Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Stvarno su onda dzukele. Mada mi nije jasan onaj video klip, tamo se definitivno vidi da to radi. Ovo sto ti sad navodis, pa tako se ponasa Free verzija koju sam probao jutros pre nego sto sam napisao ovde za jitalk, koja je poenta placene onda...

Budalastina, pa ovo je gore i od onih ostalih sto sam probao, moze chat izgleda samo kad sam bas u samoj aplikaciji?! Poslao sam im mejl.. zelim svojih 1.99 point 99, nazad.

Navukli te na tanak led, a Darko te popalio kako je ispravljeno :p

Borise pozdravi se od Google servisa i to je to :D

Čućemo se jednom mesečno kad budeš pored kompa :p

Poslednja izmena:
Jos uvek moze da proda L520 i da doda samo malo za nov Desire X iz oglasa, jeste da nije najbolji u klasi ali je kuciste lepo i kvalitetno a lozacu je to bilo bitno kada je menjao fon a meni bar deluje da wp8 nije za njega sto se vidi po ovome sto pise.

Poslednja izmena:
@ vertigo, ne znam kako je moguce da crni font na beloj pozadini izgleda bas kao da je siv, to se ne desava ni na mnogo jeftinijim telefonima sa losijim ekranima.. ip4/4s imaju bas dobre ekrane (pre svega prikaz bele i osvetljenost, uglovi gledanja i rezolucija pa ipak u odnosu na danasnje nesamoled 720p se uopste ne izdvajaju kao nekada) ali realno prikaz crne nije bas najbolji. Ipak to se najvise primeti pri pregledu sadrzaja sa mnogo crne, npr ako stavis neki black wall, gledas video ''gde je sve crno'' u nekom trenutku itd. Bas me cudi to da ti je crni font delovao sivkasto..

Po onome što sam ja video, kako IPS displeji povećavaju osvetljenje, crna postaje sve više i više siva i tu nema izuzetaka. A u ovom slučaju, kod mene je crna delovala (da kažem i primetno) crnja od iPhone-a, iako i ona bila očigledno sivkasta. :D

Hm, sad sam uzeo da čitam testove po netu, ali izgleda da nisam u pravu. :(
Valjda je bela boja na Lumiji 720 najsvetlija od svih smartphone-ova sa 813 cd/m2. Primera radi, Lumia 920 ima svega 513, iPhone5 640, Optimus G 417. Zato crna nije dovoljno crna, pa se na maksimalnom osvetljenju prikazuje sa osvetljenjem od čak 0.69 cd/m2, za razliku od 0.48, 0.48, 0.33 kod gorepomenutih, istim redom. Moguće da je meni ta bela okolina bila previše jaka da nisam primetio to nedovoljno ubedljivo crnilo.

Isto tako, vidim da je po sunlight readablity-u, L720 drugi IPS po kvalitetu. Jedino je iPhone5 (i to dosta) ispred. Ovo ostalo na vrhu liste su Amoledi (valjda zbog savršene crne), ali meni oni uživo uopšte nisu ubedljivi.

A da, podaci sa stranice (u donjem delu):
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_720-review-919p2.php

On sad neće pojesti go.vno i vratiti se na Android zato što ga je samo tako ispljuvao, a nahvalio WP. :) možda za par meseci godinu dana, onda će smisliti da mu se svideo neki novi android i zato se vraća, jer ga je oduševio telefon, a ne sistem :D

Uzeo sam Lumiu 920 pa cemo da vidimo utiske. Tako da sad imam pogled na sva tri OS-a, pa mogu na svakoj temi da se pravim pametan. Jedno sam sa sigurnoscu juce utvrdio Android moze da ima smisla samo na HighEnd telefonima. Nesto sam bio prinudjen da se zezam sa ZTE Blade 3 od supruge, htedoh da ga olupam, jos na njemu Konstantinov ROM te je kao brzi :)

Tako da cu sad malo da guram WP8, mislim da ce za moje potrebe biti vise ok, ako ne valja otecu supruzi Iphone nazad i javno zamoliti "da mi se oprosti ruzna proslost" :) Kao neko koga zanima tehnologija generalno ne mogu da odolim da ne probam nešto novo i sam iznesem zakljucke.

