Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ne radi to tako. To je debitna kartica, a ne kreditna. Pare se momentalno skidaju sa računa i ako nema dovoljno para transakcija ne prolazi. A proknjiženje se vrši za 7 dana. Baš ne znate kako funkcionišu kartice.
Sa kreditnom karticom se može ići u minus, jer ima dozvoljen minus.

@brajko
Proveri da nisi kojim slučajem uneo broj neke kreditne kartice koju imaš ili da ti nisu u banci dali kreditnu umesto debitne.

Pa nije baš tako, ja imam debitnu Visa virtuon karticu i na App Store mi se dogodi ponekad ista stvar tj. pređem limit sa par aplikacija koje posle kad uplatim novac regularno budu naplaćene

To ne sme da se dešava jer se gubi poenta debitne kartice. Šta ako ti neko ukrade broj kartice i utera te u minus par stotina evra. Proveri to sa bankom pod hitno.

EDIT: Ja imam baš intesinu visu internet i kad god pokušam da kupim nešto, a nema dovoljno novca na računu, odbiju mi transakciju

Poslednja izmena:
Karticu sam dobro uneo, to je ista ona kartica koju koristim već 2 godine, banca intesa internet kartica vezana za devizni račun. Uvek kad sam nešto kupovao i kad nemam para prijavi da ne može da se kupi. I baš sam sve proverao, slao sms da proverim stanje i piše rezervisano 2 evra, raspoloživo još 4. Ispada kao da nisam ništa ni kupio. Kad kliknem buy na igre piše verifikacija i krene da mi skida. Igre normalno instalira i radi sve full.

untitled.jpg

Evo ovo mi piše na nalogu. Sve igre skinute i pored svih piše pending. I ne znam šta će se desiti kad sistem vidi da nema para na kartici da naplati. Meni naravno odgovara ovako :) nego me zanima što to tako, da li još nekom se desilo ovo. Kako je kod vas kad kupite neku igru?

Možda mi posle skine pare kad uplatim ponovo pare na kartici ali šta se desi ako ne uplatim. Mogu da skidam koliko hoću. :)

Poslednja izmena:
To je onda Microsoft napravio gresku i ne proveravaju da li ima para na racunu kartice...a sta ce se desiti, ***a to ces videti i sam kasnije :D

Whooooo Store updates notifikacije ponovo rade, doduse bio sam ceo dan konektovan na mobile data.
Extra!!! Samo me zanima dali Store izbacuje mozda Toast notifikaciju o broju update-ovanih aplikacija???

Whooooo Store updates notifikacije ponovo rade, doduse bio sam ceo dan konektovan na mobile data.
Extra!!! Samo me zanima dali Store izbacuje mozda Toast notifikaciju o broju update-ovanih aplikacija???

Ne daje toast notifikaciju, samo ti na tile pise broj mogucih updatea.

Zna li neko koliko RAM memorije crpe Background agent-i - mislim za pozadinske procese tokom osvezavanja nekih aplikacija, cudim se kako Lumia tecno radi sa 15 backround procesa??? Ima samo 512mb rama, zar su ti Agenti samo po par MB?

*Lumia 920 onda moze da gura i 50 Background procesa :D
*Lumia 1020 onda moze i preko 100 :D

Poslednja izmena:
evo novog baga!

duplira mi pesme kad ih prebacim sa kompjutera na SD karticu,a sad kad sam formatirao karticu i ponovo prebacio muziku, ne pokazuje da uopste nesto ima od muzike.jedino na memoriju telefona moze,ali i tada duplira pesme. probao sam na vise playera aili uvek isto.

ima li resenja?

