrana, ne znam ni ja. Ali tasteri su mi dovoljno veliki za kucanje sa obe ruke cak i u portretu.

Kao da ces stalno da kucas šđčćž pa ti treba to sve uvek prikazano, ja bas iz tog razloga nikad ne koristim nasu tast, jer su tasteri manji i ovako. A i sms ne mozes da posaljes sa nasim karakterima tj mozes ali mngoooooo karaktera zauzimaju.

Imam dosta sms poruka mesecno tako da ih nasom latinicom sabijam jos bolje :D
Cesto mi ostane po 600poruka koje prenesem u sledeci mesec...
Sad npr imam 1500 poruka.

Poslednja izmena:
I meni smeta što u lanscape modu tastatura ne ide preko celog ekrana, mislio sam da ja to ne znam da podesim ali izgleda da je m$ zabrljao. A što se tiče korišćenja kvačica na slovima, nije isto kada ti devojka napiše poruku "idem na sisanje i satiranje" i "idem na šišanje i šatiranje" :D

I meni smeta što u lanscape modu tastatura ne ide preko celog ekrana, mislio sam da ja to ne znam da podesim ali izgleda da je m$ zabrljao. A što se tiče korišćenja kvačica na slovima, nije isto kada ti devojka napiše poruku "idem na sisanje i satiranje" i "idem na šišanje i šatiranje" :D

Aahahahahaaa.... Svaka čast za to :D . Potpuno si upravu pošteno onako :D .

Ne znam za vas al ovo mi je jedna od iritantnijih stvari u WP8, morao sam GIF da napravim koliko me nervira :D Dodjes do kraja teksta ili bilo cega, i ova gumena animacija te svaki put istripuje da ima jos da se skroluje, aaaaa

l3PWCw.gif

Ne znam za vas al ovo mi je jedna od iritantnijih stvari u WP8, morao sam GIF da napravim koliko me nervira :D Dodjes do kraja teksta ili bilo cega, i ova gumena animacija te svaki put istripuje da ima jos da se skroluje, aaaaa

l3PWCw.gif

Nzm za tebe, ali meni je ta animacija do jaja, nzm zbog cega, ali je bas gotivim, ali eto uvek postoji neko koga ona nervira, hahaha :D Inace GDR3 mozda donosi "X" da mozes "kao" da iskljucis app, ali nije to kao kod iOS ili kod Androida, jer ne izadje potpuno iz te app (IE je cist primer, ugasim ja njega na "x", a kad sledeci put udjem ostane sve kao sto je I bilo, tj kao da nisam uopste iskljucio app sto mi ide malo na zivce, ali olaksava kod nekih stvari, igrice npr ili neke druge app), ali generalno sam odlucio da I moj sledeci fon koji uzimam u januaru (produzujem ugovor kod brace Norvezana :D) bude WP, ali ovaj put Nokia tj L625, relativno jeftin, I naravno veliki ekran, a bogme I full HD snimanje :D

IE uvek ostaje sve kako je bilo, nema veze kako ga iskljucujes. A X na gdr3 gasi potpuno app.

Nije tacno za IE, gasite tabove na X pa nece pamtiti poslednju stranicu..

Jedva cekam neke informacije o 8.1 :) osecam da ce da ispegla se i jos vise uzdigne wp !

Ja se nadam da ce biti promena u Wp8.1 ali ne toliko kao sto je bilo izmedju Wp7 i Wp8...
Sem toga sve sto dodaju novo u WP8.1 ce opteretiti uredjaje sa 512mb rama tako da cemo mi sa takvim uredjajima imati verovatno manje "Dodatnih" Nokija funkcija.

Nokija nas je jedino uskratila na L720 za Double Tap To Unlock funkciju, mislim nebulozno mi je posto 920 to ima a u pitanju su isti ekrani po tehnologiji, samo je razlika u rezoluciji...
Isto tako ocekujmo i na WP8 da nas zakinu...

Poslednja izmena:
Da, da, ako ih gasis na x, ali ako samo izadjes iz app na back sve ostaje kako jeste.

oVO bi trebalo da pogledaju novi ili buduci korisnici WP8 platforme :)
1GHZ ili 2.2GHZ i nije puno bitno, sistem radi stabilno i fluidno bez obzira na velicinu RAm memorije i brzine procesora :) Stara dobra WIN skola!

http://mynokiablog.com/2013/11/24/w...son-quadcore-nokia-lumia-1520-vs-925-and-620/

A ovo bi trebao ti da pogledas :)

camspeed-normal-compare.png

Ne hejtujem, WP stvarno radi brze na istom hardveru od androida (bloat) ali naravno da i WP8 uredjaji moraju da imaju najnovije, najbrze cipsetove, 2Gb rama itd, mene recimo ne zanimaju hd igre ali to ne znaci da ne zanima 90% drugih potencijalnih kupaca, po takvom nacinu razmisljanja - ''wp radi brzo i na jednom jezgru i 512Mb rama jer je win dobra stara skola '' cela platforma ne bi napredovala. To sto ''mi'' nesto ne koristimo ne znaci ''da ne prodaje'' os i uredjaje.

Sta mislis koji uredjaj bi bolje prosao na trzistu, odlicna Lumia 1520 koja je bukvalno bolja od Note 3 ili takav phablet ali sa dual core cipsetom od pre 2 godine i 1Gb rama? Da li bi Lumia 1020 sa onako zahtevnom kamerom radila isto brzo sa aktuelnim cipsetom i S800?

Napredniji hw kamere logicno zahteva napredniji sw a sve to da bi brzo radilo potrebna su ta ''nepotrebna jezgra'' i sto vise rama. A da ne pricam silne aplikacije za foto/video obrade i slicne zahtevne procese..

A u imenik, stopericu, beleske.. odavno istom brzinom ulaze i WP8 i Nexus ;)

Poslednja izmena:
Ja bih mnogo više voleo dual sim i veću bateriju nego dual core i 2 giga rama. Žao mi je što se telefoni razvijaju u smeru bespotrebnog napucavanja gigaherca, megapiksela i inča dok je kapacitet baterije u drugom planu. Naročito me nervira ogroman, za telefoniranje nepraktičan, ekran. Ako se sećaš slična stvar je bila in, samo u suprotnom smeru, svi su se utrkivali ko će da napravi manji telefon. Tako se nadam da će uskoro da počnu da proizvode telefone normalne veličine. Kapiram da je cilj da se jednog dana napravi potpuno funkcionalna platforma pa da kad dođeš kući staviš telefon u dock i koristiš sve kao pc ali za to nije potreban ekran od 15".

Vrh Dno