On sad neće pojesti go.vno i vratiti se na Android zato što ga je samo tako ispljuvao, a nahvalio WP. :) možda za par meseci godinu dana, onda će smisliti da mu se svideo neki novi android i zato se vraća, jer ga je oduševio telefon, a ne sistem :D

Haha :)

Izgleda da radi, problem je bio sto sam prvo skinuo trial verziju pa kupio iz nje. Sad sam je obrisao i ponovo instalirao i radi :) (kucam dosta jako od drvo). Ako ubijem skroz aplikaciju prikazujem se kao Away drugima, kad neko posalje stize Toast.. Iiidemo :)

Haha stvarno si ložana :D Ja jos ne mogu da probam sad skapirah da radi na Micro SIM. Prvi utisak: brate imam žut telefon :) . Drugi utisak:brate al je težak :)

Aj kad vec imas L920 i IP5 uzmi testiraj spontano neko vreme pa da cujemo koji os je brzi, stabilniji ali i zatvoreniji i ''gluplji'' :)

Pa iOS. Ne mora to ni da proverava :D WP je tek na početku. To će moći tek da se uporedjuje za par godina, kad WP dodje do neke 11.2 verzije. Isto tako ni android nije bio smooth do 4.x verzije i nije bilo kvaliteta i svega.

Ma dobro to, i meni je ios keva sto se tice brzine i stabilnosti ali me vise zanimao onaj drugi deo :D Ne mogu tako lako da se izvale sve gluposti i sva nebulozna ogranicenja dok stvarno malo duze ne koristis neki os.. evo vidis kako lozac svaki dan sazna nesto novo :)

Šta bi sa Tapatalkom? Za koji datum se šuškalo da će biti besplatan? Juče ili danas? Kod mene u store-u i dalje stoji da mu je cena 300 din. :D

A baš bih ga probao, jer svi koji su počeli da ga koriste za forume, više se nisu vraćali na browser. :)

@Boris Drago mi je da radi :)

Sto se Tapatalka tice, receno je mesec dana nakon objave da ce biti free. Mesec prodje a i dalje 300din. Ako uskoro ne bude free, kupicu ga. Board express je stvarno kriminalan.

E ***.. konacno mislim sve je ok i prestanu da rade notifikacije za jiTalk, a i za Whatsapp... Tek kad otvorim same aplikacije dobijem poruke, aaah.

Nije mi to nikad bilo pouzdano ni na Androidu, izgleda kad se prebacujes sa mobilnog neta/wifia, da mogu poruke da se pogube negde u oblaku.. ne znam vise, al nema sanse to da radi pouzdano izgleda.

Poslednja izmena:
Ne znam, meni sve notifikacije rade kako treba. Mozda pravis neki problem telefonu time sto palis gasis internet mada ne razumem sta tu moze da zeza. Meni sve radi kako treba, jedino je whatsapp zezao do skorasnjeg apdejta ali to se znalo i to je reseno. U stvari, treba da pogledamo opet sta pogresno radis pa cemo onda lako da resimo :D

Pa, sta mogu pogresno da radim :) Stigne 15 poruka normalno, a par ne stigne, odnosno odjednom moram da upalim aplikacije da bi ih dobio... Ne znam, jel vi ne gasite net nikad ili sta?

Nikad, poenta smartphone-a i jeste da si stalno online. Kuci mi je na wifi, napolju 3g/edge. I nikad nikakvih problema sa notifikacijama...

Pa jedino to, nemam pojma, i na Androidu poslednjih par meseci mi je push bio totalno random i nepouzdan, dal je moguce da je zbog toga sto mi nije konstantno net na telefonu.. Realno ne treba mi Edge non stop, srce fino bateriju i kad nista ne radis, zato ono upalim kad se setim, ili iskuliram ceo radni dan i ne upalim.. ali wifi cim udjem u gajbu.