Isto mi se desavalo kada sam imao GDR1 kada je izasao GDR2 sve je to nestalo , normalizovalo se...
Mislio sam da je kartica prsla, medjutim to je neki bug bio do Xbox Music aplikacije.
Savetujem ti sledece:

*Update-uj telefon na GDR2 Amber
*Formatiraj karticu u telefonu
*Izvadi karticu i resetuj telefon
*Ubaci pesme na karticu u Music folder, ako su albumi u pitanju rasporedi ih po folderima, ubaci karticu i restartuj telefon

Meni je pomoglo ovo:
1) Manually locate an app in store with update notification ( don't update just exit to start screen) The store tile should show a notification of one update
2) Unpin the store tile
3) Delete History...go to settings, internet explorer and delete history
4) Exit to start screen
5) Soft reset your phone (press and hold both volume down + power button until it vibrates and restart) Do not pull down to power off, wait for the phone to vibrate
6) Set date and time manually, uncheck automatic date settings and input date and time manually
7)Exit to start screen
8) Power off
9)Power on
10) Pin your store tile to the screen

Nije da sam baš ispoštovao sve ovo, ali u osnovi to je to. Vreme sam ostavio na automatic, inače je bila na +1 pa neke afričke zemlje.

A, na onu stvar mi se popeše te akrobacije oko update-a! Samo čekam kad ću pri svim tim operacijama morati da stojim na jednoj nozi, drugu da držim pod uglom od 49° u odnosu na podlogu, u levoj ruci da imam kišobran sa MS logom, naravno otvoren u zatvorenoj prostoriji, a u desnoj telefon postavljen upravno na severni polarnik...

Hebo takav sistem...

Btw, kod mene nije pomoglo apsolutno ništa od ponuđenih predloga, jednostavno neće da proverava update.

Evo konačno im proradeo sistem za plaćanje u vezi mog slučaja i ovako je sad. :)

gfhgh.jpg

Sa kartice je skinuto para samo za ovaj plejer što sam danas kupio, ostalo sve u minusu sedi i aplikacije rade normalno. Sad mi krivo što još nisam pokupovao. :)

A, na onu stvar mi se popeše te akrobacije oko update-a! Samo čekam kad ću pri svim tim operacijama morati da stojim na jednoj nozi, drugu da držim pod uglom od 49° u odnosu na podlogu, u levoj ruci da imam kišobran sa MS logom, naravno otvoren u zatvorenoj prostoriji, a u desnoj telefon postavljen upravno na severni polarnik...

Hebo takav sistem...

Btw, kod mene nije pomoglo apsolutno ništa od ponuđenih predloga, jednostavno neće da proverava update.

Bez nervoze mozda i tebi proradi :D

Izgleda da store proverava za upade samo preko mobilne mreze, ja kad mi telenor iskljucio na 2-3 dana, nisam dobijao notifikacije i ako sam dosta bio na wifi. Cim sam dobio mobilni net, sve je prikazalo ponovo i dalje nastavlja da pokazuje .

Čudno meni nije bio uopšte uključen mobilni net a normalno sam dobijao update. E sad, pojavio se problem, nakon update-a glance je nestao iz liste aplikacija.

Ja instalirao taj glance na lumia 520 i sad imam tu opciju u settings ali džabe kad ne mogu da je koristim. Jel zna neko kako iz settings-a da izbrišem tu stavku?

Evo konačno im proradeo sistem za plaćanje u vezi mog slučaja i ovako je sad. :)

gfhgh.jpg

Sa kartice je skinuto para samo za ovaj plejer što sam danas kupio, ostalo sve u minusu sedi i aplikacije rade normalno. Sad mi krivo što još nisam pokupovao. :)

Auu, ali si dobro prosao xD

Tek će ga zvati iz banke da pokrije minus.

Da pokrije minus od milion € :D

Nije otisao u minus , na toj kartici ne mozes da odes u minus, ja mislim da je to proslo jer si kupovao ostale dok jos nije skinulo za prvu app ili igricu, tako da su pare jos bile na racunu, e sad kako ce to da naplate ne znam tj, msm da i ne mogu da naplate. Samo uzivaj :D

Banka nikad ne zaboravlja dužnika. Poslace mu opomenu da pokrije dug, pa će mu dodati kamatu, a njegove podatke će proslediti kreditnom birou. Na kraju će platiti ceo dug sa sve kamatom i neće moći neko vreme da koristi usluge svih banaka u Srbiji.
Nemoj misliti da je zeznuo sistem... Sistem je zeznutiji nego što on misli.

