Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Hvala za info. Kod whatsappa mi smeta što ne mogu da podesim zvuk za pristizanje poruke. Recimo hoću drugačiji ton ali ne mogu da pronađem kako da ga promenim, ništa od kontakta iz imenika nije importovao neko moram ručno da dodajem ljude. Notifikacija kasni ali ne uvek, ne znam do čega je to. Posle ovog zadnjeg update-a sam dobio data sence i gašenje procesa na X. Kako da uključim double tap to w i recimo dodavanje zvuka po izboru za poruke? Da li je to uopšte izvodljivo?

Nije to jos moguce, posebni tonovi za aplikacije, za SMS jeste moguce sa GDR3 update-om, jesi siguran da si ga dobio? Jer je to samo za developere, nije jos zvanicno pusten.. Za kontakte ne znam, meni ih je prepoznao, a notifikacije mi kasne odnosno uopste ne stizu ako ne palim Whatsapp nekoliko dana, mozda ima fiks neki za to jer jeste bezveze.. Ako se redovno kucka radi najnormalnije.

Nemam pojma da li sam uspeo da instaliram GDR3 jer ne znam gde da pogledam i šta da pogledam:d. Nalazim samo da mi je verzija OS 8.0.10512.142.

Nemam pojma da li sam uspeo da instaliram GDR3 jer ne znam gde da pogledam i šta da pogledam:d.

Jesi rucno dalvikovao kernel odnosno nisi isao samo na check for updates? Za GDR3 mora rucni dalvik, nije jos zvanican update.. :) Mada ako imas "x" u multitaskingu onda je to to..

Aj ne suketaj se izrazima, bunis ljude, trazice, nece znati da ti nemas pojma :D

Išao sam preko Windows phone App studio aplikacije, pa onda Preview for Developers. Primetno radi fluidnije nego kada je prvi put uključen. Čudno se ponaša odnosno zatamnjuje ekran iz samo njemu znanih razloga ali verujem da je to do senzora koji je postavljen na auto.

I ja sam se tako osecao posle dan dva koriscenja, ali kad malo prodje nadjes resenja za sve probleme, i uglavnom sve sto ti smeta je zbog nekih starih navika, a WP radi dosta stvari drugacije, pa treba malo navikavanja. Ali sve to dodje na svoje mesto.

Stoji da je dva dana kratko vreme za upoznavanje sa novim sistemom ali skroz mi je glupavo da nemaju funkcije koje su imali njihovi telefoni od pre 10 godina. To pritom nisu neke mabojumbo napredne stvari nego obično podešavanje telefona. Sad vidim da "double tap to unlock" neće da dozvole na svojim jeftinijim lumia modelima pod izgovorom da je hardverske prirode, kao da asha 501 jedan ima bolje specifikacije od lumia modela. Recimo nokia cam radi fantastično na lumii 720 a nije zvanično podržana zbog "hardverskih ograničenja". To je već ozbiljno nepoštovanje kupca. Zaista šteta ako će politika firme da im bude takva. Nažalost nisu ni ostali cvećke, jedino što je kod androida ponekad moguće zaobići namerno postavljene blokade.

Jel može neko da mi preporuči dobar video plejer za wp8 koji čita titlove i lepo prikazuje naša slova? Probao sam onaj moli plejer ali ne vidim nigde gde da namestim za titl podešavanja.

Stoji da je dva dana kratko vreme za upoznavanje sa novim sistemom ali skroz mi je glupavo da nemaju funkcije koje su imali njihovi telefoni od pre 10 godina. To pritom nisu neke mabojumbo napredne stvari nego obično podešavanje telefona. Sad vidim da "double tap to unlock" neće da dozvole na svojim jeftinijim lumia modelima pod izgovorom da je hardverske prirode, kao da asha 501 jedan ima bolje specifikacije od lumia modela. Recimo nokia cam radi fantastično na lumii 720 a nije zvanično podržana zbog "hardverskih ograničenja". To je već ozbiljno nepoštovanje kupca. Zaista šteta ako će politika firme da im bude takva. Nažalost nisu ni ostali cvećke, jedino što je kod androida ponekad moguće zaobići namerno postavljene blokade.

Kako bi se inace prodavali novi modeli ? :) . Sto se tice profila samo pritisnes dugme za pojacavanje ili smanjivanje i na zvonce, i tako ukljucujes/iskljucujes tonove/vibraciju.

Jel može neko da mi preporuči dobar video plejer za wp8 koji čita titlove i lepo prikazuje naša slova? Probao sam onaj moli plejer ali ne vidim nigde gde da namestim za titl podešavanja.

Ne gledam filmove na tel, ali skoro sam stavio ime nekog koji moze to sve , ali se nesecam kako se zove, pogledaj gore :D .

Kako bi se inace prodavali novi modeli ? :) . Sto se tice profila samo pritisnes dugme za pojacavanje ili smanjivanje i na zvonce, i tako ukljucujes/iskljucujes tonove/vibraciju.

Ma znam ali to je tako ......ski. Mene te stvari generalno odvraćaju od kupovine. Ono jeste da se preko telefoni menjaju češće i da ni ne razmišljaju o tome već kupe drugi model. Profili mi nedostaju zato što sam u njima mogao da podesim vreme trajanja. Recimo legnem da spavam i namestim da se silent isključi u toliko i toliko, ili dođem na posao i prebacim na odgovarajući profil uz vremensko ograničenje. Ne može da se desi da zaboravim da uključim ton na telefonu, što se kod mene redovno dešava.

edit: Kako se menja tastatura u porukama? Kada stavim englesku i srpsku u podešavanjima, ne mogu da ih promenim u toku kucanja. Jedini način da imam naše karaktere je da izbrišem sve jezike osim srpskog.

Poslednja izmena:
Nije to jos moguce, posebni tonovi za aplikacije, za SMS jeste moguce sa GDR3 update-om, jesi siguran da si ga dobio? Jer je to samo za developere, nije jos zvanicno pusten.. Za kontakte ne znam, meni ih je prepoznao, a notifikacije mi kasne odnosno uopste ne stizu ako ne palim Whatsapp nekoliko dana, mozda ima fiks neki za to jer jeste bezveze.. Ako se redovno kucka radi najnormalnije.

Moj sin je na HTC 8x dobio gdr3 OTA pre dve nedelje a ja sam upravo večeras dobio ažuriranje na HTC 8s.

Cool.. mislio sam da to nece pre januara.

Ma znam ali to je tako ......ski. Mene te stvari generalno odvraćaju od kupovine. Ono jeste da se preko telefoni menjaju češće i da ni ne razmišljaju o tome već kupe drugi model. Profili mi nedostaju zato što sam u njima mogao da podesim vreme trajanja. Recimo legnem da spavam i namestim da se silent isključi u toliko i toliko, ili dođem na posao i prebacim na odgovarajući profil uz vremensko ograničenje. Ne može da se desi da zaboravim da uključim ton na telefonu, što se kod mene redovno dešava.

edit: Kako se menja tastatura u porukama? Kada stavim englesku i srpsku u podešavanjima, ne mogu da ih promenim u toku kucanja. Jedini način da imam naše karaktere je da izbrišem sve jezike osim srpskog.

Kamo tapnes na ono dole gde pise SRP ili ENG i ono ti menja izmedju instaliranih, u toku kucanja.

Nisam to ni video a gledao sam kao magarac :d. Inače, trebao sam samo da uradim update aplikacija i sve mi se pojavilo i glance i ono okretanje telefona da prekine ton kada te neko zove, nisam doduše video da li može da se ubaci melodija za poruke pošto sam morao da dam sestri malo telefon, ipak je njoj namenjen :D. Sutra nastavljam :). Bezveze je što wp tema o aplikacijama nije sticky, trebalo bi da bude, zajedno sa BB, Iphone i android aplikacijama.

i dalje imam problem sa Yahoo mejlom
mogu da šaljem, ali ne i da primim mejlove
crko majci

i još jedna stvar - drugi nalog povuče mejl sa kancelarijskog naloga, tj. vezan je za sajt kancelarije
ali, kad Outlook svuče mejl na računar, mejl nestaje iz inboksa na telefonu
ne kapiram zbog čega

Poslednja izmena:
Custom notifikacije su moguce od GDR3, dakle telefon ih podrzava(8.0.10512.14), sada je na proizvodjacima aplikacija da te opcije implementiraju, koliko sam procitao whatsapp radi na tome. Inace kao sto rekoh pre par strana a vidim da niko nije komentarisao. Nasao sam na wpcentral saveta da kada whatsapp krene da pravi problem sa kasnjenjem da jednostavno iskljucite automatsko azuriranje vremena u telefonu. Posto je meni poceo bio da brljavi i da kasne poruke, iskljucio sam automatsko azuriranje vremena i za divno cudo od tada nijedna poruka nije zakasnila. Naravno restartovao sam telefon cisto reda radi.

Uplatio sam juče 5 evra na visa karticu, da kupim neke aplikacije i igre. E sad ja sam kupio stvari u vrednosti od 5 evra ali koliko vidim i dalje mogu da kupujem. Stavio sam baš da mi skine igru miror edge koja je 300din i normalno je instalirao. Posle probao još jednu od 100 din i nju kupio bez problema. Tako da mi nije jasno kako mogu da kupujem ako nemam pare na kartici. Da se ne ide u neki minus ili kako? Kartica je banca intesa, devizni račun vezan sa internet karticom.

Oni skidaju sa zakasnjenjem par dana. E sad ne znam sta je sa aplikacijama koje kupis a nemas para na kartici da ti skinu.

Pa ne znam. Ja idem lepo buy na aplikaciju, on skine isntalira i sve radi lepo. Sve igre su full, nije trial. E sad, ne znam sta bude ako posle vide da nisam imao para a kupio, da li mogu da mi blokiraju tu aplikaciju da ne koristim. Jel imao neko ovakav slučaj?

Kad te provale koju prevaru radiš, mislim da ti ne gine Guantanamo. :d

Smirio sam se za sad, pa kad prođe bura da nastavim hehe...u Intesu ne smem ni da uđem. :)

Oni skidaju sa zakasnjenjem par dana. E sad ne znam sta je sa aplikacijama koje kupis a nemas para na kartici da ti skinu.

Ne radi to tako. To je debitna kartica, a ne kreditna. Pare se momentalno skidaju sa računa i ako nema dovoljno para transakcija ne prolazi. A proknjiženje se vrši za 7 dana. Baš ne znate kako funkcionišu kartice.
Sa kreditnom karticom se može ići u minus, jer ima dozvoljen minus.

@brajko
Proveri da nisi kojim slučajem uneo broj neke kreditne kartice koju imaš ili da ti nisu u banci dali kreditnu umesto debitne.

Poslednja izmena:
Vrh Dno