Mene potrosnja baterije u tom smislu ne zanima uopste. Telefon ide pred spavanje na punjac uvek, nije mi potrebno da izdrzi dva dana. I sve drzim ukljuceno sem BT i NFC jer ih ne koristim. Kao sto rekoh negde vec u mirovanju mi trosi tu negde oko 1% na sat sto je odlicno i mislim da uz takvu potrosnju nema mesta za razmisljanje o gasenju interneta. Pogotovo sto danas i nije nemoguca misija dopuniti se na laptopu ili u kolima ako preteras sa potrosnjom. A zbog negativnih iskustava sa Androidom i potrosnjom imam i Anker 8400mAh bateriju za nedaj boze :)

Ja imam taj neki problem da volim da pobedim bateriju :) Balansiram izmedju starih vremena kad nismo dobijali 76 informacija u roku od 5 minuta, i korisnosti smartphonea..

Wau, sad i to može na wp :)

Nema sta najbitnije je ko i na kakav nacin koristi telefon. Aplikacija ima, i vremenom to mora biti samo bolje. Sta ja koristim na telefonu: Exchange mail, Gmail, Navigaciju, Social programe (tweeter, face, whatsup, viber), Office programe da pogledam neki file, B92 aplikaciju, kameru da zabelezim neke trenutke. Sve to radi koliko vidim odlicno. Igrice me recimo uopste ne zanimaju, kad sam napolju nemam vremena za to, kad sam kuci ili na putu tu je Ipad.

Skydrive i Office su vrhunski odrađeni. Kontakti su savrseno odrašeni i tu nema sta da trazi ni iOS ni Android. Ovaj sistem sa ikonicama, pa još se navikavam, ne znam da li postoje neka varijanta za custom izgled istih? Treba tu mozda jos poliranja, ali setimo se Androida pre godinu dana recimo da ne idemo dalje. Videcemo dalje u koriscenju sta se desava, ocekujem pre ili kasnije da mi nesto zafali, mada ja dolazim sa iOS-a, moj nacin koriscenja mi ni tamo nije pravio probleme.

Sta znam za sad mi WP8 deluje fino, taman je toliko slobodniji od iOS koliko treba. Opet sve radi fino out of the box te me uopste ne zanima, koliko RAMa je free, da li je izasao neki ROM, sta je ispod haube who gives a shit...

Kazem videcemo još....

Otislo mi 25% baterije za 14 sati, od kojih je sedam mirovao (bez neta) snooze alarma 3, 4 puta, i ostatak par poziva, i dalje bez neta.. Da li i ovde ima bagova da nesto jede bateriju (sve aplikacije su ubijene jos sinoc), jer mi nije ovako sabijao bateriju bez ikakvog cackanja prethodnih dana.. Mozda Telenor ima neke radove..

Slucajno sam naleteo na ovaj YT kanal.. samo o WP i deluje dobro.

WMExperts

Otislo mi 25% baterije za 14 sati, od kojih je sedam mirovao (bez neta) snooze alarma 3, 4 puta, i ostatak par poziva, i dalje bez neta.. Da li i ovde ima bagova da nesto jede bateriju (sve aplikacije su ubijene jos sinoc), jer mi nije ovako sabijao bateriju bez ikakvog cackanja prethodnih dana.. Mozda Telenor ima neke radove..

Pogledaj grafik. Meni je nocas bio pad od 2-4 AM naglo. U 23h je bila na 100%. A od 2-4 AM imam tipa sa 97% na 84%.

Nesto je definitivno fcked up. Sinoc u 2 skinut sa punjaca, odma zaspao, docekalo me 35% baterije u 10:00, a nakon par minuta 25. Izvadio bateriju i digao se na 27.. ?! Sve aplikacije bile pogasene sinoc, sad citam po netu i nije da nema ovakvih istih problema, i sa mojim a i sa jos par modela.. Neki pominju Here maps/drive, jesam palio gps i mape da testiram juce (nasao me tacno gde sam bio na terasi :)), al posle sam ubio i aplikaciju i gps. Neozbiljno je ovo, neozbiljno...

Btw gde da pogledam taj grafik?

Poslednja izmena:
Bem li ga kao da se sve srucilo na tvoj telefon :) Ja sam skinuo neki Battery program tamo ima grafik.

edit: evo nasao sam na netu - kod mene je bio Nokia Drive taj koji je malo vise trosio bateriju. Generalno u WP8 ne moras nesto gasiti aplikacije kao na Androidu, ali ima izuzetaka kao sto je Nokia Drive. Bar tako kazu na Nokia support forumu.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno