Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

To je ok. A sta je sa gmail kontaktima? Jel postoji mogucnost da se sinhronizuju sa gmail acc ili je kod WP drukcije? Hvala. Treba da mi stigne L620 pa da se pripremim, presao sa Galaxy s1 na L620 :D

Sinhronizovace ti se i kontakti. Pogledaj u temi "lumia 920 i 820" poslednjih par postova, kako najbolje da dodas Gmail nalog..

Pa, to i može i ne može :d. Imaš ugrađeni gmail account koji bi trebao da sinhronizuje mail, kontakte i kalendar, ali meni neće da povuče kontakte jer prijavljuje grešku (a nisam jedini, niko još nije provalio šta je u pitanju). Alternativa je da dodaš Exchange Active Sync account koji povuče i kontakte, ali ne i sva polja u njima ako ti nisu uniformno sređena, plus što će Google da ukine podršku za EAS od Nove godine, tako da...

Bitno mi je samo to da sto bezbolnije sinhronizujem kontakte i kalendar. Gmail moze i u IE da se proveri, galaxy mi je lepo radio samo kad je sveze instaliran rom kasnije cim se doda neka app u ram, pravo mucenje ne mogu da prekinem jebani poziv, koristio sam N4 i nemam reci, telefon na mestu... ali posto se nema para za takav izlet mislim da je ovo odlicno resenje. Hvala

Ja se nisam previse zamarao sa time. Exportovao sam kontakte sa gugla i ubacio ih na MS nalog i onda na telefonu uradio sinhronizaciju... Bitno da radi i da su svi kontakti tu :)

Pa i ja bih to uradio da imam samo WP, ovako mi je neophodan cross-platform sync.

Koja je dobra zamena za google maps na Windows Phone-u? Koristio sam juce Nokia Maps, nije nasao ulicu koju Google maps nalaze bez problema.

Nema bolje.. Trebalo bi da su mape jako slicne.

Google maps ,su bolje sto se tice nase zemlje ,i meni na nokia maps ne nalazi ulice koje sam nalazio na androidu.

Npr? Posto ja jos nisam naleteo na slucaj da mi nesto ne nalazi, bar u BG, ne znam po unutrasnjosti kako je.

Pa za navigaciju bi trebalo da bude isto kao na iGO . Ja za gogle mape koristim gMaps, ta app ima po meni najbolje POI .

Evo malopre postavio u temu na WPCentral ss home screena i locka. Tamo je ta tema dosta posecenja ima 55 stranica. I ljudi dosta dobijaju ideje jedni od drugih kad vide. Pa ajde i ovde da postavim i ako nikad niko od vas nece da nastavi niz da ima to u ovoj temi.

Lock screen:
wp_ss_20131030_0004.png

Home screen: (Gornju polovinu verovatno nikad necu da promenim, tako mi je sve na svom mestu i mogu bez gledanja u tel da pogodim sta mi treba :) )
My Home screen.jpg

I glance screen:
30102013147.jpg

I jedna fotka Lumie 720 zadnja strana :) .
30102013146.jpg

Bilo bi dobro da okacite i vi ss home screena, da vidimo na koji nacin resavate home screen, mozda neko dobije ideju za svoj.
Jer dosta korisnika samo poredja male ikonice i to tako koristi, pa se onda zale sto propustaju notifikacije itd :) .

A u toj temi ne sme da se okaci ako ti ikonice nisu bevel and emboss :D Jedino sto bi bilo odlicno je da ubace neki color scale da mozes bilo koju boju da izaberes, postojece su ocaj. Na beloj temi jedino mi Cyan ide, a na crnoj samo Steel..

wp_ss_20131021_0002.png

Ta tema je za modovanje desktopa, u WP8 nema potrebe ista da diras jer su dizajneri pravili a ne programeri :) To se ne racuna u mod.. :)

Poslednja izmena:
Meni cijan na crnoj izgleda odlicno. Mada sam dosta dugo koristio i onu kobaltnu plavu al sad kad je stavim , nikako mi ne ide, previse drecava. :D .
Dosta njih kazu da je na crnoj pozadini dobra i crvena al ja ne volim. A inace, belu pozadinu jednostavno ne mogu da koristim. Nekako mi to mnogo lose izgleda a i smeta mi ta bela svetlost za oci. Ja inace i na desktopu i na ovom forumu i gde god mogu koristim dark pozadine :) .

Power+start

Power+win

Ja koristim orange tajlove uz dark pozadinu, odlična kombo.

Nazad
Vrh Dno