Banka nikad ne zaboravlja dužnika. Poslace mu opomenu da pokrije dug, pa će mu dodati kamatu, a njegove podatke će proslediti kreditnom birou. Na kraju će platiti ceo dug sa sve kamatom i neće moći neko vreme da koristi usluge svih banaka u Srbiji.
Nemoj misliti da je zeznuo sistem... Sistem je zeznutiji nego što on misli.

Ja imam taj devizni račun i on ne može da ode u minus kako god. Kad nema para na kartici ne mogu da kupujem. Ovo je greška mikrosofta jer ja još imam pare na toj kartici, nekih 2 evra pošto su mi samo jednu aplikaciju naplatili a ovo ostalo ne mogu da naplate jer nema dovoljno para na kartici. Pogotovo što su oni sve sabrali to i treba odjednom da skinu ceo iznos.

Stigao mi je juče mail od microsofta u kome piše da mi je nalog suspendovan i da ne mogu da kupujem aplikacije dok ne vežem neku drugu karticu sa nalogom i odatle oni da se naplate, pošto od ove ne mogu. Ali nalog mogu i dalje normalno da koristim i da skidam ove free.

Tako da ko ih šiša. Napravim novi nalog i stavim drugu internet karticu (koju imam) i rešen problem. :) A i neće da propadnu za 1500din. ;)

Poslednja izmena:
Ja imam taj devizni račun i on ne može da ode u minus kako god. Kad nema para na kartici ne mogu da kupujem. Ovo je greška mikrosofta jer ja još imam pare na toj kartici, nekih 2 evra pošto su mi samo jednu aplikaciju naplatili a ovo ostalo ne mogu da naplate jer nema dovoljno para na kartici. Pogotovo što su oni sve sabrali to i treba odjednom da skinu ceo iznos.

Stigao mi je juče mail od microsofta u kome piše da mi je nalog suspendovan i da ne mogu da kupujem aplikacije dok ne vežem neku drugu karticu sa nalogom i odatle oni da se naplate, pošto od ove ne mogu. Ali nalog mogu i dalje normalno da koristim i da skidam ove free.

Tako da ko ih šiša. Napravim novi nalog i stavim drugu internet karticu (koju imam) i rešen problem. :) A i neće da propadnu za 1500din. ;)

Care udario si ***** u ledinu, sto se *****avas sa MS-om, sjebase ti nalog i sad nemozes da kupujes apps...
Sta je 1500din, ajde daj mi ja cu ti uplatiti tu sicu :D

Hehe, nisu problem pare nego ovako je zanimljivo. ;) Nego videću kasnije kad uplatim pare da kupim nešto sa kartice da li će da mi skinu odatle kintu ili ipak ću morati da vežem neku drugu karticu za nalog. A iovako na store-u više nemam šta ni da kupim za sad, aplikacije što ja koristim su sve free a igrice koje se plaćaju već sam ih sad skinuo tako da sam miran jedan duži period. :)

Nego dajte neku preporuku za dobar video plejer sa podrškom za titlove i da lepo prikazuje naša slova? Probao sam onaj moly player ali naša slova ne prikazuje lepo. Jel znate za još neki?

Poslednja izmena:
Yx player,placa se :)

Nemojte to da mi radite :D A i po utiscima teško da bi dao 4 dolara za taj plejer, nešto ljudi imaju problema snjim koliko vidim.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima..Nikad nisam imao WP pa me interesuju neke stvari nadam se da cete mi pomoci, jer mi se svidja ovako posebno jer je mnogo fluidan i jednostavan za koriscenje. Sto se tice aplikacija zar ih ima tako malo ? (npr ona lampa, aplikacija za parkiranje, shazam i te sitnice koje valjaju ono osnovno sto se kaze). Drugo kako radi navigacija to mi nije mnogo jasno? Da li radi preko interneta ili preko GPS i ima li WP GPS uopste ? Ako radi preko interneta tj 3g to vjerovatno i kosta jer je preko androida besplatno preko GPS ? Nemoj te mi zamjerit ako su ovo noobovska pitanja jer nikad nisam imao susret sa WP i ovdje ih u CG skoro nema ja ih jos nisam gledao da ih neko koristi.

Nazad
Vrh Dno